PARHAAT POKERIKÄDET ARVOJÄRJESTYKSESSÄ

PARHAAT POKERIKÄDET ARVOJÄRJESTYKSESSÄ

Koska yhä useampia pokerivariantteja ilmaantuu, voi olla melko vaikeaa pysyä perillä kaikista uusista ominaisuuksista ja mekaniikoista, joita tarjotaan. Pelin tavoite jokaisessa pokerivariantissa (oli kyse sitten nettipokerista tai ei) pysyy kuitenkin samana – saada paras mahdollinen viiden kortin pokerikäsi ja voittaa.

Ymmärtämällä pokerikädet arvojärjestyksessä voit kehittää parhaan mahdollisen strategian ja saada mahdollisuuden voittaa potti. Tässä on täydellinen lista pokerikäsistä, joka auttaa sinua oppimaan kaiken tarvittavan viidestä kortista!

POKERIKÄSIEN ARVOJÄRJESTYS – MIKÄ VOITTAA MITÄ?

Poker Hand Rankings | LV BET Casino BlogPokerissa käsi koostuu kahdesta pöytään kuvapuoli alaspäin jaetuista korteista (omista korteista) sekä viidestä pöydällä olevasta pöytäkortista, joita kutsutaan yhteiskortiksi. Käsi muodostuu yhdistämällä omat kortit viiden yhteiskortin kanssa edullisimman mahdollisen kolmen kortin sarjaksi.

Kädet määräytyvät sen mukaan, onko ne muodostettu samoista maista olevista korteista vai eri maista olevista korteista, sekä omien korttien arvosta samassa järjestyksessä.

Jotkut pokerikädet ovat harvinaisempia kuin toiset. Esimerkiksi mahdollisuutesi saada kuningasvärisuora, korkein pokerikäsi, ovat suhteellisen pienet. Hyvällä ymmärryksellä voit jopa bluffata tiesi huipulle pokerikädellä, joka on arvojärjestyksessä vain korkein kortti, eli hai.

PARHAISTA HUONOIMPIIN – POKERIKÄSIEN ARVOJÄRJESTYS

Kuten olemme keskustelleet, on erilaisia viiden kortin käsiä, joilla kaikilla on oma arvonsa. Yleisimmät pokerikädet sisältävät kaksi paria, kolmoset ja täyskäden.

Katsotaan jokainen viiden kortin käsi Texas hold ’em -pelissä, aloittaen parhaista pokerikäsistä huonoimpiin.

1. Kuningasvärisuora

Paras mahdollinen käsi, jonka voit saada pokerissa, ja samalla myös harvinaisin, on kuningasvärisuora, koska se antaa sinulle parhaat mahdollisuudet voittaa. Se on harvinainen, koska kuningasvärisuora vaatii määrätyn viiden kortin yhdistelmän. Kuningasvärisuora koostuu 10:stä, jätkästä, kuningattaresta, kuninkaasta ja ässästä – viidestä peräkkäisestä kortista, joilla kaikilla on sama maa.

Mitä kuningasvärisuora voittaa?

Kuningasvärisuora voittaa kaiken! Tämä käsi on pokerikäsien arvojärjestyksen huipulla, ja kun sinulle jaetaan tällainen käsi, se on lähes varmasti voittava pokerikäsi, riippumatta siitä, mitä vastustajat pitävät kädessään.

Jos sinulla on kuningasvärisuora, vastustajallasi ei ole mahdollisuutta pitää yhtä arvokasta kättä, koska mikään toinen käsi ei ole samalla sijalla arvojärjestyksessä.

2. Värisuora

Toiseksi paras käsi, jonka pelaaja voi saada pokerissa, on värisuora. Tämä käsi on kuitenkin myös yksi vaikeimmin saatavista. Värisuora koostuu kahdesta muusta kädestä, väristä ja suorasta, ja siinä on viisi peräkkäistä korttia, joilla kaikilla on sama maa. Esimerkiksi viiden, kuuden, seitsemän, kahdeksan ja yhdeksän ruutua.

Mitä värisuora voittaa?

Värisuora voittaa kaikki muut kädet paitsi kuningasvärisuoran, koska kuningasvärisuora on pokerikäsien arvojärjestyksen kärjessä kaikkein voimakkaimpana kätenä.

Värisuoran (joka on toiseksi paras viiden kortin käsi) voi myös voittaa toinen värisuora, jossa on korkein korttiarvo, kuten ässä. Tämä kutsutaan “kickeriksi” (hai), ja se koskee kaikkia samanarvoisia käsiä paitsi kuningasvärisuoraa.

3. Neloset

Nyt siirrymme kolmen parhaan pokerikäden alueelle nelosten osalta.

Nelosissa saadaan neljä samaa arvoa olevaa korttia, esimerkiksi neljä jätkää ja yksi muu kortti. Voittaja määräytyy jälleen kerran ylimmän kortin arvon perusteella.

Mitä neloset voittavat?

Neljän samanarvoisen kortin muodostama neloskäsi voittaa kaikki muut pokerikädet paitsi kuningasvärisuoran ja värisuoran. Taas kerran, neloset häviävät automaattisesti neloskädelle, jolla on korkeampi arvo.

4. Täyskäsi

Seuraava pokerikäsi pokerikäsien arvojärjestyksessä on täyskäsi – parin ja kolmosten yhdistelmä. Esimerkiksi tämä voi näyttää kädeltä, jossa on kaksi kymppejä ja kolme kuningatarta.

Voittaja määräytyy korkeimman kolmoskäden mukaan, eli täyskäsi, jolla on korkein korttiarvo.

Mitä täyskäsi voittaa?

Täyskäsi voittaa kaikki kädet paitsi kuningasvärisuoran, värisuoran ja neloset. Kahden täyskäden kohdatessa voitto menee sille kädelle, jolla on korkeammat kolmoset.

5. Väri

Jos haluat haasteen, voit yrittää saada värin. Se muistuttaa lähinnä suoraa, mutta värissä on viisi samaa maata olevaa korttia, jotka eivät ole peräkkäin – esimerkiksi kaikki viisi korttia ruutuja.

Jos vastustajallasi on myös väri, voittaja määräytyy korkeimman kortin mukaan. Jos molemmilla pelaajilla on ässäkortti, seuraavaksi korkein kortti ratkaisee.

Mitä väri voittaa?

Väri voittaa alempiarvoiset kädet, kuten suora, kolmoset, kaksi paria, yksi pari ja korkein kortti. Se sijoittuu myös täyskäden, värisuoran ja kuningasvärisuoran alapuolelle. Ässä-korkea väri on esimerkki kahdesta vahvemmasta väristä.

6. Suora

Suora koostuu viidestä peräkkäisestä kortista, jotka eivät ole samaa maata. Esimerkiksi pelaaja voi saada ruutu-, risti- ja patakortteihin sekoitettuna kuningattaren, jätkän, kympin, yhdeksikön ja kahdeksikon. Tärkeintä on, että kortit ovat järjestyksessä yksittäisen kortin arvon perusteella.

Suoralla on melko hyvät mahdollisuudet voittaa. Mahdollisuudet kasvavat myös siksi, että ässä voi joko aloittaa suoran tai päättää sen.

Tämä tarkoittaa sitä, että ässä voi seurata kuningasta ja täydentää viiden kortin suoran tai aloittaa suoran kahdesta seuraavasta kortista.

Vaikka suora antaa sinulle paremmat voittomahdollisuudet, viiden kortin suora on edelleen vaikea saavuttaa.

Mitä suora voittaa?

Suora häviää kuningasvärisuoralle, värisuoralle, täyskädelle ja värille. Suoran saavuttaminen voittaisi yhden parin, kaksi paria ja kolmoset.

Yksi esimerkki voittavasta suorasta on seitsemän korkea suora, jossa seitsemän kortti ratkaisee tasapelin. Toinen esimerkki on Broadway-suora.

7. Kolmoset

Kun käymme läpi tätä listaa, huomaat, että voittomahdollisuutesi kasvavat käden korkeamman arvon myötä. Kolmoset voittavat jo korkeimman kortin, yhden parin ja kaksi paria. Kolmosissa on kolme samaa arvoa olevaa korttia.

Esimerkiksi pelaaja voi saada kolme eri maasta olevaa korttia, mutta samalla arvolla. Jälleen kerran, kaksi jäljelle jäävää korttia ratkaisevat, kumpi pelaaja voittaa kolmen kortin perusteella.

Mitä kolmoset voittavat?

Kolmoset häviävät kaikille pokerikäsille, jotka ovat sijoitettuina sen yläpuolelle.

8. Kaksi paria

Seuraava käsi on kaksi paria. Kuten pari, tämäkään käsi ei ole paras mahdollinen, mutta se voi silti riittää voittoon.

Kaksi paria koostuu kahdesta samanarvoisesta kortista ja toisista kahdesta eriarvoisesta kortista, muodostaen “kaksi paria” kortteja. Esimerkiksi voit saada kaksi kuningatarta ja kaksi kymppejä. Näiden ei tarvitse olla samaa maata.

Jäljelle jäävä kortti voi myös olla hyödyllinen, jos vastustajasi saa samanlaisen käden. Tässä tapauksessa korkein arvoltaan yksittäinen kortti määrää voittajan.

Mitä kaksi paria voittaa?

Kaksi paria voittaa yhden parin ja korkeimman kortin.

9. Pari

Pari tarkoittaa kahta samanarvoista korttia, jotka tekevät parin. Esimerkiksi kaksi ässää tai kaksi kuningasta.

On epävarmaa, että tällainen käsi voittaisi pelin, mutta huomaat, että taitavat pelaajat eivät jätä pareja helposti huomiotta. Jos sinulla on hyvä pokerinaama, saatat pystyä bluffaamaan tiesi huipulle.

Mitä pari voittaa?

Tällaiset kädet voivat hävitä kaikille muille käsille paitsi korkeimmalle kortille. On hyvä pitää mielessä, että alempiarvoiset kädet vaativat vähemmän taitoa muodostaa pokeripeleissä.

10. Korkein kortti

Korkein kortti on pokerissa alin mahdollinen käsi, jonka voit saada. Tämä käsi muodostuu, jos et onnistu muodostamaan mitään edellä mainituista käsistä. Tämä tarkoittaa sitä, että tässä kädessä ei ole pareja, kortit ovat eriarvoisia eikä se ole suora tai väri. Tämän seurauksena korkein kortti nähdään huonoimpana vaihtoehtona voittomahdollisuuksiesi kannalta pelaajana.

Mitä korkein kortti voittaa?

Korkealla kortilla voittaminen vaatii taitoa verrattuna muihin täydellisen listan käsistä. Esimerkki korkeimman kortin muunnelmasta on kuningas-hai, jota kutsutaan myös nimellä “no-pair”.

POKERIKÄSIEN ARVOSTUS JA KICKER ELI HAI

Pokerissa voittaaksesi tarvitset parhaat viisi korttia, joilla voit muodostaa voittavan pokerikäden omista kahdesta piilokortistasi ja viidestä yhteisestä pöytäkortista.

Tasapelin sattuessa neljän samanlaisen kortin (neloset), kolmen samanlaisen kortin (kolmoset), kahden parin, yhden parin tai korkeimman kortin tapauksessa käytetään “kickeriä” (lisäkorttia) päättämään, mikä näistä samanarvoisista käsistä voittaa ja on voittava pokerikäsi.

Tässä on, miten pokerikädet voidaan arvostaa. 52 kortin pakassa kuningas on korkein kortti, kun taas kakkonen on matalin kortti. Ässän arvo määräytyy sen mukaan, millainen käsi on muodostettu.

Otetaan esimerkki Texas hold ’em -pokerin hypoteettisesta pelistä. Pelaajilla A ja B on molemmilla kaksi paria, ja kummankin parilla on sama maa ja arvo. Nämä neljä korttia ovat siis samanarvoisia. Tässä tapauksessa ratkaisevaa on jäljellä oleva kortti kummallekin pelaajalle.

  • Pelaaja A – kaksi kuutosta, kaksi kymppiä ja jätkä.
  • Pelaaja B – kaksi kuutosta, kaksi kymppiä ja kuningatar.

Tässä esimerkissä pelaaja B voittaa, koska kuningatar-hai muodostaa vahvemman viiden kortin pokerikäden. Jos kickerit eivät ratkaise voittavia käsiä, voittopotti on jaettava pelaajien kesken.

YHTEENVETO – MITÄ KÄSIÄ SINUN KANNATTAA PELATA?

Yksi monista mahtavista asioista pokerissa on se, että opit jatkuvasti. Jokaisessa uudessa pelissä saat aina uuden käden. Siksi strategia voi toimia yhdessä pelissä, mutta ei toisessa.

Pokeri koostuu taidosta ja onnesta. Muista, että ilman korkean arvon käsiä voittomahdollisuutesi voivat olla heikot. Kuitenkin voittamisessa on enemmän kuin pelkkä pokerikäsi!

Kokeile joitain pokeripelejä LV BET -sivustolla harjoitellaksesi oppimiasi pokerikäsiä tässä oppaasta.

UKK

Mikä on korkein maa pokerissa?

Pelikorteissa maat ovat tasavertaisia keskenään standardin pokerikäsien arvioinnissa.

Mikä on pokerikäsien arvojärjestys?

Laskevassa järjestyksessä pokerikäsien arvioinnissa käytetään seuraavia käsiä: kuningasvärisuora, värisuora, neloset, täyskäsi, väri, suora, kolmoset, kaksi paria, yksi pari ja korkein kortti.

Mikä on vahvin pokerikäsi?

Vahvin pokerikäsi on kuningasvärisuora, joka koostuu 10:stä, jätkästä, kuningattaresta, kuninkaasta ja ässästä, joista kaikki ovat samaa maata. Ei ole muita pokerikäsiä, jotka vaatisivat viittä samaa maata olevaa korttia, joten se on harvinaisin käsi, jonka voi saada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *