MINDEN, AMIT A BLACKJACKNÉL A HÁZ ELŐNYÉRŐL TUDNI KELL

MINDEN, AMIT A BLACKJACKNÉL A HÁZ ELŐNYÉRŐL TUDNI KELL

The House Edge in Blackjack: Everything you need to know | LV BET Casino BlogA blackjack évszázadok óta világszenzációnak számít. Az online kaszinókba való bevonása csak tovább növelte népszerűségét, és azóta az egyik legjátszottabb élő kaszinójáték lett. A játék célja, hogy az osztót legyőzve olyan lapot alakítsunk ki, amelynek értéke minél közelebb van a 21-hez anélkül, hogy azt túllépnénk. 

A ház mindig nyer” – ez a közmondás igazságot tartalmaz – minden kaszinójátékot úgy terveznek, hogy a ház mindig nyereséget termeljen, függetlenül a mecénások sikereitől. Más szóval, minden játék – legyen az póker, blackjack vagy a kedvenc online nyerőgépe – rendelkezik egy beépített mechanizmussal, amely a ház javára billenti az esélyeket.

A látszólagos hátrányok ellenére a ház előnyét, a standard eltérést és a valószínűséget jól ismerő játékosok jobban felkészültek arra, hogy felelős szerencsejáték-döntéseket hozzanak, és bizonyos esetekben drasztikusan csökkenthetik a ház előnyét! De mi is pontosan a ház előnye a blackjackben, és hogyan működik? Olvasson tovább, hogy mindent megtudjon a ház előnyéről a blackjackben!

HOGYAN MŰKÖDIK A BLACKJACK HÁZ ELŐNYE?

A blackjack házi előnyének megértéséhez képzeljük el a következő példát. Tegyük fel, hogy blackjacket játszik 10 eurós téttel. Az osztó átadja az első két lapját, egy 10-8-ast, míg az osztó felemelt lapja egy 8-as. Ön megáll a 18-asával, de az osztónak is van egy dámája, ami összesen 18-at jelent. Ezt nevezik “push“-nak, mivel mindkettő egyenlő, és ilyenkor sem nyerni, sem veszíteni nem lehet. 

Képzeljük el újra, hogy megtartotta ugyanazt a teljes tétet, de ezúttal az első két lapként 9-7-et kap. Ezután húz egy hatost, így összesen 22-t kap; ebben az esetben az osztó is 22-vel bukik. Az előző “lökéstől” eltérően ezúttal mindketten 21-nél többel buktak, de a tétedet egyedül veszítheti el – ezt hívják “dupla buktának“, ami a blackjackben a ház előnyét jelenti. 

Bármely blackjack asztalnál a játékosnak kell először húznia, és ha a játékos elhasal, akkor automatikusan veszít, függetlenül attól, hogy az osztó később ugyanabban a blackjack leosztásban elhasal-e. Ez a kaszinó előnye a blackjack-játékban.

A blackjackben a ház előnyét a játékosok közötti megtérülés (RTP, Return-to-Player) segítségével érthetjük meg. Míg a ház előnye azt mutatja meg, hogy a kaszinó mennyit fog keresni az idő múlásával, addig a Return-to-Player azt, hogy mennyi pénz jut a játékosnak.

Ha a lehető legmagasabb RTP-vel rendelkező játékot választja, hosszú távon több pénzt fog keresni. Ha például a ház előnye 0,5%, a Return-to-Player 99,5% lesz. Ez azt jelenti, hogy ha 100 eurót tesz fel, akkor egy bizonyos idő alatt 99,50 eurót nyerhet vissza.

PAKLISZÁM ÉS A HÁZ ELŐNYE

A blackjack játékhoz legfeljebb nyolc paklit használnak. Az összes paklit megkeverik, és egy “cipőnek” nevezett eszközbe, vagy egy folyamatos keverőgépbe helyezik, amely több pakli játékkártyát tartalmaz. Néha a blackjacket csak egy paklival játsszák, ez az úgynevezett egypaklis blackjack.

Akár hatpakolásos, akár egypakolásos játékot játszik, a nyerés valószínűsége ugyanaz marad. Lényeges azonban megjegyezni, hogy a blackjack esélye nő, ha kevesebb pakli van az asztalon, míg a több pakli játékban drasztikusan megnövelheti a ház előnyét. 

A blackjacknél a ház előnye egy standard blackjack játékban a pakliszám szerint a következő::

 • Egy pakli: 0.16%
 • Két pakli: 0.46%
 • Négy pakli: 0.60%
 • Hat pakli: 0.64%
 • Nyolc pakli: 0.66%

Az egyik ok, amiért a paklik száma befolyásolja a ház előnyét, az az újrakeverés előtt játszott leosztások száma. Ha kevesebb paklival játszanak, a kártyákat egy-hét leosztás után újra kell keverni, az asztalnál ülő játékosok számától függően. 

A több paklival játszott blackjack-játékok, például a négy vagy nyolc paklival játszott játékok azonban másképp működnek. A ház több mint 20 leosztást generálhat, mielőtt az osztó újrakeveri a lapokat. 

Mivel a kaszinó minden egyes leosztásnál előnyben van, minél több leosztáson mennek keresztül a játékosok a körök során, annál nagyobb a kaszinó haszna. Minden rossz lépés a kaszinó kezére játszik!

MILYEN BLACKJACK STRATÉGIÁT ALKALMAZZUNK A HÁZ ELŐNYÉNEK CSÖKKENTÉSÉHEZ?

Az alap blackjack-stratégia vitathatatlanul a legkönnyebben elsajátítható játék közben. Gyakran ajánlják kezdőknek, mivel ez egy matematikailag kiszámított döntési sorozat, amely segíthet abban, hogy minden helyzetben a lehető legjobb döntést hozza meg, és esetleg nyerjen blackjackben.

Ezzel a blackjack alapstratégiával a blackjack játékosok potenciálisan felére csökkenthetik a ház előnyét, és akár 0,20%-ra is lecsökkenthetik azt. Emiatt ezt a rendszert tartják a legjobb blackjack stratégiának, amelyet még a tapasztalt játékosok is elfogadhatnak. 

Mint tudja, a játékszabályok befolyásolhatják a ház előnyét, és végső soron az esélyeit is. Vessen egy pillantást néhány szabályra, amelyek néhány blackjack játékban megtalálhatóak:

 • Az osztó a soft 17-en áll.
 • Split ászok leütése.
 • Korai/késői megadás.
 • Mellékfogadások (21+3 és tökéletes párok)

Az Early Surrender sok kaszinóban ritka, mivel nagyon előnyösnek bizonyul a játékos számára. Ez a szabály lehetővé teszi, hogy kiszálljon a leosztásból, mielőtt az osztó ellenőrzi, hogy van-e blackjack. Van néhány kivétel ez alól a blackjack-stratégia alól, mivel a játékra vonatkozó döntések a használt paklik számától, valamint a blackjack-asztal szabályaitól függnek; azonban ha az osztó 10-es vagy ász ellen játszik, a megadás jelentősen csökkentheti a ház előnyét.

A késői megadás szabálya lehetővé teszi, hogy csak azután veszítse el tétje felét, hogy az osztó ellenőrzi, hogy van-e blackjackje. Ebben az esetben a megadás nem lehetséges, ha az osztónak blackjackje van. A Late Surrender szintén csökkenti a ház előnyét, de kevésbé, mint a Early Surrender; ezért nagyobb valószínűséggel találkozhatunk ezzel a lehetőséggel, amikor kaszinókban játszunk.

Mindezek alapján az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb alapvető stratégiai játékokat, amelyek minden olyan blackjack-játékban használhatók, amelyet két paklival játszanak: 

 • Mindig duplázzon egy hard 11-esre — A hard 11-esre történő duplázás átlagosan pozitív eredményt hoz az osztó alacsonyabb értékű lapjaival szemben, egy kivételtől eltekintve. Ha több pakli blackjacket játszik, ahol az osztó egy puha 17-es lapra áll, akkor jobban jár, ha az osztó ászával szemben üt, mintha megduplázná. Ez azt jelenti, hogy a hard 11-es (vagy 10-es) lapra történő duplázás viszonylag biztonságosabb játék, mivel ezen a leosztáson nem lehet bukni.
 • Mindig osszon ászokat és nyolcasokat — Függetlenül az osztó felemelt lapjától, mindig az a legjobb, ha egy ász vagy nyolcas párt oszt meg. Két nyolcas esetén nagyobb az esélye a nyerésre, ha megosztja, mintha egy hard 16-ost ütne, ami gyenge kéznek számít. A blackjackben az ász lap értéke vagy egy, vagy 11, így a két kéz 11-esével sokkal előnyösebb, mint egy soft 12-essel. Ez olyannyira kedvező a játékos számára, hogy a kaszinók gyakran további korlátozásokat írnak elő az ászok osztására, például csak egyszer lehet ütni, és tilos másodszor is újra osztani az ászokat. 
 • Soha ne osszon meg egy ötös vagy tízes párt — A két ötösből álló osztott kéz túl alacsony értékű ahhoz, hogy sikeres legyen, ezért mindig az a legjobb, ha egy kézben két ötöst játszunk. Ugyanez vonatkozik a négyes párra is; a négyes osztása növeli annak kockázatát, hogy két gyenge kézzel végzünk. Ha egy tízes pár felosztását választja, az sikeres lehet, de sokkal nagyobb kihívást jelenthet a javítás, mint egy erős kezdő húszas.
 • Mindig üssön egy kemény 12-est az osztó két vagy három felemelt lapjával szemben — Hosszú távon mindig pénzt fog veszíteni az osztó két vagy három felemelt lapjával szemben, de ha úgy dönt, hogy inkább üt, mint áll, akkor idővel kevesebb pénzt veszít – ezért ez az optimálisabb választás. 
 • Mindig A-7-et üssön, ha az osztó nyitókártyája kilences, tízes vagy ász — Ha egy soft 18-ast tart, akkor akár ütsz, akár nem, esélytelenebb lesz, de ha üt, akkor nagyobb az esélye a győzelemre, mivel az ász 11-nek vagy egyesnek számít. Egy paklis játék esetén jobban megéri állni, ha az osztó felemelt lapja ász. 
 • Mindig duplázzon 10-re, ha az osztó nyitott lapja kilenc vagy annál kevesebb — Ha az osztónak soft 17-et kell ütnie: duplázza meg a hard 11-et az osztó ászával szemben, duplázza meg a soft 19-et az osztó hatosával szemben, továbbá duplázza meg a soft 18-at az osztó kettesével szemben.
 • Mindig duplázzon A-2-től A-7-ig az osztó ötösével vagy hatosával szemben.
 • Mindig álljon meg egy kilences párral az osztó hetesével szemben. — Átlagosan az osztó hetesével szembeni osztás nem kedvező a játékos számára, de az osztás és a duplázás (ha megengedett) kettő-hat, nyolcas vagy kilences lapok esetén igen. 
 • Mindig adja fel a hard 16-ost az osztó kilencese, tízese vagy ásza ellen, és a hard 15-öst az osztó tízese ellen — A hard 15 és 16 a blackjack két legrosszabb lapja, különösen akkor, ha az osztó erős felemelt lapot mutat. Minimalizálja veszteségeit a megadással. 
 • Egy paklis játékban mindig duplázzon nyolcasra az osztó ötösével vagy hatosával szemben. 
 • Ha a játék lehetővé teszi a duplázást egy osztott pár után, osszon meg egy kettes vagy hármas párt az osztó kettesével vagy hármasával szemben; ha nem, akkor üssön. 
 • Soha ne tegyen biztosítási fogadást – Nem bölcs dolog biztosítási fogadásokat tenni ezzel a stratégiával, mivel a biztosítási fogadás (páros pénzes fogadás) azt jelenti, hogy arra fogad, hogy az osztó üti a blackjack-et, ami növelheti a ház előnyét! Még ha blackjack is van, akkor is csak az eredeti tétjét fogja megnyerni.

Ezek az alapvető blackjack-stratégiai lépések nem univerzálisak. Ezeket az asztal szabályai alapján kell kiigazítani, amelyek végső soron befolyásolják a blackjack ház előnyét. Az alapstratégia azonban hosszú távon bizonyítottan a leghatékonyabb, mivel matematikailag kiszámított és valószínűségen alapul, ezért ezt tekintik a legjobb blackjack stratégiának..

BLACKJACK STRATÉGIAI TÁBLÁZATOK

Az alap blackjack-stratégia vázlata megmutatja az ideális játékot a kéz és az osztó felemelt lapja függvényében. Mielőtt azonban elkezdené használni ezt a praktikus eszközt, fel kell készülnie arra, hogy alaposan megértse azt. Szerencsére a stratégiai ábrák nagyon egyszerűek, ha már ismeri a lehetséges lépéseket és azok rövidítéseit: H (hit), S (stand), DD (double down) és SP (split). 

Egy alapvető stratégiai diagram segítségével megjegyezheti, hogy mikor kell osztani, duplázni, ütni vagy állni. Ezt az alapstratégiát számos tényező befolyásolja, többek között az osztó állására és ütésére vonatkozó szabályok, a használt paklik száma, az, hogy van-e lehetőség megadásra, és hogy lehet-e duplázni a párok felosztása után, így a pontos alapstratégia változhat. 

Továbbá az alap blackjack-stratégiai táblázatok attól függnek, hogy az alapstratégia teljes összegfüggő vagy összetételfüggő-e. A teljes összegfüggő azt jelenti, hogy az alapstratégiai döntések figyelembe veszik az Ön és az osztó kezének teljes összegét. Az összetételfüggő stratégia eközben nemcsak a teljes összeget veszi figyelembe, hanem más tényezőket is, például: hogy puha vagy kemény lapja van-e, az esetleges mellékfogadásokat és azok szabályváltozatait, valamint az osztó és a többi játékos kezében lévő lapokat, és azt, hogy mi maradt a cipőben.

A tökéletes alapstratégiai játékos tudja, hogy mikor melyiket kell használni. Mindkét esetben megtalálhatóak az interneten megtalálható stratégiai táblázatok, amelyek ennek megfelelően részletezik a helyes alapstratégiai lépést. Ami még jobb, hogy nincs szabály ellenük, így ne habozzon használni egyet az online blackjack-játékok során, vagy vigye magával a földi asztalokhoz a kaszinó padlóján, hogy biztos lehessen benne, hogy a megfelelő játékot választja. 

Mindezek mellett tökéletes játékos nem létezik. Bárhogy is játsszák, a blackjack mindig is szerencsejáték volt és mindig is az lesz; a stratégiák növelhetik a lehetőségeit, és bizonyos mértékig csökkenthetik a ház előnyét, de nem garantálhatják a tökéletes győzelmet blackjack-játék közben.

KASZINÓJÁTÉKOK A LEGNAGYOBB HÁZELŐNNYEL

Bár a játékosok várhatóan idővel veszítenek, van két kritikus dolog, amit a ház előnye elárul:

 • Mennyit fizet ki egy játék átlagosan az élettartama alatt.
 • Mely játékok nyújtják a legjobb megtérülést a megtett tétek után. 

Átlagosan a legtöbb játék, amelynek magas a ház előnye, kevesebbet fizet, mint azok, amelyeknek alacsonyabb. Az új játékosok azt feltételezik, hogy a legtöbb kaszinójáték, például a rulett, a blackjack és a baccarat csak a profiknak való. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének!

Az olyan asztali játékok, mint a videó pókerjátékok (Jacks or Better) alacsony házelőnnyel bírnak, ahol a tökéletes stratégia még tovább csökkentheti az előnyt. A legfontosabb azonban a játék megtanulása, mielőtt valódi pénzt tenne fel. Semmi sem jobb egy kaszinónak, mint egy olyan játékos, aki nem tudja, mit csinál. 

Bármelyik kaszinójátékot is választja, ne felejtse el, hogy a ház előnye a játék – és nem a ház – terméke. Bár egyes kaszinókban lehetnek játékszabályok és kifizetési variációk, a ház előnyére vonatkozó információk mindig rendelkezésre állnak. Nézzen utána, játsszon felelősségteljesen, szórakozzon és sok szerencsét!

Minden további nélkül nézzük meg, hogy melyik szerencsejátékot érdemes figyelnie, ha alacsony házelőnnyel szeretne játszani:

BLACKJACK

Ha Ön blackjack-szakértő, aki minden alkalommal helyesen dönt, akkor a ház előnye ebben a kártyajátékban akár 0,5%-ra is csökkenhet – ez elég lenyűgöző teljesítmény, nem igaz? Nos, ez a százalékos arány csak akkor érhető el, ha egy olyan asztalon, ahol a játékosnak kedvező szabályok vannak érvényben, alapvető stratégiát alkalmaz, amely megszabja, hogy mikor kell ütni, állni, duplázni, osztani stb. Ezzel szemben az új játékosok magasabb – körülbelül 2% – házi éllel szembesülnek, mivel játékbeli döntéseik legtöbbször nem lesznek makulátlanok.

RULETT

Mint már korábban említettük, az amerikai rulettnek van az egyik legmagasabb, 5,26%-os házelőnye, ami a dupla nullás rulettkeréknek köszönhető. Az európai rulettben viszont csak egy nulla van, így a házi előny 2,70% körülire csökken. Éppen ezért az új játékosoknak mindig ajánlott az európai rulettet játszani, mielőtt belekóstolnának az amerikai megfelelőjébe. 

CRAPS

Nem alaptalan az a hírnév, hogy a craps az asztali játékok közül a legjobb esélyekkel rendelkezik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ebben a népszerű asztali játékban ne lennének páros pénzes fogadások. Az olyan fogadások, mint a Pass Line/Come és a Don’t Pass/Don’t Come 1:1 arányban fizetnek, amelyek alacsony, 1,41%-os, illetve 1,36%-os házi előnnyel bírnak..

POKER

Ha a pókerjátékok konkrét házelőnyét keresi, tudnia kell, hogy ez attól függ, hogy melyik változatot szeretné játszani. A Caribbean Stud pókerben a pókerjátékok közül az egyik legmagasabb a házelőny, 3,70%. A Pai Gow Poker házi előnye 2,84% körül van (az asztal szabályaitól függően, és általában stratégiával csökkenthető), míg az Evolution Texas Hold’em Bonus Poker házi előnye 2,04% körül van az Ante tétre. Mivel a póker nagymértékben az ügyességen és a szerencsén is múlik, a kártyajáték veteránjai alacsonyabb házelőnyt látnak, mint az új játékosok.

BACCARAT

Egyszerűen a legjobbat kellett a végére tartogatnunk! A Baccarat házi előnye mindössze 1,06% azok számára, akik a bankárra fogadnak, és 1,24% azok számára, akik a játékosra. A döntetlenre való fogadás jelentősen megnöveli a ház előnyét, mivel a döntetlen bekövetkezésének esélye csekély. Érdemes megnézni a baccaratot, ha a legalacsonyabb házi előnyt keresi.

A BLACKJACK KASZINÓJÁTÉKOK KÜLÖNBÖZŐ VÁLTOZATAINAK HÁZELŐNYE

A blackjack házi előnye minden alkalommal változik a különböző blackjack asztaloknál. Egyeseknél csökken a ház előnye, míg másoknál nő. A különböző változatok speciális szabályokat tartalmaznak, amelyek hatással lehetnek az alapstratégia alkalmazására.

Íme néhány különböző blackjack-házelőnyös változat, amelyek előnyösek lehetnek a játékosok számára:

A szabályok változása az egyes blackjack-variációk között hatással lehet a hosszú távú hozamokra. Ne feledje, hogy annak ellenére, hogy egyes variációkban alacsonyabb a blackjack házelőnye, mint a standard blackjack asztalnál, más játékokban éppen ellenkezőleg, a játékszabályok eltérései miatt magasabb lehet az előny. Nézzünk egy egyszerűsített példát erre a játékban:

Az Atlantic City Blackjacket általában nyolc paklival játsszák, és a házelőnye alacsonyabb, 0,35%. A blackjack ezen változata régebben lehetővé tette az Early Surrender-t, amelyben a játékosok eldobhatták a lapjukat, mielőtt az osztó megnézte volna a zárt lapjukat. Ez azonban annyira csökkentette a ház előnyét, hogy a legtöbb kaszinó késői feladásra változtatta a szabályt.

A Super Fun 21, egy másik népszerű blackjack-változat házi előnye több mint 1%. Feltételezve, hogy a játékos mindkét változatnál alapstratégiát alkalmaz, ez a bizonyos blackjack-kiadás a játékos ellen dolgozik. Létfontosságú, hogy minden video blackjack játékkal kapcsolatban végezzen kutatást, hogy azonosítsa a szabályváltozatokat, és ismerje a választott játék házi előnyét, mielőtt megállapodna egy asztalnál. 

Ezenkívül a legtöbb blackjack játékban van valamilyen melléktét, hogy feldobja a dolgokat. A mellékfogadások olyan kiegészítő fogadások, amelyeket az eredeti tét mellett tehet. Az ilyen fogadásokat a játékszolgáltatók a hozzáadott szórakoztató érték érdekében teszik.

Legyen azonban óvatos a mellékfogadásokkal! Lehet, hogy kezdetben vonzónak tűnnek, de gyorsan problémát jelenthetnek a játékos számára. Bár befolyásolják a ház előnyét, az általában a kaszinó javára változik. Kerülje a mellékfogadásokat, mivel hosszú távon több pénzt veszíthet. 

MÓDSZEREK A HÁZ ELŐNYÉNEK CSÖKKENTÉSÉRE

A legjobb módja annak, hogy a ház előnye alacsonyabb legyen, ha ragaszkodik az alapvető kiválasztott stratégiájához, és tanulmányozza a grafikonokat, hogy a megfelelő időben a megfelelő lépéseket meg tudja tenni. Különösen azt kell megtanulnia, hogy mikor kell osztani, duplázni és mikor feladni. Mindezek a lépések még tovább csökkenthetik a ház előnyét.

Szerencsére nem csak a háznak vannak trükkjei a tarsolyában. A játékosok bizonyos előnyökkel és lehetőségekkel rendelkeznek, amelyek egyetlen osztónak sem állnak rendelkezésére, függetlenül attól, hogy melyik asztalnál játszanak. Például a kaszinó 3:2 arányban fizet Önnek a nyertes leosztás után, míg a kaszinó az osztónak csak a nyertes blackjack esetén fizet 1:1 arányban.

Egy másik lehetőség, hogy kedvező helyzetekben (például ha két lapból álló 11-est osztanak) meg tudja duplázni a tétjét. Mivel képes lehet párokat osztani, hogy nagyobb nyerési esélyei legyenek, 12-16 között állhat, míg az osztónak mindig ütnie kell 16-os vagy annál kisebb összértéknél.

Keressen olyan a kaszinókat, amelyek a játékos számára kedvező szabályokat alkalmaznak. Például a megadási szabály 0,6%-kal csökkentheti a kaszinó előnyét, míg ha a játékosok kettőnél több lapra duplázhatnak, az 0,2%-kal csökkenti a ház előnyét.

Általános szabály, hogy az osztó ászával szemben feladja a 15-ös vagy 17-es lapot, kivéve, ha az osztó lágy 17-est üt; emellett feladja a 16-os lapot az osztó ászával vagy 10-es lapjával szemben. Ne feledje, hogy azoknál az asztaloknál, ahol az osztó a soft 17-es lapra áll, a játékosnak kedveznek; minél többet áll az osztó, annál kevesebb esélye van arra, hogy blackjacket üssön.

Ha az osztó soft 17-esre üti a lapot, akkor a ház előnye 0,2%-kal nő, ami növeli az esélyét annak, hogy az osztó blackjacket üti. Ha osztott ászokra vagy más párokra való duplázás után duplázunk, az 0,13%-kal csökkenti a ház előnyét, ezért a játékosok többnyire NDAS házi szabályokkal találkoznak.

A ház egyéb módjai közé tartozik, hogy javítsa az előnyét:

 • 6:5 arányú kifizetési rendszer bevezetése.
 • Nyereséges mellékfogadások engedélyezése.
 • Több paklival rendelkező blackjack játékok bevonása.

Míg az esélye egy-egy játék megnyerésének nagyobb ezekben a játékokban, a ház előnye gyakran sokkal magasabb, ami idővel alacsonyabb nyereményt eredményez. Íme néhány tipp az esélyek javítása érdekében játék közben: 

 • Kövesse az alapstratégiáját.
 • Válasszon olyan asztalokat, ahol kedvezőek a ház szabályai.
 • Keressen olyan asztalokat, amelyek magas RTP-t kínálnak.
 • Tartsa kéznél a blackjack-stratégiai táblázatokat.
 • Használjon fogadási rendszert – pozitív fogadási rendszereket, negatív fogadási rendszereket vagy lapos fogadási rendszereket.
 • Gyakorolja az online blackjack játékot demó módban.
 • Teszteljen más stratégiákat, például az összetételfüggő stratégiát.

Az asztalnál ülve is használhatja a stratégiai táblázatot, és bár lehet, hogy kellemetlenül fogja érezni magát, de megéri, amíg nem jegyzi meg a stratégiát. Ha online kaszinóban játszik élő blackjacket, mindig érdemes kéznél tartani egy stratégiai útmutatót. És nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a stratégia az adott játékhoz megfelelő legyen.

Használja ki ezeket a tippeket, ha úgy dönt, hogy online kaszinóban játszik blackjacket. Ne feledje, hogy egy adott helyzetben a győzelem sosem garantált, így előfordulhat, hogy néha veszít néhány leosztást. Ügyeljen arra, hogy jól gazdálkodjon a pénzével, hogy elkerülje a felelőtlen szerencsejátékot..

MÉG MINDIG NYERHET A HÁZ ELŐNYE ELLENÉRE IS

A ház mindig nyer, de nem mindig ugyanolyan mértékben vagy arányban.

Ha például Ön 12 és 17 között van, úgy érezheti, hogy csak a szerencse dönti el, hogy nyer-e vagy bukik. Kísértésbe eshet, hogy véletlenszerűen döntse el, hogy üssön, álljon-e meg, osszon vagy inkább duplázzon.

Azonban az esélyek és az alapstratégia segítségével kielemezheti az osztó felemelt lapját, mielőtt döntene. Az osztónak le kell ütnie és egy másik lapot kell felvennie, ha az egy alacsony szám kettő és hat között. Vagy meg fog bukni, vagy alacsonyabb számmal fog végezni, mint Ön. Ez hatással lehet a döntésére.

A blackjack a szerencse és az ügyesség játéka. Az esélyek és a lehetséges események valószínűségének megértése növeli a készségeit, és segít a legnyereségesebb döntések meghozatalában. Igen, előfordulhat, hogy veszíteni fog. De ha idővel megjátssza ezeket az esélyeket, nagyobb valószínűséggel növelheti az esélyeit.

Az online játék során, legyen szó blackjackről vagy bármely más játékról, elengedhetetlen, hogy figyelembe vegye a ház előnyét és a különböző fogadások és stratégiák hatását erre. A blackjack az egyik legalacsonyabb, körülbelül 0,50%-os házi előnnyel rendelkező játék, de ez azt feltételezi, hogy a játékosok tökéletes stratégiát alkalmaznak. A valóságban a legtöbb játékos elég tapasztalatlan ahhoz, hogy a kaszinónak 1%-os ingyenességet adjon, egyszerűen a gyakori hibák és rosszul kiszámított döntések miatt. 

A felkészülés a módja annak, hogy legyőzzük a ház előnyét, és a legjobb esélyt adjuk magunknak arra, hogy nyerővé váljunk. Ahhoz, hogy bármilyen reménye legyen a blackjack asztaloknál való nyerésre, ismernie kell a játék alapvető szabályait, a blackjackhez kapcsolódó esélyeket és az alapvető blackjack stratégiákat.

profitable decisions. Yes, you may lose. But if you play these odds over time, you are more likely to boost your chances.

GY.I.K.

JÁTSZHATOK BLACKJACKET ÉS ÉLŐ BLACKJACKET AZ LV BETNÉL?

Indítsa el blackjack kalandját, és próbálja ki a legkülönbözőbb lenyűgöző blackjack asztalokat az LV BET-nél. Ha még mindig szeretne belekóstolni ebbe az időtlen élvezetbe, ne aggódjon; mi gondoskodunk róla.

Most a játékosok élvezhetik az izgalmas melléktéteket, amelyek akkor is nyerhetnek, ha az eredeti tétet elveszítik, részesülhetnek a további szabályok előnyeiből, amelyek segítenek növelni a kifizetéseket, és szórakozhatnak a villámgyors körökkel, amelyek felpörgetik a tempót. Az olyan játékokban, mint a Power Blackjack, a játékosok megduplázhatják, megháromszorozhatják vagy megnégyszerezhetik bármely két kezdeti lapot!

Kaszinónkban a Play’n GO, a Microgaming, a NetEnt, a Playzido és a Greentube több tucat First-Person blackjack asztalát élvezheti. Élő kaszinónkban az Evolution, a LiveG24 és a Pragmatic Play Live asztalain az élő játék legjavát élheti át.. 

MELYEK A LEGNÉPSZERŰBB BLACKJACK-JÁTÉKOK, AMELYEKNÉL VAN HÁZELŐNY?

A blackjack nyerési esélye körülbelül 42%. Ez azonban a játékban lévő paklik számával csökken. Az egy frissen kevert paklival játszott klasszikus blackjack adja a legjobb esélyeket. Az Atlantic City Blackjack, az európai blackjack és a Blackjack Switch további példák a kisebb blackjack-házelőnnyel rendelkező játékokra.

AZ ALAPSTRATÉGIA VAJON CSÖKKENTI A HÁZ ELŐNYÉT?

Amikor alapstratégiával játszik blackjacket, egy meghatározott számú műveletsort követ, hogy a matematikailag legelőnyösebb döntéseket hozza meg. Ezek a műveletek szabályozzák, hogy mikor kell megállni, ütni, osztani, duplázni, feladni vagy biztosítást tenni, és segítenek abban, hogy minden alkalommal az legoptimálisabb döntéseket hozza meg. 

Az alapstratégia alkalmazásával a ház előnye 2%-ról 0,5%-ra csökkenthető. A tökéletesen játszó szakértők ezt a nullához is közelebb vihetik.

Továbbá kerülje a biztosítás megtételét, mivel az tovább növeli a ház előnyét. Mindezzel együtt csak Önön múlik, hogy felmérje a pénztárcája méretét, és úgy játsszon, ahogyan azt jónak tartja.

AZ OSZTÓK CSÖKKENTHETIK A HÁZ ELŐNYÉT?

Unlike the player’s freedom, the dealer is boxed within specific table rules, which means that the player might be able to reduce the house edge.

A KÁRTYASZÁMOLÁS ADHAT-E ELŐNYT A HÁZZAL SZEMBEN?

Nem. A Las Vegas-i szabályok egykor azt diktálták, hogy a kártyaszámlálós stratégia nem számít csalásnak, így sok játékos lett kártyaszámláló, hogy ellensúlyozza a ház előnyét. A kártyaszámlálást a legtöbb kaszinóban nem sokkal később betiltották, és ma már ritkán látni olyan kaszinót, amelyik engedélyezi a kártyaszámlálást.

A kártyaszámlálás gyakorlatilag lehetetlen, ha online blackjacket játszunk, így nincs értelme kártyákat számolni és kártyaszámlálóvá válni. Sokkal hatékonyabb egy alapstratégia alkalmazása, mint a kártyaszámolás, mivel még ha Ön tehetséges matematikus is volna, annak a valószínűsége, hogy valaha is sikerrel jár, rendkívül csekély.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *