Ökölvívás: Wilder és Fury 3. küzdelme

Ökölvívás: Wilder és Fury 3. küzdelme

Aki követi a boksz világát, az hallott már Tyson Fury-ról, aki a The Gypsy king (a magyarul furcsán hangzó Cigánykirály) becenéven küzd és aki kétszeres nehézsúlyú világbajnok (WBC, The Ring). De ugyanígy hallanunk kellett már Deontay Wilderről is, akinek a beceneve a The Bronze Bomber (A bronz bombázó, bár itt is másféle jelentéstartalommal, mint a magyar szlengben), aki 2015-2020 között sikeresen megvédte a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét. A három küzdelem közül az elsőre 2018 decemberében került sor, amely elég megosztó módon lett döntetlen, többek között úgy, hogy a brit Fury kétszer is padlóra került. A szakértők szerint ez a mérkőzés ígérkezett mindkét sportoló élete legnehezebbjének.

Kevesen gondoltak rá, hogy egy második, majd egy harmadik fordulója is lesz a küzdelemnek.

A második küzdelemre 2020 februárjáig kellett várni, miután a COVID-19 miatt egy júliusi időpontot, majd egy decemberit is elhalasztottak az NFL egy mérkőzésével való egybeesés miatt. Végül hét menet után Fury győzedelmeskedett egy technikai KO-val. Wilder csalásként értékelte a mérkőzés tovább- és tovább halasztását.

A 3. küzdelemet Tyson koronavírus-fertőzése miatt halasztották el, végül helyi idő szerint október 9-én, a Las Vegas-i T-Mobile Arénában küzd meg a két profi ökölvívó: ez magyar idő szerint október 10-én, hajnali 5-kor kezdődik majd el.

Érdekli a téma? Nem tudja még, kire fogadjon? Vagy biztos már benne? Mindenképp látogasson el az LV BET Sport blogjára további információkért és ökölvívás fogadás lehetőségekért!

Nehézsúlyú ökölvívás: Wilder és Fury rövid története

Amikor 2018 decemberében Fury ringbe szállt, kevesen gondolták, hogy képes lesz maradandó teljesítményt nyújtani. Miután 2015-ben legyőzte Vlagyimir Klicskót, Fury teljesen kiégett, állítása szerint naponta több mint 8 liter sört ivott meg, több doppingteszten is megbukott (a Klicskóval való visszavágó kapcsán), azt mondta, nem akar élni többé és egyszer 300-zal hajtott át egy hídon a Ferrarijával, miközben arra gondolt, hogy elrántja a kormányt a szakadékba. Ezek mellett 180 kg-ra hízott.

Wildernek nem volt hasonló lejtmenete, a több mint 2 méteres amerikai ökölvívó első 40 mérkőzéséből 39-et KO-val nyert meg, csupán egyet pontozással, az első mérkőzésig, amit Furyval vívott. Eközben 7-szer védte meg a WBC világbajnoki címét, 2015-2020 között.

Fogadási tippek és szorzók Wilder és Fury 3. mérkőzésén

Érdekesség, hogy az első nagy rangadó úgy kezdődött, hogy mindkét bokszoló a legnagyobb halat, Anthony Joshuát próbálta meg becserkészni: vagy legalábbis harcra bírni. És Fury apja szerint fiának el kellene kerülnie a mérkőzést Wilderrel, hogy Joshuára koncentrálhasson. Azonban a fia itt sem követte az apai tanácsokat és a meccs néhány nap múlva indul is.

A szakértők szerint a szorzók alapján Fury az esélyesebb (ami abból is következik, hogy legutóbb 7 meccsen belül sikerült győznie), de a meccse egyáltalán nem lefutott. A döntetlen esélye (mint általában a boksz fogadás kategórián belül) nagyon alacsony.

Az LV BET-en elérhető fogadások és szorzók

A küzdelemre több mint 30 fogadási típus érhető el az LV BET-en. A Wilder vs Fury fogadási tippek a szorzók alapján a legnépszerűbb kategóriákban:

  • Küzdelemre fogadás: Furynak 1,33-as szorzó, Wildernek 3,2-es és 22-es szorzót fizet a döntetlen.
  • Money line: Fury szorzója 1,28, Wilderé 3,3-as.
  • Összesített menetek: a vonal 7,5-ös, mind efelett, mind ezalatt 1,85-ös a szorzó. Ettől, vagyis attól, hogy melyik ökölvívónak sikerül rákényszerítenie a játékstílusát a másikra, nagyban függ a meccs kimenetele is.
  • És a bokszban egy különösen kedvelt kategória a “végigmegy-e a küzdelem”, itt a szorzók 3,1 az igenre és 1,3 a nemre.

A Wilder vs Fury fogadás online különösen érdekesnek ígérkezik, nézzen rá a további 31 fogadási típusra ezen a boksz rangadón. Az LV BET fogadási oldalon a legjobb szorzókat találja meg egy könnyen kezelhető és átlátható weboldalon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *