DOUBLE DOWN BLACKJACK

DOUBLE DOWN BLACKJACK

When to double down in blackjack | LV BET Casino BlogA blackjack-stratégia lényege, hogy a megfelelő lépést a megfelelő időben tegye meg. Az alapstratégia tökéletesítéséhez elengedhetetlen, hogy megismerkedjen a játékmenet alapvető elemeivel. Minden egyes akció stratégiailag előnyös és hátrányos is lehet a játékra nézve, ezért mindenképpen foglalkozzon az alapokkal, és a bankszámlája nagyon hálás lesz érte!

Ha még nem ismerkedett meg a blackjack szabályaival (mikor kell ütni, megállni, osztani és duplázni), akkor nézze meg korábban megjelent LV BET blackjack útmutatónkat, hogy felpörögjön! 

Ez a cikk a double down blackjack (blackjack duplázás) fog szólni, és felvázolja a mögötte álló alapvető stratégiát, valamint azt, hogy mit kell szem előtt tartania ahhoz, hogy a lehető legjobban kihasználhassa.

Mi az a Duplázás a blackjackben?

A blackjackben a duplázás a kezdeti két lap kiosztása után opcionális. Ha a játékos megduplázza a tétet, akkor egy további lapért cserébe megduplázza a tétet. Csak egy extra lapot osztanak, és a játékosok nem tudnak újra ütni.

Más szóval, ha a duplázás mellett dönt, akkor az eredeti tétet ugyanekkora összeggel kell megnövelnie. Miután megduplázta a tétet, csak egyszer üthet, majd megállhat a blackjack-lapján. 

A tét megduplázása viszonylag szokványos lépés, bár a kaszinójátékok egy kicsit feldobhatják a dolgokat. Az Evolution Power Blackjack például lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megduplázzák, megháromszorozzák, sőt megnégyszerezzék a tétet!

Más játékok, mint például a Free Bet Blackjack, bizonyos körülmények között ingyenesen kínálnak megduplázást és osztást, például kilences, tízes és tizenegyes kemény össztét esetén megduplázást.

A legtöbb kaszinóban, ahol online blackjacket lehet játszani, vannak online blackjack játékok, ahol egy speciális számítógépes algoritmus játssza az osztót. Ezek a játékok lehetővé teszik, hogy ingyenesen játszhasson egy demót! Ez remek lehetőség lehet arra, hogy megtanulja a játékmenetet, megismerkedjen a blackjack kezekkel, és kipróbálja a legismertebb fogadásokat anélkül, hogy ez külön pénzébe kerülne. A First-Person kiadások széles választékát találja az LV BET-EN!

Ezt szem előtt tartva sok kaszinó igyekezhet korlátozni a játékosok kedvező esélyeinek körét, ezért szabályokat írnak elő, amelyeket be kell tartani a játék során.

Megéri a double down fogadás?

Mint a legtöbb lépés ebben a kaszinó óriásjátékban, a duplázási lehetőség is eldöntheti vagy megtörheti Ön számára a kört. Az ilyen kaszinójátékokban soha nem szabad úgy használni a lépéseket, hogy nincs stratégiája a fejében, vagy nem érti egy ilyen választás hatását.

  • Az első téttel extra pénzt nyerhet, de akár kétszeres pénzt is veszíthet, ha az osztó nyer.
  • Ha egyszer megduplázza a tétet, csak még egy lapot üthet. Ha túl hamar megkockáztatja a duplázást, azt kockáztatja, hogy elveszíti a potenciálisan nagy nyerési esélyét.
  • Ha stratégia nélkül használja, azt kockáztatja, hogy rosszul számolja ki a többi lehetséges lépés veszteségét.
  • Bizonyos körülmények között vonzó lehetőség lehet, de lehet, hogy az adott asztalnál nem áll rendelkezésre.

Végső soron a játékoson múlik, hogy mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. Soha nem éri meg azonban, ha nem alkalmaznak double down stratégiát a kockázatok minimalizálása érdekében. Csak akkor duplázzon blackjackben, ha minden szempontból megvizsgálta a kört..

Mikor és hogyan használjuk a duplázó mozdulatot?

Bár a duplázás nem előnyös játék, bizonyos kezek viszonylag jó esélyt adhatnak a buktatás elkerülésére, miközben növelik a nyerés valószínűségét, ha az osztó alacsonyabb lapot mutat. Tehát, mikor érdemes blackjackben duplázni?

Csak egyetlen pillanat van, amikor a játékosok egy újabb lapért cserébe duplázhatnak – közvetlenül az eredeti két lap kiosztása után. Ebben a fázisban ismeri a kezét és az osztó nyílt lapját. Használja fel ezt az információt bölcsen! A duplázás lényege, hogy maximalizálja a nyerési esélyeit, és idővel csökkentse a bankszámláján keletkező kárt. 

Egy másik tényező, amit jól teszi, ha figyelembe veszi, hogy az osztónak egy soft 17-esnél ütnie vagy állnia kell, és hogy hány paklival játszanak blackjacket. A legtöbb online kaszinó blackjack asztalainál nyolc paklival játszanak, és az osztónak 17-nél (S17) meg kell állnia. Emellett az élő kaszinó blackjack-játékok jellemzően NDAS asztalok.

Mi a különbség a split és a blackjack duplázás között?

A blackjackben a duplázás és a megosztás teljesen különböző műveletek. Míg a duplázás azt jelenti, hogy megduplázza az eredeti tétet egy újabb lapért cserébe, addig a felosztás azt jelenti, hogy egy párt (vagy egy azonos lapértékkel rendelkező kétlapos kezet, például 10 és J) két külön kézre oszt. A felosztáshoz a játékosnak egyenlő tétet kell tennie a második kézre. 

A két fogalom összeolvad az asztali variációkban és szabályokban. Egyes asztalok, az úgynevezett DAS asztalok megengedik a duplázást a felosztás után; mások, az úgynevezett NDAS asztalok nem engedélyezik a duplázást a felosztás után. Az előbbi nagyon is előnyös a játékosok számára, mivel a duplázás bizonyos körülmények között megfordíthatja a játék menetét, és növelheti a nyerési esélyeket.

Ráadásul a felosztás utáni duplázás 0,13%-kal csökkenti a ház előnyét, ezért a játékosok többnyire az NDAS házi szabályokkal találkoznak.

A legjobb időpont a blackjackben a duplázásra

Általánosságban három fő kategóriája van azoknak a handeknek, amelyekkel érdemes duplázni a blackjackben:

Amikor a játékosnak erős kilencese vagy tízese van

Az alapvető blackjack-stratégia egyik legkritikusabb pontja, hogy a 10-esek nagyobb valószínűséggel kerülnek kiosztásra, már csak azért is, mert sok lap értéke 10. Ha Önnek kemény kilencese van, és az osztó kettestől hatosig terjedő alacsony lapot mutat, akkor jobb helyzetben van ahhoz, hogy legyőzze az osztót, és megnyerje a kört.

Hogy miért? Tegyük fel, hogy az osztónak hatosa van, és húz egy 10-es lapot, ami most kemény 16-os értékű. Az osztónak ekkor újabb lapot kell osztania, ami jelentősen megnöveli a buktatás valószínűségét. Ez viszont azt jelenti, hogy a játékosnak nagyobb a valószínűsége, hogy egy plusz lappal 19-et üssön, ami blackjackben meglehetősen erős kéznek számít.

Statisztikailag nézve, ha az osztó egy alacsony, három, négy, öt vagy hat lapot mutat, akkor nagyobb a kockázata annak, hogy hosszú távon bukik, és ezért kisebb a valószínűsége, hogy nyerjen. 

Ha a játékos két kártyája összesen 11

A kemény 10 vagy 11-es összegek az Ön javára billentik a valószínűséget. Mivel a pakliban a legmagasabb értékű lapok 10 pontot érnek, nincs mód arra, hogy a hand-je egyetlen lappal is tönkremenjen.

Ezzel párhuzamosan a 10 pontos és az alacsonyabb értékű lapok aránya is torzul, így Önnek több esélye van egy tartalmasabb kéz kialakítására, míg az osztónak nagyobb valószínűséggel lesz egy gyengébb keze vagy bukik, mivel 17-ig kell ütnie.

Mindig meg kell duplázni a 11-est? A rövid válasz: igen, meg kell duplázni. A blackjack ütésének esélye túl jó ahhoz, hogy kihagyja! Még ha nem is találja el a bűvös számot, valószínűleg elég közel kerül hozzá.

Ha a játékosnak 16, 17 vagy 18-as lágya van.

A soft hand azt jelenti, hogy a két kártya közül az egyik egy ász, ami vagy egy pontnak, vagy 11-nek számít. Ha a leosztásod 21 fölé kerül, akkor az ász egyes értéket vesz fel, így a soft kezek általában biztonságosabbak.

Az ász rugalmasságát szem előtt tartva, az osztó alacsony értékű lapjával szemben egy dupla lefelé lépésnek megfelelő esélye van arra, hogy javítsa a kezét.

Amikor az osztó lapjai gyengék

Egy másik okos lehetőség, amikor fontolóra veheti a kiegészítő tétek megtételét, amikor az osztó gyenge lapokat mutat. Természetesen az, hogy mennyire erős az osztó handje, az Ön handjéhez képest relatív.

Általánosságban azonban az osztó gyenge handdel rendelkezik, ha a látható lapja kettő és hat között van.

Mikor nem szabad duplázni?

Soha ne duplázzon, ha az osztó ászt mutat! Az osztó esélye arra, hogy blackjacket kapjon egy ászsal, túl jelentős ahhoz, hogy vitatni lehessen, és még akkor is, ha a képpel lefelé fordított lapját ellenőrzi, és nincs 21 lapja, az esélye annak, hogy a kéz végösszege közel lesz hozzá. Ne duplázza meg a tétjét az osztó ászára; az osztó 10-esének legyőzésére szintén elég kicsi az esély. 

Az sem jó ötlet, ha megduplázza a tétet, ha az összértéke 11 vagy annál nagyobb. Az érvelés ugyanabból a logikából indul ki – itt túl nagy az esélye annak, hogy csődöt mond. 

Lehet, hogy bölcsebb lenne egyszerűen egy alacsonyabb végösszegnél ütni vagy megállni, ahelyett, hogy vállalná a duplázás kockázatát.

Következtetés – Próbálja ki a blackjack duplázását az LV BET-nél.

A blackjack a stratégiáról és a valószínűségről szól. Ha elsajátítja a logikát, készen áll a hagyományos és online kaszinókban való játékra. Vizsgálja meg az alapstratégiát, és húzzon elő egy táblázatos eszközt, amely segít a játék során!

Ne feledje, ha bizonytalan abban, hogy bevállalja-e a double down tétet, a legjobb, ha a biztonságosabb megoldás mellett marad, és megtartja eredeti tétjét.

Végül, de nem utolsó sorban, ha most kezdi a kaszinójátékokat – nézze meg az első befizetési bónuszunkat (üdvözlő bónusz), amelyre jogosult lehet. Ez az egyszeri kaszinó Üdvözlő bónusz ajánlat némi extra pénzt dobhat be, hogy segítsen elindulni a blackjack stratégia művészetének elsajátítása felé vezető úton!

GY.I.K.

A blackjack duplázás kockázatos?

Még ha minden alkalommal optimális körülmények között duplázik is, nincs garancia arra, hogy azonnali sikert arat. Ha helyesen alkalmazza, a double down blackjack stratégia hosszú távon növelheti a nyereményét és a potenciális nyereségét.

Legyen tekintettel az asztalok szabályaira, és nézzen meg több blackjack-változatot, hogy megtudja, melyik asztal felel meg Önnek a legjobban, és melyik játék kínál kedvező duplázási feltételeket.

Megduplázhatom a blackjacket a kezdeti tétemen?

Igen, lehetséges a kezdeti tét után duplázni.

Lehetséges kétszer is blackjacket duplázni?

A lefelé duplázás lehetősége csak az első két kártya kiosztása után lehetséges.

Ettől függetlenül minden kaszinóban a játékfajtáknak saját blackjack szabályai vannak. A rulettváltozatokhoz hasonlóan ezek is különböző mértékű játékoselőnnyel ellensúlyozzák a ház előnyét (ha csak egy fordulóra is).

Néhány ilyen asztali variációnál lehetőséged van osztani, majd duplázni a két új lapod közül az egyiket vagy mindkettőt. Tegyük fel, hogy két ászt oszt meg; a következő húzott lap egy hatos. Kemény 16-osa van, ezért úgy dönt, hogy nem duplázza meg a lapot. A második kéz második lapja egy puha 19-et hoz, ekkor úgy dönt, hogy elveszi.

Mint mindig, egy ilyen forgatókönyv csak olyan asztalnál lehetséges, amely ezt megengedi, és a kaszinó szabályai szerint.

Duplázhat a Hit után?

Nem, ütés után nem lehet duplázni. Ez a lehetőség a kör egy meghatározott pontjára korlátozódik: a kezdeti lapok kiosztása után, mielőtt leüti vagy megáll. A játékos előnye túl nagy lenne, ha ez nem így lenne. 

Néhány blackjack-változat esetében a duplázás lehetősége a felosztás után is elérhető, de ez a kaszinótól és az adott asztaltól függ.

Mindig csak 1 lapot kapok a duplázás után?

Igen, a duplázás után csak egy újabb lapot húzhat. Függetlenül annak értékétől, a játék megtiltja, hogy üssön vagy osszon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *