Tennis: ATP Montreal (Masters 1000)

Tennis: ATP Montreal (Masters 1000)

National Bank (ATP) Montreal Open 2022Kanadan avoin tennisturnaus (National Bank Open), eli ATP Masters Kanada -turnaus on maailman toisiksi vanhoin tennisturnaus Wimbledonin jälkeen. Turnaus järjestetään vuosittain vuorotellen Toronton ja Montrealin välillä. Tänä vuonna se aloitetaan 8. elokuuta, ja sen finaalit pelataan 14. elokuuta. Tänä vuonna miehet pelaavat turnauksensa ATP Montrealissa, ja naiset ottavat osaa Toronton WTA-turnaukseen.

Jos pidät lukemastasi, löydät LV BETiltä lisää vedonlyöntivinkkelillä varustettuja urheiluanalyysejä kautta eri lajien.

  • ATP Tennis Montreal: Tennis on vedonlyöjien suosikkilajeja
  • ATP Tennis Montreal: Vedonlyöntivinkit ja analyysit
  • Vedot ATP Tennis -otteluihin ja turnauksiin LV BETiltä

Tennis on yksi vedonlyöjien suosikkilajeja

Vaikkei Kanadan avoin tennisturnaus kuulu legendaariseen Grand Slam -ohjelmaan, on se silti hyvin arvostettu ja tärkeä urheilutapahtuma tennispelaajille ympäri maailmaa. Puolustavat mestarit ovat Daniil Medvedev (ATP-rankingin sijalla 1) ja Camila Giorgi (WTA-rankingin sijalla 26). Näistä ainakin Medvedev tulee varmasti puolustamaan mestaruuttaan kynsin ja hampain. Koska tekstimme käsittelee juurikin Montrealin ATP-turnausta, puhumme pääasiallisesti miesten turnauksesta.

Montreal on – toisin kuin esimerkiksi WimbledonUS Openin ja Australian avointen tapaan kovan pinnan kenttä, joka tietysti vaikuttaa vedonlyöntianalyysiimme huomattavasti. Aggressiiviset pelaajat, ja hyvän aloitussyötön omaavat pelaajat tulevat viihtymään myös Montrealin tennisturnauksessa. Esimerkiksi Suomen kovin miesten tennispelaaja Emil Ruusuvuori (ATP) suosii ehdottomasti kovan kentän tennisturnauksia, ja täten hän arvoin ottaa edes osaa muiden kenttäpintojen turnauksiin. Täten voitaisiin ehdottomasti olettaa että hän tulee karsimaan/osallistumaan myös Kanadan ATP-turnaukseen. Viime kerralla hän tosin putosi avauserässä karsintojen jälkeen Dusan Lajoviciä vastaan, ja täten jäi 64 parhaan joukkoon.

Ruusuvuori ei kuitenkaan myöskään tule olemaan ennakkosuosikki turnauksessa, vaan puhutaan nimistä kuten Daniil Medvedev, Rafael Nadal ja Stefanos Tsitsipas. Esimerkiksi Nadal on voittanut Kanadan ATP-turnauksen urallaan jo viisi kertaa; ensimmäisen kerran vuonna 2005. Vuonna 2019 Nadal voitti viimeisen kerran, jolloin vastassa oli silloinen rankingin kahdeksas, Daniil Medvedev. Vuonna 2021 taas Medvedev voitti koko turnauksen, tosin Nadal ei osallistunut tällöin vasemman jalan loukkaantumisvaivan vuoksi. Etenkin siis näiden kahden kaverin seuraaminen turnauskaaviossa tulee olemaan erittäin mielenkiintoista.

Ei tietenkään pidä unohtaa Novak Djokoviciä, joka tekstin kirjoitushetkellä on Wimbledonin semifinaaleissa. Semifinaaleissa on myös Nadal, ja mitä todennäköisimmin he kohtaavat toisensa finaalissa. Medvedev ei puolestaan päässyt osallistumaan Wimbledoniin – poliittista syistä. Tämä toki vahingoittaa hivenen hänen tulevia rankingpisteitään, mutta ainakin toistaiseksi venäläinen löytää edelleen itsensä paalupaikalta. Nämä kilpailukiellot toki haittaavat myös venäläisen virettä, ja hänen osallistuminenkin on lähinnä kyse aina maakohtaisista rajoitteista.  

Tennis ATP Montreal: Vedonlyöntivinkkejä ja analyysiä

Miten taas ATP-rankingin toiselta sijalta itsensä löytävä saksan Alexander Zverev tulee pärjäämään Kanadan avoimissa? Zverevin Grand Slam -historiaa katsoessa, on hän tehnyt toki hyvää tulosta kovilla pinnoilla, mutta suurin menestys on löytynyt toistaiseksi Ranskan avoimissa, joka puolestaan pelataan massapinnalla. Rafael Nadalin valmentaja Toni Nadal on tosin sanonut aikaisemmin haastattelussa, että Zverevin paras kenttä on kovan pinnan kenttä, sillä hän liikkuu paremmin kovalla pinnalla kuin massalla. Fakta on ainakin se, että yhtäkään nurmikentän turnausvoittoa ei Zverevillä toistaiseksi löydy. Valitettavasti pelaaja joutui myös jättämään Wimbledonin väliin loukkaantumisen vuoksi.

Wimbledon onkin vuonna 2022 jännä Grand Slam -turnaus, sillä miesten rankingin 1 ja 2 sijat jättivät turnauksen väliin. Voitaisiinkin jopa olettaa, että tämän vuoden ATP Montreal tulee olemaan jopa kovempi tasoltaan kuin nurmikenttäinen Wimbledonin Grand Slam.

Ei pidä myöskään unohtaa kreikan Stefanos Tsitsipasia, joka on noussut kovaa tahtia ATP-rankingeissä. Wimbledonissa kaveri putosi kolmannella kierroksella Nick Kyrgiosia vastaan. Vuonna 2018 Kanadan avoimissa Tsitsipas ylsi finaaliin saakka, jossa hän kuitenkin hävisi Nadalille suoraan kahdessa erässä.

Tämä kaikki siis yhteenvetona: Mielestämme Rafael Nadalin historia turnauksessa, sekä viimeaikainen vire tekevät yhdessä hänestä ennakkosuosikin Montreal ATP Masters 1000 -turnauksessa. Lähtisimme itse laittamaan vedot espanjalaisen konkarin puolesta, tosin myös ottelukohtaisia vetoja kannattaa kärkkyä. Suosittelemme ehdottomasti tarkastelemaan tarkemmin esimerkiksi Australian avoimia, joka pelattiin tammikuussa kovalla pinnalla. Tällöinkin turnauksen voitti Rafael Nadal. On vaikea uskoa, että rankinglistan ykkönen, Medvedev olisi tällä hetkellä aivan parhaassa iskussaan. Wimbledonin turnaus ei taas ole yhtä tärkeä kun katsotaan Kanadan avoimia, sillä pinnat ovat hyvin erilaiset. Sitä paitsi Nadal pelaa käytännössä millä tahansa kenttätyypillä hyvin.

Jos taas haettaisiin riskimpää vetoa, lähtisimme hakemaan Stefanos Tsitsipasia tai Daniil Medvediä (mikäli hän vain pääsee osallistumaan). Jos taas kertoimet ovat matalammat esimerkiksi Medvedillä kuin Nadalilla, on tässä ehdottomasti kova paikka laittaa veto kehiin.

Vedot ATP Tennis -otteluihin ja turnauksiin LV BETiltä

Tennis on tosiaankin mieleemme täällä LV BETillä, sillä se tarjoaa huikeita vedonlyöntimahdollisuuksia läpi vuoden. Tästä syystä tulemme myös kirjoittamaan muista tärkeistä ATP/WTA-turnauksista läpi vuoden. Koska tennis on niin massiivinen laji, saadaan tennikseen myös erilaisia vedonlyöntikampanjoita.

Jos taas pidit vedonlyöntianalyysistämme, löydät lisää saman kaltaisia artikkeleita LV BET urheilublogistamme. Tarjoamme laajamittaisesti vinkkejä liittyen useisiin eri urheilulajeihin- ja turnauksiin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *