MIKOR KELL OSZTANI BLACKJACKBEN? PÁROS OSZTÁS BLACKJACKBEN

MIKOR KELL OSZTANI BLACKJACKBEN? PÁROS OSZTÁS BLACKJACKBEN

A blackjack szabályai egyszerűek: szerezzen egy 21-es vagy ahhoz legközelebbi értékű lapot, és verje meg az osztót. A kettőtől kilencig terjedő lapok névértékkel rendelkeznek; a tízesek, bubik, dámák és királyok egyenként 11 pontot érnek, az ász pedig egy vagy 11 pontot (a pontok összértékétől függően – ez határozza meg, hogy Soft vagy Hard handdel rendelkezel-e).

Ha online kaszinóban szeretne blackjacket játszani, a páros osztás egy potenciálisan játékmegváltoztató lépés, amellyel gyakran visszaélnek.

Nem tudja, hogyan működik a párosítás, vagy hogy egyáltalán érdemes-e párost osztania? Ássunk mélyre, és tárjuk fel a páros osztás logikáját, hogy megtudja, mikor érdemes osztani blackjackben.

MIT JELENT AZ OSZTÁS A BLACKJACKBEN?

When to Split in Blackjack | LV BET Casino Blog

Az osztás során egy lapot ketté kell osztani, amikor az osztó egy párt (két azonos értékű kezdőlapot) ad a játékosnak.

Amikor a játékos egy pár azonos értékű kártyát kap, lehetősége van arra, hogy a párt két külön kézre ossza.

Ha a játékos ezt választja, akkor az újonnan kialakított kézre az eredeti tétnek megfelelő kiegészítő tétet kell tenni.

BLACKJACK OSZTÁSOK ÉS PÁROK

A felosztás olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik! A felosztási szabályok működésének szemléltetésére tegyük fel, hogy Ön 1 eurós tétet tett fel, és az osztó kihúzza az első két lapját: egy treff hármast és egy káró hármast, amelyek egy párt alkotnak.

Ha a felosztás mellett dönt, akkor ugyanolyan összegű tétet kell tennie (ebben az esetben 1 eurót), és két új leosztással kell folytatnia a játékot, mindkettő hármas értékű, 1 eurós téttel.

Ezután kijátssza az első leosztást (a jobb oldalon), mielőtt kijátszaná a második leosztást. Ezt úgy is felfoghatja, mintha egy fordulóban kétszer játszana.

MIKOR LEHET BLACKJACK OSZTANI?

Annak eldöntése, hogy mikor válasszuk szét a párt, a trükkös rész. A blackjackben a megosztás számos változótól függ: a használt paklik számától, a játékszabályoktól, a ház szabályaitól, az Ön által eredetileg kiosztott pároktól és az osztó felemelt lapjától.

Azok az asztalok, amelyek lehetővé teszik a Double After Split (DAS), kedvezőbbek, mivel gyakrabban fog párokat osztani.

Ha a No Double After Split (NDAS) blackjacket játssza, akkor a pármegosztási stratégiája konzervatívabb lehet.

MILYEN PÁROKAT KELL OSZTANI BLACKJACKBEN?

Bizonyos kezek erősíthetik az esélyeit, ha úgy dönt, hogy megosztja őket. Sőt, bizonyos esetekben a legkézenfekvőbb dolog a megosztás, ahogy azt az alábbiakban elmagyarázzuk.

OSZTOTT ÁSZOK

  • A blackjackben az ász lap vagy egy vagy 11, így ha egy kézben két lap van, az soft 12-t ad – a 11-es osztott ász sokkal előnyösebb, mint a soft 12-es.
  • Ha a játékosok nem alkotnak magas értékű kezet egy ászból, akkor más párokkal próbálkozhatnak blackjackkel, ha egy további lapot ütnek.
  • A kaszinók néha további korlátozásokat írhatnak elő az ászok osztására vonatkozóan, például csak egyszer lehet ütni, és tilos másodszorra újra osztani az ászokat.

OSZTOTT NYOLCASOK

  •  Két nyolcas esetén a nyerési esélyei jelentősebbek, ha osztja, mintha erős 16-ost ütne, ami gyenge ütésnek számít.
  • Mindig duplázzon nyolcasra, ha az osztó ötöst vagy hatost mutat egy pakliban.

OSZTOTT KILENCESEK

  •  Osszon, ha az osztónak kettőtől hatig vagy nyolcat és kilencet tartalmazó nyílt lapja van. Átlagosan az osztás egy hetes osztó ellen nem kedvező a játékos számára, de a kettőtől hatig, nyolcat vagy kilencet mutató osztás és a duplázás (ha megengedett) a játékos számára kedvező lehet.

MELY PÁROK NEM OSZTHATÓK BLACKJACKBEN

Ezzel szemben vannak olyan párok, amelyek felosztását a lehető legjobban el kell kerülni. 

SOHA NE OSSZON KILENCEST VAGY TÍZEST

  • Ha egy 10-es párt kap (vagy két 10-es lapot), akkor egy erős, 20-as kézzel rendelkezik, amelyet nehéz javítani, ha úgy dönt, hogy 10-es lapértékeket oszt és üt.
  • Soha ne osszon kilenceseket, ha az osztó hetest mutat. Ennek oka, hogy fennáll a veszélye annak, hogy az osztónak egy 10-es értékű, képpel lefelé fordított lapja van.

SOHA NE OSSZON ÖTÖSÖKET

  •  Egy két ötösből álló kéz 10-et ad, ami nagyszerű kéz a duplázáshoz (ha megengedett). Ha az ötösök osztása mellett dönt, akkor minden egyes leosztás valószínűleg 14-16-os leosztást eredményez, amit bonyolult megjátszani.

SOHA NE OSSZON NÉGYESEKET

  •  A négy páros osztásnál nagyobb a kockázata annak, hogy két gyenge kézzel végzi, ami meghiúsítja a blackjack-stratégia célját.

A KÁRTYÁK OSZTÁSÁNAK ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI

Az osztás előnyei Az osztás hátrányai
Ez segít a veszteségek minimalizálásában egyetlen munkamenet alatt. A logika azt diktálja, hogy ha kétszer annyit nyerhet, akkor kétszer annyit veszíthet.
Ha az osztó keze nem nyer, akkor az eredetileg feltett tét kétszeresét nyeri. A megosztás nem garantálja, hogy az osztó nem nyerhet még mindig.
Ha az eredeti kéz már előnyben van, az osztott pár ezt az előnyt két kézre osztja szét. A potenciális előny csökken, ahogy a pár értéke egyre alacsonyabb lesz.
Ha az eredeti kéz hátrányban van, a megosztott pár bizonyos mértékig javíthatja az esélyeit. A megosztás megduplázza az eredeti tétet, így még akkor is több pénzbe kerül, ha van értelme a megosztásnak.

HOGYAN HAT A HASADÁS A HÁZ SZÉLÉRE

A blackjack az egyik legalacsonyabb, körülbelül 0,50%-os házelőnnyel rendelkező játék, de ez azt feltételezi, hogy a játékosok tökéletes blackjack stratégiát alkalmaznak.

Ez könnyen beleilleszthető a stratégiájába, hogy aktívan keresse a lehető legjobb esélyeket az Ön számára.

A blackjackben számos faktor befolyásolhatja a ház előnyét, de a felosztás közvetlenül nem befolyásolja azt. A megosztás utáni duplázás engedélyezése azonban körülbelül 0,12%-kal csökkenti a ház előnyét. Az ászok újrahasítása, ha engedélyezett, körülbelül 0,03%-kal csökkenti az előnyt.

Bár a pár megosztása nem eredményez csökkenő házelőnyt, úgy gondolhat rá, mint egy fontos eszközre, amely növelheti annak a valószínűségét, hogy egy vagy két erősebb kézre találjon, ahelyett, hogy egyetlen gyengébbel játszana.

KÖVETKEZTETÉS – MEGADÁS VAGY OSZTÁS BLACKJACKBEN?

Az egyszerű logika ellenére, ami a felosztás mögött áll, itt is van módszer és stratégia. Ahogyan a Blackjack Surrenderben is stratégiai lépés lehet a kéz feladása, úgy a megosztás is az.

A felosztás azonban mindig kockázatot jelent, ezért érdemes az alapstratégiát alkalmazni, mielőtt még egy lapot húz és megteszi azt az extra tétet.

Ne feledje, hogy játék előtt mindig ellenőrizni kell a földi vagy online kaszinóban játszott blackjack típus szabályait. 

Továbbá a blackjack-változatok engedélyezhetik a további lépések kijátszását, és tartalmazhatnak bónusz mellékfogadásokat és egyedi szabályokat, mint például a duplázás vagy a megadás. Ezek a változatok a legtöbb online kaszinóban elérhetőek, így az LV BET!

GY.I.K.

✅ HOL LEHET BLACKJACKET JÁTSZANI?

A játékosok különböző asztali játékokat élvezhetnek az LV BET-en, Európa egyik leggyorsabban növekvő online szerencsejáték platformján.

Prémium blackjack asztalainkat olyan vezető iparági szolgáltatók üzemeltetik, mint az Evolution és a LiveG24, és felejthetetlen és hiteles kaszinóélményt nyújtanak játékosainknak.

Nézze meg az LV BET-et, és tartsa szemmel a “Promóciók” oldalt, ahol fantasztikus üdvözlő ajánlatra vagy több száz kiváló kaszinójátékra vonatkozó ingyenes pörgetési bónuszra bukkanhat!

✅ KÖTELEZŐ-E A BLACKJACK OSZTOTT PÁR AZ LV BET-EN?

Nem, a blackjackben a megosztás soha nem kötelező. Valójában az osztott ászok olyannyira előnyösek a játékosok számára, hogy sok kaszinó korlátozza a két ászból álló osztott kezekkel kapcsolatos feltételeket.

Az osztás kockázatos is lehet, ezért az alapstratégia azt diktálja, hogy óvatosan kell vele bánni.

✅ ÉRDEMES-E KÉT KÜLÖN KÉZRE OSZTANI?

Néha megéri a megosztott kezek, de nem feltétlenül. A megosztás attól függ, hogy az osztó milyen lapot mutat, és attól is, hogy a ház engedélyezi-e azt. Az utóbbi esetben nem sokat tehet.

Az előbbi esetben azonban az alapszabályok szerint kerülni kell a felosztást, ha alacsony értékű arcképes lapok vannak a kezedben. Ugyancsak kerülnie kell, és inkább kilencesekkel és tízesekkel kell megállnia, kivéve, ha az osztó hetest mutat. Minden a nyerő kézre megy ki; ha a győzelemhez 21-et kell elérnie, akkor nincs értelme két tízest, azaz egy gyenge 20-as kezet osztani.

A megosztás arról szól, hogy a blackjack kezeknél a lehető legjobban a maga javára fordítsa az esélyeket, ezért ne feledje, hogy mérlegelje a lehetőségeket, mielőtt a megosztás mellett dönt.

✅ MIKOR A LEGJOBB IDŐPONT A DUPLÁZÁSRA?

A hard 11-re történő duplázás átlagosan pozitív eredményt hoz az osztó alacsonyabb értékű lapjaival szemben, egy kivételtől eltekintve. Ha olyan több pakliból álló blackjack-játékban vesz részt, ahol a szabályok szerint az osztó puha 17-es lapra áll, akkor jobban jár, ha az osztó ászával szemben üt, mintha megduplázná a lapot. Ennek ellenére a kemény 11-es (vagy 10-es) lapra történő duplázás viszonylag biztonságosabb játék, mivel ilyen lapra történő duplázással nem lehet bukni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *