RULETT ASZTALOK

RULETT ASZTALOK

All the Different Types of RouletteA rulett asztalok különböző formájúak és méretűek lehetnek, de a kaszinó alapvető felszerelései mindig jelen vannak: a híres rulettkerék, a kis golyó és az asztalon elhelyezett számok. Függetlenül attól, hogy online rulett játékról van szó, vagy egy híres kaszinó bejáratott asztaláról, az asztalok elrendezése soha nem tér el ettől a képlettől. Vannak azonban eltérések. Nézzük, mik ezek.

Milyenek a rulettasztalok elrendezései?

Az asztal elrendezése arra utal, hogy a rulettasztal hogyan van felosztva és kialakítva. A valóság az, hogy a rulett egy meglehetősen egyszerű játék, de az asztal az, ahol a téteket elhelyezi, ezért alapvető fontosságú, hogy tisztában legyen a standard elrendezéssel. Szerencsére szuper könnyű megtanulni!

A rulettasztalok különböző elrendezései

Nem mindenkinek egyforma az ízlése, így miért is kellene csak egyféle rulettasztal, nem igaz? A szeretett rulettasztal manapság sokféleképpen kialakítható, de a klasszikus rulett színei továbbra is megmaradnak.A rulett három fő változata kissé eltérő rulettkereket, valamint elrendezéseket tartalmaz.

Európai rulett asztal elrendezése

Az európai rulettasztal világszerte népszerű, és a legjobb nyerési esélyeket kínálja. Az európai asztal elrendezése egytől 36-ig terjedő számokat tartalmaz, amelyek véletlenszerű sorrendben, piros és fekete színben váltakoznak, valamint egy nullát, amely a zöld zsebben helyezkedik el. Természetesen az európai rulettkerekek elrendezésében is megjelenik az egyedüli nulla.

Amerikai rulett asztal elrendezése

Az amerikai elrendezés kissé különbözik a többitől abban, hogy ez a rulettasztal több lehetőséget és egy kissé eltérő kialakítást kínál, nevezetesen a dupla nullát, ami a háznak nagyobb előnyt biztosít a játékban. Ez tükröződhet az amerikai rulettkeréken, amelyeken ez az extra nulla egy zöld zsebben található, mivel az asztal elrendezése figyelembe veszi a dupla nullát. Továbbá az asztal fogadási területének kialakításában is lehet egy kis különbség – bár mindig van egy szekció a külső fogadások számára.

Francia rulett asztal elrendezése

Franciaországban született meg a rulett, így nem meglepő, hogy a rulettkerekek Franciaországot hívják otthonuknak (a rulett franciául “kis kereket” jelent). Az európai rulett játék jellegzetességei jelen vannak, az egytől 36-ig terjedő számok fekete és piros színben váltakoznak, valamint az egyetlen nulla (amely a rulettkeréken is megjelenik). A francia rulettasztal elrendezése azonban mindig francia nyelvű, függetlenül attól, hogy a játékot melyik helyszínen játsszák. 

Különleges francia rulett asztal szabályai

A francia asztalok egyedi rulettasztal-szabályokkal rendelkeznek, amelyek La Partage és En Prison néven ismertek. Ezek a szabályok csak a páros pénzes tétekre vonatkoznak. 

A La Partage a tét felét adja vissza, ha a golyó a nullás zsebben landol, és a tétje veszít. Az En Prison lefordítva “börtönben”, és a lényege, hogy a vesztes téteket “börtönbe” helyezi, ha a golyó a nullára esik. Ha a játékos a következő pörgetésnél nyer, az osztó a tét összegét visszaadja a játékosnak anélkül, hogy nyereményt érne el.

Az online rulettasztalok és a hagyományos rulettasztalok közötti különbségek

Az, hogy online vagy egy hagyományos kaszinóban játszik, meghatározza, hogy milyen lesz a rulettélménye. Nézzük meg, miként hasonlítják össze őket.

Online rulett asztalok

Természetesen a hagyományos rulettasztal ment, így az online rulettasztal is futhatott – és ez meg is látszik! Az online rulett számos formában, alakban, témában, csavarban, árban, kivitelben és néha színben is létezik! Íme néhány plusz és mínusz, ami az online rulettasztaloknál való játékkal jár:

Az online rulettasztalok előnyei

Az online kaszinó rulett lehetővé teszi, hogy ingyenesen játsszon rulettet az első személyben lévő asztalokkal.

A klasszikus játéknak számos olyan változata létezik, amely offline nem.

 • A világ minden tájáról érkező játékosok ugyanabban a játékban vehetnek részt egy online kaszinóban.
 • Az online kaszinók promóciókat kínálnak, és nagyszerű jutalmakkal kombinált eseményeket szerveznek a játékosok támogatására.
 • Az online kaszinó a rulett termékek hosszú listáját kínálja. Választhat, hogy élő osztóval játszik-e valós időben, vagy egyedül egy számítógépes algoritmus ellen.

Az online rulettasztalok hátrányai

Egyes játékosok szerint a játék elveszíti fényét a virtuális kaszinóban.

A felhasználási feltételek befolyásolhatják az Ön lehetőségeit egy adott játék vagy asztal esetében.

 • Egyes online kaszinók hitelesített cégeknek adva ki magukat, át akarják verni a játékosokat.
 • Esetenként a kereskedők steril hozzáállása problémát jelenthet a játékosok számára.
 • Az online rulett (mint minden online szerencsejáték) megbízható internetkapcsolatot igényel, ami problémákat okozhat az internet támogatással nem rendelkező területeken élő játékosok számára.

Hagyományos rulettasztalok

Az érem másik oldala, hogy egyetlen kaszinó sem teljes a fizikai asztal és a kerekek nélkül, amelyekhez a játékosok újra és újra visszatérnek. Az online és a hagyományos játékok közötti különbségek elsősorban abban rejlenek, hogy miként éli meg a rulettet. Íme a hagyományos rulett előnyei és hátrányai:

A hagyományos rulettasztalok előnyei:

 • A szárazföldi rulettasztalok számos hagyományos kaszinó nélkülözhetetlen alapelemei.
 • A játékosok és a rulettkerék közötti fizikai kölcsönhatás mindig egyedülálló.
 • A többi játékossal egymás mellett való játék társas elemet hozhat a rulettbe.
 • Egy hagyományos kaszinó sokkal kevésbé valószínű, hogy átveri a játékosokat, mivel nehezebb egy jó hírű vállalkozássá alakítani őket.
 • A rulettasztal kézzelfogható aspektusa azt jelenti, hogy a hírnevének nagyobb súlya van.

A hagyományos rulettasztalok hátrányai:

A hagyományos kaszinók elhelyezkedése nem mindig kényelmes a játékosok számára.

 • A hagyományos kaszinók teljes élménye az első alkalommal játszók számára megterhelő lehet.
 • A hagyományos kaszinók nem teszik lehetővé a rulettkerekek ingyenes kipróbálását.
 • Sok kaszinó általában csak egyetlen asztalt kínál, így vagy elfogadja, vagy elhagyja.
 • Az online rulettezés általában olcsóbb, mint a hagyományos helyszíneken való játék.

Mik a rulettasztal szabályai?

Bár a szabályok asztalról asztalra eltérőek lehetnek, itt vannak a rulettjáték általános szabályai:

 • Kezdje azzal, hogy rákattint az egyik virtuális fogadási zsetonra, ha a játék online van, vagy tegyen zsetonokat a fogadási asztalra, ha földi játékról van szó.
 • Online játék esetén minden tétet meg kell tenni a fogadási idő lejárta előtt. Egyéb fogadások és mellékfogadások mellett belső vagy külső fogadásokat is tehet.
 • A fogadási idő lejárta után a krupié megpörgeti a kereket, és az ellenkező irányba dobja a golyót.
 • Amint a golyó valamelyik zsebben landol, a krupié kihirdeti a nyertes számot, és kifizeti a játékosoknak a nyereményt.
 • A francia rulettjátékok két további szabállyal is rendelkezhetnek: a játékosok visszakaphatják a tétjük felét, ha a golyó a nullára esik (ez az úgynevezett La Partage), vagy az osztó a következő pörgetésig visszatarthatja a játékosok tétjét (ez az úgynevezett En Prison).

Hogyan kell fogadni a rulettasztalnál?

A rulettben a tét elhelyezéséhez először ki kell választania a tét értékét. A zsetonjait a fogadási területen belülre helyezheti, csökkentve ezzel az esélyeit, mivel a belső fogadások általában nehezebben érhetőek el, de a kifizetés magasabb. Ezzel szemben, ha külső tétet tesz, azaz a fogadási területen kívülre fogad, a kifizetés alacsonyabb lesz, de a nyerési esélye magasabb lehet. 

A belső fogadások közé tartoznak: egyenes fogadás, sarokfogadás, utcai fogadás stb. A külső fogadások közé tartozik a piros/fekete, páratlan/páratlan, tucatfogadás stb. A külső és belső fogadások működésének megértése értékes segítséget jelent a játékosok számára. Miután az összes tétet megtették, az osztó megpörgeti a kereket, és kifizeti a téteket, amint a golyó egy számozott zsebbe kerül. 

Érdemes néhány fogadási stratégiát alkalmazni, hogy potenciálisan növelje a nyerési esélyeit.

GYIK

Milyen a rulettasztal elrendezése?

Az európai rulettasztal elrendezése tükrözi a rulettkerék 37 zsebét, amelyek egytől 36-ig terjednek, a zöld zéró zsebbel együtt. Ugyanez igaz az amerikai rulettre is, kivéve egy extra zöld zsebet a dupla nullának. A francia rulett ugyanolyan elrendezésű, mint az európai rulett, azzal a különbséggel, hogy az asztalon használt nyelv mindig francia.

Hány mező van a rulettasztalon?

A rulettasztalok európai és francia változatában 37 mező van (mint egy tipikus rulettasztalnál), amelyek 18 piros mezőt, 18 fekete mezőt és egy zöld mezőt tartalmaznak, ahol a nulla van. Az amerikai rulettkerékhez hasonlóan az amerikai rulettasztaloknál is két zöld mező található, mivel ezek dupla nullás változatot jelentenek.

Hány játékos van egy rulettasztalon?

A játékosok száma attól függ, hogy hol játsszák a játékot. Egy élő rulettasztalnál akár hét vagy több játékos is játszhat egy játékban. Az online rulett esetében a dolgok egy kicsit bonyolultabbak. Egyes asztalok korlátokat szabnak, míg mások nem. Elméletileg egy kaszinónak nem kell korlátoznia az online játékok férőhelyeit.

Milyen tétek vannak a rulettasztalon?

A rulettjátékok tétjei ismétlésről ismétlésre változnak, de elsősorban belső és külső tétekből állnak. A belső tétek a fogadási asztalon belül, a külső tétek pedig a fogadási asztalon kívül történnek.

A kaszinó felszerelései, például a rulettkerekek és asztalok változatonként különböznek?

Bár a legtöbb asztal hasonló kialakítású, az egyes asztalok között lehetnek esztétikai különbségek, bár ugyanazokat a ruletteszközöket használják.

Az amerikai rulettkerék különbözik az amerikai rulettasztaltól?

Nem. A rulettkeréken található számok és színek a rulettasztalon is megjelennek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *