A RULETT FOGADÁSOK TÍPUSAI

A RULETT FOGADÁSOK TÍPUSAI

Types of Roulette Bets ExplainedA rulettet évszázadok óta játsszák. Bár teljesen véletlenül jött létre, ez a szórakoztató játék gyorsan megragadta sok szerencsejátékos figyelmét, és soha ki nem aludt tüzet gyújtott. Bár a rulett az évek során fejlődött, és óriási ugrást tett, amikor a játék digitálisá vált, az alapja sosem változott.

Első pillantásra a rulett egy meglehetősen egyszerűen játszható játék. Mindössze annyit kell tenni, hogy megpróbáljuk megjósolni a nyerőszámot, egy vagy több számra téve a tétet. Ha azonban közelebbről megnézi a játékmenetet, rájön, hogy a rulett meglehetősen összetetté válhat, különösen, amikor a különböző típusú fogadásokról van szó.

Ebben a cikkben elmélyedünk azokban a fogadásokban, amelyekkel az online rulettjáték során találkozhat, és abban, hogy a fogadási lehetőségek hogyan változhatnak a különböző rulettasztalok között.

RULETT FOGADÁSOK MAGYARÁZATA

Kezdjük tehát azzal, hogy megnézzük a különböző téteket, amelyeket egy tipikus rulettasztalnál megtehetünk.

BELSŐ FOGADÁSOK (BELEÉRTVE AZ AMERIKAI RULETTKEREKET IS)

A belső fogadások a rulett két fő fogadási kategóriájának egyikét alkotják. A belső fogadások alapvetően az összes olyan fogadást jelentik, amelyet a rulettasztal elrendezésének megfelelően a fogadási területen belül lehet elhelyezni. Az alábbiakban a belső fogadások típusainak teljes listáját találja:

 • Straight Up fogadás – A Straight Up fogadások egyetlen számra vonatkoznak, és tartalmazhatják a nullát is.
 • Osztott fogadás – Az osztott fogadás két vízszintesen vagy függőlegesen szomszédos számra történő fogadást jelent.
 • Utca fogadás – Három egymást követő számból álló, vízszintesen elhelyezkedő sorra történő fogadás.
 • Sarokfogadás – Egy zseton elhelyezése négy szám metszéspontjának sarkára. Mind a négy számot lefedik. 
 • Vonalfogadás – Hat egymást követő számot fedez, amelyek két szomszédos sort alkotnak.
 • Kosárfogadás – Az amerikai rulett játékokban elérhető, és öt számra szóló fogadásként is ismert. Ez a fogadás a nullára, a dupla nullára, az egyesre, a kettesre és a hármasra vonatkozik.
 • Kígyó fogadás – Ez a fogadás a nevét a számok kiemelésekor kialakuló kígyószerű mintázatról kapta. Ez a fogadás az egy, öt, kilenc, 12, 14, 16, 19, 23, 27, 30, 32 és 34 számokra vonatkozik. 

KÜLSŐ TÉTEK EGY TIPIKUS RULETTASZTALON

A belső fogadásokkal ellentétben a külső fogadások a fogadási területen kívül elhelyezett fogadások. A külső fogadásokat gyakran nevezik páros pénzes fogadásoknak, mivel általában 1:1 arányú kifizetést kínálnak. 

 • Oszlopfogadás – Az egyik oszlopra történő fogadás, amely az adott oszlopban lévő mind a 12 számra vonatkozik. A nulla nem szerepel ebben a fogadásban.
 • Tizenkettes fogadás – A számok első, második vagy harmadik tucatjára történő fogadás. 
 • Piros vagy fekete fogadás – Mind a 18 piros vagy mind a 18 fekete számra történő fogadás. A nulla nem szerepel ezekben a fogadásokban. 
 • Páratlan vagy páros fogadás – Fogadás vagy az összes páratlan számra, vagy az összes páros számra. A nulla nem szerepel.
 • 1-18 vagy 19-36 fogadás – Más néven magas vagy alacsony fogadás, ez a fogadás az első 18 vagy a második 18 számra való fogadást jelenti. A nulla nem számít bele.

CALL FOGADÁSOK

A call fogadások abban különböznek a belső és külső fogadásoktól, hogy ezeket gyakran “kihirdetik” vagy “bejelentik”, ellentétben a többi téttel, amelyeket akkor teszünk meg, amikor a zsetonjainkat a rulettasztalra helyezzük. Itt vannak a különböző hívásfogadások, amelyeket megtehet:

 • Voisins du Zéro

Ez a tét a négy francia tét közé tartozik, amelyek egy tipikus online rulettasztalon megtehetők. Közvetlen fordítása “a nulla szomszédai”, és a nullához legközelebb eső számokra vonatkozik (az egy nullás rulettkeréken), többek között a 22, 18, 29, hét, 28, 12, 35, három, 26, nulla, 32, 15, 19, négy, 21, kettő, 25 számokra.

Ehhez a fogadáshoz legalább kilenc zseton szükséges. 

 • Jeu Zero

A Jeu Zero, más néven a “nullás játék” tétje a 12, 35, három, 26, nulla, 32 és 15 számozott zsebekre történő fogadást jelenti. Ehhez négy zsetonra van szükség.

 • Tiers du Cylindre

Ez a tét közvetlenül lefordítható “a kerék harmadára”. A rulettkerék túloldalán lévő 12 számra kell fogadni, ezek a 27, 13, 36, 11, 30, nyolc, 23, 10, öt, 24, 16 és 33 számok. Összesen hat zsetonra van szükség.

 • Orphelins à Cheval

Ez egy olyan fogadás, amelyet arra a nyolc számra tesznek meg, amelyekre a Tiers du Cylindre fogadás és a Voisins du Zero fogadás nem terjed ki, beleértve a 17, 34, hat, egy, 20, 14, 31 és kilenc számokat.

 • Szomszéd fogadás

A szomszédos fogadás során egyetlen tétet teszünk egy számra és az azzal szomszédos két számra a rulettkeréken.

VÉGSŐ TÉT

A végső fogadások olyan fogadások, amelyeket az azonos végű/végű számjegyű számokra tesznek meg. Ha például egy hármas végű fogadást köt, akkor az összes olyan számra fogad, amely háromra végződik, beleértve a hármast, a 13-at, a 23-at és a 33-at is. 

A végső fogadások közé tartoznak a következők:

 • Végső nulla – nulla, 10, 20, 30
 • Végső egy – egy, 11, 21, 31
 • Végső kettő – kettő, 12, 22, 32
 • Hármas döntő – három, 13, 23, 33
 • Négyes döntő – négy, 14, 24, 34
 • Ötös döntő – öt, 15, 25, 35
 • Hatos döntő – hat, 16, 26, 36
 • Hetes döntő – hét, 17, 27
 • Nyolcaddöntő – nyolc, 18, 28
 • Kilencedik döntő – kilenc, 19, 29

A szükséges zsetonok száma a végső tét nagyságától függ. Néhány online kaszinó osztott végtéteket is kínál.

FOGADÁSOK AZ AMERIKAI RULETTKERÉKRE

Bár a rulett az európai kaszinókban kezdte útját, végül amerikai földre is eljutott, és megszületett az amerikai stílusú rulett. A rulett alapvető játékmenete változatlan maradt, de így született meg a ma már hírhedt amerikai kerék.

Ami ezt a rulettkereket különösen érdekessé teszi, az a kiegészítő dupla nullás zseb, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy 37 számmal szemben összesen 38 számra tegyenek. A rulett elrendezésének ez a kis változtatása jelentősen megnöveli a ház előnyét, 2,70%-ról 5,26%-ra növelve azt. 

Természetesen ez azt is jelentette, hogy a rulett fogadások kifizetési esélyei is megváltoztak. Ráadásul az amerikai asztalok új, exkluzív fogadási lehetőségeket is bevezettek – nevezetesen a kosárfogadást vagy az öt számra való fogadást. 

FOGADÁSOK EURÓPAI RULETTKERÉKRE

Az európai rulett a rulett klasszikus formája, amelyet mindannyian ismerünk és szeretünk. Bár a rulettkeréken 38 helyett 37 szám szerepel, ikonikus egynullás kereke a világ minden tájáról bevilágította a kaszinókat. 

A fogadási lehetőségek között számos olyanra számíthat, mint az ikonikus belső és külső fogadások, valamint a szomszédos fogadások, a hívás fogadások, a kedvenc fogadások és a teljes teljes fogadás. Mindezek mellett egyes online rulettjátékok még izgalmas mellékfogadásokat és bónuszokat is tartalmazhatnak, amelyek segítik a játékélményt.

FOGADÁSOK A FRANCIA RULETTKERÉKRE

Bár az amerikai és az európai rulett között egyértelmű különbségek vannak, sok játékos nem látja, miben különbözik az európai és a francia rulett. 

A valóságban a francia rulettasztalok nem sokban különböznek az európaiaktól. A francia rulett ugyanazokat a fogadási lehetőségeket tartalmazza, amelyeket az európai rulettjátékoknál is megtalálhat. Ez azt jelenti, hogy a francia rulett extra alacsony, 1,35%-os házelőnyt kínál két speciális szabály miatt: a La Partage és az En Prison.

Az En Prison és a La Partage szabályokat úgy tervezték, hogy a játékosok előnyben legyenek. Nézze meg, hogyan működnek, és hogyan befolyásolják a játékosok fogadási módját:

LA PARTAGE 

A La Partage szabály kimondja, hogy a játékosok a tétjük felét visszakapják, ha a golyó a nullára esik, és a tétjüket elveszítik. Ez az oka annak, hogy a francia rulettnek olyan alacsony a ház előnye.

EN PRISON 

Az En Prison szabály nagyon hasonló a La Partage szabályhoz. Közvetlenül azt jelenti, hogy “börtönben”, és nevét onnan kapta, hogy az osztó a játékosok tétjeit “börtönbe” helyezi – úgymond. 

Ha Ön egy számra fogad, és az nem bizonyul nyerő számnak, az osztó a következő pörgetésig az asztalon tartja a tétjét. Ha ez a következő pörgetés nyereményt eredményez, a tétet teljes egészében visszakapja.

FOGADÁSOK VALÓDI PÉNZES RULETTBEN

Bár a szárazföldi rulett mindig is nagyszerű volt, a Las Vegas-i napok nagyjából véget értek, amikor az online rulett megjelent a színen. 

Az online rulett a szórakozás teljesen új szintjét kínálja, mivel számtalan új játéklehetőséget, változatos szabályokat és további bónuszokat kínál a játékosoknak. De szem előtt kell tartania, hogy a különböző asztaloknál eltérő tétlimitek vannak.

MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS TÉT

Ahogy az online szerencsejátékok során halad, gyorsan észre fogja venni, hogy sok rulettjátéknak van minimális és maximális tétlimitje. Néhány asztalt kifejezetten úgy terveztek, hogy a nagyobb bankrollokhoz igazodjon, mint mások, és ezek a limitek a stratégiádba is beleszólhatnak, különösen, ha fogadási rendszert használ.

A legalacsonyabb tét, amit megtehet, például az egyenes tét, ami egyetlen számra tett tét. A maximális tét, a teljes tét az, ahol a dolgok érdekessé válnak.

Ez a tét szintén egy egyszámos tét, de helyette az összes zsetonját erre a számra teszi fel. Az ötlet lényege, hogy egy progresszív fogadási modell segítségével kihasználja az asztal maximális tétlimitjét. 

Ha úgy dönt, hogy kipróbálja ezt a módszert, mindenképpen végezzen alapos kutatást, és rendelkezzen egy jó bankroll-kezelési stratégiával.

RULETT ESÉLYEK ÉS KIFIZETÉSEK

Elég biztos, hogy a fogadási esélyek jelentősen eltérhetnek az egyes rulettváltozatok között. Nézze meg ezt a gyors táblázatot a fogadási esélyekről, és ne habozzon, ha mélyebben szeretne elmerülni a rulett esélyeiben, látogasson el oldalunkra!

Fogadás Fogadás típusa Kifizetés Európai rulett oddsok Amerikai rulett odds
Piros vagy fekete Kívül (egyenlő esély) 1:1 48.65% 47.37%
Páratlan vagy páros Kívül ( egyenlő esély) 1:1 48.65% 47.37%
Alacsony vagy magas Kívül (páros pénz) 1:1 48.65% 47.37%
Tizenkettő Kívül ( egyenlő esély) 2:1 32.43% 31.58%
Oszlop Kívül (egyenlő esély) 2:1 32.43% 31.58%
Vonal Belül 5:1 16.22% 15.79%
Öt szám/ kosár Belül 6:1 13.16%
Sarok/ négyzet Belül 8:1 10.81% 10.53%
Utca Belül 11:1 8.11% 7.89%
Osztott Belül 17:1 5.41% 5.26%
Egyenes Belül 35:1 32.43% 31.58%

GYIK

HOGYAN KELL FOGADNI A RULETTRE?

A rulett fogadása meglehetősen egyszerű, különösen, ha online rulettezünk. Ahogy belép a játékba, a felhasználói felületen több különböző színű fogadási zsetont fog észrevenni. Mindegyik zseton különböző tétértéket tartalmaz, így az egyik zsetonra kattintva kiválaszthatja, hogy mennyit szeretne fogadni. 

Ha First-Person asztalnál játszik, akkor nyugodtan dönthet. Az élő rulettjátékok azonban korlátozott időkerettel rendelkeznek, amelyen belül megteheti tétjeit. Ne feledje, hogy valódi pénzben fog fogadásokat tenni, bár a First Person ruletthez ingyenes demó mód is tartozik.

MELYEK A LEGJOBB RULETT FOGADÁSOK?

Az, hogy melyik rulettfogadás a legjobb, gyakran a játékos szintjétől függ. A kezdők számára a legjobb fogadásoknak gyakran a külső fogadások számítanak, mivel ezek nagyobb valószínűséggel válnak nyerő fogadásokká, mint a belső fogadások. Ezzel szemben a tapasztaltabb játékosok számára a legjobb fogadásoknak a belső fogadások számítanak, mivel ezek nagyobb nyereményt kínálnak, mint a külső fogadások, bár nagyobb kockázattal járnak.

A valóságban nem lehet megmondani, hogy a golyó hol fog landolni, mivel a rulett szerencsejáték.

✅ MI A LEGGYAKORIBB FOGADÁS A RULETTEN?

A legnépszerűbb rulettfogadás a piros vagy fekete páros pénzes fogadás. Ez azért van így, mert, nos, ez a legkézenfekvőbb első választás, tekintve, hogy a kerék több piros és fekete számból áll. 

MI A LEGBIZTONSÁGOSABB TÉT A RULETTBEN?

A legbiztonságosabb tét a rulettben a piros vagy a fekete, illetve a páratlan vagy a páros. Ez azért van így, mert ezek a fogadások nagy eséllyel nyernek, és elég egyszerű elhelyezni és megérteni őket. Az egyetlen buktató az, hogy ezek nem kínálnak olyan nagy kifizetést, mint a többi fogadási lehetőség, de elsőre nagyszerű kezdésnek számítanak.

MI A LEGJOBB KIFIZETÉS A RULETTBEN?

A rulettben a legjobb nyereményt a straight-up tét kínálja, mivel 35:1 az esélye. Ugyanakkor a teljes tét szintén a legjobb kifizetésért küzd, mivel itt minden zsetonját egy számra teszi fel.

MIK A BELSŐ TÉTEK A RULETTJÁTÉKBAN?

A belső fogadások mindazok a fogadások, amelyeket a fogadási területen belül lehet elhelyezni. Ide tartoznak az egyenes és a négyzetes fogadások, valamint az utcai fogadás (más néven három számra tett fogadás), a vonalas fogadás és a megosztott fogadás. Az amerikai asztaloknál a kosárfogadás is elérhető.

MIK A KÜLSŐ TÉTEK A RULETT KASZINÓJÁTÉKBAN?

A külső fogadások a fogadási területen kívül elhelyezett fogadások. Ide tartoznak a piros/fekete, páratlan/páratlan, magas/alacsony, tucat és oszlop fogadások.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *