HOGYAN KELL BLACKJACK-ET JÁTSZANI

HOGYAN KELL BLACKJACK-ET JÁTSZANI

Talán egyszerűsége miatt a blackjack az egyik legnépszerűbb kártyajáték, amelyet online szerencsejáték-oldalakon játszanak, bár ez a játék többről szól, mint ami látszik.

Ahhoz, hogy megfelelően játsszuk, a lehető legjobban élvezzük, és ami még fontosabb, potenciálisan növeljük a nyerési esélyeinket, érdemes közelebbről megnézni ezt a lenyűgöző játékot. Olvasson tovább, és megtudhatja, hogyan játsszunk blackjack-et.

A BLACKJACK TÖRTÉNELME

How to Play and Win at Blackjack | LV BET Casino BlogAz eredetileg “21”-nek (“Vingt-et-un” franciául) vagy pontonnak nevezett játék az európai gyarmatosítókon keresztül jutott át az Atlanti-óceánon és a 18. századi Amerika szerencsejáték-üzleteibe. A játéktermeknek szükségük volt eszközökre ezen új játékok népszerűsítésére, és gyakran bónuszfizetést adtak a treff- vagy pikk bubi és a pikk ász kijátszásáért, innen ered a “black jack” kifejezés.

Ezek a bónuszok idővel megszűntek, de a név megmaradt, és a két szót végül egyként ejtették ki. A blackjack szabályai az évek során fejlődtek, és számos különböző változat alakult ki – különösen a mai, online blackjack-játékok esetében. Talán nem meglepő, hogy az online kaszinók egyedi és érdekes variációk megfogalmazásával vonzzák a játékosokat az oldalukra. Az alapvető blackjack-szabályok azonban továbbra is rögzítettek maradnak.

Most, hogy már jobban ismeri a hátterét, merüljünk el a blackjack játékmódjának rejtelmeiben!

BLACKJACK – A LEGNÉPSZERŰBB ONLINE KASZINÓJÁTÉK

Bárhol is játsszák a játékot, és bármennyi játékos is vesz részt benne, a szabályok alapvetően ugyanazok. Bármely játék során tisztában kell lennie a játékszabályok feltételeivel vagy eltéréseivel.

HOGYAN JÁTSSZON BLACKJACK-ET AZ LV BET-BEN – HOGYAN KEZDJÜNK EL BLACKJACK-ET JÁTSZANI

A legalapvetőbb szabály, amely meghatározza a blackjacket, és amely a játék fő céljaként írható le, az osztó legyőzése anélkül, hogy a 21-es értéket meghaladná (az úgynevezett busting). A 21-gyel megegyező leosztás a legjobb forgatókönyv, amiben találhatod magad, mivel ez azonnali győzelmet jelent. A klasszikus blackjacknek vagy természetes győzelemnek nevezett ideális leosztás egy ászból és egy 10-es értékű lapból áll.

A blackjack játék mechanikája ugyanúgy működik, függetlenül attól, hogy virtuálisan vagy egy valódi, fizikai asztalon játsszák. A következőkre számíthat egy tipikus blackjack-élmény során:

 1. A tétek elhelyezése a felhasználói felületen található különböző színű, virtuális kaszinó zsetonokkal történik. Minden tét megjelenik.
 2. A tét elhelyezéséhez a játékosok a felhasználói felületen található kívánt virtuális zsetonra kattintanak. Ne feledje, hogy minden játékosnak be kell tartania az asztal limitjeit. 
 3. A kártyákat ezután megkeverik, vagy egy algoritmus (ha online), vagy egy tényleges osztó (ha földi vagy élő kaszinó).
 4. A játékosok az első kártyát felfelé fordítva kapják meg. Az osztó a saját első lapját osztja ki, de a játékosok lapjával ellentétben ez a lap lefelé néz. Ez az úgynevezett “zárt lap”.
 5. Ezután a második kör lapjait képpel felfelé osztják ki, az osztó utolsó lapjával együtt. Ekkor az asztalon lévő összes félnek két lapja van.
 6. A kártyáik értékétől függően minden játékos sorban eldönti, hogyan szeretné kijátszani a lapjait. Ha a játékos elégedett a kiosztott lapokkal, akkor “megáll”, és elutasítja, hogy újabb lapot húzzon. Ha több pontra van szüksége, “üt”, és kap egy újabb kártyát. A játékosok addig folytathatják az “ütést”, amíg úgy nem döntenek, hogy abbahagyják, elérik a 21-et, vagy 21 fölé mennek. Bizonyos esetekben a játékosok “duplázhatnak” vagy “oszthatnak” is. A játékszabályok világosan jelzik az egyes lépések lehetőségeit.
 7. Miután mindenki befejezte a választást, az osztó kártyáinak teljes összegét felfedik. Akinek a lapjainak összértéke meghaladja a 21-et, az kiesik (ebbe az osztó is beletartozik), és így elveszíti a tétjét. A magasabb értékkel rendelkezők legyőzik az osztót, míg az azonos értékkel rendelkezők döntetlenre állnak (vagy “tolnak”). 
 8. Ha egy játékos nyer, a pénzt azonnal a bankszámlájára helyezik.

Azokra a feltételekre vonatkozó szabályok, amelyek mellett az osztó “lecsaphat”, kaszinónként eltérőek, de ezeket előre fel kell tüntetni, vagy a játék során láthatóvá kell tenni. Hasonlóképpen, sok kaszinó eltér a push-ra vonatkozó szabályait illetően; egyesek szerint a játékos nyer, míg mások szerint a játékos veszít. A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a játék előtt győződjön meg róla, hogy melyikről van szó!

BLACKJACK JÁTÉKLEHETŐSÉGEK

A blackjack-játék során, amikor az osztó kiosztja a lapjait, számos lehetséges lépést tehet, és figyelembe kell vennie mind a saját, mind az osztó lapjait, hogy alapstratégiai játékosként teljes egészében kihasználhassa a valószínűségelmélet előnyeit. Minden egyes akciót egy sor szabály is szabályoz, amelyek blackjack-variációnként eltérőek lehetnek.

Íme egy gyors áttekintés arról, hogy mi az egyes akciók és a hozzájuk kapcsolódó szabályok.

 • Hit – A játékos húz egy további kártyát.
 • Megállás – A játékos változatlanul hagyja a kezét.
 • Osztás – A játékos két azonos értékű lapot két kézre oszt, megduplázva a tétet.
 • Duplázás – A játékos megduplázza eredeti tétjét, és csak egy további lapot húz.
 • Korai megadás – A játékos elveszíti az eredeti tét felét, ha feladja a leosztást, mielőtt az osztó ellenőrzi, hogy a képpel lefelé tartott lapja blackjack-e.
 • Késői megadás – A játékos elveszíti az eredeti tét felét, ha feladja a leosztást, MIUTÁN az osztó megnézi a képpel lefelé tartott kártyáját, hogy blackjack-et kapjon.

Ráadásul a győzelem mellett természetesen két lehetséges kimenetel is van!

 • Bust A játékos vagy az osztó keze a 21-es összérték túllépésével veszít,
 • Push – A játékos és az osztó döntetlenre áll, és a játékos tétje visszaadható.

ALAPVETŐ BLACKJACK SZABÁLYOK

A blackjack legyőzéséhez 21-es kézértékre van szükség. Elég egyszerű, igaz? Nos, van még néhány egyszerű blackjack-szabály, amelyet követni kell.

Egy tipikus kaszinóban egy átlagos játék a következő szabályokat követi:

 • A játékosok száma egytől hétig terjed (az osztó ellen).
 • Négy lehetőség van: osztás, megállás, ütés vagy duplázás.
 • Az osztáshoz a játékosnak két azonos értékű lapra van szüksége.
 • A két kártya megosztása két lapot hoz létre, az eredeti tétnek megfelelő kiegészítő téttel.
 • A duplázás szintén megduplázza a kezdeti tétet egy újabb lapért.
 • Két osztott ász kéz nem mindig megengedett a túlzott játékoselőny miatt.
 • Csak az első játék során lehet duplázni vagy osztani.
 • A standing azt jelenti, hogy maradsz a kezednél.
 • Az hitting azt jelenti, hogy további lapokat húz, hogy növelje a blackjack keze értékét.
 • A soft handekhez tartozik az olyan ász, amely egynek vagy 11-nek számít. Jelentősen előnyös helyzet az Ön számára, a puha kezeknél az ász 11-et ér.
 • Ezzel szemben a hard handek olyan trükkös kezek, amelyekben nincs ász.
 • A legtöbb asztalnál az osztó megáll egy lágy 17-es lapon (az ő előnyére), és addig hit-tel, amíg egy kemény 16-os lap felett nem szerez pontot (hogy csökkentse a hátrányát).

MIK A KÁRTYÁK ÉRTÉKEI A BLACKJACKBEN, ÉS HOGYAN KELL SZÁMOLNI ŐKET?

A blackjacket egy 52 lapos, szabványos paklival játsszák. A kártyák számozása kettőtől tízig tart, valamint egy bubi, egy dáma, egy király (kép- vagy arckártyák) és egy ász. A blackjack kártyaértékek az egyes kártyáknak adott értékek. Ezek a kártyák alkotják a kezét, és az értékük határozza meg a keze tőkeáttételi pozícióját.

 • Minden kártya a névértékének megfelelően számít.
 • Bubi, dáma és király – A játéktól függően változhat az értékük. A blackjackben mindegyik 10 pontot ér.
 • Az ászok vagy egynek, vagy 11-nek számítanak, attól függően, hogy a blackjack-kéz pontszáma melyikre fogad.

A kártyafajták és színek nem befolyásolják a kártya értékét, és nem is játszanak (az egyetlen kivétel az, amikor egy melléktétben szerepelnek).

A blackjack legfeljebb hat vagy nyolc kártyapaklit használ, joker nélkül. Az egy paklival játszó asztalok nem annyira jellemzőek, mint a kétszemélyes vagy akár a hat paklival játszó asztalok, aminek fő oka az, hogy az egy pakli kártya megkönnyíti a kártyaszámlálást, ami a játékosok számára előnyt jelent.

ONLINE BLACKJACK VAGY ÉLŐ BLACKJACK?

Ahogy fentebb már említettük, az online blackjack hasonlóan néz ki, mint egy hagyományos kaszinóasztal, és a legtöbb szabály is ugyanúgy érvényes. A játékmenet is ugyanaz, de főként gyorsabb, mivel számítógépesített. Néha, a kiválasztott játék méretétől vagy típusától függően, más “élő” játékosokkal is játszhat.

Ez a két világ legjobbját nyújtja, mivel az online játék gyorsaságát és hatékonyságát az élő osztó emberi érintésével kombinálja. Egyébként lényegében egy számítógép ellen játszol.

Ez nem jelenti azt, hogy nem élvezheti a számítógép elleni játékot; a játék izgalma és a lehetséges nyerési esély továbbra is megmarad. Egyes oldalak olyan játékokat kínálnak, amelyeket pusztán szórakozásból lehet játszani, kifizetés nélkül. Ezek az ingyenes verziók nélkülözhetetlen eszközei lehetnek az alapvető szabályok begyakorlásának anélkül, hogy csődbe menne.

Az online és a hagyományos kaszinók közötti egyik fő eltérés a kényelem. Igaz, nyilvánvalóan vannak olyan feltételek, amelyeket be kell tartani. Mégis, a viselkedési kódexek betartásától és az egyes kézjelek megjegyzéstől való mentesség, valamint az a tény, hogy bárhol, bármikor bejelentkezhet, sokak számára vonzó ajánlatot jelent.

Az egyik probléma, ami a komolyabb játékosokat visszatartja az online blackjack játékokban való részvételtől, az az, hogy a digitális verziók kiiktatják a “kártyaszámolás” lehetőségét. A kártyaszámlálás azonban a kaszinókban a nagy játékoselőny miatt általában amúgy is tilos.

Az online blackjack mellett szól az is, hogy a minimális tétek általában alacsonyabbak. Ez teszi vonzóbbá, mint más játékokat; bár a kaszinónak kissé kedvezőbbek az esélyei, hosszú távon nagyobb az esélye a nyerésre, mivel kisebb tétekkel hosszabb ideig játszhat..

NÉPSZERŰ BLACKJACK JÁTÉKOK AZ LV BET-EN

Ma már a játékosok a blackjacket online is játszhatják, annak teljes pompájában. A játékszabályok azonban némileg eltérnek a legtöbb kaszinó eredeti, szárazföldi asztalainál játszottakétól, mivel az online blackjack asztalok további funkciókat kínálnak. Íme néhány a legnépszerűbb online blackjack asztalok közül:

 • Power Blackjack – A Power Blackjack egy extra dimenzióval bővíti a klasszikus blackjacket. Ugyanazok a szabályok érvényesek, de egy forró csavarral – a játékos az első két lapnál és a felosztás után megháromszorozhatja vagy akár megnégyszerezheti eredeti tétjét. A kilencesek és a tízesek is kikerültek a pakliból, így a játékosok új stratégiákat próbálhatnak ki játék közben. 
 • Free Bet Blackjack – Ez a másik élő blackjack-változat divatos, és olyan érdekes funkciókat tartalmaz, mint az ingyenes Double Down és Split tétek. A Free Bet Blackjack ingyenes Double Down tétet kínál a játékosoknak két olyan lapra, amelyeknek kemény összege kilences, 10-es vagy 11-es, és ingyenes Split tétet a 10-esek kivételével minden párra. Az ingyenes fogadásokat automatikusan felajánljuk a játékosnak, ha a lapjai megfelelnek a követelményeknek. Az olyan mellékfogadások, mint az Any Pair, a 21+3, a Hot 3 és a Bust It szintén elérhetőek, így a játékosok további nyereményeket nyerhetnek.
 • Speed VIP Blackjack – Ahogy azt már sejtette, a Speed VIP Blackjack az egyik leggyorsabb online élő blackjack játék. A hagyományos élő blackjack játékokkal összehasonlítva ez az asztal nagyobb kontrollt biztosít a játékosoknak, és csökkenti a várakozási időt; a játékosok akkor döntenek, amikor készen állnak, és a leggyorsabb játékos kapja meg először a lapjait. 
 • Blackjack Fortune VIP – A Blackjack Fortune VIP az Evolution egyik játékstúdiójában található elegáns, szürke luxusasztaloknál játszható. Az elit környezet mellett ez az asztal érdekes mellékfogadásokat kínál, és a nagy tétekkel játszó asztalok közé tartozik, így tökéletesen megfelel a VIP játékosok játékstílusának.

BLACKJACK ÉS MÁS ASZTALI JÁTÉKOK AZ LV BET-NÉL

Az asztali játékok évszázadok óta népszerűek, és egyedülálló játékélményt nyújtanak. A Las Vegas-i csillogás neonfényes történeteivel átszőtt játékok és azok bőséges változatai lenyűgözhetik a szerencsejátékhoz frissen szokott arcokat. Lássuk, hogyan mérik össze magukat, és mit hoz a blackjack.

BLACKJACK VS ROULETTE

Az amerikai változatot véve példának, a tipikus rulettkerék összesen 38 zsebből áll (egytől 36-ig, plusz a nulla és a dupla nulla). Ez azt jelenti, hogy ha bármelyik számra tesz tétet, akkor a nyerésre egy a 38-hoz az esélye.

A legfontosabb, hogy a kerék megpörgetését nem befolyásolja az, ami előtte történt. Minden egyes pörgetés egy független próbafolyamat, így az esélyeid végig állandóak maradnak. A blackjackben a játékosnak sokkal nagyobb a mozgástere, hogy közvetlenül befolyásolja az esélyeit (az örökös házelőnyre is figyelemmel), ezért létezik egyáltalán a blackjack-stratégia.

A legjelentősebb különbség a blackjack és a rulett között az, hogy a rulettkeréknél nincs olyan közvetlen taktika, amellyel az ember növelhetné az esélyeit. A rulett jobban odafigyel a páros esélyekre, mint a blackjack, mivel az eredeti tétnek kevesebb kimenetele lehetséges. Ezzel szemben a biztosítási fogadást, amely a blackjackben az eredeti tétjével összefüggésben páros pénzes esélyeket használ, a legtöbb játékszakértő erősen ellenzi.

Nem meglepő, hogy az esélyeket tekintve a blackjack jobb esélyeket kínál, mint a rulett. A rulett megnyerésének valószínűsége körülbelül 47%. A kaszinó előnye azonban körülbelül 5,26%, szemben a blackjack 0,5%-ával.

BLACKJACK VS BACCARAT

Bár ez a két játék feltűnően hasonló, a játékmenetük nem is különbözhetne jobban egymástól. A legjobb esélyeket és a kaszinó előnyének csökkentését keresi? Akkor válassza a blackjacket. Gyors és egyszerű játékmenetre vágyik? Válassza a baccaratot. Mindkét játék hihetetlenül szórakoztató, és remek kiindulópontot jelentenek mindenkinek, aki ki szeretné próbálni az asztali játékokat.

A blackjack a játékosok számára kedvezőbb játékmenet szempontjából a felsőbbrendű. A blackjack azon kevés asztali játékok egyike, ahol minden akció közvetlenül befolyásolja a ház előnyét. A stratégia hatékony alkalmazásával és az optimális játékmenettel az előny 0,50%-ra csökkenthető; a stratégia helytelen alkalmazása (vagy annak hiánya) azonban az előnyt 2%-ra emeli. A blackjack szabályai asztaltól függően változhatnak, és befolyásolhatják a nyerési esélyeket.

BLACKJACK VS. PÓKER

A kerékalapú rulettől eltérően a póker és a blackjack cipős játékok teret adnak a stratégiai gondolkodásnak. Bármilyen szabálykülönbség vagy a paklik száma, amelyekkel játszik, legyen az csak kettő vagy nyolc, befolyásolja a kaszinóelőnyt a blackjackben.

A pókerben a kaszinó előnye egy kicsit másképp működik. A szárazföldi helyszíneken vagy versenyeken játszott játékokban gyakran nincs házelőny. Ehelyett a szerencsejáték-létesítmény részesedést kap a verseny megrendezéséért, vagy a pot egy kis részét kapja meg.

Az online pókerben viszont van házelőny. Valójában a videópóker az egyik legalacsonyabb házelőnnyel rendelkező kaszinójáték.

A blackjack és a póker összehasonlításakor egyes játékosok azzal érvelnek, hogy a kettő túlságosan különbözik ahhoz, hogy hasonlóságot vonjanak le. A póker- és blackjack-játékosok megértik, hogy mindkét kártyajátékhoz a legjobban a stratégiával és a tudással lehet közelíteni. A pókerezés lényegesen összetettebb, mint a blackjack, de a játékosok hasonló megközelítésekkel csökkenthetik a vesztés esélyét és minimalizálhatják a felmerülő veszteségeket.

BLACKJACK ESÉLYEK ÉS KIFIZETÉSEK

A számok és statisztikák mögött egy központi kérdés áll: Mi az általános esélye annak, hogy megnyerjünk egy blackjack-játékot? Bár a különböző kaszinókban különböző blackjack-változatok és szabályok léteznek, a klasszikus játék megnyerésének esélyét 42,22%-ra becsülik. Az osztó nyerési esélye a legtöbb kaszinóban 49% körül van. Egy harmadik forgatókönyv szerint a játszott játékok átlagosan 8,48%-a végződik push-szal. A push akkor történik, ha döntetlen, és a játékos eredeti tétje visszajár.

A blackjack esélyek művészetének elsajátításához egy másik fontos szempont, hogy megértsük, hogyan működnek a kifizetések, és hogyan befolyásolják a ház előnyét. A megfelelő blackjack-játékok kiválasztása, akár online, akár Las Vegas-i kaszinóról van szó, segít elkerülni, hogy időt pazaroljon a rossz hozamokra.

 • A nyertes hand 1:1 arányban fizeti ki az eredeti tétet. Ha a hand összege 21, akkor a kifizetés 3:2 arányban történik.
 • A biztosítási tét hírhedt a blackjack mellékfogadások között a páros pénz esélyeiről. Ha a biztosítási tétet megteszik, és az osztó lapja blackjacket eredményez, a játékos keze veszít, de a mellékfogadás 2:1 arányban fizet.
 • Ha mind a játékosnak, mind az osztónak azonos értékű, nem tönkrement keze van, ami push-t eredményez, akkor a játékos tétjét visszakaphatja.

A blackjack-játék megnyerésének első módja az, hogy magasabb számot érj el, mint az osztó, anélkül, hogy kiesnél. A második módja a győzelemnek az, hogy az osztó elvesztette a lapját. A blackjack-játékok Shangri-la-ja az, amikor a blackjack csak az első két lapoddal történik.

A nyerési esélyeid zuhanni fognak, ha nem játszol semmilyen stratégiával. Használhat fejlett blackjack stratégiákat, vagy ragaszkodhat az alapstratégiához és a blackjack táblázatokhoz, hogy csökkentse a ház előnyét. Ne feledje azonban, hogy a kártyaszámolás tilos a kaszinókban, így a lapszámolás általában nem jöhet szóba.

TIPPJEINK A BLACKJACK JÁTÉKHOZ

Amint láthatja, a blackjack egyszerű, de a blackjack asztal kiválasztása némi átgondolást igényel. Egyes asztaloknál magasabb a kaszinó előnye, mint másoknál, ezért óvatosnak kell lennie, hogy melyikre helyezi a zsetonjait. Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani a döntés meghozatalakor:

A használt paklik száma 

Általában a négy vagy több pakli a szabvány, de minél kevesebb paklit használ, annál nagyobb az esélye a valószínűségelmélet alkalmazására.

Kifizetések 

Azok az asztalok, ahol az osztó 3:2 arányban fizet, sokkal jobbak, mint azok, ahol 6:5 arányban fizetnek.

Játékszabályok

Megduplázhatja a tétet egy osztás után? Megadhatja a tétet, mielőtt vagy miután az osztó megnézi a zárt lapját?

Asztali korlátok

Válasszon alacsony minimális tétlimitű asztalt, hogy elkerülje a gyors pénzveszteséget.

Mellékfogadások

Gondolja át alaposan, mielőtt olyan asztalokat választ, amelyek mellékfogadásokat kínálnak. Néhány fogadással potenciálisan több pénzt lehet nyerni, de óvakodjon a biztosítási fogadástól és a páros pénzes fogadásoktól.

Kereskedői szabályok

Az osztó megáll egy puha 17-esnél? Általában a játékosoknak kedvez, ha az osztó áll, mivel kisebb az esélye annak, hogy az osztó keze blackjack-et eredményez.

Blackjack változatok

Ne feledje, hogy a kedvező szabályoknak általában vannak ellensúlyozó szabályai (például magas minimális limitek), amelyek ellensúlyozzák előnyüket.

A fenti blackjack tippek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy segítsen Önnek abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a blackjack játékból. Remélhetőleg ezek a blackjack tippek segítettek megérteni a játék különböző aspektusait, hogy felkészülhessen arra, hogy bármelyik blackjack-teremben szembe kerüljön az osztóval!

A BLACKJACK EGY JÁTÉK AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK EGYARÁNT

Sok más módja is van annak, hogy extra előnyhöz jusson a blackjack asztalnál, de mindez attól függ, mennyire komolyan kívánja venni a játékot.

Szánjon egy kis időt arra, hogy megismerkedjen a folyamatokkal és stratégiákkal. Gyakoroljon szórakozásból, és így növelheti önbizalmát. És ne feledkezzen meg néhány kulcsfontosságú dologról; “felderítse” az asztalokat, és találja meg a szabályok legjobb keverékét. Feltétlenül ismerje a fogadási limiteket. Egy teli asztal jobb, mint egy olyan, ahol csak néhány játékos van. 

Egy stratégia állandóan érvényesül minden kaszinójátékban Las Vegastól az Ön asztaláig: játsszon felelősségteljesen! Kezelje a pénztárcáját, határozzon meg egy költségvetést, és tartsa be azt, és győződjön meg róla, hogy még mindig jól érzi magát.

GY.I.K.

Lehet játszani blackjacket a mobiltelefonon?

Ha azt hiszi, hogy mobilon online blackjack-et játszani nem olyan szórakoztató, mint asztali gépen, akkor gondolja át újra! A mobilon való játék során a játékosok ugyanazokat a funkciókat és játékmechanizmusokat élvezhetik, mint az asztali számítógépen. A csavar az, hogy mobilon játszva az összes kedvenc blackjack játékát játszhatja útközben is! Az LV BET-nél blackjacket kínálunk iOS vagy Android készülékeken!

Milyen egyéb asztali játékok vannak az LV BET online kaszinóban?

Bár a blackjack játékokkal való online játék hihetetlenül szórakoztató, egy rakás más játékot is kínálunk, amit ki lehet próbálni! Mártózzon meg az olyan asztali játékokban, mint az élő rulett, blöfföljön a csúcsra az élő pókerben, vagy sétáljon a 007-es cipőjében az élő baccaratban. Ha szerencséje van, egy-két kaszinóbónusz is járhat az Ön útjába! 

Egy blackjack-stratégia alkalmazása növeli a nyerési esélyeimet?

Az alap blackjack stratégia vitathatatlanul a legegyszerűbb stratégia, amelyet játék közben lehet elsajátítani. Gyakran ajánlják kezdőknek, mivel egy matematikailag kiszámított döntési sorozat, amely segíthet abban, hogy minden helyzetben a lehető legjobb döntést hozza meg, és esetleg nyerjen blackjackben. Ezzel a blackjack alapstratégiával a blackjack játékosok potenciálisan felére csökkenthetik a ház előnyét, és akár 0,20%-ra is lecsökkenthetik azt.

Emiatt ezt a rendszert tartják a legjobb blackjack stratégiának. Ne feledje, hogy ezek a blackjack stratégiák nem kínálják a siker kulcsát, mivel nincs garancia arra, hogy nyerhet a blackjackben – csak valamivel jobb esélyeket biztosítanak.

Ezért ezt a rendszert tartják a legjobb blackjack stratégiának. Ne feledje, hogy ezek a blackjack-stratégiák nem kínálják a siker kulcsát, mivel nincs garancia arra, hogy nyerhet a blackjackben – csak valamivel jobb esélyeket biztosítanak.

Mi történik, ha úgy döntök, hogy ütni akarok, és túllépem a 21-et?

Ha úgy dönt, hogy üt, és az osztó olyan lapot ad, amely a keze összértékét 21 fölé emeli, azonnal elveszíti a játékot. A blackjackben ez az úgynevezett bust.

Mekkora a ház előnye a blackjackben?

A ház előnye azt az előnyt jelenti, amelyet a ház a játékossal szemben idővel élvez, így természetesen egy alacsonyabb százalékos arány sokkal kedvezőbb a játékos számára. Ez könnyen beleilleszthető a stratégiádba, mivel játék közben aktívan keresi a lehető legjobb esélyeket.

Ha online játszik, legyen szó blackjackről vagy bármely más játékról, elengedhetetlen, hogy figyelembe vegye a ház előnyét, és a különböző fogadások és stratégiák hatását erre. A blackjack az egyik legalacsonyabb, körülbelül 0,50%-os házi előnnyel rendelkező játék, de ez azt feltételezi, hogy a játékosok tökéletes stratégiát alkalmaznak.

A valóságban a legtöbb játékos elég tapasztalatlan ahhoz, hogy a kaszinónak 1%-os ingyenességet adjon, egyszerűen a gyakori hibák és rosszul kiszámított döntések miatt. 

Ha olyan blackjack-változatot választok, amelynek alacsonyabb a házi előnye, akkor nagyobb az esélyem a nyerésre?

A szabályok változása az egyes blackjack-variációk között hatással lehet a hosszú távú hozamodra. A különböző blackjack-változatok nem csak a stratégia és a szabályok megváltoztatását igénylik, hanem más esélyeket is kínálnak.

Az előny csökkentésének legjobb módja, ha ragaszkodik az alapstratégiához, és tanulmányozza a táblázatokat, hogy a megfelelő időben a megfelelő lépéseket tegye meg. Különösen azt kell megtanulnia, hogy mikor kell osztani, duplázni és feladni. Mindezek a lépések még tovább csökkenthetik a ház előnyét.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *