BLACKJACK BIZTOSÍTÁS

BLACKJACK BIZTOSÍTÁS

A blackjack hosszú utat járt be a kezdetek óta, és a kiegészítőkből és variációkból sincs hiány. Akár egy ígéretes, feltörekvő online kaszinóban, akár a szerencsejáték-paradicsom Las Vegasban, talán találkozott már a biztosítási fogadás néven ismert különleges tétekkel.

Az alapstratégia magában foglalja az ütést, az állást és a megosztást, de mi is az a biztosítási fogadás, és mikor érdemes megfontolnia? Vessünk egy alapos pillantást a blackjack biztosítás fogadásra ebben a legújabb LV BET blackjack útmutatóban.

MI A BIZTOSÍTÁS A BLACKJACKBEN?

Blackjack insurance bets explained | LV BET Casino BlogA biztosítás némi védelmet nyújt, amikor az osztó ászt mutat – a blackjack legerősebb lapját. A biztosítási tét opcionális, és csak akkor érhető el, ha az osztó felemás lapja ász. Ez a tét lehetővé teszi a játékos számára, hogy az eredeti tétjének felét biztosításként feltegye arra az esetre, ha az osztó blackjacket érne el, amikor a második lapja felkerül.

Ez azt jelenti, hogy a biztosítási tét egyfajta fedezetet jelent az osztó blackjackjére tett tétre. Ha az osztó a második kártyával blackjacket kap, az osztó kifizeti a biztosított felét, még akkor is, ha a fő tétet elveszíti.

BLACKJACK BIZTOSÍTÁSI FOGADÁS SZABÁLYAI

A biztosítás egy mellékes fogadás arra, hogy az osztó eléri-e a 21-et vagy sem. Ez a külön tét az eredeti tét fele. A nyertes biztosítási tétek 2:1 arányban fizetnek.

A biztosítási vonalra akkor lehet fogadni, ha az osztó felemás lapja ász. Ha a következő lapja nem találja el, akkor Ön nyer.

A biztosítás az eredeti tét felét adja hozzá, ha nyer, és páros pénzben fizetik ki. Ha veszít, az eredeti tét és a biztosított fele is elveszik. Ez, valamint a rendelkezésre álló esélyek miatt viszonylag kevéssé érheti meg a játékban.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A BLACKJACK BIZTOSÍTÁST?

A biztosítási tét egy opcionális melléktét, amely az eredeti tétet veszi, és hozzáad egy biztosítási tétet, amely az összeg felének felel meg. Ne feledje, hogy csak akkor köthet biztosítást, ha az osztó zárt lapjának felfedése előtt, illetve ha az osztó felemelt lapja egy ász.

Az alapstratégia általában helyteleníti a biztosítást, mivel annak kifizetési valószínűsége alacsony. Ha az osztó legyőzésének valószínűsége nagyon magas, a biztosítás megtéte általában nem jó megoldás. A blackjack szerencsejáték, és egy jó kezdeti kéz biztosítása nagyobb valószínűséggel kerül pénzedbe, mint amennyit kifizet.

A játékos mindig az első lépést teszi meg, ami azt jelenti, hogy az osztó felemelt lapja alapján kell felmérnie, hogy a kiosztott lapja megér-e osztást, ütést vagy megállást.

MIKOR KELL BIZTOSÍTANI BLACKJACKBEN?

Az, hogy a játékosoknak érdemes-e biztosítaniuk vagy sem, több tényezőtől függ.

A valós kaszinókban előfordulhat, hogy egy kört egy pakli kártyával játszanak le. Kevés kaszinó engedélyezi manapság a kártyaszámlálást, mivel a játékosok alkalmaznák a technikát, és levezetnék az osztó 21-es ütésének esélyét, túlságosan elferdítve az esélyeket az egyik irányba.

A kaszinókban, ha a játékosoknak blackjackjük van, és az osztó felemelt lapja egy ász, az ember elfogadhat páros pénzt (bár ez nem ajánlott), de a saját blackjackjét soha nem biztosíthatja.

Az online kaszinók ezzel szemben biztosítást kínálnak akkor is, ha blackjackünk van. Ha több pakliból álló cipőt használnak, ami az online asztaloknál gyakori, akkor a biztosítási tét nem mindig optimális.

Bár a több paklival való játék több 10 pontos lapot jelent, ez azt is jelenti, hogy sokkal több alacsonyabb pontértékű lap van! Ha az osztó ászával szemben gyenge lapot osztanak, például 14-et vagy 15-öt, a játékos valószínűleg veszíteni fog; így a biztosítás nem számít..

ÉRDEMES-E BLACKJACK BIZTOSÍTÁST HASZNÁLNI?

Bár vonzónak tűnhet, a valószínűség azt sugallja (és a legtöbb blackjack-szakértő egyetért), hogy a biztosítás a blackjackben hosszú távon nem hoz nyereséget. Tekintettel arra, hogy az online kaszinókban a legtöbb blackjack asztalt hat vagy nyolc paklival játsszák, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a biztosítási tétek megtérülésének esélye viszonylag alacsony.

Érdemes lehet megfontolni a biztosítást, ha egyfedeles blackjack asztalnál játszik, és biztos benne, hogy az osztó zárt lapja valószínűleg 10-es vagy képkártya lesz. Ettől függetlenül a blackjack végső soron szerencsejáték – még a legjobb tippje is veszíthet a szerencsével szemben.. 

ELŐNYÖK

  • Ha az osztó keze eléri a 21-et, a játékosok a biztosítási fogadásokat olyan asztaloknál használhatják, amelyek lehetővé teszik a mellékfogadást, hogy kiegyenlítsék a veszteségüket és visszanyerjék veszteségeik egy részét.
  • Ha a játékos és az osztó egyszerre éri el a 21-et, a tétet a játékos visszakapja.

HÁTRÁNYOK

  • A biztosítási tét nagyobb valószínűséggel rossz tét, ha a játékosnak nehéz keze van, például H14 vagy 15, mivel már eleve rossz lábbal (vagy kézzel) indul.
  • Mivel 2:1 arányban fizet, általában nagyon különleges feltételek mellett fogadják el, mivel általában hosszú távú veszteséget jelent a játékosok számára..

A BIZTOSÍTÁSI TÉT EGYSZERŰ MATEMATIKÁJA BLACKJACKBEN

Tudjuk, hogy a blackjack biztosítás kifizetési esélye 2:1, de mi az esélye annak, hogy megnyerjük ezt a fogadást? A blackjackben a biztosítási tét nyerési esélyei játékonként eltérőek, és nagyban befolyásolja őket a játékban lévő paklik száma.

Annak megértéséhez, hogy milyen gyakran van esélye egy biztosítási fogadásnak a célba találásra, nézzük meg a blackjackek megszerzésének valószínűségeit. Egy nyolc paklis cipő esetén a blackjack megszerzésének valószínűsége 4,74%, vagyis körülbelül 21 leosztásonként egyszer (milyen találó). Annak az esélye, hogy neked és az osztónak egyszerre blackjackje legyen, mindössze 0,22% (450 leosztásból egy), de annak az esélye, hogy az osztó ász kártyája blackjackre változik, 30,77%, azaz nagyjából 13 leosztásból négy. Minél kevesebb pakli van játékban, annál nagyobb a valószínűség, de csak kis mértékben..

HOGYAN BEFOLYÁSOLJA A BIZTOSÍTÁS A HÁZ ELŐNYÉT?

A ház előnye a blackjackben viszonylag kicsi, mindössze 0,5%. Ha a játékosok a biztosítási tétet választják, a ház előnye a használt paklik számától függően változik. Az egy paklis játék 5,88%-os, míg a nyolc paklis játék (az online asztalok tipikus cipője) esetén a házelőny 7,47%-os.

A biztosítási tét lényege, hogy segítsen a játékosnak kiegyenlítődni, ha az osztó jól kezd. Mégis, függetlenül attól, hogy hány pakli van a cipőben, a biztosítási tét jelentősen hátrányos a játékos számára.

MIÉRT KÍNÁL KASZINÓNK BIZTOSÍTÁSI FOGADÁSOKAT?

A többi mellékfogadáshoz hasonlóan a biztosítási mellékfogadás is azért kínálható egy kaszinóban, mert biztonsági hálóként működik, ha az osztó nyer. Mivel a kifizetések viszonylag alacsonyak egy normál játékban, ezek a kiegészítő fogadások lehetőséget kínálnak arra, hogy magasabb oddsokkal játszhassunk, nagyobb nettó veszteséget kockáztatva, és potenciálisan még pénzt is nyerhetünk, ami az adott körülmények között csábítónak tűnhet.

A blackjack játék során nem szabad elfelejteni, hogy a blackjack stratégiák alkalmazása nem garantálja minden játékos számára a kedvező eredményeket, és a megközelítések (és az eredmények) eltérőek lehetnek. Játék előtt mindig nézze meg a játékszabályokat, hogy értékelje a mellékfogadásokat, a kifizetési esélyeket és az asztal esetleges egyedi szabályait. Mindenekelőtt jól kezelje a bankrollját, és alaposan kutasson fel minden blackjack-stratégiát vagy fogadási rendszert, mielőtt megpróbálná alkalmazni.

KÖVETKEZTETÉS – MI A HELYZET A BIZTOSÍTÁSSAL, HA BLACKJACKBEN JÁTSZIK?

A biztosítási fogadások megjátszása páros kifizetést eredményezhet a blackjackben, így bár a biztosítás megkömegtéte nem biztos, hogy aranyat ér, de mindenképpen egy lehetőség. Nézzen utána az online blackjack-táblázatoknak, hogy megtudja, milyen lépéseket érdemes megtennie az adott állapotot figyelembe véve.

Bár a biztosítás megtétele jó módja lehet annak, hogy megvédje a kezét attól a lehetőségtől, hogy az osztónak blackjackje van, ajánlatos elkerülni ezt a fogadást. A sikeres biztosítási fogadások valószínűsége alacsony, ezért a biztosítási fogadások hosszú távon pénzébe kerülhetnek Önnek..

GY.I.K.

Vannak alternatívái a blackjack biztosításnak?

A biztosítási tétek korlátozottak lehetnek, mivel az osztó felemelt lapjának ásznak kell lennie ahhoz, hogy pénzt fizessen. Azonban ezek a fogadások nem az egyetlen mellékes fogadások, amelyeket a játékosok választhatnak egy asztalon.

Az egyik népszerű választás a 21+3 fogadás. Ennek lényege, hogy a játékos két lapjából és az osztó felemelt lapjából egy háromlapos pókerkezet kell kialakítani. Csak bizonyos számú kombinációval lehet nyerni, és ennek a tétnek az esélye egyértelművé teszi a lehetséges vonzerejét: egy flöss elérése 5:1, míg egy egyszínű hármas 100:1 arányban fizet.

Egy másik kedvenc a Perfect Pairs tét, amelyet akkor használ, ha a két lapja valamilyen párt alkot. Ezt a mellékfogadást háromféleképpen lehet megnyerni: vegyes pár (a lapok két különböző színűek), színes pár (a lapok azonos színűek, de nem azonos színűek) és tökéletes pár (a lapok két azonos színűek). A tökéletes pár akár 30:1 arányban is kifizetődhet.

A blackjack biztosítási tét mellékfogadás?

A biztosítás egy olyan mellékfogadás, amely a játékos kezét védi az osztó blackjackjével szemben. A biztosítási fogadás csak akkor érhető el, ha az osztó egy ászt mutat felfelé, és 2:1 arányban fizet, ha az osztó a zárt lapjával 21-et kap.

Mi a különbség a blackjackben a biztosítás és egy másik fogadás között?

Bár ritkán, de léteznek a biztosítási tét más formái is, amelyek más-más módon kedveznek a játékosnak. A játékos például az eredeti tétnek megfelelő összeggel vagy az osztó zárt lapja ellen is köthet biztosítást, ha az egy 10-es értékű lap. Egyes európai kaszinók lehetővé teszik a játékos számára, hogy biztosítást vegyen, ha az osztó keze blackjack. Néha a blackjackben a megadási szabályt a biztosítási tét variációjaként használják, például amikor az osztónak nincs természetes blackjackje (úgynevezett késői megadás).

Miért kapnak a blackjack osztók mindig 20-at?

A blackjack egy szerencsejáték; így minden eredmény teljesen véletlenszerű, és minden sorozat vagy véletlen egybeesés a véletlen, a véletlenszerűség és a valószínűség megnyilvánulása. Ha blackjacket játszik egy díjnyertes online kaszinóban, mint például az LV BET, akkor biztos lehet benne, hogy mind a kaszinó üzemeltetője, mind a játékszolgáltató a legmagasabb iparági szabványokat tartja be. Ez egy kaszinóban az engedélyek megléténél is megmutatkozhat, amelyek garantálják a játék biztonságát, integritását és tisztességességét.

Miért nem mindig jó tét a biztosítás?

Végső soron Önön múlik a döntés, hogy igénybe veszi-e ezt a fogadást vagy sem. Azonban figyelembe kell venni az ebben a mellékfogadásban rejlő kockázatokat. Annak az esélye, hogy az osztónál ász és 10-es van, kisebb, mint a fogadás megnyerésének esélye, így meglehetősen kockázatos. Ezért a legjobb, ha a biztosítás megtétele előtt tájékozódik a kockázatokról és a nyereményekről, hogy okos lépéseket tehessen, amikor a pénzét felteszi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *