BLACKJACK ÉRTÉKEK

BLACKJACK ÉRTÉKEK

A blackjack továbbra is minden valamirevaló kaszinó egyik legfontosabb alapját képezi. Azok a játékosok, akiket a rulett nem hoz lázba, és akiket a póker összezavar, üdítően egyszerűnek találhatják a blackjack játékot. De a névértéken vett, egyszerű célja – aki elsőként ér el 21-et vagy elég közel van hozzá, az nyer – miatt a felkészületlen játékosok alábecsülhetik, amíg végül vesztes szériába nem kerülnek.

A pakliban minden kártyának megvan a maga értéke, amelyek a stratégia építőkövei. Íme a blackjack értékek szóló útmutatónk; mit jelentenek egymás számára, és mit jelentenek az Ön számára!

Mik azok a blackjack kártyaértékek?

Blackjack Card Values: Which Cards Make a Winning Hand?A blackjacket egy szabványos 52 lapos paklival játsszák. A kártyák számozása kettőtől tízig tart, valamint egy bubi, egy dáma, egy király (képes kártyák vagy arcképes kártyák néven ismert) és egy ász. A blackjack kártyaértékek az egyes kártyáknak a játékban adott értékek. Ezek a kártyák alkotják a kezét, és a kártyaértékek határozzák meg a keze előnyös pozícióját.

A kártyaértékek a kártyán vagy a képen lévő szám alapján kerülnek meghatározásra. A minták és a színek nem befolyásolják a kártya értékét (bár hasznosak lehetnek egy kiegészítő tétben, például egy melléktétben – de egyelőre maradjunk az egyszerűségnél).

Mennyit érnek a blackjack-kártyák?

A számozott kártyákkal kezdve a kártyaértékük elég könnyen felfogható. A kártyaszám megfelel a blackjack-értékének, amely a kettőtől (két pontot ér) a tízig (10-et ér) terjed. Egy pakliban 36 számozott lap van.

Az arcképes kártyák (bubik, dámák és királyok) mindegyike ugyanolyan értékű, kártyánként 10-et ér, és egy pakliban 12 ilyen kártya található.

A legjobbat a végére tartogatva, az ász az egyetlen blackjack-kártya, amelynek két lehetséges értéke van – egy vagy 11. Egy pakliban csak négy ász van, és az ász a legerősebb kártya, mivel a játékos választhat a két értéke közül, és ezzel eldöntheti, hogy a lapját miként befolyásolja.

Blackjack kártyaérték táblázat

Íme egy egyszerű blackjack kártyaértéktáblázat, hogy mindent feltérképezhessünk.

KÁRTYAÉRTÉK

ÁSZ 1 VAGY 11

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

BUBI 10

DÁMA 10

KIRÁLY 10

Most, hogy már ismeri a játék minden kártyájának az értékét, készen áll a leosztás olvasására!

Alapvető blackjack szabályok

Ahhoz, hogy blackjackben nyerjen, 21-es értékű kezet kell alkotnia (blackjack). Elég egyszerű, igaz? Nos, van még néhány egyszerű blackjack szabály, amit mindenki követhet.

Egy átlagos játék egy tipikus kaszinóban ezeket a szabályokat követi:

 • A játékosok száma egytől hét játékosig terjed (az osztó ellen).
 • Négy lehetőség van: osztás, megállás, ütés vagy duplázás.
 • Az osztáshoz a játékosnak két azonos értékű lapra van szüksége.
 • A két kártya megosztása két lapot hoz létre, megduplázva az eredeti tétet.
 • A duplázás szintén megduplázza a kezdeti tétet több lapért.
 • Két osztott ász kéz nem mindig megengedett a túlzott játékoselőny miatt (az asztal szabályaiból megtudhatja, hogy ez megengedett-e az asztalánál).
 • Csak az első játék során lehet duplázni vagy osztani.
 • A standing azt jelenti, hogy marad a kezében lévő lapnál.
 • Az ütés azt jelenti, hogy további lapokat húz, hogy növelje a keze értékét.
 • A puha kezek közé tartozik az olyan ász, amely egynek és 11-nek is számít – ez egy jelentősen előnyös helyzet az Ön számára, ami azt jelenti, hogy a kezek összértéke Önnek kedvez. A puha kézben egy ász 11-et ér.
 • Ezzel szemben a kemény kezek olyan kezek, amelyekben nincs ász.
 • A legtöbb asztalnál az osztó megáll a lágy 17-es lapon (az ő előnyükre), és addig üt, amíg a kemény 16-os felett pontot nem szerez (hogy csökkentse a hátrányát).

A blackjack kezek értékeivel az alapstratégia eligazít abban, hogy hogyan játsszon magas és alacsony értékű lapokat a jobb esélyek érdekében az egyes leosztásokban. Azt is megszabja, hogy mikor döntsön a megosztás, a duplázás, az ütés vagy az állás mellett. Tartsa be a stratégiát blackjack játék közben, hogy minden lépésnél segítse az esélyeit!

Íme egy nagyon leegyszerűsített összefoglaló arról, hogy mire lehet számítani egy normál blackjack-fordulóban:

 • A játékos kiválaszt egy asztalt, ahol játszani szeretne, és megteszi a tétet.
 • Az osztó kiosztja az első két lapot (játékosonként).
 • A játékos most választhat, hogy oszt, dupláz, áll vagy üt.
 • Ha a játékos üt vagy oszt, akkor egy újabb lapot kap.
 • A játékos ezután megnézi a keze eredményét.
 • Ezután az osztó következik – ha 21 vagy közel 21-et talál, akkor az osztó nyer. Ha a játékos közelebb kerül, a játékos nyer.

Minden játékos két kezdőkártyát kap. Az osztó megkapja az első két lapját, egy felfordított és egy lefordított kártyát. Az osztó nyitott lapja az első jelzés a jövőbeli végösszegére.

Ha a játékos javítani szeretne a kiosztott lapján, akkor egy további kártyát üthet. Az osztó számára a szigorú szabályok értelmében csak addig húzhat további lapokat, amíg meg nem törik a közismerten nehéz, kemény 16-os lapot. A játékos ezt követően ennek megfelelően kijátszik egy második lapot. Az osztó ezután felnyitja a képpel lefelé fordított lapját. A következő lépés ettől az értéktől függ; az osztó addig üt, amíg el nem éri a 17-et, ekkor pedig megáll. A játékosnak most már két lehetősége van arra, hogy legyőzze az osztót; vagy az osztóénál magasabb pontszámmal, vagy az osztó bukik. Alacsonyabb pontszám vagy bukott kéz azt jelenti, hogy az osztó megveri a játékost.

A ház engedélyezi, hogy az osztó kezében lévő ászok 11-nek számítanak, ha ez az osztó összértékét 17-re növeli. Mégis, mind a ház, mind a játékos egyértelműen előnyben van. Ha a játékosok kezdenek, akkor a buktatás kockázata az osztóról a játékosra száll át. Ha az osztó kezd, a játékosok felfedik az osztó egyik lapját, így teret kapnak a következő lépésük megtervezésére.

Mindez az asztal saját szabályai szerint történhet. A szabályokat befolyásoló tényezők lehetnek a fogadási limitektől kezdve a játék variációin át a használt paklik számáig bármi.

Gyakorolja az alapvető blackjack stratégiát az LV BET online kaszinóban

Blackjack Card Values: Which Cards Make a Winning Hand?A blackjack kártyaértékek ismeretében jó úton halad, hogy blackjack mesterré váljon! Talán először szeretné kipróbálni újonnan szerzett ismereteit. Szerencsére az LV BET segíthet Önnek!

Az LV BET segítségével Ön dönti el, hogy élő kaszinó blackjacket vagy online blackjacket játszik. Az élő kaszinó blackjack, mint például a First Person Blackjack, jobban hasonlít a hagyományos élményhez, és élő osztó és valódi játékosok ülnek a virtuális asztaloknál. Az online blackjack, szimulált, így Ön egy összetett algoritmus ellen játszik osztóként.

Az élő kaszinójátékok előnye, hogy megfigyelheti a stratégiákat működés közben, és még egy-két dolgot is elsajátíthat ezalatt. Online blackjack játékainkban azonban elérhető a demó mód – ami azt jelenti, hogy újra és újra játszhat anélkül, hogy egyetlen fillért is elveszítene! Az ilyen játékokban virtuális pénzeszközökön keresztül fogadhat – valódi pénz nélkül -, ami tökéletes ahhoz, hogy tisztább képet kapjon a kaszinójátékról és annak funkcióiról.

És miért állna meg a blackjacknél? A legnépszerűbb kaszinójátékok széles skáláját kínáljuk, mint például a póker, a rulett, a baccarat és a craps, rengeteg témával és variációval, amelyek közül szabadon választhat!

Függetlenül attól, hogy mit játszik, utolsó tanácsunk, hogy játsszon felelősségteljesen! Állítson be tétjeire korlátokat, tartsa szemmel pénzeszközeit, játék közben összpontosítson, és hagyja abba, ha már nem szórakoztató. Mint mindig, semmi sem garantálja a nyereményt, de a legjobb stratégia a felelős szerencsejáték, amely garantálja a kisebb veszteségeket.

GYIK

Az ász 1 vagy 11 a blackjackben?

Az ász lehet egyes vagy 11-es, attól függően, hogy melyikre van szüksége, vagy hogy milyen lapot kap.

Hogyan kell olvasni a blackjack kártyákat?

A kettőtől tízig számozott kártyákat a számértéküknek megfelelően értékeljük. Minden bubi, dáma és király 10-et ér, az ász pedig a játékos választása vagy helyzete szerint lehet egyes vagy 11-es.

Mennyit ér egy joker a 21-es kártyában?

A joker képkártya 10 pontot ér.

Mennyit érnek az arcképes kártyák a blackjackben?

A képkártyák mindegyike 10 pontot ér.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *