A BLACKJACK KEZEK TIPPJEI

A BLACKJACK KEZEK TIPPJEI

A kártyák illegális számolásán kívül van-e mód arra, hogy hatékonyan játsszunk blackjacket? Ez a kérdés óhatatlanul felmerül, amikor a játékosok profi blackjack-szakértővé szeretnének válni, ezért az LV BET-nél úgy döntöttünk, hogy egy cikket szentelünk ennek a feltevésnek.

Számos stratégiai táblázat áll a játékosok rendelkezésére, de minden körülmény váratlan eredményt hozhat. Ha kiválaszt egy stratégiát, akkor azt meg kell tartania, és az egész játék során ragaszkodnia kell hozzá. Ebben a cikkben elsősorban ezt fogjuk szorgalmazni – nincs szükség kártyaszámláló rendszerre.

A BLACKJACK LEOSZTÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI

A guide to Blackjack hands | LV BET Casino BlogA blackjack elsősorban egy kaszinójáték, amelyben a játékosok az osztóval, vagy a házzal versenyeznek. Egyszerűen fogalmazva, a blackjack célja, hogy a kéz pontszáma elérje a 21-et, vagy közelebb legyen a 21-hez, mint az osztóé, anélkül, hogy túllépné a 21-et (bust). A játék egyszerű szabályok szerint zajlik, amelyek kétségtelenül hozzájárultak a játék egyre növekvő népszerűségéhez.

Ahhoz, hogy felmérje a keze típusát és értékét, először meg kell tanulnia a kézértéket. Ez nem nehéz, mivel a blackjack kézérték rendszere egyszerű és könnyen megjegyezhető. Egyszerűbben fogalmazva, minden kártya a feltüntetett számértéket éri, kivéve minden arcképes lapot: Királyok, dámák, bubik és ászok. Az összes arckártya egyenként 10 pontot ér, kivéve az ászt. Az ász a leosztástól függően egyet, vagy tizenegyet ér.

Ezt szem előtt tartva nézzük meg azokat a kezeket, amelyekkel előre láthatóan találkozni fog a játék során, és tanuljuk meg, hogyan játsszuk meg őket.

PUHA ÉS KEMÉNY KEZEK AZ ONLINE BLACKJACK JÁTÉKOKBAN

Mik azok a puha kezek a blackjackben?

Ha van egy ásza, az azt jelenti, hogy puha keze van. A blackjackben az ász kulcsfontosságú, mert a pillanatnyi helyzettől függően megnövelheti az összteljesítményét. A puha kéz birtoklása azt jelenti, hogy nem tud bukni, ha lapot kér. Miért? Mert az értéke bármikor megváltozhat. Mivel kéréssel nem veszíthet, sok játékos a puha kezeket választja a duplázásra. Ez az egyik legjobb stratégia a blackjack játékhoz.

Ezt szem előtt tartva összpontosítsunk néhány lehetséges lágy blackjack kéz kártyakombinációra, amelyek a játék során felmerülhetnek. Ha például van egy ásza és egy hármasa, az egy lágy tizennégyes. Tegyük fel, hogy az osztónak van egy erős magas lapja, ezért úgy dönt, hogy lap kéréssel erősíti a leosztását.

Hogyan játsszunk puha kezekkel?

Tegyük fel, hogy egy ászt és egy kettest kapott, ami egy lágy tizenhármas. Függetlenül attól, hogy az osztónak milyen lapja van, az általános konszenzus szerint nem szabad megállni egy lágy tizenhármasnál. Nem a legjobb ötlet, ha 13-tól 17-ig minden olyan lapra megáll, ami puha kéz. Így kihasználhatja az ász előnyét, és kérhet lapot egy jobb pozícióért. Kivéve, ha az osztónak 4-es, 5-ös vagy 6-os nyílt lapja van!

Akkor érdemes duplázni, ha 13-tól 18-ig puha lapja van, és az osztónak 5 vagy 6-os nyílt lapja van. Azért tegye ezt, mert jó esély van arra, hogy a következő játékos az osztó lapja miatt bukik. Ezért bölcs döntés, ha megpróbálja maximalizálni a nyereség esélyét, mivel ezzel a kezét is javíthatja..

Mik a kemény kezek a blackjackben?

A kemény kezek azok, amelyekben nincs ász, vagy amelyekben van ász, amit 1-nek kell venni, mert ha nem lenne, akkor az összérték meghaladná a 21-et. Ezek a kezek hátrányosnak számítanak, és kockázatosak, mert lap kérése esetén bukhat.

Ha például olyan lapot kap, mint a hatos és a hetes, akkor kemény tizenhármasa van, és nagy a valószínűsége annak, hogy lap kérés esetén bukik. A kemény blackjack-kéz megjátszásának módszertana nem vonatkozik az olyan alacsony kézértékekre, amelyek összértéke 11 alatt van, mivel ezek javíthatók; így nincs kockázat. Valójában a legjobb stratégia ilyen esetekben a további lap kérés, függetlenül az osztó felemelt lapjától.

Hogyan játsszunk kemény kezekkel

Az alapvető blackjack-stratégia teljes mértékben lefedi, hogyan kell játszani a kemény kezeket. A kezdeti trükk a kezdéshez az, hogy mindig gondoljunk az osztóra. Tegyük fel, hogy van egy tízes a lyukban. Ez azt jelenti, hogy minden számhoz, amit az osztó mutat, hozzá kell adnia 10-et. Ez segít megbecsülni a teljes összegét.

Tehát addig kell lapot kérni a kemény kezeire, amíg vagy el nem éri a 17-et, vagy meg nem veri ezt az összeget. Nyilvánvalóan nagy kihívás, hogy vagy 17-es kemény lapra kérjen lapot, vagy 18-as, 19-es vagy 20-as kemény lapra kérjen. Minél magasabb az összesített értéke, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy bukni fog, ha további lapokat kér, ezért minden esetben álljon meg.

Végül, ha kemény blackjack leosztást játszik, fontolja meg a lap kérést, ha 15 vagy 16-os kemény végösszeggel rendelkezik az osztó 10-esével szemben. Sok játékos kísértésbe esik, hogy megálljon, és megjátssza a kemény összeget, azt gondolva, hogy az osztónak ötöse vagy hatosa van a 10-es alatt, és veszíteni fog, ha lapot kér. Ha az osztó 10-et mutat, akkor több mint valószínű, hogy végzett. Ezért tanácsos lehet arra összpontosítani, hogy addig kérjen lapot, amíg ki nem esik, vagy el nem éri a 17-et.

MELYEK A LEGJOBB KEZEK AZ ONLINE BLACKJACKBEN?

Bár minden blackjack-kéz attól függ, hogy a játékos hogyan bánik velük, valamint az osztó zárt lapjától, ezek a legkedvezőbb kezek, amelyeket kaphat:

  • Blackjack ász ellen, vagy bármely nem 10-es kártya ellen
  • Kemény 20-as a hetes ellen
  • Kemény 20-as a 8-as ellen
  • Összesen 19
  • Összesen 18
  • Összesen 11

MELYEK A LEGROSSZABB BLACKJACK KEZEK?

A legrosszabb blackjack kezekkel is lehet pénzt nyerni, de természetesen sokkal nehezebb így legyőzni az osztót.

  • 16, 10 ellen
  • 16 az ász ellen
  • 16 a 9-es ellen
  • 15

MILYEN ALAPSTRATÉGIÁT ÉRDEMES ALKALMAZNI A BLACKJACK JÁTÉKBAN?

A blackjack játék néha zavaros lehet, különösen a kezdők számára. A kezdők nem biztosak abban, hogy melyik típusú kéz a legjobb a helyzetükhöz, és a végén több rosszul kijátszott kézzel játszanak, mint nyertes kézzel. Ha tehát kezdő, figyeljen oda; a puha kezek sokkal jobbak a játékosok számára. Hogy miért? Mert rugalmasságot kínálnak, és nagyobb lehetőséget biztosítanak a játékosoknak arra, hogy megváltoztassák a lapjaik számát, és az osztó felemelt lapjához képest erős értéket érjenek el.

Ne feledje azonban, hogy egy játékos nem bukhat meg egy soft handdel, ha csak egy harmadik lapot vesz el a pakliból. Ha egy ászt kap, függetlenül attól, hogy mi van még mellette, a harmadik lappal nem lehet bukni, mert egyszerűen az ász értékét egyre lehet változtatni, ha egy hetesnél magasabb lapot kap. Ebben a helyzetben a puha kéz visszakerül a kemény kézzé, így az alapstratégiához képest folytathatja a játékot.

KÖVETKEZTETÉS – MI A LEGJOBB MÓDJA ANNAK, HOGY MEGJÁTSSZA A KEZÉT BLACKJACKBEN?

A blackjackben való sikerhez szükség van néhány alapvető ismeretre, és természetesen egy alapstratégia végrehajtására. A fenti útmutatóval remélhetőleg megismert néhány olyan tippet, amelyet a blackjack játékában alkalmazhat. A legtöbb kaszinó kínál lehetőséget arra, hogy demókon keresztül ingyenesen próbálja meg legyőzni a blackjack osztókat, beleértve az LV BET kaszinót is, így bátran kipróbálhat néhány egy paklis blackjack játékot.

GYIK

Mit tegyek, ha két ászom van?

Ebben az esetben az ászok felosztása mellett kell döntenie. Így a kezdő lapját két kézre osztja. A játékos döntésétől függően mindkét kézhez egy-egy további kártya kerül.

Érdemes az alapstratégiai táblázatot használni?

Igen, a stratégiai táblázatok használata a blackjack kezek lejátszásához jó módja annak, hogy csökkentsük a ház előnyét, és gyakrabban legyőzzük az osztót.

Melyik a blackjackben a legtöbbször rosszul kijátszott kéz?

A legtöbb játékos ezeket a kezeket játssza rosszul: kemény 12-es az osztó alacsony nyílt lapja ellen, kilences pár, lágy 17-es, lágy 18-as és kemény 16-os.

Mennyire fontos a kártyaszámolás a blackjackben?

A kártyaszámolás szinte minden kaszinóban tilos, ezért nem javasoljuk, hogy ehhez folyamodjon. A stratégia a király, ha blackjackről van szó, ezért fontos, hogy beépítsünk egy stratégiát, ha pénzt szeretnénk nyerni a blackjack asztalnál.

Hogyan segíthet a blackjack kezek és az alapvető stratégiai táblázatok ismerete a blackjackben való nyerésben?

Kezdőként mindig a kezdő kezekkel a legnehezebb megbirkózni, de ennek kezelésére jó módszer a különböző stratégiák felkeresése. Ezek segítenek eldönteni, hogy kérjen-e második lapot, vagy álljon meg. Néha a kisebbik rosszat kell választani, mivel bármelyik döntés vesztes leosztást eredményezhet. Mindazonáltal a legjobb reménye az, ha a játékát egy adott stratégia szerint orientálja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *