EGY EGYSZERŰ ÚTMUTATÓ ARRÓL, HOGYAN KELL BLACKJACK-ET OSZTANI

EGY EGYSZERŰ ÚTMUTATÓ ARRÓL, HOGYAN KELL BLACKJACK-ET OSZTANI

Mivel a blackjack a világ egyik legnépszerűbb kaszinójátéka, a blackjack olyan játék, amelyről érdemes tudni egy-két dolgot. Ha megtanulja, hogyan kell a blackjack játékokban osztani, az biztosan könnyebbé, ugyanakkor élvezetesebbé teszi a játékélményt. Persze lehet, hogy megterhelő lehet belevetni magunkat egy blackjack játékba, és nem tudjuk, hol kezdjünk bele, és hogyan tovább – itt jövünk mi a képbe! Eláruljuk Önnek az osztók szabályait, hogy növelje az esélyeit a ház legyőzésére.

Ebben a cikkben a játékos és az osztó blackjack szabályait, a blackjack különböző kifejezéseit és néhány tippet adunk, hogyan növelheti nyerési esélyeit az alapvető stratégiával. Ha készen áll arra, hogy a blackjack-ismereteidet egy szinttel feljebb vigye, akkor csak olvasson tovább!

MIRE VAN SZÜKSÉGE A BLACKJACK JÁTÉKHOZ

BLACKJACK KÁRTYÁK ÉS ÉRTÉKÜK

How to Deal Blackjack | LV BET BlogA blackjackben a kártyák osztása az egyik legfontosabb készség, amelyet osztóként érdemes elsajátítani. Azt is mondhatjuk, hogy a blackjack nem ér semmit kártyázás nélkül. A játékot egy szabványos 52 lapos paklival játsszák, amelyben minden lap számozása kettőtől tízig terjed, bubi, dáma vagy király (úgynevezett képkártyák vagy arckártyák), illetve ász. Egy ász kártya egy pontot, azaz 11 pontot ér, míg a képkártyák mindegyike 10 pontot ér.

Ezek a kártyaértékek alkotják a hand-et, és meghatározzák a játékban elfoglalt helyét. A kártyán lévő szám az, ami befolyásolja a hand értékét, nem pedig a kártya öltözete vagy színe; ez utóbbi azonban hasznos lehet egy kiegészítő tétben, például egy melléktétben.

Ne feledje, hogy a játéktól függően választhat, hogy egy vagy több pakli kártyával játszik. Az előbbi változat házi előnye alacsonyabb, mint az utóbbié. Ez annak köszönhető, hogy az egy paklival való játék során a kártyaszámolás általában elterjedtebb stratégia, mivel könnyebb nyomon követni, annak ellenére, hogy a kártyaszámlálás elítélendő.

A BLACKJACK ASZTAL JELLEMZŐI

A blackjacket hagyományosan félkör alakú asztalokon játsszák, hogy minden játékos megfelelően tudjon ülni és blackjacket játszani. Az osztó az asztal túlsó végén áll, a kártyakeverő pedig általában a bal oldalon helyezkedik el. A legtöbb kaszinóban a cipő téglalap alakú, és akár nyolc kártyapaklit is tartalmazhat.

Másrészt az online blackjack egy RNG-szoftveren alapul, ahol nincs osztó, aki osztja a kártyákat, vagy felügyeli a játékot. Ebben az esetben a fogadási opciókat és egyéb funkciókat a képernyő alján kell megtalálni.

MI A KÜLÖNBSÉG A BLACKJACK STRATÉGIÁBAN A JÁTÉKOS ÉS AZ OSZTÓ SZÁMÁRA?

How to Deal Cards when Playing Blackjack | LV BET BLogA blackjack alapstratégiája meglehetősen egyszerű. A játékosok célja, hogy minél közelebb kerüljenek a 21-hez, anélkül, hogy túllépnék a 21-et.

A legtöbb online és hagyományos kaszinóban az osztók a 17-nél kisebb névértékű kártyáknál ütnek. Az osztó azonban nem üthet olyan lapokon, mint a 17, 18, 19, 20 és 21, mivel ez valószínűleg az osztó buktájával végződik.

Az osztó legfőbb előnye, hogy a játékosok teszik meg először a tétjeiket. Gyakran előfordul, hogy a játékos előbb bukik, és elveszíti a tétet, mint az osztó. Ha a játékos úgy dönt, hogy megáll, az osztó kezének még mindig van esélye a győzelemre.

Az osztóknak be kell tartaniuk egy sor szabályt, amikor blackjacket játszanak. A fejlett blackjack osztó szabályok szerint az osztók nem fogadhatnak el biztosítási tétet, nem duplázhatnak, nem oszthatnak vagy nem adhatják meg magukat.

MI A DEALER SZEREPE?

ÉLŐ BLACKJACK OSZTÓ

Az élő blackjack osztó megkeveri a kártyákat, és kiosztja őket, miközben elfogadja a játékos tétjét. A blackjack-osztó kifizeti a játékosokat a nyereményekért, vagy beszedi a nem nyertesektől. Fontos, hogy az osztó felügyeli a kártyajátékot, és biztosítja, hogy a játék tisztességesen zajlik. Ez megakadályozza, hogy a játék során olyan lépések történjenek, mint például a kártyaszámlálás.

HOGYAN KELL BLACKJACKET OSZTANI – HOL KEZDJÜK

Az igazi kérdés az, hogy hogyan kell osztani a blackjack kártyákat? Mint említettük, a blackjack osztó fejébe való belehelyezkedés segít megérteni a stratégiát és javítani az általános blackjack játékát. Szóval, hogyan is működik mindez?

KEZDJÜK A PAKLI MEGKEVERÉSÉVEL

A blackjack osztó egyik legfontosabb feladata a kéznél lévő kártyák aprólékos megkeverése. Ezt általában a játékosok előtt végzik, hogy megakadályozzák a csalást és hangsúlyozzák az átláthatóságot. Alkalmanként gépek is átvehetik a kártyák keverésének feladatát.

A JÁTÉKOSOK FELKÉRÉSE AZ EREDETI TÉTRE

Ezután az osztó a játékosokat arra kéri, hogy tegyék meg eredeti tétjeiket a fogadókörben. Az osztó nem tehet téteket a saját lapjaira, és tilos kártyát osztani, mielőtt minden játékos megtette volna a tétjét.

ÓVATOSAN OSZTJA A KÁRTYÁKAT A BLACKJACK ASZTALNÁL ÜLŐ JÁTÉKOSOKNAK

Az osztó ezután balról jobbra haladva minden játékosnak képpel felfelé oszt egy lapot. A pakli tetejéről egyetlen kártyát csúsztat át az asztalon az osztótól balra lévő első személynek. A kártyát eközben képpel felfelé fordítja, és a játékossal szemben lévő dobozba helyezi. Folytassa a kártyák átadását képpel felfelé az asztalon balról jobbra haladva minden játékosnak.

ÖSSZPONTOSÍTSON ÖNMAGÁRA

Ezután az osztón van a sor, hogy felvegyen egy lapot. Az osztó egy képpel lefelé fordított lapot (zárt lapot) tesz maga elé úgy, hogy elveszi a pakliból a következő lapot. Fontos, hogy az osztó laposan az asztalra nyomja a kártyát, hogy a többi játékos ne lássa, milyen értékű a lefordított lap.

Az osztó mindenkinek (beleértve saját magát is) oszt még egy lapot. A kártyát képpel felfelé osztja, kezdve az osztótól balra ülő játékossal, és az első kártya tetejére helyezi úgy, hogy a számok még láthatóak legyenek a sarokban. A második kártyát képpel felfelé fordítva osztják ki a játékosnak és az osztónak is.

A JÁTÉKOSOK MOZGÁSÁNAK IDEJE

DOUBLE DOWN

Ha a játékos magabiztos a blackjack kezével, dönthet úgy, hogy megduplázza az eredeti tétjét. Ilyenkor az osztónak meg kell várnia, hogy a játékos újabb tétet tegyen, mielőtt kártyát osztana.

Ha a játékos megnyeri a double down tétet az osztó kezével szemben, akkor a játékos a pénzösszeg kétszeresét nyeri. Például, ha a játékos eredetileg 5 €-t tett fel, majd a duplázás után nyer, azonnal 20 €-t kap az osztótól.

MEGOSZTÓ TÉT

Amikor a játékosok azonos összértékű lapokat kapnak, választhatják a splitelést, azaz az egy kéz két kézre való szétválasztását. Az osztó átrakja a legfelső lapot, és arra kéri a játékost, hogy tegyen egy másik, az elsővel megegyező tétet az asztalra. Mindkét kézhez még egy felfordított lapot osztanak. Ha a játékos blackjacket kap a felosztott leosztásnál, akkor a teljes tétjének értékével megegyező értéket nyer, nem pedig 3:2 arányban.

BLACKJACK MEGADÁS

A kaszinó verziójától függően a játékosoknak lehetőségük van arra, hogy az eredeti tét feléért cserébe feladják a játékot. A bökkenő az, hogy a játékosoknak ezt a döntést még azelőtt meg kell hozniuk, hogy a második lapot kihúznák a többi kézre.

A kaszinók általában két szabály közül az egyiket követik a megadással kapcsolatban. A követett szabály vagy az, hogy a játékos megadhatja magát, mielőtt az osztó megnézi a kezében lévő kártyáját VAGY az, hogy a játékos megadhatja magát, miután az osztó ellenőrzi a kezét blackjackre.

HIT A BLACKJACKBEN

Az osztótól balra ülő játékost megkérdezik, hogy milyen lépést szeretne legközelebb tenni. Ha a játékos a hitet választja, az osztó kihúzza a pakliból a legfelső lapot, és átcsúsztatja a játékoshoz.

BIZTOSÍTÁSI TÉT

Ha az osztó felfordított lapja egy ász, a játékosok megkérdezik, hogy kívánnak-e biztosítási tétet tenni, mielőtt az osztó játéka megkezdődik. A biztosítási téteket a biztosítási vonalra kell tenni, és legfeljebb az eredeti tét felét érhetik el, hogy érvényesek legyenek.

A játékosok dönthetnek úgy, hogy páros pénzt fogadnak el, ha az osztó nyílt lapja ász, és a játékosnak blackjackje van. Ha a játékos folytatja, az osztónak 1:1 arányban kell fizetnie a játékos eredeti tétjére, mielőtt megnézné a zárt lapot.

A FORDULÓ BEFEJEZÉSE A JÁTÉK MEGFELELŐ PILLANATÁBAN

Amikor az osztó megbizonyosodik arról, hogy minden játékos kijátszotta a sorát, a képpel lefelé fordított kártyáját felfordítja. Ha a végösszeg 17 vagy annál több, az osztónak meg kell állnia, de ha a végösszeg 16 vagy annál kevesebb, akkor fel kell vennie egy lapot. Az osztó addig húz lapokat, amíg az összérték 17 vagy annál több nem lesz, és ekkor az osztó megáll.

KÖVETKEZTETÉS – TANULJA MEG A TITKOKAT ÉS VÁLJON DEALERRÉ

A blackjackben rendkívül fontos, hogy hogyan kell kártyát osztani és osztóként átvenni a játék irányítását. A blackjack-stratégiádat egy teljesen új szintre emelheti, ha megérti azokat a lépéseket, amelyeket az ellenfele, illetve az osztó tehet.

Ha készen áll arra, hogy kipróbálja újonnan szerzett tudását élő blackjack asztaloknál, akkor ajánljuk, hogy látogasson el az LV BET-hez, ahol páratlanul sokféle fantasztikus lehetőség közül választhat, például Infinite Blackjack, Free Bet Blackjack és Lightning Blackjack.

G.Y.I.K.

A BLACKJACK OSZTÓ MINDIG ELŐNYBEN VAN?

A kaszinójátékoknál gyakori, hogy van egy fix házelőny, amely általában a ház javára válik. A kaszinó blackjack és az élő blackjack játékokban azonban nem mindig az osztónak van előnye. Valójában a blackjack arról ismert, hogy minden más kaszinójátékhoz képest a legjobb nyerési esélyeket kínálja a játékosoknak, a ház előnye mindössze 1%.

MIKOR LEHET ÚJ PAKLI KÁRTYÁT HASZNÁLNI?

Az egy paklival játszott blackjack játékban a paklit minden forduló után újrakeverik. Hat-nyolc pakli használata esetén a kártyákat akkor keverik meg, amikor a vágott lapot elérik. Ezért az utóbbi esetben sok blackjack-leosztást játszhat, mielőtt az osztó ismét megkeveri a lapokat.

MINDIG MEG KELL HALLGATNI A JÁTÉKOSOK KÉRÉSEIT?

Az osztónak mindig felügyelnie kell az asztalnál ülő összes játékos cselekedeteit. Ezért egy játékos akcióját nem szabad kihagyni anélkül, hogy előzetesen megkérdeznék az akciójáról. Mielőtt a következő körre lépne, az osztónak meg kell várnia, hogy a játékos közölje az esetleges akciókat vagy kéréseket, akár szavakkal, akár kézmozdulatokkal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *