EGYEDI PÓKER STRATÉGIAI ÚTMUTATÓ KEZDŐKNEK

EGYEDI PÓKER STRATÉGIAI ÚTMUTATÓ KEZDŐKNEK

A pókerben nagy szerepet játszik a szerencse, és néha nem elég, ha egyszerűen jól érti a játékot, hogy megnyerje a potot. Itt jön a képbe az alapvető pókerstratégia.

A póker stratégiai jó módja annak, hogy növelje a nyerési esélyeit, még akkor is, ha az esélyek ellene szólnak. Ebből az útmutatóból megtudhatja, hogyan lehet a legjobban nyerő lapokat szerezni néhány pókeres tipp és trükk segítségével, amelyek végső soron segítenek a játékának javításában. Végül is ez minden, amit bárki igazán megtehet. A többi a szerencsén, a játékosok viselkedésén és a külső körülményeken múlik.

Maradjon itt, hogy megtudja, hogyan lehet célja, hogy profi pókerjátékossá váljon ezeknek a pókerstratégiai tippeknek köszönhetően.

A PÓKER MATEMATIKÁJA

Poker Strategies and Tips | LV BET Casino BlogMint már említettük, a póker a szerencse, az ügyesség és a helyzetek és az ellenfelek olvasásának képessége. A póker azonban a matematika játéka is, és ezt a tényezőt nem szabad lebecsülni. A játékosoknak képesnek kell lenniük arra, hogy kiszámítsák, milyen eséllyel nyerhetnek ők vagy az ellenfeleik.

Bár nem feltételezhető, hogy azok, akik nem használják a pókerben a matematikát, nem fognak nyerni, az esélyek alapos ismerete csak növelheti a nyerési esélyeket, mivel előnyt jelent a többi játékossal szemben.

A pókerelmélethez hasonlóan számos szakértő kínálta fel meglátásait a játék mögötti matematikáról. Egy kis kutatással biztosan talál egy-két pókeres tippet, amely segíthet megnyerni a jövőbeni pókerjátszmákat. A pókerkutatás és a valószínűséggel való ismerkedés végső soron növeli a siker esélyeit. Minél több időt szentel a póker esélyeinek kutatására, annál nagyobb lesz az előnye ellenfeleivel szemben.

Ennek a technikának a célja, hogy minden fordulóban a legnyereségesebb döntéseket hozza meg. A póker mögötti matematika alapos ismeretével jobban megismerheti a pot oddsokat, a valószínűségeket, a különböző kártyakombinációkat, a pot equity-t, a blöfföket és még sok mást.

MI A POT ODDS ÉS A MÉLTÁNYOSSÁG A PÓKERBEN?

Gyakran százalékban kifejezve, a pot equity a potban lévő részesedése, azaz annak a valószínűsége, hogy egy adott időpontban megnyeri a játékot (feltéve, hogy helyesen játszik). Például, ha 100 € van a potban (vagy ennek megfelelő pénznemben), és a jelenlegi handdel 60%-os a nyerési esélye, akkor a pot equity-je 60 €.

Általánosságban elmondható, hogy akkor érdemes értéktéteket játszani, amikor equity-előnnyel rendelkezik. Ez annak köszönhető, hogy ha az ellenfél megadja, akkor tőkét nyer, mivel megakadályozhatja, hogy az ellenfél realizálja a tőkéjét, mivel a tétjével dobásra kényszerítheti.

Mindkét esetben a saját tőke százalékos aránya még tovább nőhet, és végső soron javíthatja a nyerési esélyeit az adott leosztással. Ha nem, akkor is több pénzt nyerhet, ha minden jól megy.

A pot odds egyszerűen a pot mérete és a tétje nagysága közötti arány. Például, ha a kezdő pot 10 €, és egy játékos 5 €-t tesz, akkor a pot mérete most 15 €, és a játékosnak 5 € téttel kell szembenéznie. Ezáltal a pot odds 15 : 5.

A POT ODDS-NAK MAGASABBNAK KELL LENNIE, MINT A SAJÁT TŐKÉNEK?

Általában minden pókerjátékos azt szeretné, ha a pot equity nagyobb lenne, mint a pot odds. Ha a pot equity mondjuk 40%, akkor ideális esetben többet fog profitálni abból a 40 alkalomból, amikor megnyeri a potot, mint amennyit veszít a 60 alkalom alatt, amikor elveszíti a potot.

Ha nagyon csábító pot oddsokkal rendelkezik, az nagyszerű, ha pénzt szeretne nyerni egy nagy potban. Hosszú távon azonban a pot equity nagyobb eséllyel konzerválja vagy akár javítja a zsetonhalmát.

MI A JÓ EQUITY A PÓKERBEN?

Az akár 25%-os pot equityvel való pókerezés többnek számít, mint egy túlélésre orientált játékstílus. Ez azt jelenti, hogy a 25%-os pot equity hosszú távon nyereséget kínál, amennyiben megbízhatóan pókerezik, és nem követ el újonc hibákat.

MILYEN STRATÉGIÁT KELL HASZNÁLNIA AHHOZ, HOGY JÓL PÓKEREZHESSEN?

A pókerjátékosok azóta dolgoznak ki póker stratégiákat, amióta a játék létezik, de a megfelelő póker stratégiákra való odafigyelés már önmagában is stratégia. Ha valami, akkor az egyik legfontosabb pókeres tipp az, hogy a következő stratégiákkal kezdjünk el pókerezni.

KEVESEBB SPEKULATÍV KEZET JÁTSZIK

Szorosan vagy lazán kell játszani? Általánosságban elmondható, hogy feszesebben kell játszani, mivel ez azzal jár, hogy kevesebb leosztásban kell pénzt elszórni. A viszonylag gyenge kezek követése a legtöbb esetben pénzveszteséggel jár. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb leosztást fog játszani? Igen, és ez nem rossz ötlet.

A normál készpénzes játékokban több okból is azt tanácsoljuk, hogy szűk körben játsszunk. Először is, nem minden leosztást érdemes megjátszani, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy egy gyenge leosztás mennyi zsetont küldhet kárba. Ha kevesebb leosztást játszik meg, azzal nem csak a zsetonhalmát kíméli meg, de a jövőben az erős kezeit is elrejti.

Amint megtanul feszesen játszani – vagyis viszonylag gyenge kezeket eldobni, és csak az erősebb oldalon lévő kezeket üldözni -, agresszívan akar majd játszani. Ezzel kiszámíthatatlanná válik az ellenfelei számára, mivel fogalmuk sem lesz arról, hogy egy nagyon erős lapon ül-e, vagy csak légből kapott.

KEZELJE JÓL A BANKROLLT

Ez az egyik legfontosabb kezdő pókeres tipp, amit a világ összes pókeroldalán megtalálhat: takarékoskodjon a bankrolljával.

Ha agresszív blöffölési stratégiát alkalmaz, all-in megy, és véletlenszerűen váltogatja a szolid és agresszív pókerviselkedést, akkor a bankszámlája le fog merülni, ami idő előtt véget vet az online pókerjátékának.

Az egyik legjobb pókeres készség, amit megtanulhat, hogy minél tovább túléljen, miközben hosszú távon még nyereséget is termel.

LEGYEN SZÁNDÉKOS

Az egyik legjobb pókertaktika, amit megtanulhat, az a türelem. Ne játsszon ki semmilyen pókerkezdet csak azért, mert már kifogyott az erős lapokból. Ne játszon korán agresszív pókert abban a reményben, hogy egy korábbi veszteséget behozhat.

Nem lehet eltekinteni attól a ténytől, hogy a póker egy mentálisan intenzív játék. Még a profi játékosoknak is nehéz türelmesnek maradniuk hosszú órákon át egy jó pókerjátszma során. A türelem elvesztése és a laza játék abszolút nem megengedett.

Ha úgy érzi, hogy nem tud türelmes maradni, akkor érdemes máskor, lehetőleg egy jó kis szünet után online pókerezni. Pókerezni mindig tud majd, de készpénzes játékra nem lesz képes, ha a bankrollja idő előtt elfogy.

FIGYELJEN A HELYZETÉRE

Bár a pókerben a türelem kulcsfontosságú, a pozíció a legfontosabb. A korai pozíciók nagyon kedvezőtlenek a pókerben, mivel az asztalnál ülő játékosok legalább fele utánad fog cselekedni. Mivel az Ön akciói elárulják a helyzetét, a többi játékos ennek megfelelően alkalmazkodik az Ön akcióihoz. Ebben a pozícióban csak erős kezekkel érdemes játszani.

Másrészt a késői pozíció azt a nagyszerű előnyt biztosítja, hogy a többi pókerjátékos után cselekedhet. Ebben az esetben gyengébb kezekkel is megúszhatja, amennyiben jól játszik.

A LEGJOBB PÓKER STRATÉGIAI TIPPEK AZ ÖN SZÁMÁRA

Akár kezdőknek szóló pókerstratégiát keres, akár csak egy póker alapstratégiát a játékának fejlesztéséhez, a megfelelő részbe botlott. Nézze meg ezeket a pókeres tippeket, és megtudja, hogyan szilárdíthatja meg stratégiáját erős és gyenge pókerjátékosokkal szemben egyaránt.

TIPP #1 – TANULJON HEADS-UP PÓKERSTRATÉGIÁT

Aki nem tudja, a heads-up pókert két játékos között játsszák, ami egy potenciálisan hosszú pókerpartit tesz lehetővé. A heads-up pókertippekkel való felvértezés nagyon jól kifizetődő lehet a normál pókerjátékokban, ahol végül egy másik játékossal kell szemtől szembe küzdened a pot teljes összegéért.

TIPP #2 – SAJÁTÍTSA EL A TEXAS HOLD’EM PÓKER JÁTÉK STRATÉGIÁJÁT

A Texas hold’em a póker legnépszerűbb változata a világon. Ha megtanulja, hogyan működik – beleértve az egyes fogadási körök működését is -, az olyan kapcsolt tudás, amely elősegítheti a többi pókerváltozat megértését.

A kezdők szerencséjére a Texas hold’em játékmenetét folyamatosan megvitatják, áttekintik és bemutatják számos pókerkedvelő által. Nézzen be bátran az LV BET Blogra, ha többet szeretne megtudni a Texas hold’em játékról.

TIPP #3 – KEZDJ EL ALACSONY TÉTELEN, ÉS JÁTSSZ A BANKROLLON BELÜL

Mielőtt megnéznénk azokat a magas tétes asztalokat, ahol a nagy pénzről beszélünk, az új játékosoknak (vagy azoknak, akiknek kis bankrollja van) azt tanácsoljuk, hogy először ragaszkodjanak az alacsony tétes asztalokhoz. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megszerezzék a játékhorizontjuk bővítéséhez szükséges tudást, amelynek végcélja a nagy téttel rendelkező asztaloknál ülő bálnák elleni verseny.

A pókerkarrier korai szakaszai az alapok megragadására irányulnak, miközben az idő múlásával ezekre építenek. Idővel a játékosok általában képesek felismerni az egyes helyzetek árnyalatait, és az adott helyzettől függően eltérően játszanak.

TIPP #4 – NE LASSÍTSA ERŐS KÉZEKET

A póker célja, hogy a legtöbbet hozza ki a kezéből. Nehéz ezt megtenni, ha lassan játszol egy szörnyeteggel, akkor miért tennéd ezt először? A néhány erős lap kihasználása (flop után vagy más módon) legalább minden nagyvakot fenntart. A legjobb esetben is profitot termelhet.

TIPP #5 – JÁTSSZON AGRESSZÍVEN, DE ÓVATOSAN

Ahogy fentebb említettük, az agresszív játék bizonyos helyzetekben sokkal jobban kifizetődő lehet, mint a defenzív játék. Ha agresszívan játszik, amikor van levegője, abban a reményben, hogy az ellenfél dob, azt blöffölésnek nevezik, ami kétélű kard. Ha beválik, akkor élvezheti a potot. Ha az ellenfele fogad, akkor egy olyan kézzel kell szembenéznie, amelynek potenciálisan jobbak a pot esélyei, mint a magáé.

TIPP #6 – ISMERJE MEG ELŐRE A LEOSZTÁSOK RANGSORÁT ÉS A PÓKER ESÉLYEIT

Mielőtt akár csak megnézné, hogy milyen pókeroldalakon szeretne elkezdeni játszani, feltétlenül meg kell ismernie a pókerkéz-rangsorokat. Ez nem azt jelenti, hogy fejből kell megtanulnia őket; inkább tartson maga mellett egy lapot a handrangsorokról, miközben játszik. Idővel képes lesz úgy is pókerezni, hogy egyáltalán nem kell a rangsorlaphoz fordulnia.

Ha még csak most kezdi, nyugodtan nézze meg, hogy melyik kéz melyik lapot veri. Kattintson ide.

TIPP #7 – ISMERJE A LEGFONTOSABB PÓKERKIFEJEZÉSEKET

Az összes pókerszleng elsajátítása nem kötelező, de mindenképpen segít jobban eligazodni a póker világában. Szerencséjére mi az LV BET-nél létrehoztunk egy teljes pókeres katalógus melyet bármikor segítségül hívhat, ha egy ismeretlen kifejezésbe botlik. Ha készen áll arra, hogy a következő szintre emelje a játékát, akkor mindenképpen nézze meg ezt a listát. Ha valamit, akkor ez segíteni fog a stratégia elsajátításában anélkül, hogy végig kutatni kellene a speciális kifejezéseket.

TIPP #8 – FIGYELJE AZ ELLENFELEIT AZ ASZTALNÁL

Ahelyett, hogy átadná magát az unalomnak, miközben dobott, használja ki a pihenőidőt azzal, hogy közelebbről is megnézi ellenfelei akcióit. Figyelj arra, hogy mikor hajlamosak emelni, és hogy inkább lassan játszanak-e az erős lapokkal, vagy sem. Ezek az apró információmorzsák felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulhatnak a következő utcákban, amikor esetleg nagy potokért szállhat szembe velük.

TIPP #9 – SAJÁTÍTSA EL A PÓKERBLÖFF-STRATÉGIÁT

A jó blöffölés olyan készség, amelynek elsajátítása sok időt vesz igénybe, és a nap végére is találat vagy hiba marad. A blöffölés jó bevezetője a félig blöffölés, ami azt jelenti, hogy agresszívan játszik egy olyan kézzel, amely bár nem jött be, de megvan benne a potenciál, hogy a későbbi utcákban nyerő kézzé váljon. Az ilyen kezek közé tartoznak többek között a színhúzók és a sorhúzók.

Bár a levegővel való blöffölés megfelelő körülmények között meghozhatja a gyümölcsét, a félig blöffölés igazán jól kifizetődő lehet, ha a későbbi utcák lehetővé teszik. Ne becsülje alá a félblöff potenciális kockázatát, mivel ugyanolyan rosszul sülhet el, mint egy normál blöff. A legjobb, ha felméri a keze erejét a helyzethez képest.

TIPP #10 – SZILÁRD PREFLOP TARTOMÁNYOK KIALAKÍTÁSA

A szilárd preflop tartományok kialakítása kulcsfontosságú, már csak azért is, mert nem szeretne túl sok pénzt befektetni egy olyan kézbe, amelyet a flop visszacsinálhat. Igaz, ha preflop a big blindben van, nem sokat tehet, de egy szilárd preflop pókerstratégia létfontosságú ahhoz, hogy többet nyerjen.

Ráadásul, ha már egy ideje játszik az ellenfelével, akkor nagy az esélye, hogy van elképzelése az ellenfele választékáról. Használja ezt ki, hogy felmérje, milyen lapjai vannak ellenfelének, és mire van szüksége a handjéhez.

TIPP #11 – FOGADJON EL EGY PÓKERVERSENY STRATÉGIÁT

A pókerjátékosok másképp játszanak a pókerversenyeken, olyannyira, hogy egy versenypóker-stratégia kidolgozása elengedhetetlen. A versenyeken a játékosok általában szélesebb körben játszanak, amíg el nem érik a buborékot, ami után a legbátrabbak és a legtapasztaltabbak próbája lesz.

TIPP #12 – VÁLASSZA KI A LEGJOBB PÓKERJÁTÉKOKAT

Annak kiderítése, hogy melyik pókerváltozat a legjobb az Ön számára, eltarthat egy ideig. Szerencséjére az LV BET felgyorsíthatja a dolgokat ebben a tekintetben, hála a ezen póker játékok listájának. Nézze meg, hogy megismerje, milyen pókerjátékok léteznek, és röviden elmagyarázza, hogyan játszanak.

Az LV BET játékportfóliója tele van szakértelemmel kidolgozott játékokkal, amelyeket az iparág legjobb szolgáltatói adtak ki. Több mint 3000 nyerőgépet fedezhet fel, köztük Megaways™ nyerőgépeket, jackpot nyerőgépeket és a kötelező klasszikus nyerőgépeket, amelyek a játékosok minden lehetséges ízlésének és preferenciájának kielégítését szolgálják.

Továbbá, több tucat kártyajátékunk mindenre kiterjedő. Kínálunk online rulettet, online pókert, online blackjacket és online baccaratot – mindegyiket nagy gondossággal és a mellékfogadásokra és a kiváló funkciókra való odafigyeléssel fejlesztettük ki.

Élő kaszinónk is mindenképpen említést érdemel. Élőjáték-portfóliónkban számos olyan gyöngyszemet is találhat, amelyeket a BetGames, az Evolution, a Pragmatic és sok más Live Casino ismerője fejlesztett ki. Kínálunk élő rulettet, élő pókert, élő blackjacket, élő baccaratot, élő crapset és még élő játékshow-kat is, úgyhogy látogasson el hozzánk bátran.

MILYEN KÉSZSÉGEKRE VAN SZÜKSÉG EGY PÓKERJÁTÉKOSTÓL?

A tudás és a türelem a két legfontosabb tulajdonság, amellyel egy pókerjátékos rendelkezhet. Idővel és gyakorlással, valamint részletes stratégiai áttekintéseinkkel párosulva megteheti a következő lépést, hogy több legyen, mint egy egyszerű pókerjátékos.

KÖVETKEZTETÉS – A PÓKER A SZERENCSE VAGY A STRATÉGIA JÁTÉKA?

Az igazság az, hogy a póker a szerencse és a stratégia játéka is. A stratégia azonban végül is felülmúlja a szerencse szükségességét, mivel lehetővé teszi, hogy az adott helyzethez igazítsa döntéseit, ahelyett, hogy abban reménykedne, hogy a szerencse az Ön oldalán áll. Ez különbözteti meg a kiváló pókerjátékosokat a szezonális pókerjátékosoktól.

GY.I.K.

Segít a pókertippek használata a pókerben való győzelemben?

A fentiekhez hasonló, jól megalapozott stratégiai tippek megkérdezése biztosan segít abban, hogy többet nyerjen, feltéve, hogy követi a tanácsokat és helyes döntéseket hoz. Ezt leszögezve, nincs garancia arra, hogy nyerni fog, mivel a szerencse és számos más tényező határozza meg a leosztás sorsát.

Melyik helyet válasszuk a pókerasztalnál?

Mivel a fogadási sorrend minden forduló után változik, nem számít, hogy melyik helyet választja az asztalnál. A legjobb, ha csak akkor játszik biztos lapokkal, amikor korai pozícióban van, míg ha későn játszik, akkor szélesebb választékkal játszhat.

Mit ne mondjon a pókerasztalnál?

A pókeretikett szerint tisztelettel kell bánni a játékostársakkal. Éppen ezért a pókerben nem fogadják jól a gúnyos megjegyzéseket és az ilyen jellegű diskurzusokat.

Melyik a legkönnyebben megnyerhető pókerjáték?

A pókerváltozatok az egyszerűen játszhatótól (például a Texas hold’em) a bonyolultabbakig (például a kínai póker) terjedhetnek. Mindazonáltal a nyerés nem könnyebb, hiszen ez a tudásától, a tapasztalatától és a szerencsétől függ. Javasoljuk, hogy próbálja ki a Texas hold’emet, ha még nem ismeri a pókert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *