ESL Pro League – Season 16

ESL Pro League – Season 16

ESL Pro League Season 16 Conference - CS:GOESL Pro League kuuluu CSGO-maailman tärkeimpiin tapahtumiin. Kyseessä on noin kuukauden mittainen turnaus, joka järjestetään nykyisin kaksi kertaa vuodessa. Palkintopotti on jälleen kerran lähes miljoonan dollarin luokkaa, joten osallistuvat joukkueet tulevat laittamaan kovat piippuun. Seuraavassa tekstissä käymme vähän ennakkofiiliksiä tulevasta turnauksesta.

Jos pidit lukemastasi, löydät lisää esports-aiheisia artikkeleita LV BET urheilublogistamme.

  • ESL Pro League Season 16: 24 CSGO:n huippujoukkuetta paikalla
  • ESL Pro League Season 16: Ennakkoasetelmat ja vedonlyöntivinkit
  • Vedot CSGO-otteluihin suoraan LV BETiltä

24 CSGO:n huippujoukkuetta paikalla

CSGO Esports on kenties LoL Esportsin jälkeen suurin peli. Pelistä löytyy huomattava määrä historiaa, ja arvokasta dataa kun lähdemme miettimään vedonlyöntiä. Sadat tuhannet ihmiset seuraavat näitä otteluita suorana ympäri maailmaa, ja stadionitkin pakkaavat ihmisiä talon täyteen etenkin finaaleissa. Tunnelma muistuttaa suuressa tapahtumassa lähes jääkiekko-ottelua.

Siinä missä suuret Intel Grand Slam -turnaukset (Katowice, Dallas, Cologne..) ovat varmasti monille CSGO Esports -seuraajille jo tuttuja tapahtumia, on ESL Pro League käytännössä arvokkuudeltaan ja tasoltaan aivan identtinen. Käytännössä ESL Pro Leagueta pelataan aina näiden suurturnausten välissä. 17. heinäkuuta päättyy IEM Cologne 2022, jonka jälkeen lyhyen tauon jälkeen pelaajat siirtyvät ESL Pro Leaguen pariin, jonka lopullinen sijainti paljastuu lähipäivinä.

ESL Pro League Season 16 lähtee käyntiin 31. elokuuta, ja se päättyy 10. lokakuuta. Käytännössä siis yksi Pro League ”kausi” kestää noin kuukauden. Yhteen vuoteen mahtuu kaksi kautta: ESL Pro League Season 15 pelattiin keväällä. Puolustava Pro League mestari on FaZe Clan, joka on myös maailmanrankingin sijalla 2.

Toistaiseksi kauteen 16 ei vielä kaikkia joukkueita (4) olla saatu varmistettua. Alustavasti on kuitenkin varmaa, että taso tulee olemaan juuri sitä luokkaa kuin organisaattorilta voitaisiin odottaakin. Navi, FaZe, ENCE, Vitality, G2, BIG, FURIA ja useat muut CSGO:n kärkilistoihin lukeutuvat joukkueet ottavat osaa. Tietyt joukkueet ovat paikalla puhtaasti sponsorisyistä, kuten esimerkiksi Evil Geniuses, joka tulee todennäköisesti olemaan melkoinen heittopussi turnauksessa. Tämä toki syö hivenen turnauksen tasoa, mutta yleisesti ottaen on CSGO:n eliitti paikalla.

CSGO ESL Pro League: Ennakkoasetelmat ja vedonlyöntivinkit

Counter Strike -joukkueiden tämänhetkistä virettä on helpoin tarkastella katsomalla juuri päättynyttä IEM Cologne 2022 -turnausta. Tosin tässä turnauksessa ei juuri suuryllätyksiä tapahtunut, sillä finaalissa pelasivat juurikin kynärimaailman kaksi kolossia: FaZe Clan ja NaVi.

Kenties suurimmat yllätykset tulivat näiden jälkeen, sillä 3–4 paikat povattiin ennen turnauksen alkua joukkueille G2 ja Team Vitality. Nämä kaksi jäivät kuitenkin paikoille 9–12. Sen sijaan Astralis ja Movistar Riders ottivat nämä paikat. Mouz ja Team Liquid taas ylsivät sijoille 5–6. Colognen suurin floppi oli ennakkoasetelmiin nähden suomalainen organisaatio ENCE, joka lähti turnaukseen maailmanrankingin kolmantena. Kölnissä paikka 14 tuskin riittää kenellekään joukkueessa, ja varmasti ESL Pro League S16:ssa tähdätään parempaan.

Ensisijaisesti laittaisimme tietysti siis FaZen ja NaVin ennakkosuosikkeihin. Nämä kaksi joukkuetta ovat yksinkertaisesti ylitse muiden tällä hetkellä. Erot näiden joukkueiden välillä ovat tyylillisesti kuitenkin huomattavat. NaVi tunnetaan enemmän uskomattomista yksilösuoritteista (tämä ei tietenkään tarkoita ettei NaVi pelaisi yhteen), kun taas FaZen erittäin tiivis ja organisoitu joukkuepeli tekee joukkueesta erittäin vaikean voittaa, etenkin best of 3 tai 5 -formaateissa. FaZe on ollut viime aikoina piirun verran parempi keskinäisissä otteluissaan NaVia vastaan. Maailman paras CS-pelaaja, NaVin Simple, pystyy parhaana päivänään voittamaan kokonaisen ottelun, kun taas FaZen Twistzz on kenties yksilötasoltaan lähimpänä Simplen tasoa.

Muita hyvässä vireessä olevia haastajajoukkueita kuitenkin löytyy.

ENCE lähtee varmasti hakemaan parempaa tulosta, sillä IEM Cologne 2022 oli karvas pettymys. Kuitenkin on varmaa, että joukkueesta löytyy taitoa hyvänä päivänä ainakin finaaliin asti myös ESL Pro Leaguessa. Cloud9 sen sijaan (entinen Gambitin venäläiskokoonpano) tulee varmasti parantamaan otteitaan jatkuvalla syötöllä – ja nopeasti. Team Liquid on myös parantanut otteitaan vuoden aikana hyvään tahtiin. Kenties suurin yllättäjä haastajajoukkueista on kuitenkin ollut Astralis, joka muistuttaa hyvin paljon FaZea parhaimmillaan. Myös MOUZ-joukkuetta kannattaa ehdottomasti pitää silmällä potentiaalisena mustana hevosena.

Jotkin joukkueet taas ovat huomattavassa alavireessä.

G2 on menettämässä IGL-pelaajan, aleksib:n muodossa, joten tämä joukkue tuskin tulee suoriutumaan vaadittavalla tasolla, ellei ihmeitä tapahdu. Complexity ja MIBR ovat suorastaan surkealla tasolla, joten näihin emme lähtisi laittamaan rahojamme. ENCEn tapaan Heroic alisuoritti huomattavasti IEM Colognessa.

Yhteenvetona on erittäin vaikea veikata minkään muun joukkueen kuin NaVin tai FaZen puolesta tällä hetkellä CSGO:ssa.

Vedot CSGO-otteluihin suoraan LV BETiltä

Vedot Counter Strike Global Offensive otteluihin ja turnauksiin saat helposti suoraan LV BETin vedonlyöntiportaalista. Oli kyse sitten otteluvedosta, turnausvoittajasta tai vaikkapa live-vedoista, onnistuu kaikki samalta sivustolta. Mikä parempaa, esports-matseja voidaan seurata suoraan livenä LV BETin vedonlyöntiportaalista.

Jos taas haluat lisää esports-artikkeleita, analyysejä ja vedonlyöntivinkkejä, löydät ne kaikki täältä urheilublogistamme. Löydät myös kattavasti materiaalia liittyen muuhun urheiluun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *