NULLA A RULETTKERÉKEN

NULLA A RULETTKERÉKEN

ZERO ON THE ROULETTE WHEELHa valaha is fontolgatta, hogy amerikai és európai rulettet is játszik, akkor bizonyára hallott már arról, hogy a nullás mező különleges jelentőséggel bír ebben a kaszinójátékban.

A rulettben a nulla nem volt a játék megkülönböztető jegye egészen a 19. század közepéig, amikor két sikeres üzletember (és szerencsejátékos) módosította a közkedvelt rulettkereket.

Ez megváltoztatta a rulett egészét, legalábbis ami a ház előnyét illeti. Egy új szám hozzáadása a rulettkerékhez azt jelentette, hogy a ház előnye az egekbe szökött; még inkább, amikor amerikai rulettet játszanak, ahol az egy nullás mellett már a dupla nulla is szerepel.

Mi a jelentősége ennek a számnak, milyen színű a nulla a rulettkeréken, és hogyan befolyásolja a nyerő tét esélyeit? Vessünk egy rövid pillantást arra, hogyan jött létre a nulla, és mit jelent ez az Ön, mint rulettjátékos számára.

MILYEN SZÍNŰ A NULLA A RULETTKERÉKEN?

A rulettben a nulla zöld, de miért? Mint azt talán tudja, az egész rulettkerék váltakozó színű – piros és fekete – részekre van osztva. A játékosok különböző eredményekre fogadhatnak, például páratlan vagy páros, alacsony vagy magas és piros vagy fekete.

A párizsi kaszinókban használt rulettkerekeken a piros az egyszeres nullát, a fekete pedig a dupla nullát jelölte, még akkor is, ha a nullák nem szerepeltek a fenti fogadásokban.

A félreértések elkerülése érdekében a zöldet (a piros színt kiegészítő színt) választották a nullákhoz, és ez a mai napig használt szín.

MI A NULLÁS MEZŐ AZ EURÓPAI RULETTKERÉKEN?

Az egy nullás játékban, azaz bármelyik európai rulettváltozatban a nulla a zöld mezőn található – ez az egyetlen a 37 piros és fekete szám között.

A nullás tétek nagy nyereményt kínálnak, de a kifizetésük esélye nagyon alacsony – olyannyira, hogy a játékosok általában elkerülik a nullára tett fogadást.

AMERIKAI RULETT DUPLA NULLÁVAL

A dupla nullás rulettjátékokban, azaz bármelyik amerikai rulettváltozatban az extra nulla a második zöld mezőn található, a szimpla nulla mellett egy külön mezőn.

A dupla nullás fogadások kínálják a legnagyobb nyereményt, de a kifizetési esélyük még alacsonyabb, mint a szimpla nullás társaik esetében. Ennek eredményeként a játékosok szinte soha nem tesznek rá fogadást.

FOGADÁSOK A ZÖLD NULLÁRA A RULETTBEN

Mielőtt fogadna az európai rulettkerék nullájára, győződjön meg arról, hogy tisztában van annak alacsony kifizetési valószínűségével. A legtöbb nullára tett fogadás a vesztes fogadás szinonimája, de ez nem feltétlenül van így, ha a szerencse az Ön oldalán áll.

A nullára való fogadáshoz egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

Csakúgy, mint bármelyik egyes számfogadásnál, válassza ki a zöld nullát a fogadási elrendezésben rendelkezésre álló számos fogadás közül.

Gondosan válassza ki a feltett zsetonok számát.

És kész is! Miután megtette a tétet, már csak abban kell reménykednie, hogy a golyó a nullára érkezik a rulettkeréken.

TAKTIKA A NULLÁRA VALÓ FOGADÁS KÖRÜL

A leghatékonyabb módja a rulettjátéknak a páros pénzes fogadások elhelyezése, amelyek bár csak páros pénzt fizetnek, ha sikerrel járnak, de a legnagyobb eséllyel fizetnek.

Ezzel együtt, ha valóban be akarja építeni a zöld nullát a fogadásokba, van egy hatékony módja ennek.

VOISINS DU ZERO FOGADÁS

A Voisins du Zero fogadás – ami lefordítva annyit tesz, hogy “a nulla szomszédai” – pontosan erre utal: 16 számra, amelyek a zöld nulla körül helyezkednek el a rulettkeréken. A francia és az európai rulettben a számok sorozata a következőképpen alakul: 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26, 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25.

LA PARTAGE SZABÁLY

A francia rulettasztaloknál általában megtalálható La Partage-szabály a ház előnyét segít csökkenteni egy nagyon sajátos módon. Mielőtt ebbe belemennénk, tegyünk egy gyors kitérőt.

Bármelyik rulettasztalnál minden tétet érvénytelenítenek, ha a golyó a zöld nullára érkezik, mivel nem páratlan, páros, piros, fekete vagy 1-18 vagy 19-36 közötti szám.

A La Partage szabály akkor lép be az egyenletbe, amikor a golyó a zöld nullára esik, de ahelyett, hogy elveszítené a páros tétjeit, a felét visszakapja. Az osztó kettéosztja a tétjeit, és így minden osztott tét felét megkapja.

EN PRISON SZABÁLY

Ez a szabály a fenti szabályhoz hasonlóan működik. Az En Prison szabály akkor lép életbe, amikor 1:1 arányú tétet tesz és 0-ra veszít, ha európai rulettet játszik, vagy 0-ra és 00-ra is, ha amerikai rulettasztalnál játszik.

Ha az En Prison szabályt kiváltja, nem kell több zsetont hozzáadnia, mivel a tétje az asztalon marad. Egy dolgot azonban tudnia kell, hogy bár a következő pörgetésnél kap egy ingyenes dobást, a tétet vagy a tét típusát nem változtathatja meg.

A RULETTKERÉK NULLÁJA ÉS A HÁZ ELŐNYE

Vegyük példaként a szimpla nullát. Az európai rulettkerék a nullát és az 1-36-os számokat tartalmazza, a 18-at piros és 18 számot fekete színnel. A legmagasabb nyeremény, bármely egyetlen számra tett egyenes tét esetén 35:1 – de a nyeremény esélye 36:1! Így egy 1 eurós tét várható értéke -0,027 euró, ami 2,70%-os házi előnyt jelent.

A rulettben a külső fogadások (mint például a piros/fekete és a páratlan/páros) esetében a legnagyobb a találat valószínűsége, és 1:1 arányban fizetnek. A nulla a páros pénzes tétek találatának esélyét ellensúlyozza, ezért az esélyek valamivel 50% alatt vannak. Más szóval, a nulla közvetlenül a rulett ház előnyét jelenti. A ház nyeresége, vagy előnye az az átlagos összeg, amelyet a játékos várhatóan elveszít bármely megtett téthez képest.

Mivel az amerikai keréken van egy további mező, az esélyek még inkább a ház javára billennek. Ha egyetlen számra fogad, akkor a 35:1 arányú nyeremény valószínűsége 1/38, míg a tét elvesztésének esélye 37/38.

Az 1 eurós tét várható értéke viszont -0,0526 euró, ami 5,26%-os házi előnyt eredményez. Éppen ezért az európai kereket széles körben előnyben részesítik az amerikai, dupla nullás kerékkel szemben. Az online kaszinójátékosok gyakran választhatnak a két kerék között, és bár az esélyek minden egyes pörgetésnél a kaszinó javára szólnak – az európai kerék egyértelmű befutó.

NULLÁS RULETT TIPPEK

A nullára való fogadás nem igényel mást, mint hogy szem előtt kell tartani a kifizetés alacsony valószínűségét és a vele járó magas ház előnyét. Íme néhány tipp, amely tökéletesen összefoglalja azokat az óvintézkedéseket, amelyeket meg kell tennie, mielőtt a zöld nullára fogad.

Kerülje az amerikai rulettkereket: A két extra nullával az amerikai rulettjáték 5,25%-os házi előnnyel jár, ami az európai rulettasztalokhoz képest rendkívül magas százalékos arány. A legtöbb játékos éppen emiatt kerüli az amerikai rulettet.

Amikor csak lehetséges, válasszák a francia vagy az európai rulettkereket: Az egy-nullás rulett sokkal alacsonyabb házelőnyt kínál, mint az amerikai változat – az európai rulettben ez a pontos százalék 2,7%.

Ha valóban a zöld nullára szeretne fogadni, ne tegyen fel túl sok pénzt: Mint minden egyszámos fogadásnál, a zöld nullára való fogadásnál is alacsony a kifizetődési esély, ezért nem jó ötlet nagy összeget feltenni a nagy nyeremény reményében.

Válassza a La Partage asztalokat: A La Partage asztalok a fentebb leírt okok miatt igen keresettek. Az online kaszinók általában legalább egy olyan rulettjátékkal rendelkeznek, amely tartalmazza a La Partage funkciót, és tekintve, hogy ez az eredeti tét felét téríti vissza (feltéve, hogy páros és a golyó a zöld nullára esik), ez elég jó választás.

Nem sok mást kell szem előtt tartania, amikor a nullára fogad. Végső soron minden rulettjáték a nyers szerencsén múlik – a golyó bármelyik számra való érkezésének esélye egyenlő, így nem lehet megjósolni, hogy hol fog landolni. Mindössze annyit tehet, hogy reméli, hogy a szerencse az Ön oldalán áll.

GYIK

Hogyan lehet a nullára fogadni a rulettben?

A nullára való fogadáshoz egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

Csakúgy, mint bármelyik számra tett fogadásnál, válassza ki a zöld nullát a fogadási elrendezésben elérhető számos fogadás közül.

Gondosan válassza ki a feltett zsetonok számát.

Kész is! Miután megtette a tétet, már csak abban kell reménykednie, hogy a golyó a nullára érkezik a rulettkeréken.

Mi történik, ha a rulettben a nullára esik a golyó?

Ha a nullára tett, és a golyó pont erre a számra érkezik, gratulálunk! 17:1 arányú nyereményt fog nyerni.

Ha a rulettasztala tartalmazza a La Partage funkciót, és a golyó a zöld nullán landol, akkor az 1:1 arányú tétjének felét kapja meg. Az osztó kettéosztja a tétjeit, és így minden osztott tét felét megkapja.

A nulla párosnak vagy páratlannak számít a rulettben?

A zöld nulla nem számít páratlannak, párosnak, pirosnak, feketének vagy 1-18 vagy 19-36 közötti számnak. Ez egy speciális szám, amelynek fő célja, hogy a kaszinó számára a ház előnyét biztosítsa.

Mennyi a rulett zöld nullás kifizetése?

Az amerikai rulettkeréknél, ha a 0-ra vagy a 00-ra tesz, és a tétje betalál, akkor 35:1 arányú kifizetést kap. Ha soros tétet tesz (a 0-ra és a 00-ra is fogad), és a tétje betalál, akkor 17:1 arányú kifizetést kap.

Az amerikai rulettkerékkel ellentétben az európai és a francia rulettkeréken csak egy 0 van. Ennek ellenére a nullára tett tétek kifizetése 35:1. Ez a fő oka annak, hogy a játékosok az amerikai asztalok helyett inkább francia vagy európai rulettasztaloknál játszanak.

Fogadhatok-e a nullára a rulettben kaszinóbónusszal?

Akár üdvözlő bónusszal, akár normál befizetési bónusszal, a rulettben bármilyen számra fogadhat.

Amikor a játékosok rulettezni szeretnének, általában azokhoz az online kaszinókhoz fordulnak, amelyek a legjobb bónuszokat kínálják a sok közül, és erre jó okuk van. A kaszinóbónuszok elvileg több lehetőséget adnak a játékosoknak a fogadások megtételére, mint amennyit a pénzük megérne a bónuszok aktiválása nélkül, így a szokásosnál hosszabb szórakozást biztosítanak számukra.

Az LV BET rendszeresen kínál bónuszokat és egyéb promóciókat felhasználóinak. A kaszinónkban elérhető legújabb bónuszokat a ‘Promóciók‘ oldalunkon találja. Fontos szem előtt tartani, hogy az üdvözlő bónusz, valamint a kaszinónkban elérhető összes többi kaszinóbónusz elérhetősége a játékos joghatóságától függően eltérő lehet; a jutalmak is változhatnak.

Továbbá ne hagyja figyelmen kívül az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF), mivel ennek a résznek az a célja, hogy minden olyan kérdésre választ adjon, amely egy adott bónusszal vagy promócióval kapcsolatban felmerülhet. Például a minimális befizetésre, a fogadási követelményekre és arra vonatkozó információkat, hogy a játékhoz való hozzájárulás változik-e, az ÁSZF-ben találja meg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *