ÉRDEMES-E BLACKJACK MELLÉKFOGADÁSOKKAL JÁTSZANI? MEGTUDHATJA, HOGY MIK AZOK A BLACKJACK MELLÉKFOGADÁSOK

ÉRDEMES-E BLACKJACK MELLÉKFOGADÁSOKKAL JÁTSZANI? MEGTUDHATJA, HOGY MIK AZOK A BLACKJACK MELLÉKFOGADÁSOK

Egyesek számára a melléktétekkel való blackjack-játék eléggé feldobja a szórakozási faktort ahhoz, hogy több játékidőt szánjanak a normál játékra. Mások a blackjack mellékfogadásokra kizárólag úgy néznek, mint egy lehetőségre, hogy növeljék a nyerési eredményeiket.

Mennyit érnek Önnek a blackjack mellékfogadások? Ebben a bejegyzésben segítünk ezt kideríteni azzal, hogy elmagyarázzuk, mit jelentenek a mellékfogadások, a nyerési esélyeik és a tétek kifizetése.

Így választ kaphat a kérdésre: megérik-e a blackjack mellékfogadások?

AMIT A BLACKJACK MELLÉKFOGADÁSOKRÓL TUDNI KELL

Blackjack side bets explained | LV BET Blog

Ha szüksége van a blackjack mellékfogadások magyarázatára, nem is találhatott volna jobb blogbejegyzésre.

A két legfontosabb dolog, amit a blackjack mellékfogadásokkal kapcsolatban figyelembe kell venni, a következő:

 1. Minden mellékfogadásnak megvannak a maga szabályai, kifizetési valószínűsége és kifizetései. A mellékfogadások általában magas kockázatú, magas nyereményű fogadások.
 2. A nagyobb kockázat magasabb házi előnnyel jár. A mellékfogadások használata magasabb házi előnnyel jár, mint a normál fogadásoké, mivel a nyerési esélyek alacsonyabbak.

MIK A MELLÉKFOGADÁSOK A BLACKJACKBEN?

A mellékfogadások a legjobb online kaszinókban szerepelnek, mivel ezek az alapjáték kiegészítő funkcióinak tekinthetők.

Lényegében a mellékfogadások egyszerűen olyan kiegészítő fogadások, amelyeket a játékban a rendes tét mellett lehet elhelyezni.

Ha blackjack asztalokról van szó, a mellékfogadások közé tartozik a 21+3 fogadás, a Perfect Pairs fogadás és a biztosítási fogadás; mindezeket később ismertetjük.

MIÉRT KÍNÁLNAK A KASZINÓK MELLÉKFOGADÁSOKAT?

Általában a legtöbb kaszinó kínál mellékfogadásokat, hogy a játékosok számára több izgalmat és változatosságot biztosítsanak a játékélményben. A mellékfogadások kiszámíthatatlanságot és kockázatot adhatnak a játékhoz, így az izgalmasabbá válik, mint a normál játék.

Ráadásul a mellékfogadások gyakran más szabályokkal és kifizetésekkel rendelkeznek, mint a fő fogadás, így a játékosok ugyanazon az asztalon belül más típusú játékot élvezhetnek.

A másik ok, amiért a kaszinók mellékfogadásokat kínálnak, az a bevételük növelése. Mivel a mellékfogadásoknak általában magasabb a ház előnye, több profitot termelnek a kaszinónak, mint a főfogadás.

Emellett egyes játékosok hajlandóbbak lehetnek kockázatot vállalni és melléktéteket tenni, ami magasabb téteket és magasabb teljes házi előnyt eredményez a kaszinó számára.

MIKOR A LEGJOBB IDŐ A MELLÉKFOGADÁSOKAT JÁTSZANI?

Az igazság az, hogy nincs tökéletes időpont a blackjack mellékfogadások elhelyezésére, mivel az összes mellékfogadás független a fő játéktól, és kimenetelüket a véletlen határozza meg.

A blackjack mellékfogadás elhelyezéséről szóló döntésnek inkább a személyes preferenciákon és a kockázattűrésen kell alapulnia, semmint egy adott időponton vagy stratégián.

Fontos, hogy a játékosok ne felejtsék el, hogy minden egyes mellékfogadás magasabb házelőnnyel jár, mint a főfogadás, ami azt jelenti, hogy a nyerési esélyek alacsonyabbak.

Ennek következtében a játékosok csak akkor tegyenek mellékfogadásokat, ha megengedhetik maguknak, hogy elveszítsék a kiegészítő tétet, és ha a megnövekedett kockázatot jól viselik.

A MELLÉKFOGADÁSOK ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI A BLACKJACK ASZTALNÁL

ELŐNYÖK

Íme a blackjack mellékfogadások előnyei:

 1. Magasabb kifizetések: A melléktétek általában magasabb kifizetéseket kínálnak, mint a blackjackben a normál tétek, ami egyes játékosok számára vonzóvá teszi őket.
 2. Több izgalom: A melléktétek extra izgalmat adhatnak a játékhoz, különösen azon játékosok számára, akik szeretnek kockázatot vállalni.
 3. Változatosság: A melléktétek más típusú játékot kínálnak a fő blackjack-játékon belül, ami több változatosságot és lehetőséget biztosíthat a játékosoknak.

HÁTRÁNYOK

Íme a blackjack melléktétek hátrányai:

 1. Magasabb ház előnye: A mellékfogadásoknak általában magasabb a ház előnye, mint a normál tétnek, ami azt jelenti, hogy a nyerési esélyek alacsonyabbak. Ez azt eredményezheti, hogy a játékosok idővel több pénzt veszítenek.
 2. Kockázat: A mellékfogadások elhelyezése további kockázat vállalásával jár, ami nagyobb veszteségekhez vezethet.
 3. Elterelés: A mellékfogadásokra való összpontosítás elvonhatja a játékosok figyelmét a fő játékról, és rossz döntéseket hozhat.

HOGYAN KELL JÁTSZANI EGY MELLÉKTÉTET BLACKJACKBEN

A melléktétek a legnagyobb nyereményeket kínálhatják az asztalnál, ezért érdemes tudni, hogy a kaszinója blackjack asztalainál milyen fogadásokat kínálnak.

Mielőtt pénzt fektetne be egy mellékfogadásba, győződjön meg arról, hogy tudja, mikor és mennyit fizetnek a kiegészítő fogadások, azáltal, hogy ellenőrzi a blackjack mellékfogadások kifizetését a játékban, amelyet játszani szándékozik.

Ha blackjackben szeretne melléktétet játszani, kövesse az alábbi általános lépéseket:

 1. Keressen egy olyan blackjack asztalt, amelyik kínálja a játszani kívánt mellékfogadás(oka)t. Egyes blackjack-játékok több mellékfogadást is kínálhatnak, míg mások csak egyet. A legtöbb blackjack asztal legalább két kiegészítő tétet kínál.
 2. Helyezze el a szokásos tétet a blackjack-kézre az asztal minimális és maximális limitjeinek megfelelően.
 3. Döntse el, hogy szeretne-e melléktétet tenni vagy sem. Ha melléktétet szeretne tenni, helyezze el a kiegészítő tétet az asztalon (vagy a képernyőn, ha online változatban játszik) a kijelölt területen.
 4. Várja meg, amíg az asztalra kiosztott lapok befejeződnek. A mellékfogadás a mellékfogadás kimenetele alapján a rendes téttől elkülönítve kerül elszámolásra.
 5. Ha megnyeri a mellékfogadást, a kifizetés az adott fogadásra vonatkozó speciális szabályok alapján kerül meghatározásra.
 6. Ha elveszíti a mellékfogadást, a kiegészítő tétet az osztó szedi be.

LEGNÉPSZERŰBB BLACKJACK MELLÉKFOGADÁS

Nincs olyan tét, amely a piacon lévő összes blackjack játékban elérhető lenne, de mindenképpen van néhány közös tét, amely a legtöbb játékban megtalálható: a biztosítási tétek, a Perfect Pairs és a 21+3 tét.

BIZTOSÍTÁSI TÉT

How to play the popular blackjack side betA biztosítási mellékfogadás az egyik leggyakoribb blackjack mellékfogadás, de csak egy bizonyos helyzetben kínálják: amikor az osztó nyílt lapja egy ász. Valójában a biztosítási mellékfogadás egy “biztonsági hálót” kínál a játékosoknak arra az esetre, ha az osztó zárt lapja egy 10-es (vagy képkártyák, amelyek ugyanolyan értékűek), és így blackjacket kapnak.

Ha az osztónak blackjackje van, a biztosítási tét 2:1 arányban fizet, ami azt jelenti, hogy a játékosnak az eredeti tétje nullszaldós lesz. Ha az osztónak nincs blackjackje, a tét elveszik, és a játék a szokásos módon folytatódik.

A biztosítás elvállalásának lényege, hogy megvédi a játékost attól a lehetőségtől, hogy az osztónak blackjackje legyen. Sok blackjack-szakértő azonban azt tanácsolja, hogy ne vegyünk biztosítást, mivel ennek viszonylag magas a ház előnye, és hosszú távon több pénzbe kerülhet a játékosnak.

PERFECT PAIRS

A Perfect Pairs mellékfogadás egy másik népszerű fogadás a blackjackben. A Blackjack Perfect Pairs a játékos első két lapja körül forog; konkrétan, hogy az első két lap alkot-e párt (és milyen típusú párt).

A Perfect Pairs-ben háromféle pár lehetséges:

 • Tökéletes pár: A tökéletes pár két azonos rangú és azonos színű lap. Például két pikk dáma. Ez a fogadás 30:1 arányban fizet.
 • Színes pár: A színes pár két azonos rangú és azonos színű lap. Például egy káró király és egy szív király. Ez a fogadás 15:1 arányban fizet.
 • Vegyes pár: A vegyes pár két azonos rangú, de nem azonos színű lap. Például egy szív ász és egy treff ász. Ez a fogadás 7:1 arányban fizet.

21+3

Az utolsó népszerű blackjack mellékes fogadás a 21+3 fogadás, amely a játékos két lapját az osztó felfordított lapjával kombinálja, hogy három lapos pókerkezet kapjon.

A lényege, hogy a három lap felhasználásával olyan pókerkezeket hozzon létre, amelyek a nyereménytáblázat szerint fizetnek. A nyereménytáblázat kaszinónként eltérő lehet, de általában valahogy így néz ki:

 • Suited three of a kind: 100:1
 • Straight flush: 40:1
 • Three of a kind: 30:1
 • Straight: 10:1
 • Flush: 5:1

EGYÉB MELLÉKFOGADÁSOK BLACKJACKBEN

A blackjackben az eddig említetteknél több mellékes tétet is találhatunk. Ha kivételesen beleunt a standard fogadásokba, nézze át a kaszinó padlóját vagy weboldalát, hátha talál az alábbi mellékfogadások közül:

 • Super Sevens: A Super Sevens melléktét, amely akkor fizet, ha a játékos első két lapja, valamint az osztó nyílt lapja hetest tartalmaz. Ennek a tétnek a kifizetése kaszinótól függően változhat, de a tipikus kifizetési struktúra a következő: 3:1 egy hetesért, 50:1 két hetesért, 500:1 három hetesért és 5 000:1 egyszínű hetesért.
 • Royal Match: A Royal Match mellékfogadás egy olyan fogadási lehetőség a blackjackben, amely akkor fizet, ha a játékos első két lapja azonos színű. Amennyiben ez a helyzet áll fenn, 2:1 arányú kifizetés jár. Alternatívaként a Royal Match tét akkor fizet, ha a játékos első két lapja ugyanabból a színből származó király és dáma. Ez az eset 25:1 arányban fizet.
 • Easy Match: Az Easy Match melléktét egy olyan fogadási lehetőség egyes blackjack-játékokban, amely akkor fizet, ha a játékos első két lapja párt alkot, vagy az osztó felfordított lapjával együtt párt alkot. Ennek a fogadásnak a kifizetései általában a következők: 5:1 bármilyen pár esetén, 10:1 egyszínű pár esetén és 20:1 egyszínű pár esetén az osztó nyílt lapjával.
 • Lucky Ladies: A Lucky Ladies mellékfogadás egy fogadási lehetőség egyes blackjack-játékokban, amely akkor fizet, ha a játékos első két lapja összesen 20 pontot ér, vagy ha a játékosnak dáma párja van, és az osztónak blackjackje van. A Lucky Ladies mellékfogadás kifizetése kaszinótól függően változhat, de a tipikus kifizetési struktúra a következő:
  • 20 pont összértéke: 4:1
  • Dámapár: 25:1
  • Dámapár: 200:1
  • Dámapár, ha az osztónak blackjackje van: 1.000:1

LEHET-E EGYNÉL TÖBB MELLÉKFOGADÁST JÁTSZANI A JÁTÉK SORÁN?

A blackjackben mindenképpen lehetséges egynél több melléktétet is elhelyezni, de van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni, mielőtt ezt megtenné.

Először is, minden egyes melléktét független, és nem befolyásolja a fő blackjack-játékot, különösen ami a nyerési esélyeket illeti.

Másodszor, több melléktét elhelyezése növelheti az általános kockázatot és gyorsabban csökkentheti a bankrollt, ezért fontos, hogy több melléktét elhelyezése előtt átgondolja a fogadási stratégiáját és a bankroll kezelését.

LEHET-E JÁTSZNI BLACKJACK MELLÉKFOGADÁSSAL EGY ONLINE KASZINÓBAN?

Mindenképpen játszhat online blackjacket, amennyiben az Ön által választott kaszinó elfogadja az Ön országából érkező játékosokat. Miután a regisztráció befejeződött, az Ön által választott mellékfogadásokra fogadhat.

A blackjack asztalok különböző melléktéteket kínálnak – egyesek egyáltalán nem kínálnak melléktéteket. Fontos, hogy ellenőrizze, mely mellékfogadások állnak rendelkezésre, mielőtt pénzt fektetne be egy adott játékba.

KÖVETKEZTETÉS

Most, hogy a blackjack mellékfogadásokat már elmagyaráztuk, talán azon tűnődik, hogy mik a végső gondolataink.

A normál blackjack egy paklis játékában egy alapstratégiával nagyon alacsony házelőnyt élvezhetünk. Ez páros pénzes tétek használatával és kiszámított kockázatvállalással érhető el.

Ez viszont segít abban, hogy a tétjei jobban megtérüljenek, így jelentősen meghosszabbíthatja a játékidejét.

A mellékes fogadások azonban nem fizetnek gyakran. A blackjack mellékfogadások esélyei lenyűgözőek lehetnek, de alacsony kifizetési esélyük azt jelenti, hogy a ház előnye jelentősen megugrik.

G.Y.I.K.

Biztonságosak a blackjack mellékfogadások?

Ha egy törvényes és engedélyezett kaszinóban játszik, biztos lehet benne, hogy az összes játék és a benne rejlő melléktétek biztonságosak.

Lehet valódi pénzt nyerni blackjack mellékfogadásokkal?

Igen, de ne feledje, hogy bár a mellékfogadások gyakran a legjobb esélyekkel rendelkeznek, a legkisebb valószínűséggel ezek fizetnek.

Az LV BET online kaszinóban elérhetőek a mellékfogadásos játékok?

Igen. Az LV BET számos különböző blackjack változatban kínál valamilyen melléktétet.

A blackjack mellékfogadások csak kezdőknek valók?

Bár a mellékfogadások új dimenziót adnak a fogadáshoz, ritkán érik meg a plusz kockázatot. Következésképpen a legtöbb tapasztalt fogadó távol tartja magát a mellékfogadásoktól.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *