League of Legends ‚Äď Worlds 2022

League of Legends ‚Äď Worlds 2022

The 2022 League of Legends World ChampionshiLeague of Legends (LoL) huipentuu vuosittain tapahtuvaan Worlds-turnaukseen, eli maailmanmestaruuteen. Viel√§ ei kirjoitushetkell√§ olla saatu varmistettua jokaista osallistuvaa joukkuetta, mutta jo alueiden ennakkovahvuuksia pystymme katselemaan eri vinkkeleihin. Worlds 2022 k√§yd√§√§n p√§√§asiallisesti Yhdysvalloissa aikana 29. syyskuuta ‚Äď 5. marraskuuta. 24 joukkuetta ymp√§ri maailmaa taistelevat yli kahden miljoonan dollarin p√§√§potista.

Jos pidit lukemastasi artikkelista ja haluat lisää, tai jos haluat aloittaa League of Legends -vedonlyönnin, löydät molemmat vaihtoehdot täältä LV BETiltä!

  • LoLin Worlds 2022 tarjoaa e-sports faneille herkkua viikoiksi
  • Parhaat vedot ja kertoimet League of Legends Worlds 2022 turnaukseen
  • LoL esports, Worlds 2022 ja LV BET

E-sport aalto kulminoituu jälleen loppuvuodesta Worlds 2022 -turnaukseen

LoL Esport on kenties suurin ja suosituin e-urheilulaji, yhdessä Counter-Striken ja Dota 2:den kanssa.

24 eri joukkuetta osallistuu League of Legendsin maailmanmestaruuskisoihin tänä vuonna. Koska Venäjän alueelta ei oteta joukkuetta näihin karkeloihin, meni paikka alueelle, joka on suoriutunut parhaiten kansainvälisellä tasolla viimevuosina, mutta ei pidä jo valmiiksi neljää paikkaa turnauksessa. Täten tämä meni Euroopan alueelle.

Edelleen kirjoitushetkellä pelataan karsintoja eri alueilla, eikä kaikkia League of Legends -joukkueita olla saatu varmistettua. Joudumme siis hiukan spekuloimaan artikkelissamme, mutta muutamia ennakkosuosikkeja on jo varmistettu turnaukseen.

Karsintojen j√§lkeen aloitetaan niin sanottu ‚ÄĚPlay-in‚ÄĚ vaihe (alkaen 29. syyskuuta) ennen itse todellista turnausta. T√§m√§ on tapa taistella tie viel√§ itse Worlds-turnauksen lohkovaiheeseen. Play-in turnaus pelataan Meksikossa, jonka j√§lkeen lopputurnaus pelataan Yhdysvalloissa.

Play-in turnaukseen osallistuu 12 joukkuetta, jotka ovat jaettu neljään lohkoon. Jokainen joukkue pelaa kaksi kertaa toisiaan vastaan lohkoissaan. Kaksi parasta joka lohkosta menevät jatkoon seuraavalle kierrokselle.

Toisella kierroksella (3‚Äď4 p√§iv√§ elokuuta) yhteens√§ 8 joukkuetta pelailee parasviidest√§ formaatissa toisiaan vastaan, jonka j√§lkeen, kun jyv√§t on erotettu akanoista, nousee nelj√§ joukkuetta itse LoL Worlds-turnaukseen.

Lohkovaiheessa (alkaa 7. elokuuta) sitten nämä neljä joukkuetta liittyvät muiden joukkueiden (jotka ansaitsivat suoran pääsyn lohkovaiheeseen voittamalla esimerkiksi oman alueen liigan) sekaan. Nämä 16 joukkuetta jaetaan neljään lohkoon ja jälleen jokainen pelaa toista vastaan kaksi kertaa, ja kaksi parasta menevät jatkoon lohkosta. Lohkovaihe pelataan New Yorkissa Madison Square Gardenilla.

Pudotuspeleissä (alkaen 20. elokuuta) kahdeksan joukkuetta pelailee toisiaan vastaan parasviidestä-formaatissa. Turnaus päättyy finaaliin 5. marraskuuta San Franciscossa.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet League of Legends (LoL) Worlds 2022 -turnaukseen

Korea ja Kiina ovat nykyisin kovimmat alueet LoL esportsiin, ja puolet heidän alueidensa joukkueista ovat jo varmistuneet. Siis seuraavat neljä joukkuetta kuuluvat ehdottomasti turnauksen voittajasuosikkeihin.

Korean ensimm√§inen varmistunut joukkue on Gen.G, joka voitti kes√§n LCK-mestaruuden, joka oli my√∂s joukkueen ensimm√§inen sellainen. Joukkueesta l√∂ytyy muun muassa legendaarinen AD Carry ‚ÄĚRuler‚ÄĚ, joka voitti muun muassa 2017 vuoden maailmanmestaruuden Samsung Galaxy -joukkueessa. My√∂s midlanen pelaaja ‚ÄĚChovy‚ÄĚ pelasi hienosti koko kes√§n ‚Äď mukaan lukien pudotuspelit. Kokemusta l√∂ytyy my√∂s Jungle-roolista, jossa pelaa ‚ÄĚPeanut‚ÄĚ. Gen.G on eritt√§in kovassa vireess√§ voittaen oman alueensa finaalit suoraan 3‚Äď0.

T1 on toinen korean joukkue, joka on varmistunut LoL Champions -kisoihin. T1 on entinen maailmanmestari, ja kansainv√§lisesti menestynein joukkue koko peliss√§. Joukkue on uudelleenrakennettu useaan otteeseen, mutta kaiken ydin on joukkueen midlaner, kapteeni ja varsinainen legenda ‚ÄĚFaker‚ÄĚ. Fakeria pidet√§√§n maailman parhaana League of Legends pelaajana, joten niin kauan kuin h√§n on vireess√§, on joukkueella mahdollisuus.

Kiinan alueelta ovat toistaiseksi lukittautuneet mukaan Top Esports ja JD Gaming. Top Esports on joukkueena nyt toista kertaa mukana kisoissa, mutta vain kaksi pelaajaa on en√§√§ j√§ljell√§ tuolloisesta 2020 vuoden editiosta: ‚ÄĚJackeyLove‚ÄĚ ja ‚ÄĚknight‚ÄĚ. JackeyLove on my√∂s maailmanmestari vuodelta 2018, mutta joukkueesta l√∂ytyy my√∂s ‚ÄĚTian‚ÄĚ, joka on niin ik√§√§n voittanut maailmanmestaruuden (2019).

JD Gaming puolestaan pitää sisällään enemmänkin vielä kansainvälisesti tuntemattomia nimiä, joskin nuoret pelaajat ovat dominoineet Kiinan LPL-liigaa jo tovin.

Euroopan menestynein joukkue ja kenties suurin br√§ndi (Fnaticin ohella), G2 palaa kehiin j√§lleen vuoden tauon j√§lkeen, jolloin tiimi k√§vi uudelleenrakennusprojektia League Of Legends Worlds 2021 turnauksen aikana. Midlaner, ja yksi maailman r√§j√§ht√§vimpi√§ pelaajia, ‚ÄĚcaps‚ÄĚ johdattaa uusia naamoja yhdess√§ puolalaisen ‚ÄĚJankosin‚ÄĚ kanssa kohti kisoja.

Rogue ja Mad Lions niin ikään ovat varmistettuina, ja molemmat joukkueet ovat aikaisemminkin esiintyneet kisoissa, joskin mitään hirmusuorituksia ei olla nähty.

Pohjois-Amerikasta mukaan liittyy 100 Thieves ja Cloud9. Etenkin Cloud9 voi parhaillaan pystyä koviin suorituksiin isoilla lavoilla, joskin Pohjois-Amerikka on alueena pettänyt vuosi toisensa jälkeen maailmanluokan peleissä.

Loput joukkueista vahvistetaan myöhemmin.

Vedot League of Legends otteluihin LV BETiltä

Olisiko nyt vihdoin eurooppalaisten tai amerikkalaisten aika voittaa League of Legends Champions pokaali? Se on valitettavasti hyvin todennäköistä. Jos kuitenkin halutaan iloita länsimaiden tappioidenkin alla, voidaan lyödä esimerkiksi niitä vastaan vetoa.

Omat turnaussuosikkimme ovat ehdottomasti tähän mennessä T1 sekä Top Gaming, mutta vielä voi tapahtua vaikka mitä ennen kisoja.

LV BET on varsinainen esport-center, mitä tulee vedonlyömiseen. Löydät League of Legendsin Worlds 2022 turnauksen lisäksi useita CS-turnauksia tai Dota-turnauksia. Oli kyse sitten pienemmästä ottelusta tai suuremmasta spektaakkelista, löydät ne luultavasti sivustoltamme!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *