A 2022 es labdarúgó világbajnokság stadionjai

football player with the ball in the stadiumA 2022-es Fifa labdarúgó világbajnokság avagy a World Cup 2022 idén november 21-én kezdődik majd Katarban és egészen december 18-áig zajlanak majd a küzdelmek. Számtalan okból lesz egyedi ez a labdarúgó világbajnokság, hiszen például ez lesz az első, amit teljes egészében az arab világban rendeznek majd, de ez lesz az utolsó olyan is, amelyen még 32 csapat fog indulni. Később a FIFA döntése értelmében már 48 résztvevő csapat lesz majd. Az első képeket és javaslatokat arról, hogy hol lesznek majd lebonyolítva a Qatar 2022 mérkőzései, már 2010-ben megnézhettük.

A stadionokkal az ország célja az volt, hogy valamelyest megismertesse a világgal Katar történelmi és kulturális hagyományait is, ugyanakkor fókuszált klímatizálás is beépítésre került, amellyel akár 20 Celsius fokra is le lehet hűteni a levegőt a stadionok belsejében. Számtalan különlegességet tartogatnak még ezek az építészeti műremekek, de hogy melyek ezek? Azt javasoljuk, hogy mindenki olvassa az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekesség mellett ezeket is megtudhatjuk és még hozzájuthatunk a 2022 Qatar World Cup legjobb fogadási tippjeihez is! A következőkről lesz majd szó:

  • A Qatar 2022 stadionjainak bemutatásáról
  • A Qatar 2022 mérkőzéseiről az egyes stadionokban
  • A Qatar 2022 stadionjainak és a fogadásnak a kapcsolatáról

A 2022 es labdarúgó világbajnokság stadionjainak bemutatása

A FIFA világranglista csapatai hosszú selejtezősorozat után vívhatták ki kijutásukat a 2022-es labdarúgó világbajnokságra, és így jogot szereztek arra is, hogy a különleges katari stadionokban játszanak mérkőzéseket. Ezek a stadionok többek között teljesen fenntartható létesítmények is, hiszen elvileg karbonsemlegesek teljes egészében. Ráadásul egyes stadionok felső karéját a labdarúgó világbajnokság után lebontják és szegényebb, fejlődő országoknak adják majd oda. Érdekesség, hogy lesz egyetlen olyan stadion is a 8 helyszínből, amely fedett lesz teljes egészében, ez az Al Bayt stadion Al Khorban. A stadionok a következők lesznek:

Stadion neve Város Kapacitás
Lusail Iconic Stadium Lusail 80 ezer
Al Bayt Stadium Al Khor 60 ezer
Stadium 974 Doha 40 ezer
Al Thumama Stadium Doha 40 ezer
Education City Stadium Al Rayyan 45350
Ahmad bin Ali Stadium Al Rayyan 44740
Khalifa International Stadium Al Rayyan 40 ezer
Al Janoub Stadium Al Wakrah 40 ezer

A 2022-es labdarúgó világbajnokság mérkőzései az egyes stadionokban

A Qatar 2022 vonatkozásában a hőség és egyéb tényezők miatt még egészen 2019-ig szó volt arról, hogy a rendezésbe be kell vonni más, szomszédos országokat is. Végül ez aztán nem vált szükségessé, így a 8 különleges stadionban kerülnek majd megrendezésre a mérkőzések. Érdekesség, hogy a Stadium 974 nevet viselő komplexum onnan kapta a nevét, hogy pontosan ennyi konténer építőanyagot használtak fel az építéséhez és egyben ez Katar nemzetközi hívókódja is. A lebonyolítás szerint az A, B, E, F csoportok meccseit majd az Al Bayt, a Khalifa, az Al Thumama és az Ahmad bin Ali stadionokban bonyolítják majd le, míg a C, D, G, H csoportok meccseire a Lusail Iconic, a Stadium 974, az Education City és az Al Janoub stadionokban játsszák majd le a csapatok.

A csoportmeccses szakasz után majd decemberben kezdődnek az egyenes kieséses szakasz küzdelmei, amelyben a negyeddöntőket Lusailban, Al Rayyanban, Al Khorban és Dohában játsszák majd, a legizgalmasabbnak ítélt meccsek, az elődöntők és a döntők pedig Lusailban és Al Khorban kerülnek majd lebonyolításra. Mivel a 2022 es labdarúgó világbajnokság egyedi időpontban, magyar klíma szerint decemberben kerül lebonyolításra, így szerencsére nem fogja annyira a hőmérséklet befolyásolni a meccsek eredményét. Ettől függetlenül azért lesznek különleges tényezők, amelyekre egy jó fogadónak fel kell készülnie. Lássuk is, hogy melyek ezek!

Fogadások a 2022 es labdarúgó világbajnokság eseményeire az LV BET-nél

A 2022 es labdarúgó világbajnokság számtalan izgalmas mérkőzést fog majd hozni, már csak azért is, mert ez az utolsó olyan VB lesz, ahol 32 csapat indul majd, utána a FIFA döntésének megfelelően 48 gárda lesz a tornán, ami azért együtt jár majd azzal is, hogy lesznek eléggé sima meccsek is. Nem úgy, mint a Qatar 2022 világbajnokságán, ahol számtalan izgalmas meccs kínál jó lehetőséget a fogadóknak is. Nem csoda tehát, hogy a legnagyobb online fogadóirodák közé tartozó LV BET is komoly kínálatot rakott össze erre a világbajnokságra is.

Manapság pedig a sportfogadás világában nem csak a meccsek győztesére vagy a gólok számára lehet fogadni, de akár a büntetők számára is, de arra is van speciális fogadási piac, hogy például kell-e elrendelni majd a hőség miatt rendkívüli szünetet. Azt javasoljuk minden érdeklődő fogadónak, hogy keresse fel az LV BET oldalát és győződjön meg maga arról, hogy milyen sok sportfogadási eseményre lehet mennyire sok piacon fogadni. A világbajnokság tekintetében pedig Katar mindenképpen különleges élményt kínál és nem csak a stadionok, de a meccsekre való fogadások lehetőségei okán is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *