Box: Saul Álvarez és Caleb Plant

Box: Saul Álvarez és Caleb Plant

Az első terv szerint a két ismert ökölvívó szeptember 18-án a nevadai Paradise-ban (Las Vegas közvetlen közelében) mérkőzött volna meg, de nem sikerült a szerződés minden részében megegyezni. Végül augusztus 19-én sikerült megállapodni, hogy november 6-án hozzák össze a bokszmeccset az eredeti helyszínen, az MGM Grand Garden Arenában.

A meccs neve az On the road to Undisputed (Úton a Vitathatatlan felé) és röviden Canelo – Plant néven is hivatkoznak rá. Mert bár a mexikói Saul Álvarez teljes neve Santos Saúl Álvarez Barragán, a “művészneve” Canelo, amely spanyolul fahéjat jelent – amely egy szokásos becenév a vörös hajú mexikóiakra. Canelo eddig 56 meccset nyert (28 KO-val), 2-szer döntetlenre hozták ki és 1-szer veszített. Ő jelenleg a WBA (Super), a WBC és a WBO világbajnoka nagyközépsúlyban. 

Caleb Plant nevét pedig szintén mindenki ismeri, aki otthon van a nagyközépsúlyú ökölvívásban: 21 győzelemmel (12 KO-val) és döntetlen és vesztés nélkül ő az IBF bajnoka 2019 óta.

Ez aztán izgalmasnak ígérkezik! Nézze meg az LV BET Álvarez vs plant tippek szorzóit és tegye meg tétjeit!

A nagyközépsúlyú ökölvívás

Ezt a súlycsoportot angol szövegekben néha super middleweight, néha light cruiserweight néven találjuk meg: az elnevezésnél azonban fontosabb a tartalom: az itteni felső súlyhatár 12 stone, “magyarul” 76,2 kg. Ebben a súlycsoportban a négy legnagyobb szervezet, amely világbajnokot ad, a WBA, WBC, IBF és a WBO. Nem véletlen, hogy két “párhuzamos” világbajnok, Canelo és Plant “Úton a Vitathatatlan felé” névvel illeti a küzdelmet, hiszen egy komoly győzelem nagyban bizonyítaná, hogy ki is az “igazi” világ legjobbja.

A különböző ranglistákon az 1990-ben született Álvarezt találjuk a The Ring és a Boxrec első helyén is, míg Plant ez előbbi listán kettővel, a másodikon öttel van mögötte.

Ki fog nyerni? Fogadási tippek és szorzók az Álvarez – Plant mérkőzésre

Az ökölvívás fogadás és szorzók ebben az esetben nem egyértelműek, de a szakértőket ez természetesen nem állítja meg, hogy pontos számokat kapjunk a küzdelem lehetséges kimeneteléről. 

Annek ellenére, hogy Plant veretlen még, a voksok erősen Álvarez felé húznak, aki már 15 éves kora óta profi bokszoló és mára már gyakorlatilag egy legenda. A boksz fogadás során nem szabad elfeledkezni a pszichológiai megmérettetésről sem: nem könnyű olyasvalakivel ringbe szállni, aki a súlycsoportjában a legismertebb ökölvívó.

Egyesek egészen 1,1-re teszik Álvarez és 5,5-re Plant nyerési esélyeit. Ez azt jelenti, hogy 10.000 Ft-ot kell megtenni ahhoz, hogy 1000 Ft a miénk lehessen Álvarez győzelme esetén, míg ugyanennyi pénzt feltéve 55.000 Ft-ot vihetnénk haza Plant nyerése után.

Az ökölvívás fogadásokban jártas egyéneknek egyébként ezek a számok nem okoznak nagy meglepetést: egyes fogadások esetén 1 – 11-es szorzópárt találunk, tehát az esélyes bokszoló olyannyira esélyes, hogy a papírforma alapján egyáltalán nem lehetséges pénzt nyerni.

És mint tudjuk, a számok a legtöbb esetben magukért beszélnek. Azonban a sportban az a nagyszerű, hogy a jövőt képtelenség előre látni.

Lehetséges fogadások az LV BET-en az Álvarez – Plant bokszmeccsre

A cikk megírásának a pillanatában nincs elérhető fogadás az LV BET-en erre a mérkőzésre. Ennek a legfőbb oka az, hogy az eredeti, szeptemberi dátum közel két hónappal elhalasztásra került.

Azonban a profi ökölvívás esetén jelenleg 52 különböző mérkőzésre lehet fogadni. A már említett győztesre fogadás az amerikai “money line” néven fut, míg elérhető fogadás összesített menetekre (itt figyeljünk a megadott vonalra!), van lehetőség fogadni arra, hogy végigmegy-e a küzdelem és létezik fogadás küzdelemre nevű opció is.

Ezek mellett népszerű fogadási opciók a győzelem módja (első ökölvívó KO, TKO, DQ-val vagy első ökölvívó pontozással vagy döntetlen vagy második ökölvívó KO, TKO, DQ-val vagy második ökölvívó pontozással) és a bout betting is (itt is a győztesre fogadunk, de itt van lehetőség a döntetlent is megtippelni).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *