NYERŐGÉPES KIFEJEZÉSEK

NYERŐGÉPES KIFEJEZÉSEK

Slots Glossary of TermsAz a nap, amikor a nyerőgépek átkerültek az online kaszinókba, olyan nap volt, amelyet egyetlen kaszinójátékos sem fog elfelejteni. Ez a digitális váltás a lehetőségek teljesen új világát nyitotta meg, mivel az iparág elkezdett helyet adni az ultramodern megoldásoknak és a nyerőgépek teljesen új terminológiájának is. 

A mai nyerőgépes játékok messze elmaradnak a három tárcsás nyerőgépektől, amelyek a szárazföldi kaszinókban álltak, így ha egy kicsit is habozik az online kaszinókba való átugrástól, ne aggódjon; mi támogatjuk Önt! Az alábbiakban talál egy nyerőgép-szótárt, amely a nyerőgépes kifejezések és kifejezések részletes listáját tartalmazza, hogy a pörgős kaland során egy kicsit könnyebbé tegye az átállást.

Table of Contents

#

3D-s videós nyerőgépek: A 3D-s video-nyerőgépek olyan video-nyerőgépek, amelyeket 3D-s grafikával terveztek.

3 tárcsás nyerőgépek: Nyerőgépek három tárcsával.

5×3-as nyerőgépek: Öt tárcsával és három sorral rendelkező video-nyerőgép. 

7×7 rácsos nyerőgép: Hét tárcsával és sorral rendelkező rácsos/fürtös nyerőgépes játék.

243 nyerési mód: Gyakran megtalálható a Megaways™ nyerőgépeknél, a “nyerési módok” kifejezés a nyerőgépben kialakítható lehetséges nyerő kombinációk számára utal.

A

Aktív nyerővonal: Bár sok online nyerőgép fix nyerővonalakkal rendelkezik, néhány nyerőgép lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a nyerővonalak számát, amelyekre fogadni kíván. 

Alap videós nyerőgépek: Az alapjáték gyakran három tárcsával rendelkezik – ez a legalacsonyabb tárcsaszám a nyerőgépekben -, és a legegyszerűbb játékmenetet kínálja a legkevesebb funkcióval.

Alapjáték: Az alapjáték tartalmazza a nyerőgépes játék összes általános mechanikáját és funkcióját, amely nem foglalja magában az összes bónuszkört.

Autospin: Az autospin lehetővé teszi a játékosok számára, hogy beállítsák a pörgetések számát. Hasonlóan működik, mint az Autoplay funkció. 

B

Bankroll: A bankroll az a pénzösszeg, amellyel a nyerőgép játékosok rendelkeznek a nyerőgép tárcsáinak pörgetéséhez. 

Rúd szimbólum: A nyerőgépek kezdeti időszakában a kaszinók rágógumi csomagokat használtak nyerőgépes jutalomként. A rúd szimbólum egy hagyományos szimbólum, amely a klasszikus egykarú bandita videós nyerőgépeken található, és egy csomag rágógumira hasonlított. 

Big Time Gaming: A Big Time Gaming egy ausztrál székhelyű fejlesztő, amely 2011-ben kezdte meg a nyerőgépek piacra dobását. Ez a vállalat az ikonikus Megaways™ nyerőgépek megalkotója, a Dragon Born Megaways™ az első Megaways™ játék.    

Blueprint Gaming: A Blueprint Gaming az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező szolgáltató, amely a német Gauselmann csoport részét képezi. A céget 2008-ban alapították, és szintén az egyik első Megaways™ licenctulajdonos volt. A Blueprint legnépszerűbb játékai közé tartozik a TED Megaways™, a Genie Jackpots és a The Goonies.

Bónusz funkciók: A bónuszfunkció egy olyan kiegészítő nyerőgépes játékfunkció, amely a játékmenethez tartozik, és segít több nyerő kombináció kialakításában, valamint fokozza az általános szórakozást. Minden bónuszfunkció egyedi, és különböző módon aktiválódik. Tartalmazhat ingyenes pörgetéseket, wild szimbólumokat, bónusz szimbólumokat stb.

Bónusz alapok: A játékosok számára a saját készpénzen felül odaítélt kiegészítő pénzeszközök. Gyakran a kaszinóbónusz részeként adják.

Bónusz körök: Olyan játékon belüli minijátékok, amelyek az alapjátékban található összes funkción felül különleges bónuszfunkciókat és kifizetéseket biztosítanak. A bónusz kör aktiválását a nyerőgépes játékban található bónusz nyerőgép szimbólumok igénylik.  

Bónusz nyerőgépek: A bónusz nyerőgépekre jellemzőek a kiegészítő bónusz funkciók, amelyek célja a játékmenet fokozása és a nyeremények potenciális növelése.

Bónusz pörgetések: Az ingyenes pörgetésekre való hivatkozás egy másik módja. 

Bónusz szimbólum: A nyerőgépek gyakran tartalmaznak olyan szimbólumokat, amelyeknek nincs más funkciójuk, mint a nyerővonalak kialakítása. Azonban olyan bónusz szimbólumokat is tartalmazhatnak, amelyek különleges funkciókkal rendelkeznek és bónusz funkciót váltanak ki. 

Branded Slots (márkás nyerőgépek): Olyan nyerőgépek, amelyek témáját jól ismert filmek, tévéműsorok és más franchise-ok ihlették.

Bónuszkerék: Egy nyerőgép bónusz funkciója, amely a klasszikus szerencsekerékre hasonlít. A Bonus Wheel a nyerőgép játékosainak meg kell pörgetniük a kereket, hogy esélyt kapjanak egy bónusz nyereményre. 

C

Candle (Gyertya): A “gyertya” a földi nyerőgépek tetején lévő villogó fényekre utal.

Carousel (körhinta): Több video-nyerőgépből álló csoport.

Cascading Reels (kaszkádos tárcsák): Minden alkalommal, amikor egy nyerő kombináció kialakul, az összes nyerő szimbólum eltűnik a nyerőgép tárcsáiról, és más szimbólumok kaszkádként lefelé haladva betöltik az üres tárcsapozíciókat. Más néven guruló, lavírozó, vagy bukó tárcsáknak is nevezik, ez a különleges funkció minden egyes nyerő pörgetésnél kiváltható. 

Cashback: A Cashback a játékosok tétjeinek vagy veszteségeinek egy bizonyos százalékát téríti vissza.

Cashout (Kifizetés): Amikor a játékosok egy nyerő kombináció kialakulása után kiveszik a nyereményüket.

Cash Splash: A Cash Splash volt a legelső jackpot nyerőgép, amely debütált. A progresszív jackpoton kívül nem tartalmazott sok funkciót vagy bónuszt.

Casino Floor: Egy szárazföldi kaszinó játékterének leírására használt kifejezés.

Certified Slots (Hitelesített nyerőgépek): Olyan nyerőgépek, amelyeket a felelős szerencsejáték-hatóságok és más szerencsejáték-szabályozó testületek tanúsítottak.

Classic Slots (Klasszikus nyerőgépek): A klasszikus nyerőgépek azokat a játékokat jelentik, amelyek hasonlítanak a szárazföldi kaszinók első nyerőgépeire. Gyakran gyümölcs- vagy drágakő témájúak, ezek a nyerőgépek az online kaszinókban kínált legegyszerűbb játékok. Három- vagy öttárcsás elrendezésűek, és klasszikus gyümölcsszimbólumokat tartalmaznak, alig néhány funkcióval. A klasszikus nyerőgépet gyümölcsgépnek is nevezhetjük. 

Cluster Pays: A klaszterekből szerzett nyeremény. A NetEnt Cluster Pays sorozatára is utalhat.

Cluster nyerőgépek: A klaszteres nyerőgépek nem korlátozódnak a tipikus sorokra és nyerővonalakra. Ezek egyszerűen egy tárcsarácsot jelentenek, meghatározott nyerővonalak nélkül, mivel a nyerő kombinációkat az egy klaszterben lévő szimbólumok kombinációja alapján ítélik oda.

Coins (Érmék): A “Coins” a földi játékokban használt érmék előtt tiszteleg. Ezek határozzák meg a tét értékét az érmemérethez képest, és néha slot kreditként is emlegetik őket.

Coin Size (Érmeméret): Egy érme értékét jelöli.

Cold Slots (hideg nyerőgépek): A szűk nyerőgépeknek is nevezett hideg nyerőgépek ritkán adnak magasabb kifizetéseket. 

Colossal Symbol (Kolosszális szimbólum): Egy hatalmas szimbólum, amely a nyerőgép tárcsáin több pozíciót is elfoglal.

Console Slot Machines (konzolos nyerőgépek): A szórakozást fokozó, hozzáadott funkciókkal ellátott játékok.

Credits (kreditek): Az érmékkel egyenértékűek. 

D

Demo: A demó mód lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ingyen pörgessék a tárcsákat virtuális pénzeszközökkel, nem pedig a tényleges bankszámlájukkal. Pontosan ugyanazt a játékmenetet kínálja, mint az igazi játék, kivéve, hogy az összes elért nyeremény is virtuális.

Denomination Slot Machine Units (Névértékes nyerőgépes egységek): Az egyes érmék vagy kreditek egysége, amelyekkel egy adott nyerőgépen fogadni lehet. 

Developer (Fejlesztő): Más néven szolgáltató, a fejlesztő a nyerőgép megalkotója.

Dragon Born Megaways™: Ez a 2016-ban megjelent játék volt a legelső Megaways™ játék, amely debütált.

Dragonfish: Egy online kaszinóüzemeltető, amely nyerőgépeket és élő kaszinójátékokat fejleszt. 

Drops: Egy modern nyerőgép funkció. A pörgő tárcsák helyett a szimbólumok a helyükre esnek. 

E

Egyiptomi témájú nyerőgépek: Egyiptomi témájú online játékok, amelyek gyakran megtalálhatóak az online kaszinókban. 

EGM: Az “Electronic Gaming Machine” (elektronikus játékgép) rövidítése. A nyerőgépek leírására használt kifejezés.

Expanding Reels (bővülő tárcsák): Olyan nyerőgép-mechanika, amely további tárcsákat ad a képernyőhöz. 

Expanding Wild szimbólum: Egy speciális Wild szimbólum, amely kitágul, hogy több nyerőgép tárcsapozíciót töltsön ki, miközben más szimbólumokat helyettesít, hogy több nyerő kombinációt alakítson ki. 

F

Feature (funkció): A nyerőgépben található speciális mechanika. Nyerőgépenként változik.

Fix jackpot: A fix jackpot egy olyan kiegészítő nyeremény, amely a jackpotkombináció kiváltásakor a játékosok számára egyösszegű nyereményt biztosít. A nyeremény odaítélése után a pot visszaáll egy előre meghatározott értékre. A nyerőgépek jackpotjai nyerőgéptől és szolgáltatótól függően változnak.

Five-liner (öt vonalas): Három tárcsás nyerőgép öt nyerővonallal. 

Fix értékű nyerőgépek: Állítható érmemérettel vagy tétösszeggel nem rendelkező videós nyerőgépek.

Freeplay mód: Más néven demó mód, a nyerőgépnek ez a változata egy ingyenesen játszható játékmód.

Free Spins (ingyenes pörgetések): Az ingyenes pörgetések lehetővé teszik a játékosok számára, hogy valódi pénz bevetése nélkül játsszanak egy nyerőgépes játékkal, miközben jutalmakat is gyűjthetnek. Bár az ingyenes pörgetések gyakran kaszinóbónusz nyereményként kerülnek kiosztásra, népszerűségük miatt a nyerőgépek bónuszjátékaiban is gyakran megjelennek. Gyakran más különleges funkciókkal párosulnak. Minden Free Spins bónuszjátékhoz saját játékszabályok tartoznak. A megítélt bónuszpörgetések száma a nyerőgéptől függ.

G

Gamble Feature (szerencsejáték funkció): Olyan minijáték, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kockáztassák a nyertes pörgetésekből származó nyereményüket, hogy növeljék a nyereményüket. A Card Gamble játék és a Ladder Gamble játék a leggyakoribb szerencsejáték funkciók. Ez a minijáték nem minden joghatóságban érhető el, és teljesen opcionális.

Gameplay (játékmenet): Az az általános élmény, amelyet a játékosok egy adott nyerőgépen való játék során tapasztalnak.

Gameplay-hez kötött progresszív jackpot nyerőgépek: Amikor két vagy több nyerőgépet ugyanaz a progresszív jackpot köt össze. Más néven “összekapcsolt progresszív nyerőgépek”.

Grid nyerőgép: Olyan nyerőgép, amely egyszerűen egy tárcsákból álló rács, meghatározott nyerővonalak nélkül. Néha klaszteres nyerőgépnek is nevezik.

Gyümölcsös nyerőgépek: Gyümölcsös témájú online nyerőgépes játékok, amelyek hasonlítanak a hagyományos, földi kaszinókban található nyerőgépekre. 

H

High Value Symbols (Nagy értékű szimbólumok): A nyerő kombináció értéke az egyes szimbólumok értékétől függ. Egyes szimbólumok értéke nagyobb, mint másoké, így a magas értékű szimbólumok ezeket a prémium ikonokat képviselik. Ezeket a szimbólumokat gyakran úgy is tervezik, hogy illeszkedjenek a nyerőgép témájához.

High Volatility (nagy volatilitás): Olyan nyerőgép, amely alacsony találati gyakoriság mellett nagy nyereményeket oszt ki. 

Hit (találat): Egy nyerő kombináció kialakulása.

Hit Frequency (Találati gyakoriság): Az az érték, ami megmutatja, hogy milyen gyakran fizetnek ki egy nyereményt. 

Hot Slots (forró nyerőgépek): Olyan játékok, amelyek gyorsan és gyakran adnak kifizetéseket. Gyakran “forró szériás” nyerőgépként írják le, a forró nyerőgépek hasonlóak a veszteséges nyerőgépekhez. Utalhat az aktuálisan trendi játékokra is.

I

Ikonok: Egy másik szó a szimbólumokra.

J

Jackpot: Egy nyereményalap, amely az alapjátékban kiváltható összes nyereményen felül egy nagy összegű nyereményt ad.

Jackpot nyerőgép: A nyerőgépek egy olyan kategóriája, amelyet a kiegészítő nyereményalapok jellemeznek. Lehet fix jackpot vagy progresszív jackpot.

L

Land-based Slot (szárazföldi nyerőgép): Fizikai nyerőgép, amely a hagyományos kaszinókban található. 

Liberty Bell: A Liberty Bell volt a mai kaszinókban található modern mechanikus nyerőgépek első változata.

Line: Egy másik szó a nyerővonalra.

Line bet: A line bet az egy nyerővonalonként feltett pénzösszegre utal.

Locked Reels (zárolt tárcsák): Olyan tárcsák, amelyek a helyükön maradnak, és nem pörögnek. Más néven ragadós tárcsák.

Loose Slot Machines (veszteséges nyerőgépek): A “veszteséges nyerőgépek” a nyerőgépek szlengje olyan játékra, amely valószínűleg gyakori nyereményeket oszt ki. Ezek a játékok a forró nyerőgépekhez hasonlóak.

Lose/Lose Streak (vesztes/vesztes széria): Vesztes pörgetések sorozata. 

Low-value Symbols (alacsony értékű szimbólumok): Egyes szimbólumok nagyobb értékűek, mint mások, így az alacsony értékű szimbólumok ezeket a kisebb értékű ikonokat képviselik. Ezek a szimbólumok gyakran kevésbé tematikusak is, mint a magasabb értékű szimbólumok.

Low Volatility (alacsony volatilitás): Olyan nyerőgép, amely kis nyereményeket ad, de magas találati gyakorisággal.

M

Max Bet: A “Max Bet” kifejezés arra a maximális pénzösszegre utal, amelyet a játékosok egy nyerőgépen feltehetnek. A maximális tét a nyerőgéptől függően változhat. 

Mega Moolah: A Microgaming által kiadott Mega Moolah minden idők egyik legnépszerűbb progresszív nyerőgépe, mivel öt progresszív jackpotot kínál a pörgős játékmenet mellett.

Megaways™: Egy komplex nyerőgépfunkció, amelyet a Big Time Gaming fejlesztett ki. Véletlenszerűen határozza meg, hogy hány szimbólum jelenik meg a tárcsákon egy adott pörgetés során, így sokkal több nyerési lehetőséget kínál, mint az alap nyerőgépek.

Megaways™ nyerőgépek: Modern játékok, amelyek a Big Time Gaming Megaways™ mechanikáját használják. A Megaways™ nyerőgépek többsége több mint 100 000 nyerési lehetőséget kínál, és nincsenek meghatározott nyerővonalak.

Microgaming: Egy iparági óriás, amelynek székhelye a Man-szigeten található. Leginkább progresszív nyerőgépeiről ismert, különösen a Mega Moolah-ról.

Minimális tét: A nyerőgépben elhelyezhető minimális tét. 

Mobilps nyerőgépek: Egyes szolgáltatók kifejezetten úgy optimalizálják nyerőgépeiket, hogy azok az asztali számítógépek mellett mobileszközökön is zökkenőmentesen működjenek. A mobilos nyerőgépek pontosan ugyanazt a játékélményt nyújtják, mint online társaik. A mobilos nyerőgépek demó móddal is rendelkeznek.

Multi-line bónusz nyerőgépek: Több nyerővonallal és további bónusz funkciókkal rendelkező nyerőgépek.

Multi-line nyerőgépek: A többvonalas nyerőgépek egynél több nyerővonallal rendelkező játékok. 

Multipliers (szorzók): Egy nyerő kombináció egy adott értékkel történő megszorozása. Egy bónuszkör részét is képezheti.

Multi-way Slots (többutas nyerőgépek): Lehetővé teszik a játékosok számára, hogy balról jobbra és jobbról balra haladó nyerő kombinációkat alkossanak.

N

Nagy találat: Amikor a játékosok hatalmas nyereményt szereznek, azt gyakran nagy találatnak nevezik. A jackpot nyeremény is tekinthető nagy találatnak.  

NetEnt: A NetEnt 1996-ban alakult, és mára az iparág egyik legnagyobb szereplőjévé vált. A NetEnt legismertebb címei közé tartozik a Gonzo’s Quest™, a Starburst™ és a Twin Spin™.

Nem nyerő pörgetés: Olyan pörgetés, amely nem eredményez nyereményt.

Nudge nyerőgép: A nudge nyerőgép lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egy tárcsa felfelé vagy lefelé történő eltolásával megváltoztassák a pörgetés kimenetelét.

O

One-armed Bandit (félkarú rabló): A nyerőgépes szlengben a játékosok a fizikai kaszinókban található nyerőgépekre utalnak.

Online nyerőgép: Az online kaszinókban működő nyerőgép. 

P

Paylines (nyerővonalak): A nyerővonal egy olyan mintát jelent a tárcsákon, ahol egy nyerő kombináció alakulhat ki. 

Payout (kifizetés): Az a díj, amelyet egy nyerőgép kifizet egy nyertes pörgetés esetén.

Payout odds (kifizetési esélyek): A nyeremény megszerzésének esélyére utal.

Payout Percentage (kifizetési százalék): A nyerőgép által a játékosnak idővel visszaadott pénzösszeg. RTP-ként is hivatkoznak rá.

Payout Table (kifizetési táblázat): Felsorolja a szimbólumok értékeit, beleértve a bónuszkörben szereplő szimbólumokat is. 

Paytable (kifizetési táblázat): A “Paytable” vagy “kifizetési táblázat” a kifizetési táblázatra való hivatkozás elterjedtebb módja.

Penny Slots: A penny slotok alacsony tétes játékokat jelentenek. 

Pick-and-Click funkció: A Pick-and-Click funkciót gyakran egy nyerőgép bónuszkörében fedezzük fel. Ez a mechanika több lehetőséget kínál a játékosoknak, amelyek mindegyike számtalan különböző jutalmat rejt. A játékosok feladata, hogy válasszanak a felkínált lehetőségek közül, és egy rejtélyes nyereményt kapnak.

Play’n GO: A Play’n GO egy svédországi székhelyű szerencsejáték vállalat, amelyet 1997-ben alapítottak. Számos játékgép közül már piacra dobta, többek között a Book of Dead, a Reactoonz és a Moon Princess játékgépeket.

Pragmatic Play: A Pragmatic Play egy gibraltári székhelyű online játékfejlesztő cég, amelyet 2015-ben alapítottak, és online nyerőgépekre, magával ragadó élő asztalokra és más csúcsjátékokra specializálódott.

Prize Pot: Egy jackpot nyerőgépen kiosztott nyeremény. A nyeremény értéke attól függ, hogy a jackpot fix, vagy progresszív-e.

Progresszív jackpotok: A progresszív jackpot a játékos tétjének egy részét minden alkalommal, amikor megpörgeti a tárcsákat, elveszi, és hozzáadja a nyereményalaphoz. Ez tovább növekszik és halmozódik, amíg el nem éri valaki a nyereményt, sőt kiterjedhet több kaszinó hálózatára is.

Progresszív jackpot nyerőgép: Online gépek, amelyek progresszív jackpotot kínálnak. 

Progresszív szorzók: A progresszív szorzók olyan szorzó bónuszok, amelyek idővel növekednek.

Provider (szolgáltató): Egy cég, amely nyerőgépeket készít.

R

Random Number Generator (RNG) (véletlenszám-generátor): A véletlenszám-generátor véletlenszerűen választja ki a tárcsákon megjelenő szimbólumokat, hogy az online nyerőgépes fogadási rendszer igazságos legyen, és soha ne legyen olyan stratégia, amely garantálja a nyereményt. 

Red Tiger Gaming: A 2014-ben alapított Red Tiger Gaming az agya az olyan hatalmas játékcímek mögött, mint a Dynamite Riches, Aztec Spins és Rainbow Jackpots. Bár székhelye a Man-szigeten található, a Red Tiger Európában és Ázsiában is fejlesztett már játékokat.

Reels (tárcsák): A nyerőgép ablakán vagy kijelzőjén található függőleges oszlopok.

Reel Swap (tárcsacsere): A tárcsacsere funkció egy teljes tárcsát felcserél egy másikkal, hogy növelje a nyereményeket.

Relax Gaming: A Relax Gaming 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy csúcsminőségű megoldásokat tartalmazó játékokat készítsen. Legismertebb játékai közé tartozik a Tiger Kingdom Infinity Reels, a Money Train és a Cluster Tumble, bár ez a szolgáltató kiadott néhány póker- és bingójátékot is.

Respins (visszatérítések): Egy népszerű bónuszfunkció, amely egy fizetett pörgetés után közvetlenül egy ingyenes pörgetést ad. Ez más bónuszokkal együtt járhat. Néhány respins lehet fizetős.

Return to Player (RTP) (visszatérítés a játékosnak): Az RTP azt az összeget írja le, amelyet a játékos várhatóan visszanyer a nyerőgépes játékok során az idő múlásával. Játékgépenként változik.

Rows (sorok): A vízszintes sorok száma egy nyerőgépben.

S

Scatter: A Scatter szimbólum egy speciális szimbólum, amely a tárcsákon bárhol megjelenhet, és több különböző funkciót is betölthet. A scatter szimbólumok leggyakrabban a nyerőgép bónuszjátékának aktiválására szolgálnak, de saját nyereményt is kínálhatnak.

Scatter Pay bónusz funkció: A Scatter kifizetések a Scatter-kombinációval elért nyereményre utalnak.

Second Screen Bonus (második képernyő bónusz): A második képernyő bónusz a tárcsák alternatív elrendezésére utal, amely egy speciális funkció aktiválásakor nyílik meg.

Shifting Wild: A Shifting Wild minden egyes pörgetéskor mozog a tárcsák között, miközben más szimbólumokat helyettesít, hogy győztes nyerővonalakat alakítson ki.

Signature Slots: A Signature Slots a kaszinó tulajdonában lévő nyerőgépek márkájára utal.

Single Payline Slot (egy nyerővonalas nyerőgép): Egyetlen aktív nyerővonallal rendelkező videó nyerőgép.

Slot Club: A nyerőgépklubok a kaszinók által kínált hűségprogramok, ahol a játékosok exkluzív nyereményeket szerezhetnek a kaszinó játékaiért cserébe.

Slot Host: A slot host hasonló az asztali játékokban a kártyaosztóhoz. Csak a hagyományos kaszinókban található meg.

Slot Schedule (nyerőgép-menetrend): A “slot schedule” szlengben a slot kifejezés, amelyet a nyereménytáblára/fizetési táblázatra való utalásként használnak.

Slot Tournament: A nyerőgép-bajnokság egy olyan online verseny, amelynek során a játékosoknak kiválasztott nyerőgépeket kell megpörgetniük, és pontokat kell gyűjteniük, hogy nyerhessenek olyan díjakat, mint a bónusz pörgetések és bónusz alapok. A versenyek feltételekhez is tartozhatnak. 

Spin gomb: Az a gomb, amely megpörgeti a tárcsákat, miután a tétet kiválasztották. A felhasználói felületen a tárcsák alatt, vagy mellett található. 

Stacked Wild: A Stacked Wild egy olyan speciális szimbólum, amely vagy egy teljes tárcsát, vagy több tárcsapozíciót fed le rajta, miközben más szimbólumokat is helyettesít, és több nyereményt képez.

Sticky Wild: A Sticky Wild megtapad azon a tárcsapozíción, amelyre kerül, és ott is marad a funkció időtartama alatt. 

Szimbólum: A nyerő nyerővonalak kialakításához használt speciális ikonokra utal. Ez lehet olyan egyszerű, mint a játékkártya-színek, vagy a játék témájához illeszkedő szimbólum.

Szimbólum-átalakítás: Olyan speciális funkció, amely az alacsonyabb értékű szimbólumokat magasabb értékű szimbólumokká alakítja át. 

Szinkronizált tárcsák: Amikor két tárcsa pontosan ugyanabban az időben pörög. 

T

Tight Slots: A szűkös nyerőgépek olyan típusú nyerőgépek, amelyekről ismert, hogy más játékoknál ritkábban fizetnek. Ezt a nyerőgép volatilitásával lehet meghatározni. 

Teljes körű nyerőgépek: Olyan online nyerőgépek, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy többféle módon nyerjenek, növelve ezzel a nyerési lehetőségek számát. Ezek a nyerőgépek nem rendelkeznek fix nyerővonalakkal.

Teljes tét: A pörgetésenként feltett teljes összeg.

Tét: A pörgetésenkénti tét értéke. 

Tét vonalanként: A vonalankénti tét az egyes pörgetések során nyerősoronként feltett összeget jelenti. Ez az opció állítható nyerővonalakkal rendelkező nyerőgépeknél érhető el.

Tétegységek: Egy másik kifejezés, amelyet a pörgetésenként feltett tét összegének leírására használnak. 

Tumbling Reels (bukó tárcsák): Más néven kaszkád tárcsák.

Twin Reels (ikertárcsák): Összekapcsolt tárcsák.

U

Up/Down Slot Cycle (fel-le nyerőgép ciklus): A nyerőgépek fel/le ciklusa a nyerőgépek kifizetési százalékában egy bizonyos időszak alatt bekövetkező ingadozásokra utal.

V

Variance (eltérés): A variancia azt méri, hogy a játékos milyen valószínűséggel alakít ki nyerő kombinációt és annak kifizetési nagyságát. Volatilitásként is említhető.

Videópóker: A póker egy olyan formája, amely hasonló mechanikát használ, mint az online nyerőgépek. Nem rendelkezik élő osztóval, hanem egy RNG és érmék segítségével működik. 

Video-nyerőgép: Az online játékok digitális változatának másik megnevezése. Minden nyerőgép, amelyet a játékosok online pörgetnek, video-nyerőgép. 

Virtuális alapok: Egyfajta virtuális pénz, amely egy nyerőgép demó üzemmódjában létezik. Ezeket nem lehet kivenni és befizetni a számlájára, mivel csak arra szolgálnak, hogy kipróbálhassa egy nyerőgép játékmenetét, mielőtt valódi pénzt költene a valódi játékra. 

Volatilitás: Egy másik módja a nyerőgépek varianciájára való utalásnak. 

W

Wager: A tét az a pénzösszeg, amelyet a tárcsák megpörgetésére használnak egy fordulóban. Más néven a tét.

Walking Wilds: Az ilyen típusú wild szimbólumok minden egyes pörgetéskor mozognak, vagy “sétálnak” a tárcsákon.

Wazdan: Egy 2010-ben Máltán alapított nyerőgép-szolgáltató. Célja, hogy csúcsminőségű játékokat hozzon létre, miközben biztonságos és megbízható élményt nyújt a játékosoknak. A Wazdan népszerű játékai közé tartozik a Sizzling Gods, a Magic Spins™ és a Jelly Reels: Hold the Jackpot™.   

Wild szimbólum: Egy speciális szimbólum, amely a tárcsákon lévő más szimbólumokat helyettesíti, és így segít több nyerő nyerővonal kialakításában. Néha saját nyereményt is kínálhat.

Winning Combination (nyerőkombináció): Olyan szimbólum-kombináció, amely nyereményt biztosít.

Win-Both-Ways (nyerési lehetőségek): Olyan nyerőgépfunkció, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy balról jobbra és jobbról balra haladva nyerő kombinációkat alakítsanak ki. Ez a mechanika nem túl gyakori a nyerőgépek között.

Win Streak (nyereménysorozat): Nyertes pörgetések sorozata. 

Win ways (nyerési módok): A Megaways™ játékok során kialakítható nyerő kombinációkra utal, mivel ezek a nyerőgépek nem rendelkeznek hagyományos nyerővonalakkal.

Z

Zig-zag: A hagyományos nyerőgépek egykor olyan nyerővonalakkal rendelkeztek, amelyek mintázata egyenes vonalakat alkotott. A manapság kifejlesztett nyerőgépek azonban nagyobb számú nyerővonallal rendelkeznek, ami “cikk-cakkos” kombinációkat eredményez.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *