TANULJA MEG, HOGYAN KELL 3 KÁRTYÁS PÓKERT JÁTSZANI ÉS NYERNI

TANULJA MEG, HOGYAN KELL 3 KÁRTYÁS PÓKERT JÁTSZANI ÉS NYERNI

A háromkártyás póker a póker egy gyors tempójú változata, amelyet számos online kaszinó kínál. A gyorsan népszerűvé váló háromkártyás póker a világ egyik legnépszerűbb játékváltozatává vált.

Ennek a cikknek a segítségével megértheti a háromkártyás pókert, hogyan kell játszani, és hol találja a legjobb játékokat. És mindezzel együtt, merüljünk el benne.

MI AZ A 3 KÁRTYÁS PÓKER?

How to Play 3 Card Poker - Rules & Strategy | LV BET Casino BlogMás változatokhoz képest a háromkártyás póker megtanulása meglehetősen egyszerű. Ennek a kaszinójátéknak a célja egyszerű – a lehető legjobb pókerlapot kell megszereznie mindössze három kártyával, hogy legyőzze az osztót, és nyereményt kapjon.

Míg ez az asztali játék a klasszikus Ante tétet és Play tétet tartalmazza, választható melléktétekkel is rendelkezik, beleértve a Pair Plus és a Six-Card Bonus téteket. 

HOGYAN KELL JÁTSZANI 3 KÁRTYÁS PÓKERT

Először is kezdjük az alapokkal. Ezt a játékot 52 lapos paklival és digitális zsetonokkal játsszák, mint bármelyik online kaszinójátékot. A háromkártyás póker szabályai és céljai nagyon egyszerűek – próbálja meg a lehető legjobb háromkártyás pókerkezet kialakítani, és legyőzni az osztót.

 • A kör úgy kezdődik, hogy a játékos a lapok kiosztása előtt nyitó tétként elhelyezi az ante tétet. Az ante tét mellett a játékosok további melléktéteket is elhelyezhetnek ebben az időszakban, például a Pair Plus tétet. 
 • Az osztó és a játékos három lapot kap, az osztónak képpel lefelé, a játékosnak pedig képpel felfelé.
 • Itt a játékosnak két választása van: a játékos eldobja vagy megadja. A játékos az alapján dönt, hogy a kiosztott három lap mennyire erős.
 • Ha a játékos dob, akkor a játékos ante tétje marad, valamint az esetleges melléktétje. 
 • Ha a játékos megadja, akkor egy második tétet kell tennie a leosztás kimenetelére, amelyet Play tétnek nevezünk. Ez a Play tét megegyezik az Ante téttel.
 • Ezen a ponton mindkét ellenfél feltárja háromkártyás pókerkezét, hogy megállapítsák a győztest. Az osztó csak akkor nyerhet, ha dáma magas vagy annál jobb lapot kap. 
 • Ha az osztónak a dáma helyett bubi magas vagy annál rosszabb háromlapos pókerkézzel rendelkezik, az ante tétet 1:1 arányban (páros pénzben) kifizetik, és a Play tétet visszaadják.
 • Ha mind az osztónak, mind a játékosnak azonos értékű háromlapos pókerkezei vannak, az ante tét és a Play tét is visszajár. 
 • Ha az osztó olyan dáma magas lapot fed fel, amely a játékos kezét megelőzi, minden tét elveszik. 
 • Ha a játékos saját lapja az osztó lapjánál jobb, a játékos nyer, és az általa kialakított lapnak megfelelően kapja meg a pénzt.

MIK A 3 KÁRTYÁS PÓKER ALAPSZABÁLYAI?

A háromkártyás póker szabályai nagyban eltérnek az egyes változatokban, ezért tisztában kell lennie velük, mielőtt bedobja a zsetonjait. A különböző asztaloknál egyedi melléktéteket, különböző nyerő kombinációkat vagy akár különleges kártyákat, például jokereket is kínálhatnak, amelyek segíthetnek a nyerésben. 

A téteket minden forduló elején, egy meghatározott időn belül lehet elhelyezni. Az időtartam letelte után a játékos és az osztó is három lapot kap, az osztó lapjait képpel lefelé fordítva. 

A kártyák értéke csökkenő sorrendben van, a király a legmagasabb értékű kártya, a kettes pedig a legalacsonyabb. Az ász kártya a kapott lapok típusától függően magas és alacsony értékű is lehet.

Mivel ez egy nehezebben megszerezhető pókerkéz, az egyenes flöss ebben az esetben értékesebb, mint a flöss. A győztest a jobb háromlapos pókerkéz határozza meg. A Pair Plus kifizetések egy pár vagy annál jobb lap esetén következnek be.

Az erős kéz kialakításának módja számos tényezőtől függ, bár az egyes kezek rangsorolásának alapos ismerete sokat segít. A tapasztaltabb játékosok kipróbálhatnak néhány különböző stratégiát, de lehet, hogy Ön is szeretne néhányszor gyakorolni, mielőtt kipróbálna néhányat.

A 3 KÁRTYÁS PÓKERASZTAL ELRENDEZÉSE

A háromkártyás pókert általában egy hagyományos blackjack asztalnál játsszák, ahol a játékosok az asztal egyik oldalán lévő nyolc hely valamelyikén ülnek, a játékos-osztóval együtt. A ház osztója szemben ül.

Minden asztalhoz egy bedobóhely van csatolva, és minden játékosnak nyolc fogadási területe lesz, ahová elhelyezheti az ante zsetonját.

A fogadási területek a következőképpen vannak kijelölve:

 • Ante” hely – az Ante tétet tevő játékosok számára.
 • ‘Play’ hely – a Play tétet kötő játékosok számára.
 • ‘Bónusz/Pár Plusz’ hely – a Bónusz vagy Pár Plusz tétet tevő játékosok számára.

A KEZEK RANGSOROLÁSA A 3 KÁRTYÁS PÓKERBEN

A póker leosztások rangsora meglehetősen egyszerű. Mint korábban említettük, a háromlapos pókerkezek rangsorolása eltér az ötlapos sorsolásnál alkalmazott rangsorolástól. A klasszikus pókert öt lappal játsszák, míg ezt a változatot három lappal.

Az alábbiakban a leosztások teljes listája található csökkenő sorrendben:

 • Mini Royal Flush: Az a hand, amelyben az ász, a király és a királynő ugyanabból a színből van. 
 • Straight Flush: Olyan hand, amelyben egymást követő lapok vannak ugyanabból a színből. Például, ha egy pikk király, dáma és pikk bubi érkezik. 
 • Three-of-a-kind: A három egyforma lapok három azonos értékű lapot tartalmaznak. Például három négyes.
 • Straight (egyenes): Olyan kéz, amelyben három egymást követő értékű lap van, például ötös, hatos és hetes.
 • Flush: Olyan kéz, amelyben három azonos színű lap van, például három olyan lap, amely mindhárom treff.
 • Pár: Két azonos értékű lapot és egy harmadik lapot tartalmazó kéz. Például két négyes és egy ötös. 
 • High Card (Magas lap): Minden olyan kéz, amely nem felel meg semmilyen más kombinációnak. Például, ha valaki treff hatost, kőr dámát és káró ötöst kap. 

3 KÁRTYÁS PÓKER TÉT

Minden asztalnak van minimális és maximális tétmérete. Általában, ha egy leosztást ante-playben játszol, a Play tét a minimális tét kétszerese lesz; ez azért van, mert ha úgy dönt, hogy megtartja a kezét, és az osztó ellen játszik, akkor az Ante és a Play tét az asztal minimális tétjének összege.

A játék során az Ante és a Play zsetonok általában azonos számértékkel rendelkeznek. A játékos Ante és Play tétje azonban eltérhet a Pair Plus tét összegétől. A Pair Plus tétnek továbbra is az asztali tétek minimális és maximális értékének határain belül kell lennie.

A 3 KÁRTYÁS PÓKER STRATÉGIA

Ha arra kíváncsi, hogy milyen stratégiákat lehet beépíteni egy háromkártyás pókerjátékba, észre fogja venni, hogy nincs sok stratégia. Valójában általában arra korlátozódik, hogy eldöntse, melyik lapot tartja meg és melyiket dobja el.

Az optimális stratégia ebben a játékban az, hogy minden olyan lapot megtart, amelyben legalább egy dáma, egy hatos és egy négyes van. Minden ennél gyengébbet el lehet dobni.

Ne becsülje alá ezt a stratégiát! Bár túlságosan leegyszerűsítettnek tűnhet, ez a játékban használt legfontosabb stratégia. Egyébként nincs szüksége más játékra.

MILYEN TÉTEKET LEHET TENNI A 3 KÁRTYÁS PÓKERBEN?

Az egyes tétek kifizetésének megnézéséhez a játékosok a játékszabályok között a ‘?’ fül alatt megtekinthetik a nyereménytáblázatot. Ne feledje, hogy minden bónuszfogadás opcionális tét, így dönthet úgy, hogy nem vesz részt ezekben a fogadásokban.

Ezt szem előtt tartva, a nyereményüket növelni kívánó játékosoknak érdemes megfontolniuk, hogy kipróbáljanak egy mellékfogadást. A megtett fogadásoktól függően a ház előnye ingadozhat.

SPECIÁLIS 3-KÁRTYÁS PÓKER FOGADÁSOK

Annak érdekében, hogy a játékosok ne unatkozzanak az ilyen online kaszinó pókerjátékok során, a kaszinók szeretik a különleges fogadásokat, hogy egy kis lendületet adjanak a játéknak:

 • Play Both

Az ante tét és a Pair Plus tét kombinációja, a Play Both tét akkor fizet, ha a játékosnak legalább egy párja van, és sikerül legyőznie az osztó kezét.

 • Ante Bonus

Az ante és a játék tétek feljogosíthatják a játékost az ante bónusz kifizetésére, függetlenül attól, hogy az osztó kvalifikál-e, vagy hogy az osztó lapja nyer. A játékosnak színsorral, hármasával vagy sorral kell rendelkeznie ahhoz, hogy megnyerje az ante bónusz tétet.

 • Six-Card Bonus

A Six-Card Bonus téttel a játékosok akkor kapnak kifizetést, ha az ante játékuk és az osztó játéka a következő handek bármelyikét alkotja: Royal Flush, Straight Flush, négyes, full house, flöss, sor és hármas.

A HÁZ ELŐNYE A 3 KÁRTYÁS PÓKERBEN

A kaszinójátékokban a játékosoknak mindig szembe kell nézniük a ház előnyével. Ne feledje, hogy a hagyományos pókerjátékokban, ahol a játékosok egymás ellen játszanak, lehetséges, hogy az előny a legképzettebb játékos javára torzul. Ez azonban nem így van, amikor a bankos kaszinójátékokról van szó.

Ennél a játéknál a ház előnye 3,7% körül mozog. Bár ez messze nem a legmeredekebb előny a ház javára, mégis jelen van.

Ennek ellenére van egy járható út, amivel a játékosok ezt az előnyt a saját javukra fordíthatják: ha ragaszkodnak az optimális háromkártyás pókerstratégiához.

Ha a Play tétet Q-6-4 vagy annál magasabb lapok esetén teszik meg, ez a kaszinó előnyét alacsony, 2%-os szintre csökkenti.

Egy másik, a háznak kedvező fogadás a Pair Plus fogadás. Ha ismét az optimális stratégiát alkalmazzuk, a játékosok a Pair Plus fogadással 2,3%-ra csökkenthetik a ház előnyét.

Mindezeket szem előtt tartva egyértelmű, hogy ez a változat az egyik legjobb az esélyek és a házelőny tekintetében.

Az optimális háromkártyás pókerstratégia kialakítása is sokkal egyszerűbb, mint más, ötlapos pókerkézzel játszott változatok, például a Texas hold’em vagy az omaha változatok stratégiája.

AZ ANTE, A PAIR PLUS ÉS A PLAY TÉTEK

A legtöbb online kaszinóban három fogadási lehetőség áll rendelkezésre: 

 • Ante wager: Az első tét, amelyet akkor tesznek meg, ha a játékos keze a legmagasabb rangú pókerkéz. Ez egy páros pénzes tét.
 • Pair Plus tét: Akkor fizetik ki, ha a játékos keze egy pár vagy annál jobb lapot hoz létre. Az osztó keze ebben az esetben nem számít. 
 • Bónusz tét: Akkor fizetik ki, ha mind az osztó, mind a játékos keze egy ötlapos, legalább három egyforma lapot alkot.

3 KÁRTYÁS PÓKER ETIKETT

Természetesen nehéz lesz olyan online kaszinót találni, ahol nem játszható ez a közkedvelt változat. Bárhol is játszik háromkártyás pókert, akár online, akár személyesen Las Vegasban, az etikett elengedhetetlen!

Néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor három kártyás pókert játszol:

TISZTELJE AZ ASZTALNÁL ÜLŐ TÖBBI EMBERT

Ez magától értetődő, de meglepődne, hogy hány játékos felejti el betartani az alapvető etikettszabályokat egy asztalnál. Az olyan dolgok, mint a telefonhívás az asztalnál, a többi játékos megmondása, hogy mit kellett volna vagy mit nem kellett volna tennie, vagy az udvariatlanság, mind olyan dolgok, amelyekkel bosszanthatja játékostársait, esetleg még az asztaltól is eltávolíthatják!

TIPPELJEN AZ OSZTÓNAK

Szokás és jó szokás borravalót adni az osztónak, még akkor is, ha éppen vesztes szériában van. Talán ellentmondásosnak tűnhet, hogy borravalót adjon, ha veszít, de a kaszinóval és a személyzettel való jó kapcsolat mindig az Ön érdeke.

GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, HOGY ISMERI AZ ASZTALI JÁTÉKSZABÁLYOKAT

Mielőtt leülne egy asztalhoz, győződjön meg róla, hogy ismeri az asztali játékszabályokat. Ez lehetővé teszi, hogy a játék zökkenőmentes, hatékony és mindenki számára szórakoztató legyen. Emellett megvédi a bankrollját az elkerülhető veszteségektől, és segít megerősíteni a játékban való önbizalmát (különösen, ha blöffölnie kell).

A HÁZIREND MINDENKORI BETARTÁSA

A házi szabályok kaszinónként változhatnak, de minden kaszinóban vagy online kaszinóban, ahol gyakran megfordul, tisztában kell lennie a szabályokkal. Ezek a szabályok a játékosok védelmét és a mindenki számára kellemes időtöltést szolgálják, és ha bármelyik szabály megszegésén tetten érik, megkérhetik, hogy távozzon.

KÖVETKEZTETÉS – JÓ-E A 3 KÁRTYÁS PÓKER KEZDŐKNEK?

A három kártyás pókerasztalok gyors játékmenetükről ismertek, és egyszerűsített jellegük miatt tökéletesek olyan kezdők számára, akiknek ugródeszkára van szükségük az ötkártyás játékokhoz.

Az LV BET egy egész tárháznyi fantasztikus háromkártyás pókerjátékot kínál kipróbálásra, és ha már itt van, látogasson el az élő kaszinónkba, ahol a magával ragadó élő asztalok kiváló választékát találja!

GY.I.K.

LEHET INGYEN 3-KÁRTYÁS PÓKERT JÁTSZANI?

Az élő kaszinójátékokhoz nem tartozik demó, mint az online kaszinó nyerőgépekhez, így a háromkártyás pókert csak valódi tét elhelyezésével lehet játszani. Ennek ellenére az LV BET rengeteg RNG játéknak ad otthont, ahol a játékosok kipörgethetik a zsetonokat. A klasszikus játék működésének megértése kiváló módja annak, hogy megismerje a háromkártyás póker szabályait és a háromkártyás póker játékmódját.

MI A LEGJOBB HÁROMKÁRTYÁS PÓKERJÁTÉK ONLINE?

Az LV BET-nél a játékosok körében népszerű választás az Evolution Three Card Poker.

LEHET-E JÁTSZANI 3-KÁRTYÁS PÓKERT BÓNUSZOKKAL?

Próbáljon szerencsét az Ante bónuszkifizetéssel, és verje meg az osztó handjét, miközben hihetetlen kaszinóélményt élvezhet az LV BET-nél. Igényelje az édes élő kaszinó promóciókat, hogy egy kis lökést adjon a bankrolljának – csak ne felejtse el elolvasni a Felhasználási feltételeket.

MENNYI AZ ESÉLYE A NYERÉSRE A 3 LAPOS PÓKERBEN?

A háromkártyás póker megnyerésének esélye 96,7%, így ez az egyik legvonzóbb pókerváltozat.

Ettől függetlenül annak az esélye, hogy minden egyes fordulóban nyereményt kap, alacsony, mivel a háromkártyás póker szerencsejáték. Az ante tét és a játék tét mellett további melléktéteket is helyezhet, például a Pair Plus tétet vagy a Hatlapos bónusz tétet, hogy növelje nyereményét, de ne feledje, a több tét nem egyenlő a nyerési esélyek növekedésével. 

MELYEK A 3 KÁRTYÁS PÓKERKEZEK?

A háromkártyás pókerben a pókerkezek a következők: mini royal, straight flush, three-of-a-kind, straight, flush, pár és high card.

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ANTE TÉT ÉS A PLAY TÉT KÖZÖTT?

Az ante tét az első tét, amelyet a játékosoknak meg kell tenniük, míg a Play tétet a játék közepén kell megtenni a következő fordulóra való továbbjutáshoz.

JÓ HAND A STRAIGHT FLUSH?

Igen. Ez a kéz a második legmagasabb kéz, amit egy játékos megszerezhet, és csak a mini royal veri meg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *