MIKOR KELL LAPOT KÉRNI A BLACKJACKBEN?

MIKOR KELL LAPOT KÉRNI A BLACKJACKBEN?

A világszerte kedvelt blackjack továbbra is a legnépszerűbb kaszinójátékok közé tartozik. A blackjack-játékok egyszerűnek tűnhetnek, de ebben a kaszinójátékban meglehetősen sok stratégia létezik. Ez a cikk a lap kérés (hit) és megállás (stand) fortélyaiba merül el, beleértve azt is, hogy mikor kell lapot kérni, vagy megállni a blackjackben, és miért.

Mit jelent a hit és a stand az online blackjack játékban?

When To Hit in a Blackjack Game| LV BET Casino BlogA blackjack játék fő célja, hogy minél közelebb kerüljünk a 21-hez anélkül, hogy túl lépnénk azt, és közelebb kerüljünk hozzá, mint az osztó. A játék akkor kezdődik, amikor az osztó kiosztja az első két lapot. Ekkor a játékos eldöntheti, hogy a blackjackben lapot kér, vagy megáll.

Ha a kiosztott lapok jók, a játékos dönthet úgy, hogy megáll (stand), vagyis nem kér több lapot. Ha a lapok alacsony értékűek, a játékos kérhet (hit), azaz húzhat egy újabb lapot, remélve, hogy közelít a 21-hez.

A kérés (hit) a játékos javára billentheti az esélyeket, akár jelentősen is. Az ütés azonban azzal a kockázattal jár, hogy a handje tönkremegy, az állás pedig azzal a kockázattal jár, hogy az osztó handje túltesz az Ön handjén.

Üssön vagy álljon?

Tehát mikor kell ütni vagy állni a blackjackben? Van néhány tényező, amit figyelembe kell venni.

A kéz sorsának eldöntése nem csak a kéz összértékéről szól. Az osztó nyílt lapja is szerepet játszik, valamint az is, hogy az osztó megáll-e egy soft 17-es lapnál. Tudni, hogy mikor kell ütni vagy megállni, művészet; néha nem mindig a legkézenfekvőbb választás a helyes. A blackjack játékban mindenben van kockázat. A gyakorlás segíthet a készségek csiszolásában.

Blackjack: mikor kell ütni

Bár számos különböző stratégiát alkalmazhat, az alapstratégia a legelterjedtebb. Az alap blackjack stratégia egy valószínűségelméletben gyökerező számjáték. Nyolcas handérték esetén például az ütés jó stratégiai lépés, mivel kedvező az esélye egy jobb értékű hand megszerzésének.

Nézzük meg az ütési stratégiát soft és hard handek esetén:

Hard Hand-ek

 • Négy-nyolc

Mindig üssön, függetlenül az osztó lapjától.

 • Kilenc

Üssön, ha az osztó kettest vagy hetest mutat egészen ászig.

 • 10

Ha az osztó kettőtől kilencig kínál, duplázzon, ha ez megengedett. Egyébként üssön.

 • 11

Duplázzon, ha az osztó kettőtől tízig van, és üssön ász esetén.

 • 12

Kettőnél, háromnál és ászon át hétig üssön. Négyestől hatosig álljon meg.

 • 13 és 14

Álljon meg kettőtől hatig, egyébként üssön.

 • 15

Álljon meg a kettőtől a hatosig, üssön a hetesnél, nyolcasnál, kilencesnél és az ásznál. A 10-esnél adja meg magát (ha megengedett), egyébként üssön.

 • 16

Álljon meg a kettőtől a hatosig, üssön a hetesnél és a nyolcasnál. Adja meg magát kilencnél, 10-es és ász esetén (ha engedélyezett); egyébként üssön.

 • 17+

Mindig álljon meg.

Soft Hand-ek

 • 13 és 14

A kettőtől a négyig és a hetestől az ászig. Duplázzon az ötösön és a hatoson, ha megengedett. Egyébként üssön.

 • A 15 és 16

Üssön a kettesnél, hármasnál és hetesnél az ászon keresztül. Duplázzon négyre, ötre és hatra, ha megengedett. Egyébként álljon meg.

 • 17

Kettőre és hétre ászon keresztül üssön. Ha lehetséges, duplázzon le a háromtól hatig; egyébként üssön.

 • 18

Álljon meg a kettes, hetes és nyolcas lapokon. A kilenctől az ászig üssön. Ha lehetséges, duplázzon a háromtól a hatosig; ellenkező esetben álljon meg.

 • 19+

Mindig álljon meg.

Mikor ne üssünk blackjackben

Minél közelebb van egy kéz összértéke a 21-hez, annál kevesebbet ajánlott ütni. Ez azért van így, mert a buktatás valószínűsége nagyobb.

Mikor kell duplázni vagy osztani blackjackben

A duplázás azt jelenti, hogy megduplázza a tétjét, mielőtt az osztó újabb lapot ad. Az osztás azt jelenti, hogy két azonos lapot osztunk ketté, amikor két azonos lapot kapunk, és az eredeti tétet egy ugyanolyan értékű második tétre tesszük.

A duplázás akkor lehetséges, ha a kezedben 10 vagy 11 van. 30,7% az esélye annak, hogy egy másik 10-es értékű lapot is eltalál, és így egy magas értékű kezet alkot. A megosztást azonnal közölni kell.

Az ászpár osztása azért működik, mert több 10-es értékű lap van a pakliban. Ászok osztásakor sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy ászsal 21-et találunk. A párok ütése, állása vagy osztása attól függ, hogy melyik asztalnál játszik.

Gyors tippek:

 • Duplázzon, ha az osztónál kettőtől hatig van, és önnél kilenc.
 • Duplázzon, ha az osztó nyílt lapja kettőtől kilencig tart, és önnek tízese van.

Blackjack: Mikor kell megállni

Az ütés és az állás ugyanannak az éremnek a két oldala. Ellentétesek, de ugyanattól a változótól függenek: ki áll jobban, ha a számokat összeszedtük?

Gyors tippek:

 • Álljon meg, ha 17-21.
 • Álljon meg, ha az osztó kettestől hatosig mutat, és 13-16-a van.
 • Álljon meg, ha az osztó négyest, ötöst vagy hatost mutat, és Önnek 12-ese van.

Az alapvető blackjack stratégiai táblázat

Íme egy alapvető blackjack-stratégiai táblázat, hogy jobban szemléltesse az információkat.

Az osztó nyitott lapjai 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A
A játékos lapjai                    
8 H H H H H H H H H H
9 H DD DD DD DD H H H H H
10 DD DD DD DD DD DD DD DD H H
12 H H S S S H H H H H
13 S S S S S H H H H H
14 S S S S S H H H H H
15 S S S S S H H H H H
16 S S S S S H H H H H
17 S S S S S S S S S S
A-7 S S S S S S S S S S
A-8 S S S S S S S S S S
A-9 S S S S S S S S S S
KULCS H=Hit S=Stand DD=Double Down

Mi a teendő, ha 14, 15 vagy 16 lapos handje van?

Ha a lapjainak összege 16, a legbiztonságosabb döntés az, ha megáll, ha az osztó kettestől hatosig bármit mutat. Ha az osztó nagy értékű lapot mutat, például képkártyát, akkor ajánlott ütni, mielőtt az osztó blackjacket mutatna.

Hit és stand különböző blackjack-változatokban

A blackjack szabályai egyszerű formátumúak, ha egyszer elsajátítja őket. A blackjack különböző változatai azonban ennek megfelelően módosítják őket. Ez megváltoztatja a játékosok hit-and-stand fogadási rendszerét.

Az Atlantic City Blackjack például késői megadási opcióval rendelkezik. Ahogy a neve is mutatja, a játékos feladja a lapjait, miután az osztó ellenőrzi a kezét. Ez azt is jelenti, hogy a tét 50%-át visszaadja, csökkentve ezzel a veszteségeket nehéz leosztás esetén.

Ezen felül az európai blackjack tartalmazhat olyan melléktéteket is, amelyek bizonyos mértékig befolyásolják a játékos stratégiáját.

Következtetés – Az Hit és az Stand blackjack alapszabályai

Az ütés vagy az állás teszi a blackjacket azzá, ami. Ha a nagyok között szeretne játszani, a stratégia alapja, hogy tudja, mikor kell ütni vagy állni. Gyakorlással, stratégiai táblázatokkal és gondos megfigyeléssel szerezhet magabiztosságot.

Bár a soft handdel nem garantált a győzelem,, segíthet maximalizálni a lehetőségeit, és befolyásolni a ház előnyét, ha csak egy kör erejéig is. Legyen azonban nyitott – ez az adott asztaltól függ!

GY.I.K.

Hol játszhatok blackjacket online?

Blackjacket bárhol lehet játszani, akár egy hagyományos kaszinóban, akár online. A legtöbb kaszinóban különböző variációk és asztalok is vannak, hogy a blackjack-játékosok szélesebb körét kiszolgálják. Az LV BET-nél több paklival rendelkező asztalokat, különböző mellékfogadásokat és részletes magyarázatokat talál a játékról, valamint sok más online kaszinójátékot is!

Mennyi a minimális tét a blackjack asztalnál?

Nincs egy konkrét minimális tét minden blackjack asztalnál. Ez asztaltól függően változhat.

Kell-e stratégiai táblázatot használni?

Az alapvető blackjack-stratégia segíthet kitalálni, hogy mikor a legjobb ütni vagy állni, és egy hit or stand chart kiválóan használható, ha számára új blackjack-leosztásokat játszik.

Mennyit ér egy ász a blackjackben?

Az ász a lapjai állapotától függően egy vagy 11-es. Az ászok soft handet jelentenek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *