A 2022 es labdarúgó világbajnokság résztvevői

A 2022 es labdarúgó világbajnokság résztvevői

a footballer is happy after scoring a goalA 2022-es Fifa labdarúgó világbajnokság más néven 2022 Qatar World Cup az idei év egyik legnagyobb sporteseményének ígérkezik mindenféle kétség nélkül. Elég különleges a helyszín is, hiszen ilyen kis ország még sosem rendezett világbajnokságot, ráadásul arra sem volt még példa, hogy a magyar időjárás szerinti télen rendezzék meg, rendkívül rövid időszak alatt a világbajnokság meccseit. A Qatar 2022 lesz egyébiránt az utolsó olyan világbajnokság, amelyen a FIFA világranglista csapatai közül még 32 vesz részt, hiszen 2026-tól már 48 résztvevője lesz a tornának.

A World Cup 2022 résztvevő csapatai között fogunk találni olyanokat, amelyek már rendszeres résztvevői a világbajnokságoknak, sőt, ezeken komoly eredményt is tudtak felmutatni, de ezzel szemben lesznek itt teljesen újonc csapatok vagy sok évtized után visszatérők. Kíváncsiak vagyunk a résztvevők listájára és arra, hogy mire számíthatunk a csapatoktól? Azt javasoljuk mindenkinek, hogy kövesse az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan nagyszerű fogadási tipp mellett megtudhatjuk a résztvevők listáját és még rengeteg érdekességet olvashatunk róluk. A következőkről lesz szó:

  • A Qatar 2022 résztvevőiről
  • A Qatar 2022 résztvevőinek esélyeiről és korábbi teljesítményéről
  • A Qatar 2022 legjobb fogadásairól az LV BET-nél

A 2022 es labdarúgó világbajnokság résztvevőinek bemutatása

A FIFA világranglista 211 csapata indult a maratoni hosszúságú selejtezősorozatban azért, hogy kiderüljön, melyik 32 csapat lesz majd a végén, aki bekerülhet a legjobbak közé. Az afrikai régió 5 helyet kapott a világbajnokságon, Ázsia 4,5 hellyel rendelkezett, Európa 13 pozícióért küzdött, a CONCACAF zónából 3,5 csapat került ki a VB-re, Óceániából ugye összesen 0,5 helyért ment a harc és végül Dél-Amerika 4,5 helyért küzdött. A fél csapatok nem elírások, ezek pótselejtezős helyet jelentettek. Az első selejtező mérkőzést még 2019. június hatodikán rendezték, amelyen Mongólia csapata 2-0-ra verte a brunei válogatottat.

Résztvevő csapat VB győzelmek száma
Brazília 5
Németország 4
Argentína 2
Franciaország 2
Uruguay 2
Anglia 1
Spanyolország 1
A korábbi négyszeres győztes olaszok nem lesznek ott a VB-n.  

A 2022-es labdarúgó világbajnokság résztvevőinek érdekességei

A Qatar 2022 résztvevői között egyetlen kivétellel az összes korábbi világbajnokot ott találjuk, egyedül Olaszország fog hiányozni, miután egy drámai pótselejtezős mérkőzésen kiestek Észak-Macedónia ellen a selejtezőkből. Katar az egyetlen olyan csapat, amely újoncként vesz részt a világbajnokságon, ezzel pedig 1934 óta az első olyan gárda lettek, amelyek első bemutatkozására házigazdaként kerül majd sor. Akkor Olaszország járt ebben a cipőben. Így a világbajnokságok történetében a World Cup 2022 az első olyan, ahol egyetlen selejtezőből bekerült csapat sem lesz már újonc a VB-ken.

Emeljük ki Hollandia, Ecuador, Ghána, Kamerun és az Egyesült Államok csapatát, amelyek a 2018-as világbajnokság kihagyása után térnek vissza a tornára. Kanada igazi meglepetés lesz majd, hiszen ők korábban egyetlen egy alkalommal, még 1986-ban szerepeltek a világbajnokságon, tehát 36 év után szerepelhetnek ismét a legjobbak között. Olaszországról már tettünk említést, az olaszok történetük során először kerültek abba a helyzetbe, hogy egymást követő két világbajnokságra sem jutottak ki. Nagy meglepetés az afrikai régióban sem született, Kamerun, Ghána, Marokkó, Szenegál és Tunézia csapata egyaránt tapasztalt VB-résztvevők, bár egyik csapat sem tudott olyan óriásit villantani eddig.

          

A 2022 es labdarúgó világbajnokság az LV BET-nél

A World Cup 2022 mindenképpen egy különleges világbajnokság lesz, hiszen Olaszországot leszámítva az összes korábbi világbajnok ott lesz a tornán, ráadásul egyetlen régióból sem jutott ki olyan csapat, amely nem képvisel igazán komoly erőt. Talán nagy meglepetésnek Kanada kijutását nevezhetjük és hát Katar szereplése is nagyon érdekes lesz a fogadók és a szurkolók számára. Mert a világbajnokságra fogadni lehet bőségesen, az egyik legnagyobb és legismertebb online sportfogadási oldal, az LV BET számtalan fogadási lehetőséget biztosít erre a VB-re is. Általánosságban a végső győztes tekintetében Brazília és Franciaország viszi mindig a prímet a fogadások között.

De persze nem csak a végső győztesre szeretnek sokan fogadni, hanem például a meglepetésekre is, hiszen a mostani résztvevők között is van olyan, amely korábban azért villantott már egyszer-kétszer. Gondoljunk arra, amikor Szenegál egy korábbi világbajnokságon legyőzte Franciaországot, vagy emlékezzünk Kamerun nagy menetelésére az 1990-es világbajnokságról. A gól száma szintén nagyon izgalmas kérdés, hiszen a németek vagy a brazilok úgy jutottak ki a 2022 es labdarúgó világbajnokságra, hogy a selejtezők során csak úgy ontották magukból a gólokat.

Egyes gárdáknak a világbajnokságok történetében elég komoly múltjuk van egymással szemben, így ezeket a párharcokat is érdemes lesz majd külön figyelni, ha kerül ilyenre majd sor. Spanyolország és Németország mérkőzése is mindig izgalmas kihívás egy fogadó számára, de azért Brazília és Kamerun összecsapása is számtalan lehetőséget tartogat. Azt javasoljuk tehát mindenkinek, hogy a világbajnokságok idején böngéssze bátran az LV BET kínálatát, hogy ne csak jól szórakozhasson, hanem még egy kis plusz pénzre is szert tehessen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *