BLACKJACK SZABÁLYOK MAGYARÁZATA

BLACKJACK SZABÁLYOK MAGYARÁZATA

Rules for Blackjack | LV BET Casino BlogA blackjack, mint a kaszinók nélkülözhetetlen játéka, világszerte a legnépszerűbb kaszinójátékok közé tartozik; a játékosok egyszerűen imádják a játék elérhetőségét a Las Vegas-i ikonikus helyektől a Laoszban található újonnan induló szórakozóhelyekig.

Ne becsülje azonban alá a játékot. Bár nem olyan bonyolult, mint a póker, a blackjack-játékban olyan taktikák vannak, amelyeket minden játékos szükségesnek talál a képességei tökéletesítéséhez.

Ennek ellenére ne bosszankodjon! Ha egyszer megismeri a blackjack játék összetevőit, pillanatok alatt tapasztalt profivá válik. Vessen egy pillantást a blackjack szabályok szóló egyszerűsített LV BET útmutatóra, hogy a legjobb lapjait tehesse le a pályára!

ÚTMUTATÓ A BLACKJACK JÁTÉKHOZ

Sokkal könnyebb blackjacket játszani, ha tudja, mi történik! Először is meg kell ismerkednie az építőelemekkel; csak a játék alapvető szempontjainak alapos ismeretében lesz értelme a blackjack-stratégiának.

Az alábbiakban a legfontosabbakat bontottuk le, kezdve minden blackjack-játék alapkövével – a kártyaértékekkel!

BLACKJACK KÁRTYA ÉRTÉKEK

A blackjack játék megtanulásához az első lépés a blackjack kártyajáték alapvető szabályainak megismerése, és amint látni fogja, ez viszonylag egyszerű.

A blackjack standard szabályai szerint a blackjackben minden kártya a névértékét számolja. A képkártyák 10-esnek számítanak (bubi, dáma és király), az ász pedig egynek vagy 11-esnek számít. A kártyafajtáknak (treff, pikk, kőr és káró) nincs jelentősége a blackjack-kártyák értékét illetően.

Bármely kéz összértéke természetesen a kézben lévő kártyaértékek összege – egy négyes-hatos-nyolcas blackjack-kéz, amely négyes-hatos-nyolcas lapot tartalmaz, 18, míg egy másik kéz, amely Q-hatost tartalmaz, 16-ot adna. Ha jobban meg akarja érteni az ász szerepét egy blackjack-kézben, kövesse ezt az elemi tippet: Az ászt mindig 11-nek számolja, kivéve, ha ezzel a kéz értéke meghaladná a 21-et, ebben az esetben az ász értéke egy lesz.

Az ász rugalmassága döntő fontosságú ahhoz, hogy elkerülje a “busting” handet az asztalnál, vagyis azt, amikor a hand végösszege meghaladja a 21-et.

A BLACKJACK ALAPSZABÁLYAI KEZDŐKNEK

ÜTÉS ÉS ÁLLÁS

Ezek azok az elsődleges lépések, amelyeket a blackjack játék során bármelyik online vagy szárazföldi kaszinóban megtehetünk.

Az ütés azt jelenti, hogy az osztó kártyákat húz a kezébe, hogy növelje az összpontszámát. Az osztó ütésenként egyetlen kártyát oszt ki. A legtöbb kaszinójátékban úgy jelezheti az osztónak, hogy újabb kártyát szeretne, ha int vagy az ujjával az asztalra koppint. Az osztó ekkor újabb kártyát tesz az asztalra, és Ön addig folytathatja a leütéseket, amíg ki nem esik vagy nem nyer.

Másrészt, ha úgy dönt, hogy megáll, akkor megelégszik blackjack kezének teljes összegével, és megvárja a kör végét, mielőtt újabb döntést hozna. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy automatikusan megáll az Önnek kiosztott handdel, ha az egy gyenge hand (erről bővebben alább).

HOGYAN KELL OSZTANI, DUPLÁZNI ÉS MEGADNI MAGUNKAT

A blackjack három további lépést is tartalmaz, amelyek az asztal szabályaitól (például a minimális és maximális tét) és a ház szabályaitól függően változnak. Ennek megfelelően egy alapvető stratégia következik.

Splitting

Ez a lépés minden olyan esetben alkalmazható, amikor két hasonló lapot, például egy ötös vagy ász párt kap. Ha oszt, akkor az eredeti tétjével megegyező nagyságú újabb tétet kell tennie, mivel most már két külön leosztást játszik egy körben.

A legtöbb kaszinó csak egy kártyát enged meg minden egyes ászra, ami az Ön kezében lehet. Ha például egy hetes párt kapna, és úgy döntene, hogy osztja, akkor két külön keze lenne, és mindkét kezében hét lap lenne. A jobb kezével kezdve az egyik osztott lapot kell kijátszania, mielőtt a másikat kijátszaná.

Annak ellenére, hogy egy második tétet is tartalmaz, a felosztás nem tartozik a mellékfogadások kategóriájába; a Perfect Pairs azonban egy példa a mellékfogadásra, amely magában foglalja a lapjai felosztását (de emiatt még ne aggódjon).

Duplázás

Ahogyan azt már sejtette, a duplázás azt jelenti, hogy megduplázza az eredeti tétjét, és cserébe kap egy plusz lapot. Egyes blackjack-asztaloknál csak az első két lap megszerzése után és közvetlenül az újabb lap kihúzása előtt lehet megduplázni – ez bármikor megtehető; azonban nem ez a játék optimális módja, mivel gyorsabban kimerítheti a bankját, ha egy “szerencsétlen szériában” lép be.

Feladás

Ezzel a lépéssel minimalizálhatja a vesztes kilátásokat, ha “megadja magát” az osztónak: feladja a lapját, és azonnal elveszíti az eredetileg megtett tét felének megfelelő összeget.

A megadásra két lehetőség van: késői megadás és korai megadás. A késői megadás az, amikor csak azután adhatja meg magát, hogy az osztó ellenőrizte, hogy van-e blackjack a kezében. A korai megadás lehetővé teszi, hogy a kör kezdete előtt feladja a lapot, ami némi előnyt jelent a késői megadással szemben.

Ha úgy dönt, hogy leadja a kártyáit, az osztó eltávolítja a kártyáit az asztalról, és a kezdő tétjének felét visszaadja Önnek. Újabb tétet csak a következő fordulóban tehetsz újra. 

Mivel a legtöbb ilyen lehetőség a játékosnak kedvez, a legtöbb kaszinó a ház előnyét a tisztességes játék fenntartására szabott házi szabályokkal megőrzi. Ráadásul nem minden kaszinóban ugyanazok a szabályok érvényesek minden játékban, ezért óvakodjon a szabályváltozatoktól.

BIZTOSÍTÁS A BLACKJACKBEN

Ha az osztó lapja egy ász, megkérdezhet minden játékost, hogy akarnak-e biztosítási fogadást kötni: ez egy olyan mellékes fogadás, amelyben a játékosok arra fogadnak, hogy az osztó zárt lapja egy 10-es értékű lap lesz. A játékosok a másodlagos fogadást az eredeti tét felével megegyező téttel tehetik meg. A játékosok megnyerik a biztosítási fogadást, ha az osztónak 10-es értékű lapja van a kezében.

Másrészt, ha az osztó kezében egy ász van felfelé, és Önnek blackjack lapja van, akkor előfordulhat, hogy “páros pénzt” kérnek Öntől. Lényegében az osztó 1:1 arányban fizet az Ön tétjére, mielőtt megnézné a kezét egy esetleges blackjackre. A biztosítási tét és a páros pénzes tét a kifizetések tekintetében ugyanazt az eredményt hozza.

A SOFT ÉS A HARD HANDEK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG

Az ász szerepe nem olyan egyszerű, mint pusztán az, hogy megóvja a kezed a bukástól; ez az alapja a soft a és a hard handenek.

A blackjack hard hand minden olyan kéz, amelyet kioszthatunk, és amely vagy nem tartalmaz ászt, vagy ha igen, akkor az ászt egynek számít. Például a 10-7 egy kemény 17-es, az 5-A-10-3 egy kemény 19-es. 

Minden olyan kéz, amelyben az ász 11-nek számít, puha kéznek nevezzük. Például az A-6 egy soft 17, az A-kettő-öt egy soft 18, és a három-kettő-A-három egy soft 19.

Ha megkapja az első két lapját, és az egyik egy ász, akkor ezt az ászt 11-nek számíthatja – de a lágy kéz elkerülhetetlenül kemény kézzé alakul át, ha további lapokat húz.

Ehhez a blackjack-útmutatóhoz tegyük fel, hogy kap egy hatos-Á-t, azaz egy puha 17-est, és húz egy másik lapot, ami egy hatos. Most már egy kemény 13-asa van – vegye figyelembe, hogy lágy kézzel soha nem buktathatja meg magát.

Tudnia kell, mi a különbség a hard és a soft hand között a blackjackben, mert a játékstratégia általában teljesen más, még akkor is, ha a kéz végösszege ugyanaz lehet. Például egy 10-es hetes (kemény 17-es) lapot másképp kell játszani, mint egy A hatost (lágy 17-es).

HOGYAN JÁTSZIK AZ OSZTÓ A BLACKJACK LEOSZTÁSNÁL?

Önnek számos lehetősége lehet, amikor egy blackjack asztalnál játszik, de Önnel ellentétben az osztó nem sokat tehet azon kívül, hogy irányítja az asztalt, és itt-ott viccelődik!

A legtöbb kaszinó szabályai szerint az osztónak újabb kártyát kell húznia, ha a blackjack-keze összesen 16 vagy annál kevesebb. Ha 17 és 21 között van, akkor meg kell állnia (más kaszinókban azonban az osztónak meg kell állnia egy puha 17-esnél, vagy időnként még ütnie is kell, ami egy kicsit nagyobb kihívássá teszi a játékmenetet).

Az LV BET-nél egyszerűen megtekintheti bármelyik blackjack asztal szabályait, és előre tervezhet, mielőtt zsetonokat helyezne el. Ezek az alapvető szabályok, és ezek ismerete kritikus fontosságú az asztaloknál.

Nem lehet garantálni, hogy mindig megtalálja a helyes játékot, legyőzi az osztót és pénzt nyer. Mindazonáltal az alapvető ismeretekkel megelőzhetők az elkerülhető veszteségek, minimálisra csökkenthető a bankkártya, és bizonyos esetekben a ház előnye is csökken. Ez viszont megkönnyíti a limitek megállapítását és az alapstratégia finomhangolását.

A BLACKJACK SZABÁLYAI AZ ASZTALNÁL

Bármely blackjack-asztalhoz csatlakozva szinte azonnal feltűnik, hogy a blackjack-játékot általában legfeljebb nyolc szabványos 52 lapos paklival játsszák (többpaklis játékok esetén), hét ülő játékossal egy félkör alakú asztalon egymás mellett (a fogadókörben), és az osztóval az első sorban. Ez vonatkozhat az online blackjack játékokra is, bár csak virtuálisan.

A blackjack osztó ezután az Ön megérkezésekor üdvözölni fogja Önt. Felkérést kap, hogy tegyen tétet kaszinó zsetonok formájában, 1 eurótól 500 euróig (egyes VIP blackjack asztaloknál a maximális tét még ennél is magasabb lehet). Miután a megadott fogadási idő letelt, az osztó egy felfelé fordított lapot ad a játékosok fogadási helyére, majd egy második felfelé fordított lapot. Az osztó második lapja azonban lefelé néz.

Ha az első két lapja összesen 21, gratulálok – blackjack keze van!

AMERIKAI VS EURÓPAI STÍLUSÚ KÁRTYAOSZTÁS

Az amerikai és az európai blackjack-változatok közötti fő különbség az osztó leosztásának módja. Az amerikai mód szerint az osztó két lapot kap, az elsőt felfelé fordítva. Ha a feltett lap ász, az osztó megnézheti a lefelé mutató lapját – ha pedig a lefelé mutató lapja 10-es vagy azzal megegyező értékű, az osztónak blackjackje van, és minden játékos veszít.

Az európai blackjack-játékokban az osztó megkapja a felemelt lapját, de nem nézi meg a lefelé fordított lapját, és nem is fedik fel, mielőtt minden játékos kijátszotta volna a lapját. Ez a változat azt is lehetővé teheti a játékosok számára, hogy párokat osszanak vagy megduplázzák a kezdő lapokat.

A BLACKJACK MOZDULATOK SZÓTÁRA

Íme egy szójegyzék a blackjack játék univerzumában található összes mozdulatról:

  • Találat – a játékos húz egy további kártyát.
  • Megállás – a játékos változatlanul hagyja a kezét.
  • Osztás – a játékos egy pár azonos értékű kártyát két kézre oszt.
  • Double Down – a játékos megduplázza az eredeti tétet egy másik lapért cserébe.
  • Korai megadás – a játékos elveszíti az eredeti tét felét, ha feladja a lapot, mielőtt az osztó ellenőrzi, hogy a lapja blackjack-e.
  • Késői megadás – a játékos elveszíti az eredeti tét felét, ha felad egy lapot, MIUTÁN az osztó ellenőrzi a lapját blackjackre.

HOGYAN MŰKÖDIK A BLACKJACK KIFIZETÉS?

A nyertes kéz 1:1 arányban fizeti ki az eredeti tétet. Ha a kéz összege 21, a kifizetés 3:2. A blackjack mellékfogadások, mint például a biztosítási fogadások, egy kicsit bonyolultabbá teszik a játékot.

Ha biztosítási tétet tesznek, és az osztónak blackjackje van, a játékos lapja veszít, de a melléktét 2:1 arányban fizet.

Ha mind a játékosnak, mind az osztónak azonos értékű, nem tönkrement keze van, a játékos tétje visszajár neki, amit pushnak nevezünk.

TANULJ MEG ALAPVETŐ STRATÉGIÁT ÉS NYERJEN AZ LV BET-EN

Az alapstratégia a kiindulópont minden olyan játékos számára, aki növelni szeretné esélyeit, és potenciálisan meg akarja verni a blackjacket. Ez egy egyszerű iránymutatás, amely a legjobb taktikát diktálja bármely adott leosztásnál. Sok játékos például alapstratégiai táblázatokat használ, hogy biztosítsa, hogy a különböző forgatókönyvekben a legjobb megközelítést alkalmazza.

Ez az útmutató a blackjack alapjait jelentő alapfogalmakat tárja fel, de ennél többről van még szó. Hogy blackjack utazása még zökkenőmentesebb legyen, az LV BET-nél egy nagyszerű, átfogó blackjack-útmutató sorozatot talál, amely részletesen bemutatja a blackjack minden csínját-bínját! Ha még mélyebben megnézzük az összes funkciót ebben a cikkben, az LV BET-nél nem hagyunk ki egyetlen lapot sem – és nem is beszélve a blackjack játékok robusztus választékáról, ahol alkalmazhatja a megtanult tippeket és trükköket!

TIPPEK A BLACKJACK SZABÁLYAIHOZ

Remélhetőleg a blackjack játék általános vázlata világosabbá válik, miután elolvasta ezt a cikket. Íme néhány extra tipp, amit érdemes megjegyezni, ha legközelebb az egyik legnépszerűbb kaszinókártyajáték asztalainál szeretne játszani!

Keressen egy blackjack játékot a legjobb esélyekkel az Ön számára

Keresse meg a játékos számára legjobb esélyekkel rendelkező asztalokat, hogy minimalizálja a bankrollját érintő kockázatokat. A 3:2 vagy 2:1 arányú kifizetésekkel rendelkező blackjack-játékok biztonságosabbak, mint a páros pénzes asztalok. A használt paklik száma is lényeges: az egy- vagy legfeljebb kétpaklis játék a legjobb választás. Ezenkívül azok a játékok, ahol az osztó puha 17-esre áll (ász és hatos), potenciálisan jobb esélyeket jelenthetnek az Ön számára.

Kerülje a biztosítás megkötését

Az osztó ellen 2:1 arányban fizető mellékfogadás, a biztosítás megkötése olyan kockázatos vállalkozás, amelyet a legtöbb stratéga nem javasol. Jó, ha tisztában van vele, és megfelelő körülmények között lehet is értelme – de ezek a körülmények kezdők számára meglehetősen ritkák, így a legjobb, ha távol marad tőle.

Nézze meg a stratégiai grafikonokat

A stratégiai grafikonok nem csak kezdőknek valók. Minden szintű játékos hasznosnak fogja találni őket; sőt, még jobb, ha egyet magával vihet a kaszinóban! Ne érezze magát kényszerítve, hogy megtanuljon egy táblázatot; nem praktikus minden egyes blackjack-játékhoz minden egyes táblázatot megjegyezni. Ha azonban hagyományos kaszinóban használja, legyen diszkrét, és ne tegye az asztalra, mivel ez a legtöbb kaszinóban nem elfogadott.

Duplázza meg és bontsa fel

Válasszon olyan asztalokat, amelyek lehetővé teszik ezt a két mozdulatot. Egy olyan szerencsejátékban, mint a blackjack, semmi sem garantált. Ennek ellenére maximalizálhatja a lehetőségeit, ha ez a két eszköz van a fegyvertárában. Mint minden más lépés, ezek is stratégiát igényelnek a hatékony használatukhoz, nehogy nagyot bukjanak, de a bennük rejlő előnyök egyértelműek – ezért van az, hogy a legtöbb kaszinó házirendje korlátozza őket!

Kezelje a bankrollját

Ha van valami, amit ebből a darabból ki lehet hozni, akkor az a következő. A blackjack-játékok nagyon szórakoztatóak, de csak akkor, ha megteszi a szükséges lépéseket, hogy megvédje magát a buktatóktól. Állítson be egy fogadási limitet, végezze el a kutatást, és őrizze meg a hidegvérét, hogy ne égesse el a bankrollját néhány forduló alatt.

GY.I.K.

Játszhatok blackjack-et az LV BET kaszinóban?

Igen, megteheti! Tekintse át online blackjack-játékok gyűjteményét, hogy megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt. A First Person Blackjack-től – ahol a játékosok egy számítógépes algoritmussal néznek szembe osztóként – a VIP Blackjackig, a hatalmas tétlimitekkel és élő osztóval, minden játékosnak van egy blackjack játék!

Hogyan játsszunk blackjack-et otthon?

– Keressen legalább egy pakli kártyát és valamit, amivel a kaszinó zsetonok helyett fogadhatsz.

– Döntse el, hogy ki fogja osztani a játékot. Ez lehet a házigazda vagy egy másik fél.

– Felváltva, az óramutató járásával megegyező sorrendben osszák ki a lapokat a játékosok, egy előre megbeszélt időkeretben.

– Ha egyetlen paklit használ, a legjobb, ha minden leosztás után újra megkeveri a kártyákat.

Blackjack dead hand – mi az?

Halott kéznek nevezzük azt, amikor az asztalnál ülő összes játékos leáll, mielőtt az osztó lapja kijátszásra kerülne. Az osztó feltárja a zárt lapját, a többit felsöpri, és mindet a dobótálcára teszi. Mivel az osztó már legyőzte a játékosokat, nincs értelme kijátszani a kezét!

Hogyan kerülhetjük el az online blackjack játék klasszikus hibáit?

Az egyik legnépszerűbb online kaszinójátékként a blackjack a tégla és a boltban játszott blackjacktól független, egyedi problémákkal járhat. A törékeny internetkapcsolattól kezdve a rossz kattintásokig bármi jelentősen befolyásolhatja a játékmenetet. Sok szoftverszolgáltató olyan védelmet helyez el a játékában, mint például a fogadásoknál megjelenő felszólítások, hogy minimalizálja ezeket a problémákat. A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy tartsa bekapcsolva ezeket a védelmeket.

Mikor kerül vissza az eredeti tét a blackjackben?

Ha az osztó ászt mutat, és Önnek blackjacket osztottak, akkor egy bizonyos típusú biztosítási fogadást tehet, amelyet páros pénznek neveznek. Függetlenül attól, hogy az osztó kezében blackjack van-e, a kifizetés 1:1 arányban történik. A leosztás a szokásos módon zajlik, ha úgy dönt, hogy nem fogad el páros pénzt. Bár ez vonzóan hangzik, a páros pénz hosszú távon veszteséges.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *