US Open 2022 virallinen pelaajalista

US Open 2022 virallinen pelaajalista

US Open 2022 Official List of playersUS Open 2022 virallinen pelaajalista on julkistettu sekä miesten (ATP tennis) että naisten (WTA tennis) puolella. Yhdysvaltojen avoin tennisturnaus on tenniskalenterin neljäs ja viimeinen Grand Slam -turnaus. US Open 2022 laitetaan käyntiin 29. elokuuta, ja se päättyy 11. syyskuuta. Puolustavat mestarit US Open 2021 jälkipyykissä ovat Daniil Medvedev (ATP) ja Emma Raducanu (WTA).

Jos pidit lukemastasi artikkelista, löydät lisää luettavaa LV BETin urheilublogista. Vedot saat kiinnitettyä US Open 2022 -turnaukseen LV BETin vedonlyöntiportaalista hyvillä kertoimilla.

  • Onko US Open 2022 vuoden kovatasoisin tennisturnaus?
  • Ketkä ovat ennakkosuosikkeja US Open 2022 -turnauksessa?
  • Vedot US Open 2022 -turnaukseen ja tennikseen LV BETin kautta

Onko US Open 2022 tämän vuoden kovatasoisin Grand Slam?

Keskitymme pääasiallisesti tenniksen tärkeimpään otteluformaattiin, eli 1v1 (Singles) formaattiin. US Open 2022 -pelaajalista rakentui pääasiallisesti niin, että miesten puolella vaaditaan vähintään paikka 101 ATP-rankingissa, kun taas naisten puolella vaaditaan vähintään sijoitus 99 WTA-rankingissa.

Miehillä puolustava mestari US Openissa on Daniil Medvedev. Koska Medvedev on venäjän kansalainen, oli maailmanrankingin ykkössijalla lymyilevän 26-vuotiaan osallistuminen vielä kysymysmerkki pitkään poliittisen tilanteen vuoksi – evättiinhän moskovalaiselta pääsy muun muassa Wimbledonin 2022 Grand Slam -turnaukseen.

Osallistuminen kuitenkin saatiin varmistettua viimein, ja ainakin tennisfanit saavat iloita parhaasta mahdollisesta tasosta turnauksessa. Viime vuonna Medvedev päihitti Djokovicin finaalissa, mutta koska mieheltä on evätty pääsy tänä vuonna jo muutamiin suuriin turnauksiin, on hänen todellinen vire vielä jossain määrin usvan peitossa. Koska turnauksiin pääsy on aina ollut vaakalaudalla, on valmistautuminen ja harjoittelu varmasti ollut vaikeampaa.

Todellisten ennakkosuosikkien kannalta myös Andrey Rublevin osallistuminen nostaa turnauksen tasoa – venäläinen löytää itsensä ATP-rankinglistan sijalta 8.

US Openin päätös venäläisten ja valko-venäläisten osallistumisesta on tärkeää myös naisten WTA:n kannalta, sillä Aryna Sabalenka, joka ylsi semifinaaleihin viime vuoden kilpailussa, pääsee niin ikään osallistumaan turnaukseen. Minskistä kotoisin oleva 24-vuotias tennistähti löytää itsensä tällä hetkellä WTA-rankingin sijalta 6. Tietysti myös hänen kohdallaan on suhteellisen vaikea arvioida tämän hetkistä virettä.

Yhdysvaltalaispelaajat ovat luonnollisesti totuttua enemmän edustettuina: 15 naista ja 13 miestä mahtuu turnauksen osallistumislistaan Pohjois-Amerikan maasta. Miesten puolella Taylor Fritz, joka löytää itsensä rankingsijalta 13, on kenties ainoa huomionarvoinen pelaaja, jos lähdetään miettimään voittomahdollisuuksia.

Naisten WTA-tenniksessä taas hyviä yhdysvaltalaispelaajia löytyy kourallinen: Jessica Pegula, Danielle Collins, Coco Gauff sekä tietysti pelaaja jota ei koskaan pidä aliarvioida – 40-vuotias Serena Williams. Williams osallistuu turnaukseen erikoiskutsun kautta, sillä pelaajan rankingsijoitus on vasta 407. Williams jakaa saman iän Roger Federerin kanssa, joka puolestaan on jo laittanut hanskat tiskiin pääasiallisesti tennisuransa kohdalla. Myös Serena Williams pelailee varmasti viimeisiä ammattiotteluitaan US Openissa, jossa kotiyleisö varmasti toivoo vielä hyviä suoritteita Serenalta.

Vedonlyöntivinkit ja kertoimet US Open 2022 -turnaukseen

Nyt kun pelaajalista on saatu viimeisteltyä, voidaan lähteä mietiskelemään potentiaalisia turnausvoittajia. Varmaa on se, että tennis US Open tulee samanaikaisesti olemaan – ainakin paperilla – tenniskalenterin kovatasoisin turnaus tähän mennessä, mutta myös osittain arvaamattomin, sillä usean pelaajan todellinen pelivire on hämärän peitossa.

Käytännössä myös vielä Novak Djokovicin osallistuminen on kysymysmerkki. Tämä johtuu siitä, että pelaaja ei ole ottanut rokotetta. Vaikkei US Open -turnaus itsessään vaadi rokotetta, riippuu asia lopulta hallituksen linjauksesta päästää ei-kansalainen maahan ilman rokotetta. Vaikka Djokovic on siis kutsuttu, on asia vielä erittäin monimutkainen. Mikäli Djokovic ei pääse osallistumaan, nousee miesten puolella luonnollisesti suureksi suosikiksi Rafael Nadal. Todellisuudessa, vaikka Djokovic osallistuisikin turnaukseen, on Nadalin erittäin mahdollinen US Openissa – turnauksessa jossa Nadal on voittanut yhteensä 4 kertaa ja viimeksi vuonna 2019.

Vuoden nuorempi Novak Djokovic on puolestaan voittanut US Openissa kolme kertaa, joista viimeisin tuli vuonna 2018. Vuonna 2019 finaalissa kohtasivat juurikin Nadal ja Djokovic. Suosittelemme myös pitämään silmällä Jannik Sinneriä. 20-vuotias superlupaus jahtaa ensimmäistä Grand Slam -voittoaan.

Naisten puolella vielä alkuvuodesta moni olisi sanonut puolustavan mestarin, Emma Raducanun olevan ennakkosuosikki US Openiin, sillä WTA Tour 2021 meni loistavasti pelaajalta. 2022 vuosi on taas ollut suuri pettymys, eikä merkkejä mestaruuden uusimisesta todellisuudessa löydy. Serena Williams taas ei myöskään ole viime vuosina osoittanut että voisi voittaa Grand Slamin.

24-vuotias japanilainen Naomi Osakaa voitti vuosina 2018–2021 yhteensä neljä Grand Slamia, mutta sen jälkeen ruuti on ollut kuivempaa. Osakan vire vuonna 2022 on vielä jossain määrin arvaamaton, mutta kertoimien puolesta tässä voisi olla hyvä riskiveto.

Todellisuudessa WTA:ssa parhaassa vireessä oleva pelaaja on puolan Iga Swiatek, joka on myös maailmanlistan ykkönen. Tässä varmin veto US Open 2022 -turnaukseen.

Vedot US Open Grand Slam -turnaukseen LV BETiltä

Emil Ruusuvuori ja Tali Tennis eivät aivan mahdu US Open 2022 -ennakkosuosikkilistalle, mutta onneksemme LV BET tarjoaa useita vedonlyöntiformaatteja tennikseen. Voidaan siis tietysti turnausvoittajavedon lisäksi veikata yksittäisiä otteluita, ja näihin saadaan hyvin yksityiskohtaisiakin vetoja kiinnitettyä, kuten tasoitusvedot, ja tarkemmat tulosvedot.

US Open 2022 aloitetaan 29. elokuuta, joten vielä on hyvin aikaa luoda asiakastili ennen suurta Grand Slam -turnausta!

Jos taas pidit lukemastasi artikkelista, löydät lisää analyysejä ja vedonlyöntivinkkejä LV BETin urheilublogista.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *