MINDEN, AMIT A BLACKJACKNÉL A FELADÁSRÓL TUDNI KELL

MINDEN, AMIT A BLACKJACKNÉL A FELADÁSRÓL TUDNI KELL

Szeretné tökéletesíteni blackjack játékát? Az alapvető blackjack-stratégia sokkal több, mint ami elsőre látszik. Mindennek megvan az optimális ideje: ütés, állás, osztás és duplázás. A feladás lehetőségét kínáló blackjack-játékok némileg csökkenthetik a kaszinó előnyét, de a játékosnak tökéletesen kell időzítenie a lépéseit.

Tehát, mi a feladás a blackjackben, és mikor érdemes választani? Fedezze fel a blackjack feladás mélységeit, és ebben az útmutatóban megtudhatja, hogyan alakíthatja ki blackjack feladási stratégiáját.

MI A FELADÁS A BLACKJACKBEN?

Blackjack surrender explained | LV BET Casino BlogA feladás egy újabb lépés a blackjack játékban, hasonlóan a hit és a stand lehetőségéhez. Nem sokban különbözik magának a szónak a meghatározásától: amikor a blackjackben a feladás mellett dönt, gyakorlatilag kivonja magát a játékból.

Ha feladja a leosztását, elveszíti a játékot és az adott leosztásra tett tét felét. Más szóval a feladás az, amikor a ház megengedi a játékosnak, hogy dobjon, mielőtt lapot húz.

A játékos két lapot kap képpel felfelé, az osztó pedig egy lapot kap képpel felfelé (upcard). Az osztó második lapja (zárt lap) a játékos első lapjainak kiosztása után kerül az asztalra, képpel lefelé.

A játékszabályok változatlanok maradnak – a játékosoknak el kell érniük egy olyan pontszámot, amely megegyezik a 21-gyel, vagy a lehető legközelebb van ahhoz, anélkül, hogy túllépnék, és közben meg kell verniük az osztó lapjait.

A felosztáshoz és a duplázáshoz hasonlóan meg kell jegyezni, hogy nem minden blackjack-játékban van feladási szabály. Ennek két formája van, és mindkettőnek megvan a maga haszna, előnye és hátránya. A következő részben nézzük meg közelebbről a feladási szabályokat.

BLACKJACK FELADÁSI SZABÁLYOK ÉS A FELADÁS TÍPUSAI

A blackjack-játékosok a feladás két formáját ismerik: a korai feladást és a késői feladást. A feladási szabályok elsősorban a blackjack adott kiadásától és a ház szabályaitól függhetnek.

Más tényezők, például az, hogy hány paklit használnak, befolyásolják a lehetőség esélyeit. A feladás alapvető stratégiája attól függ, hogy az osztó a lágy 17-esnél üti vagy áll.

A blackjack feladási szabályainak jobb megértéséhez nézzük meg közelebbről, hogyan működnek.

KORAI FELADÁS

Az Early Surrender szabály már a játék előtt is elérhető, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy az osztó ász vagy 10-es felemelt lapja előtt feladják a kezüket, mielőtt az osztó ellenőrzi, hogy van-e blackjackjük. A korai feladási szabály kedvezőbb a játékosok számára, de a korlátozások kaszinónként eltérőek. Valójában ritkán találja ezt a szabályt elérhetőnek. A makaói kaszinók például csak az osztó 10-es értékű felemelt lapjánál engedélyezik a korai feladást, az ásznál nem.

Az Early Surrender stratégia egyszerűbb, ahogyan azt az alábbiakban részletezzük:

  • Adjon fel egy kemény öt-hetes és 12-17-es lapot az osztó ászával szemben.
  • Adjon meg egy kemény 14-16-ot az osztó 10-esével szemben.
  • Adjon fel hármas, hatos, hetes és nyolcas párokat az osztó ászával szemben. 

KÉSŐI FELADÁS

Késői feladásra csak akkor van lehetőség, ha az osztó ellenőrzi a zárt lapját, amikor egy ászt vagy egy tízest mutat, hogy megállapítsa, hogy a kéz blackjack-e vagy sem. Ha igen, akkor a késői feladás lehetősége már nem áll rendelkezésre, és a tét elveszett (kivéve, ha a játékosnak blackjackje is van).

A Late Surrender szabályok helyes alkalmazása körülbelül 0,07%-kal csökkentheti a kaszinó előnyét az egynél több paklival játszott asztaloknál. A több pakliból álló blackjacknél a késői feladás a következő esetekben ajánlott.

S17 pakli (amikor az osztó a soft 17-esre áll).

  • Adja meg magát, ha 16-os lapja van, és az osztó felemelt lapja 10-es vagy ász.
  • Adja meg magát, ha 15-ös lapja van, és az osztónak 10-es a nyitókártyája.

H17 pakli (amikor az osztó soft 17-et üt).

  • Adja meg magát, ha 15-ös lapja van, és az osztó 10-es vagy ász lapot mutat.
  • Ha Önnek 16-osa van, és az osztó ászt mutat, akkor adja meg magát.
  • Adja meg magát 17-es lap esetén, ha az osztónál ász van.
  • Nyolcas pár esetén a szabály az, hogy akkor kell feladni, ha az osztónak ász van. Minden más esetben ajánlatos osztani. 

MIÉRT ADJUK MEG MAGUNKAT BLACKJACKBEN?

Amint azt már észrevehette, a feladást kínáló blackjack-játékok nem sokban különböznek a klasszikus blackjack-asztaloktól. Az egyetlen különbség az, hogy a játékosok az eredeti tétjük feléért cserébe feladhatják a leosztásukat, mielőtt további lapokat húznának.

A felfordított lap értéke és a kezdeti lapjai alapján meg kell tippelnie, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy megnyeri ezt a leosztást. Amikor a lapok kiosztásra kerültek, Ön üthet, állhat, oszthat, duplázhat vagy feladhatja a lapot.

Az ütés esetén még egy lapot húz, a megállás esetén pedig a keze változatlan marad. A duplázás megduplázza a tétet, cserébe csak egy újabb lapot kap, a felosztás pedig csak pár esetén lehetséges. A feladással elveszíti a handjét, és a feltett tét felét kapja vissza, ha az osztó ellenőrzi a zárt lapját, és blackjacket talál.

A korai feladás és a késői feladás alapvető szabályait áttekintve még mindig azon tűnődhet, hogy milyen előnyökkel járnak ezek. Néhány negatív felhang ellenére a blackjackben a feladás stratégiailag előnyös lépés lehet, különösen az online kaszinók gyors tempójú játékában.

A feladás úgy működik, mint egy lehetőség arra, hogy a tétjének felét megmentse, ha az asztal megengedi, ezért az Ön érdeke, hogy tisztában legyen az összes felkínált lehetőséggel, és alaposan fontolja meg a lépéseit.

MIKOR KELL FELADNI A BLACKJACKBEN?

Ne feledje, hogy soha nincs garancia, de vannak módok arra, hogy növelje a nyerési potenciálját. A blackjackben a feladás lehetősége az egyik ilyen eszköz, amely a rendelkezésedre áll.

Minden a valószínűségen múlik. A fenti forgatókönyvekben a kezednek kevesebb mint 25% esélye van arra, hogy legyőzze az osztót. Ha ez a lépés nem lenne opció, még a legképzettebb játékosok is nagy valószínűséggel pénzt veszítenének.

A feladási szabály mögött az a matematika áll, hogy ha a nyerési esélyei négy handből kevesebb, mint egy, akkor a hand kijátszása kevesebb, mint 25%-os esélyt ad a nyerésre, és több, mint 75%-os esélyt a veszteségre.

Statisztikailag nézve a feladás ebben az esetben a bankrollja nagyobb részét fogja megmenteni, mintha hosszú távon megjátszaná a leosztást.

BEFOLYÁSOLJA-E A FELADÁS A HÁZ ELŐNYÉT?

A blackjack az egyik olyan kaszinójáték, amelynek a legalacsonyabb, alig 1%-os házi előnye van. A késői feladást kínáló blackjack-játékok házelőnye körülbelül 0,08%-kal alacsonyabb, mint a késői feladást nem kínáló blackjack-játékoké.

Ha a korai feladás elérhető, az osztó ászával vagy tízesével szembeni feladás 0,39%-kal, illetve 0,24%-kal növeli az RTP-t (játékos-visszatérítést). Ez nagyjából a ház előnyének 0,63%-os csökkenését jelenti.

Ne feledje, hogy a feladással rendelkező blackjack asztaloknál eltérő kifizetési esélyek is lehetnek, például 6:5 a blackjacknél, ami 1,39%-kal növelné a ház előnyét, így az közel 2%-ra emelkedne. Az alapvető feladási stratégia alkalmazásakor győződjön meg arról, hogy olyan játékon játszik, ahol a blackjack 3:2 arányú kifizetési esélye van.

Ráadásul a több paklis asztalok növelik a kaszinó előnyét. Ez a különbség ugyan csekély, de hosszú távon jelentősen befolyásolhatja a játékos játékát a nagyobb veszteségek elkerülése és a valószínűség stratégiai alkalmazása révén.

A BLACKJACK FELADÁSÁNAK ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI

Íme egy alaptáblázat az előnyökről és hátrányokról, amikor blackjacket játszik.

ELŐNYÖK HÁTRÁNYOK
Egy játékban csak az eredeti tét felét veszíti el. A játékban lévő paklik száma befolyásolja a nyerési esélyeket.
Hosszú távon pénzt takaríthat meg, ha okosan használja ezt a lépést. A kaszinóüzemeltetők bizonyos korlátozásokat írhatnak elő
Segíthet csökkenteni a ház előnyét. A lehetőség nem széles körben elérhető.

BLACKJACK FELADÁSA ONLINE

Az online kaszinókban a feladási opcióval rendelkező asztalokat Blackjack Surrender-nek nevezik. Ha szeretne megismerkedni a feladással a blackjackben, az LV BET-nél a legnagyobb és legmerészebb Blackjack Surrender változatok közül választhat, beleértve az Atlantic City Blackjacket és az európai blackjacket is!

Ne feledje, hogy általában egy online játékban csak a Late Surrender opciót lehet megtalálni. Azonban előfordulhat, hogy néhány címben van Early Surrender opció is, így ha szeretné, mindkettő árnyalatait felfedezheti!

KÖVETKEZTETÉS

Mielőtt Blackjack Surrenderrel vagy bármely más online játékkal játszana, ellenőrizze a szabályokat, hogy az opció elérhető-e. Ha szárazföldi kaszinóban játszik, ne habozzon megkérdezni az osztót, hogy van-e olyan asztaluk, amelyiknél a feladásra alkalmas.

Emellett fontos megjegyezni, hogy bármilyen stratégia alkalmazása nem garantálja minden játékos számára a pozitív eredményt, és a megközelítések eltérőek lehetnek. Ne próbálkozzon semmilyen stratégiával anélkül, hogy alaposan utánanézne a témának, és megismerné a bonyodalmakat és buktatókat.

Végezetül ne feledje, hogy kezelhető bankrollt hozzon létre, és kezdjen kis tétekkel, hogy minden alapot lefedjen.

GY.I.K.

MILYEN BLACKJACK FELADÁSI SZABÁLYT VÁLASSZON?

Hogy a játékos melyik szabályt választja, az a saját belátásán múlik. Általánosságban elmondható, hogy a korai feladás jobb esélyekkel jár a játékos számára, de a játékok nagy része, amelyek egyáltalán kínálnak feladási lehetőséget, csak a késői feladást kínálják.

HOGYAN NYÚJTHAT BE BLACKJACK FELADÁSI KÉRELMET?

Ha egy szárazföldi kaszinóban játszik, a blackjackben kézjeleket használnak a szándék jelzésére. Készítsen egy kis vonalat a mutatóujjával a kártyái mögött. Azt is bejelentheti, hogy szeretné feladni a lapját. Ha online blackjacket játszol, nyomd meg a “Feladás” gombot.

FELHASZNÁLHATJA A BEFIZETÉSI BÓNUSZOMÁT A BLACKJACK FELADÁSI JÁTÉKOKBAN?

Bármelyik kaszinó, ahol játszani szeretne, adhat bónuszokat, amelyeket a játékaikon használhat fel. Ha még nem regisztrált az LV BET-en, örömmel tudhatja, hogy számos bónuszt kínálunk, beleértve az újonnan regisztrált játékosoknak szóló üdvözlő bónuszt, valamint bónuszt az első befizetésére, és még sok más bónuszt! Bár a jutalmak eltérőek lehetnek, de az összes epikus asztalunkon felhasználható bónuszpénzt lemásolhatja.

A BLACKJACKBEN VALÓ FELADÁSSAL PÉNZT LEHET KERESNI?

Minden leosztás, amit felad, veszteséget eredményez. A feladott kéz azonban az eredeti tétjének a felét elveszíti, míg a megálló kéz a másik felét is elveszíti. Ezért a feladással nem fog pénzt keresni, de megmentheti azt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *