HOGYAN KELL PÓKEREZNI – ISMERJE MEG A PÓKER SZABÁLYOKAT

HOGYAN KELL PÓKEREZNI – ISMERJE MEG A PÓKER SZABÁLYOKAT

Az internet által biztosított könnyű hozzáférés lehetővé tette a pókerjátékok virágzását az interneten, és egyre többen próbálják ki ezt a klasszikus kártyajátékot, mint valaha. Annak ellenére, hogy rendkívül népszerű, kihívást és ijesztő lehet pókerezni, ha nem ismeri a póker szabályokat, kifejezéseit, változatait és minden mást, ami a kettő között van! Ez a cikk az alapokat veszi sorra, hogy megtanulja, hogyan kell pókerezni.

Table of Contents

A PÓKER TÖRTÉNETE DIÓHÉJBAN

Annak ellenére, hogy jelenleg a kaszinók talán legismertebb kártyajátékaként népszerű, a pókerjátékok egészen az 1970-es évek végéig nem voltak mindennaposak. Akkoriban a játéknak az a változata, amelyet mindenki meg akart tanulni játszani, a Seven-Card Stud póker volt. Ez a 2000-es évek elején változott meg, amikor az online kaszinók segítségével a Texas hold ’em a lista élére került.

HOGYAN KEZDJÜNK EL PÓKEREZNI

Learn the Basic Rules of Poker | LV BET Casino BlogA pókerezés megtanulásának nagyszerű módja, ha az online póker demójátékkal gyakorol, mivel a játék felületén mindent megtalálsz, amire szükséged van. Egyedül is játszhatsz, egy számítógépes algoritmussal, mint osztóval. Mielőtt megteszi tétjét, nézze át a játékszabályokat, a kifizetéseket és a leosztások rangsorát. Ha már megbarátkozott a játékmenettel, figyelje meg, hogyan alakulnak a fordulók az élő osztó asztalain. Így jobban megismerheti a játék tempóját és időzítését – észre fogja venni, hogy egy adott pókerjátékban minden akciót korlátozott időkereten belül kell végrehajtani.

HOGYAN KELL PÓKEREZNI ÉS NYERNI MÁSOK ELLEN

Az online pókerezés nagyban különbözik a valódi, szárazföldi kaszinókban játszott pókerjátszmáktól, mivel az online pókerben számos különbség van, többek között a póker szabályai is. Ezért jó gyakorlat, hogy mindig tájékozódjon az alapvető pókerszabályokról, mielőtt belevág, akár kezdő, akár nem.

Ráadásul sok pókerjátékban különböző kezek és tétek szerepelnek, ami kezdetben zavarónak tűnhet. Ahhoz, hogy megtanulja, hogyan kell helyesen játszani a pókerkezeket, ajánlott stratégiát alkalmazni a pókerjátékok során.

Ez azt jelenti, hogy a legjobb stratégia az, ha jól ismeri a leosztások rangsorát. A legalacsonyabbtól a legmagasabb rangsorig a standard pókerkezek a következők: magas lap, egy pár, két pár, hármas, flöss, full house, négyes, egyenes flöss és királyi flöss. Ne feledje, hogy többféle stratégiát is kipróbálhat, de egyik sem garantálja, hogy végül ki nyeri a potot.

MIK A PÓKER ALAPSZABÁLYAI?

A cél az, hogy a játékos két lapjából és az öt közös lapból több licitkörön keresztül a legjobb ötlapos kezet hozza létre. Ezenkívül a legtöbb pókerváltozatot a Texas hold ’emhez viszonyítva értjük a pókerszabályokat, a fogadási köröket és egyebeket illetően (amint azt alább látni fogja).

Akár online, akár hagyományos kaszinókban játszik, érdemes egy pillanatot szánnia arra, hogy átnézze az alapvető pókerszabályokat. Először is, kitérünk néhány szükséges fogalomra, amit tudni kell. A legjobb, ha az egyes fogadási körök elnevezésével kezdjük, majd a pókerjátékban az asztali pozíciók következnek.

MINDEN FOGADÁSI KÖR A PÓKERBEN

Nem minden akció érhető el minden fogadási körben; a játékszabályok átolvasása elengedhetetlen a játék előtt. A játék felépítése azonos a Texas hold’em és az Omaha hold’em pókerhez hasonló asztaloknál, amely a következőkből áll:

 • A pre-flop – Akkor kezdődik, amikor minden játékos megkapja a zárt lapjait, mielőtt a közös lapok kiosztásra kerülnek.
 • A flop – A három közös lap kiosztása után kezdődik.
 • A turn – A negyedik lap kiosztása után kezdődik.
 • A river – Akkor kezdődik, amikor az ötödik és egyben utolsó lapot az asztalra helyezik.

POZÍCIÓK A PÓKERASZTALNÁL

Ahhoz, hogy megértse, hogyan kell pókerezni, elengedhetetlen, hogy megértse azt, hogy milyen pozíciókkal van felosztva a pókerasztal. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amint azt később látni fogja. Ez a négy a következő:

 • Under the gun (Early position)
 • Hijack (Middle position)
 • Lojack
 • Cutoff (Late position) 
 • Button (Late position)
 • Small blind 
 • Big blind

YAz asztali pozíciója befolyásolja, hogy milyen jól helyezkedik el a játékban. Meghatározza, hogy mekkora mozgásterünk van a játékban. Minél jobb a pozíciója, annál magabiztosabban tudja majd kijátszani a lapjait.

A legnagyobb hátrányban akkor lenne, ha elsőként cselekedne, mivel fogalma sincs arról, hogy az ellenfeleinek milyen kezei vannak. Másrészt, ha utolsóként cselekszik, nagy előnyt élvez, mivel látja, hogy minden más játékos hogyan cselekszik és hogyan lép, mielőtt Önre kerülne a sor. Ezáltal képet kaphat arról, hogy az egyes ellenfelek hol tartanak, és végső soron segít meghatározni a nyerő pókerstratégiát. Az osztó mindig utolsóként lép fel a pókerkörben.

MIK A BLIND ANTÉ-K ÉS AZ DEALER BUTTON ANTÉ-K?

A pókerasztal-stratégia a játékban elfoglalt pozíciójától függ. A klasszikus közös kártyás pókerben van egy gomb, egy small blind és egy big blind. Az osztó pozíciója az lesz, aki a gombot tartja. A big blind az osztó gombjától az óramutató járásával megegyező irányban két pozícióban, a small blindtól balra ülő kényszerített tét.

Ez a kényszerített tét először a teljes vak összegét fizeti a pókerjáték potjába, általában a kisvak kétszeresét. A kisvak és a nagyvak a gombtól balra helyezkedik el, és a flop után cselekszik először. A BB a kisvak előtt cselekszik mind a flop előtti, mind a flop utáni szakaszban.

TANULJA MEG A PÓKER NYELVÉT

Miután az összes lapot kiosztották, kezdődik a licitkör. A licitidő letelte után a játékosok a következő lépéseket tehetik meg:

 • Check – Az akciót a következő játékosnak adja át tét nélkül. A check csak akkor érhető el, ha még nem tettek tétet.
 • Bet – Ha még nem tettek tétet, akkor megteheti a tétet. Ha már megtette a tétet, a többi játékosnak válaszolnia kell.
 • Dobás – A dobással automatikusan feladja a lapját, és kiszáll a körből.
 • Megad – Válaszoljon egy másik játékos tétjére azzal, hogy kiegyenlíti azt.
 • Emelés – Egy másik játékos tétjére a tét emelésével válaszol.

FLOP VAGY PRE-FLOP – MI A KÜLÖNBSÉG?

A pozíciókat, a játékköröket és az akciókat már ismertettük, így minden további nélkül térjünk rá a játékmenetre.

Miután minden játékosnak kiosztottak két zárt lapot, a big blindtól balra ülő játékossal kezdődik a flop előtti akció. Amikor minden játékos sorra kerül, eldöntheti, hogy eldobja, megadja vagy emeli a lapot. A licitkör akkor ér véget, ha minden játékos megtette a lépését.

Miután minden játékos lépett, három közös lapot osztanak az asztalra. Ez az úgynevezett flop. Miután a lapokat kiosztották, újabb licitkör kezdődik, amelyben a játékosok checkelhetnek, fogadhatnak, megadhatják, dobhatják vagy emelhetnek.

A flopnál az elsőként cselekvő játékosnak nincs tétje, így ő checkelhet vagy tehet egy tétet. Ez viszont azt jelenti, hogy lehetséges, hogy az egész asztal checkel a flopon. Amint egy játékos tétet tesz, az asztal többi játékosának lehetőségei a megadásra, bedobásra vagy emelésre korlátozódnak. A játékos cselekedete attól függ, hogy milyen erős pókerkezetet remél felépíteni.

A TURN ÉS A RIVER – A HARMADIK ÉS A NEGYEDIK LICITKÖR

A fordulót egy negyedik közös kártya kerül az asztalra, amelyet egy újabb licitkör követ. Most, hogy már négy közös kártya és a kör elején kiosztott két kártya is a kezében van, meg kell tudnia határozni, hogy merre mehet a lapja.

A licitálás a pre-flophoz és a flophoz hasonlóan zajlik: a játékosok checkelhetnek, fogadhatnak, megadhatnak, emelhetnek vagy dobhatnak. Ne felejtse el, hogy az elsőként cselekvő játékosnak nem kell tétet tennie, és a játékosok az első tét megtételéig checkelhetnek. Ezt követően a játékosok csak megadni, emelni vagy dobni tudnak. Ugyanez vonatkozik a következő lépésre, a riverre is.

A river az utolsó lépés a teljesen kialakult ötlapos pókerkézhez az ötödik lappal. Itt teljes mértékben fel tudja mérni a hand erejét. Az, hogy hogyan alakítja ki a pókerkezét, függhet attól, hogy milyen pókerváltozatot játszik. A Texas hold ’em például lehetővé teszi, hogy egy, mindkét vagy egyik zárt lapjából, illetve az öt közös lapból is alkosson egy lapot.

A river után kerül sor az utolsó licitkörre. A fennmaradó játékosok (általában kettő vagy három) közül az első, aki cselekszik, checkelhet vagy tétet tehet, és ha már megtette a tétet, a többi játékos megadhatja, emelhet vagy bedobhatja.

MIT JELENT A SHOWDOWN A PÓKERBEN?

Az utolsó licitkör után legalább két játékos marad a showdownban. Ha senki sem lépett a riveren, akkor az a játékos mutatja fel először a lapjait, aki először lépett. Ha kettőnél több játékos maradt, akkor a balról következő játékos fedezi fel a lapjait, és így tovább az óramutató járásával megegyezően. A legmagasabb ötlapos kézzel rendelkező játékos nyeri a potot, a döntetlen játékosok pedig osztoznak a poton.

A showdown nem csak a kártyák megmutatásáról szól! Versengő játékban ez a játék egyik legstratégikusabb szakasza. Ha úgy látja, hogy az ellenfél megverte a kezét, dönthet úgy, hogy inkább eldobja a lapjait.

A játék a korábbi licitkörök bármelyikében is véget érhet. Ha csak egy játékos marad, a pot az övé, függetlenül attól, hogy megmutatja-e a lapjait.

Továbbá, különbséget kell tenni a stud póker és a draw póker játékok között. A sorsolásos pókerjátékoknál a játékosok a lapjaikat a megmutatásig elrejtik, míg a stud pókerben néhány lapot képpel felfelé osztanak ki.

MI AZ A BLÖFF PÓKER?

A pókerblöff az, amikor egy játékos azért tesz tétet vagy emel, hogy az ellenfele bedobja a tétet, és alapértelmezés szerint megkapja a nyereményalapot. Ha tehát egy játékos alacsony értékű kezet kap, például két párt, akkor az adott játékos emelhet a téteken, hogy egy bizonyos személyiséget adjon ki magából, amely a többi játékost arra készteti, hogy dobjon, hogy ne veszítsen. A játékosok a játék során bármikor blöffölhetnek. A tapasztalt pókerjátékosok csak a legjobb pillanatban blöffölnek – amikor úgy gondolják, hogy ellenfelük nagy valószínűséggel dobni fog.

HOGYAN KELL HÍVNI VAGY BLÖFFÖLNI A GYENGE PÓKERJÁTÉKOSOKAT

Az, hogy megmutatja-e a lapjait vagy sem, szintén a stratégiájához kapcsolódik. Egy jó blöff segítségével az ellenfelei kikaphatnak, ha erős handje van. Az erős hand megmutatása előrébb viheti a versenytársaknál, ha legközelebb már blöfföl. Ha egyáltalán nem mutatja meg, az még jobb lehet; hagyja ellenfeleit találgatni!

VÁLASSZA A MEGFELELŐ STRATÉGIÁT

Mint minden más kaszinójáték, a póker is a szerencsén alapul, így nincs hitelesített nyerő módszer. Ahogy a kártyákat kiosztják egy-egy fogadási körben, a nyerési esélyek mindig változnak.

Például az, hogy megmutatja-e a lapjait vagy sem, stratégiai jelentőségű: ha megmutatja a blöffjét, akkor egy erős handdel nyerhet; ha megmutatja az erős handet, akkor a következő alkalommal blöffölve kerülhet előnybe. A legbölcsebb stratégia lehet, ha egyáltalán nem mutatja meg lapjait, és az asztalt hagyja találgatni!

A póker stratégiák növelhetik az esélyeit, de ne feledje, hogy mindig felelősségteljesen játsszon. További tippekért, hogyan játszhat pókert a számára megfelelő stratégiával, olvassa el a Póker stratégiai útmutató című cikkünket az LV BET Casino blogunkon!

MI A PÓKERKEZEK RANGSORA?

A pókerkezek megjátszásának megtanulásához kulcsfontosságú a kézrangsorok alapos ismerete. Ismerkedj meg a hand rangsorokkal, hogy jó esélyed legyen a nyerésre. A pókerkezek a legmagasabbtól a legalacsonyabbig a következők:

 • Royal Flush – Néha Royal Straight Flush-nek is nevezik, ez a lehető legjobb hand, amit ki lehet érdemelni. A királyi flöss 10-es, bubi, dáma, király és ász, mind ugyanabban a színben.
 • Straight Flush – A Straight Flush öt azonos színű lapot tartalmaz egymás utáni sorrendben.
 • Four-of-a-kind – A Four-of-a-kind négy azonos értékű lapot tartalmaz.
 • Full House – A full house egy három egyforma és egy pár, azaz három egyszínű és két egyszínű kártya.
 • Flush – Öt azonos színű lap.
 • Straight – Öt nem azonos színű lap egymás utáni sorrendben.
 • Three-of-a-kind – A Three-of-a-kind magában foglalja a számszerűen egyforma lapokat és két kickert.
 • Két pár – Két lap egy rangból, további két másik rangú kártya és egy ötödik lap, amely az ötödik lapot megdobja.
 • Egy pár – Bármely azonos rangú kártyapár, amely állhat két bubiból, dámából, királyból vagy ászból.
 • High Card – A magas lap a leggyengébb kéz, amit szerezhetsz, mivel nem tartozik a fenti kategóriák egyikébe sem.

HOGYAN VÁLHAT JÓ PÓKERJÁTÉKOSSÁ

Megvizsgáltuk az asztali pozíciókat, a fogadási köröket, a játékmenetet és a leosztások rangsorát. Ez sok lehet egyszerre, különösen, ha Ön viszonylag új a pókerben. Ha azonban egyszer belejön a dologba, a póker nagyjából sima ügy. Akár tapasztalt játékos Ön, akár nem, itt van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni, amikor pókerezik, akár online, akár egy hagyományos helyszínen pókerezik:

ISMERJE A HAND-JEIT A PÓKERBEN

A legjobb módja a győzelemnek, ha a legerősebb pókerkezetet alakítja ki, de ehhez jól kell ismernie a rangsorolást. A pókerkezek rangsorolása kulcsfontosságú minden pókerjátékban, és meghatározza, hogyan kell alkalmaznia a pókerstratégiáját. Az online pókerasztalok automatikusan megjelenítik a hand rangját, amint a lapokat kiosztják; ez azonban nem így van, amikor hagyományos pókert játszik.

A pókerkezek pókerváltozatonként is változhatnak. Szánjon időt arra, hogy utánanézzen és megtanulja a pókerkezeket, mielőtt asztalhoz ül, hogy növelje az esélyeit és az önbizalmát.

ÜGYESEN KEZELJE AZ ASZTALI TÉTEKET JÁTÉK KÖZBEN

Számos pókerjátékban gyakran vannak tétkorlátok, amelyek korlátozzák a játékosok által elhelyezhető pókerzsetonok mennyiségét.

Online játék során a felhasználói felületen körülbelül hat pókerzseton jelenik meg, amelyek mindegyike egyedi tétértéket tartalmaz. A játékosok számára hasznos, ha megfigyelik az asztal tétkorlátjait, valamint ha tudják, hogy mennyi a pókerzsetonjaik értéke.

Az online pókerjáték típusától függően több különböző méretű tétet is meg lehet tenni:

 • No-Limit játékok – Ezekben a készpénzes játékokban nincs tét- és emelési limit. A játékosok tetszésük szerint emelhetnek és fogadhatnak.
 • Pot-limites játékok – A pot-limites játékok a téteket a pot méretére korlátozzák. A játékosok szabadon emelhetnek és tétet tehetnek, de a maximális tét nem haladhatja meg a pot értékét.
 • Fix limites játékok – Minden tét és emelés nem haladhat meg egy adott körben egy meghatározott összeget.

A nemzetközi pókerversenyeken No-Limit Texas hold ’em játékokat rendeznek. Ezek a Texas hold ’em játékok no-limit tétekkel, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy a legtöbb pókerjátékban szokásos felső határnál több pénzt tegyenek fel.

BÖLCSEN HÚZZA A KÁRTYÁKAT

A játékosok eldobhatnak kártyákat, hogy megpróbálják a hétből a lehető legjobb öt kártyát megszerezni. Az egyik első dolog, amit minden kezdő pókerjátékosnak tudnia kell, hogy az egyes pókerkezek hogyan állnak a többi kézhez képest.

Ha nem fedi fel a lapjait, megakadályozza, hogy ellenfelei jól megismerjék Önt (vagy a blöffjét!), és ez előnyös lehet a későbbi fordulókban. Dolgozzon ki egy stratégiát a lapok cseréjére minden egyes licitkörben, és remélje a lehető legjobb eredményt.

NE JÁTSSZON A SORON TÚL

Szánjon időt arra, hogy megvizsgálja, hogyan játszanak a többi ellenfél játékosai. Az, ahogyan cselekednek, sokat elárulhat arról, hogy milyen kezük van – ne feledje, lehet, hogy ők is blöffölni próbálnak!

Bár a blöff lehet jó stratégia, nem biztos, hogy a győzelemhez vezet. Találkozhat olyan játékossal, aki megkérdőjelezheti a blöffjét, például azzal, hogy megegyezik a tétjével, vagy még nagyobb tétet tesz. Ezért fontos, hogy ne blöfföljön túl gyakran, mert többet veszíthet, mint amennyit nyer. Próbáljon szerencsét egy pókerblöffel, de ne feledje, hogy az időzítés a kulcs.

PÓKER ETIKETT

Minden pókerjátékban vannak szabályok, amelyek szerint a játékot játsszák, valamint a “pókertörvények“, amelyek attól függően változnak, hogy hol játsszák a játékot.

Van néhány etikettszabály is, amellyel szintén tisztában kell lennie. Ezek közül néhány nyilvánvalónak tűnhet, azonban ne becsülje le őket! Mindegyik szabály befolyásolhatja a játékélményedet, nem is beszélve a játékról, ezért legyen tisztában azzal, hogy mit várnak el Öntől egy asztalnál, hogy biztosan a lehető legtöbbet hozza ki a játékból.

Néhány póker etikett szabály listája a következő:

 • Ne zavarja meg a többi játékos kezét vagy fordulóját.
 • Felelősen fogadjon.
 • Adjon borravalót az osztónak.
 • Soha ne mutassa meg a kártyáit más játékosnak, és soha ne nézze meg más játékos kártyáit.
 • Ne módosítsa a zsetonok mennyiségét egy szárazföldi asztalon, a leosztás közepén.ű
 • A zsetonokat tartsa rendezetten és könnyen számolhatóan.
 • Figyeljen arra, hogy mi történik a játékban, és cselekedjen időben.

PÓKER BANKROLL MENEDZSMENT

A póker elsősorban szerencsejáték. A számtalan stratégia és változat játszik a játékos nyerési esélyeivel és valószínűségével; a játék végső soron a szerencsén alapul.

A póker készpénzes játékokban való játékhoz szükséges készségek nem korlátozódnak arra, hogy tudja, melyik hand nyer, vagy a legjobb stratégiát a kapott zsebkártyákhoz. A bankroll kezelése ugyanilyen fontos a készpénzes játékokban való játék és a potenciális győzelem esélyei szempontjából.

Ezt fontos megérteni, mivel a jó pókertőke-menedzsment a kulcsa annak, hogy a Texas hold’emhez hasonló pókerjátékokat játszhass, miközben betartod a saját fogadási limitedet. Ez nehéz lehet, amikor No-Limit játékokat játszol.

Az asztali tétekre vonatkozó fogadási limit alkalmazásával az asztalok megvédik Önt attól, hogy felborítsa a bankrollját. Például találkozhat a Fixed-Limit Texas hold ’em játékokkal, ami azt jelenti, hogy az asztali téteket nem lehet egy bizonyos összegnél magasabbra emelni.

Ez egy ilyen módszer, amely biztosítja a játékmenetet a túl magas fogadási limitektől. A tét azonban a játékos tétje, így minden játékosnak egészséges bankroll-kezelést kell alkalmaznia ahhoz, hogy élvezhesse, amit a játék kínál.

További póker bankroll menedzsment tippekért látogasson el a póker bankroll menedzsment cikkünkre az LV BET Casino blogunkon!

HOGYAN KELL ONLINE PÓKEREZNI

Bár az online póker sok olyan jellemzővel rendelkezik, amely kiemelkedik a többi közül, a játékmenet összességében nem sokban különbözik a szárazföldi pókerjátékoktól. Függetlenül attól, hogy milyen típusú pókerjátékot választ, a cél mindig az, hogy a lehető legerősebb leosztást alakítsuk ki; hogy ez hogyan sikerül, az csak a szerencsén múlik! A póker stratégiáknak is lehet szerepe.

Ennek ellenére nézzük meg, hogy mi a különbség az online és az élő pókerjátékok között.

KÜLÖNBSÉGEK AZ ONLINE PÓKER ÉS AZ ÉLŐ PÓKER KÖZÖTT

Az online pókerben a ház ellen játszanak, és minden játékos független döntéseket hoz ugyanazon öt lapról. Nincs közös pot sem, a játékosok egyénileg fogadnak, és a kifizetéseket az utolsó kör végén számítják ki.

Az élő kaszinójátékokat úgy tervezték, hogy rendkívül magával ragadóak és hitelesek legyenek, így a játékosok úgy érezhetik, hogy ott vannak, ahol az akció zajlik. Ez lehetővé teszi, hogy a világ minden tájáról érkező játékosok egymással játszhassanak, miközben megtapasztalhatják, hogyan játszanak a játékot a hagyományos helyszíneken.

Az online játék előnye, hogy a felhasználói felületen könnyen hozzáférhet minden szükséges tudnivalóhoz. Ehhez képest az élő osztókkal valószerűbbnek érzi az élményt, és az élő kaszinójátékok izgalmasabbnak tűnhetnek.

Az online játékban az a legjobb, hogy ha még nem áll készen arra, hogy belevesse magát, a demójáték lehetővé teszi, hogy begyakorolja a legjobb póker stratégiákat, és beállítsa személyes preferenciáit, így tudja, hogy mely játékokra érdemes figyelnie a jövőben – mindezt anélkül, hogy kimerítené a bankszámláját!

A LEGJOBB PÓKERVÁLTOZATOK

Rengeteg pókerváltozat létezik, mindegyik egyedi funkciókkal és fantasztikus játékmenettel. Íme néhány a legnépszerűbbek közül:

HOLD ‘EM PÓKER

A hold’em játékoknak többféle változata is létezik. A legnépszerűbb változat a Texas hold ’em, de nem ez az egyetlen hold ’em változat.

A Casino Hold ’em és a Grand Hold ’em Poker két olyan közkedvelt asztal, amelyet nem kevés játékos látogat.

A HOLD ‘EM PÓKER ALAPVETŐ SZABÁLYAI

A Texas hold ’emhez hasonlóan a cél a legerősebb kéz felépítése és az osztó legyőzése. A fogadási körök is nagyon hasonlóan működnek, így a játék során nem érik meglepetések a játékosokat. Ennek ellenére a fogadási struktúra eltérhet az egyes hold’em-játékok között – különösen a No Limit Hold’em esetében.

Ha a játékosok bármikor bizonytalanok lennének a játékszabályokkal kapcsolatban; bármikor megkereshetik az “információ” gombot a játékfelületen, hogy megnézhessék a részletes magyarázatot mindenről, amit tudniuk kell.

OMAHA PÓKER

Az omaha póker célja, hogy a legjobb döntések meghozatalával, az egyes leosztások megjátszásával megnyerje az összes pénzt a potban. A Texas hold’em és az omaha póker közötti hasonlóságok közé tartozik, hogy a pókercsaládon belül a legalacsonyabb a házelőny. Néhány kulcsfontosságú különbség azonban befolyásolja a játék és a győzelem módját.

BAZ OMAHA PÓKER ALAPVETŐ SZABÁLYAI

Először is, az omaha játékosok kettő helyett négy kártyát kapnak a kezdéskor. A játék előrehaladtával az osztó egy újabb közös kártyát helyez képpel felfelé az asztalra, legfeljebb öt kártyáig. Minden alkalommal, amikor az osztó egy új közös lapot fed fel, a licitálás folytatódik, és itt a dolgok bonyolulttá válhatnak. Ugyanis az egyes játékosok lehetőségeinek száma minden alkalommal gyorsan növekszik.

A játékosoknak pontosan két zárt lapot és három közös lapot kell felhasználniuk az öt lapos kezük kialakításához. A nyerő kezek megegyeznek a Texas Hold ’emben játszottakkal, de csak egy zárt lapot tartalmaznak.

A pot limit Omaha és az Omaha hi-lo az Omaha legnépszerűbb pókerváltozatai. Az Omaha Hi pókerjátékokban a legmagasabb lapot felmutató játékos nyeri a teljes potot. Pot limit omaha játékban a minimális tét megegyezik a big blind összegével, hacsak más játékosok nem tettek Ön előtt ugyanabban a körben.

SEVEN-CARD STUD

A Seven Card Stud a legnépszerűbb a póker stud játékok közül. A Seven-Card Stud egykor a póker első számú változata volt, mielőtt a Texas hold ’em kiszorította a trónról.

A SEVEN-CARD STUD PÓKER ALAPVETŐ SZABÁLYAI

Az első licitkör megkezdése előtt a játékosoknak ante-t kell tenniük. Ezután kapnak két lefordított lapot és egy felfordított lapot (az ajtókártyát). Az a játékos, akinek a legalacsonyabb felfordított lapja van, cselekszik először, teljes tétet vagy “bring-in” tétet téve.

A második licitkörben a játékosok egy újabb felfordított lapot kapnak. A legjobb nyílt lapokkal rendelkező játékos cselekszik először, majd két további fogadási kör következik, amelyben a játékosok még egy nyílt lapot kapnak. Az utolsó licitkörben a játékosok egy utolsó, képpel lefelé fordított lapot kapnak, amikor is a legerősebb lapot kell kialakítaniuk a kiosztott hét lapból.

HÁROMKÁRTYÁS PÓKER

A Three Card Poker a póker egyik gyors póker változata, mivel a cél egy háromlapos kéz megszerzése – kevesebb, mint öt lap, mint a hagyományos Texas hold ’em. Ebben az esetben kevesebb közös lapot osztanak, és a small és big blind sem szerepel.

A HÁROMKÁRTYÁS PÓKER ALAPVETŐ SZABÁLYAI

Ezt a pókerjátékot 52 lapos paklival és digitális tétchipekkel játsszák. A háromkártyás póker szabályai és céljai nagyon egyszerűek – próbálja meg a lehető legjobb háromkártyás pókerkezet kialakítani és legyőzni az osztót.

Az osztó három zárt lapot oszt ki. Miután megkapta a lapokat, újabb licitkör kezdődik. Most el kell döntenie, hogy folytatja-e a játékot, vagy bedobja. Ha dob, elveszíti az ante tétjét. Ha azonban tovább játszik, akkor az eredeti Ante tétjével megegyező Play tétet kell tennie. Ezután az összes lapot felfedik, és a legmagasabb rangú háromlapos kéz nyer.

További tippekért látogasson el a Hogyan játsszunk 3-kártyás pókert az LV BET Casino Blogon!

VIDEÓ PÓKER

A normál pókerhez képest a videópókerben sokkal alacsonyabb a ház előnye. Nem igényel semmilyen interakciót az osztóval.

A videó pókerben is van véletlenszám-generátor, akárcsak az online nyerőgépekben. Míg az online nyerőgépeknél az RNG határozza meg, hogy mely szimbólumok kerülnek a nyerőgépbe, addig a videopókerben a pakli megkeverésére használják.

A VIDEOPÓKER ALAPVETŐ SZABÁLYAI

A videopóker játék hasonlít az öt lapos sorsolású pókerhez. Minden forduló elején öt kártyát osztanak ki, és a játékosoknak el kell dönteniük, hogy melyik kártyát tartják meg, és melyiket dobják el és cserélik le. A játékosok megtarthatják vagy kicserélhetik a kártyákat az “Osztás” és a “Tartás/lemondás” gomb segítségével, amikor földi videópóker-automatán játszanak. Online a játékosok a kártyákra kattintva jelzik, hogy mely kártyákat kívánják megtartani.

A videópóker játékokkal kapcsolatban az az egy dolog, hogy ez egy szóló játék, tehát nem fog más játékosok ellen játszani. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a legjobb nyerő lap létrehozására koncentrálhat, blöffölés nélkül.

További tippekért a videó pókerről, látogasson el a videó pókerről szóló cikkünkre az LV BET Casino Blogon!

EGYÉB PÓKERTÍPUSOK

Néhány más pókerjátékkal is találkozhatunk az LV BET-nél:

KÖVETKEZTETÉS – TANULJA MEG AZ ALAPVETŐ PÓKERSZABÁLYOKAT ÉS JÁTSSZON ÚGY, MINT EGY PROFI

Most, hogy megértette a Texas hold ’em alapjait, kipróbálhatja szerencséjét az asztaloknál. A pókerstratégiáját online útmutatók segítségével vagy oktatóvideók megtekintésével fejlesztheti. Ez segíthet megérteni az esélyeket, a ház előnyét és a pókerváltozatokban megtalálható egyéb pókerszabályokat. A legfontosabb, hogy felelősségteljesen játsszon és szórakozzon!

PÓKEREZZEN AZ LV BET ONLINE KASZINÓBAN

Tegye próbára képességeit az LV BET kaszinóban, ahol autentikus pókerasztalok prémium kategóriás választékát találja. Lehet, hogy elég szerencsés ahhoz, hogy egy-két élő kaszinó bónuszt találjon útközben, ezért tartsa nyitva a szemét az új kaszinó ajánlatokért a “Promóciók” oldalunkon.

Ha váltani szeretne, ajánljuk más Élő Kaszinó játékainkat, mint például a klasszikus rulett, baccarat és blackjack, valamint az olyan interaktív élő játékshow-kat, mint a Crazy Time és a Mega Ball!

GY.I.K.

MELYEK A LEGJOBB ONLINE PÓKERJÁTÉKOK?

A legjobb online pókerjátékok közé tartozik a Seven Card Stud Poker, a Five-Card Draw Poker, az Ultimate Texas Hold ‘Em és a Caribbean Stud Poker. A legjobb online póker játékokról többet talál a Legjobb online póker játékok cikkünkben az LV BET Casino blogon!

MENNYIRE FONTOS A JÓ POZÍCIÓ A PÓKERBEN?

Az asztali pozíciója nagyon fontos a pókerben. A kényszerített tétek, mint például a big blind, a játékos ülőhelyének függvényében értendők.

MIK A PÓKER LEOSZTÁSOK RANGSORA?

A játékos által megszerezhető kezek listája csökkenő sorrendben a következő: Royal Flush (vagy Royal Straight Flush), Straight Flush, négyes, full house, flöss, sor, hármas, két pár, egy pár és magas lap. melyek a legjobb online pókerjátékok?

A legjobb online pókerjátékok közé tartozik a Seven Card Stud Poker, az Five-Card Draw Poker, az Ultimate Texas Hold ‘Em és a Caribbean Stud Poker. A legjobb online póker játékokról többet is talál a Legjobb online póker játékok cikkünkben az LV BET Casino blogon!

MENNYIRE FONTOS A JÓ POZÍCIÓ A PÓKERBEN?

Az asztali pozíciója nagyon fontos a pókerben. A kényszerített tétek, mint például a big blind, a játékos ülőhelyének függvényében értendők.

MIK A PÓKER LEOSZTÁSOK RANGSORA?

A játékos által megszerezhető kezek listája csökkenő sorrendben a következő: Royal Flush (vagy Royal Straight Flush), Straight Flush, négyes, full house, flöss, sor, hármas, két pár, egy pár és magas lap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *