A LABOUCHERE STRATÉGIA MAGYARÁZATA

A LABOUCHERE STRATÉGIA MAGYARÁZATA

A Labouchere fogadási stratégia, más néven Cancelation rendszer vagy Split Martingale stratégia, egy nagyon népszerű, de összetett negatív progressziós fogadási rendszer, amelyet a rulettben használnak. 

Jónéhány gyakorlást igényel, ezért nem ajánlott azoknak, akik még nem ismerik az összetett fogadási stratégiákat. Egyszerűbben fogalmazva, lehetővé teszi, hogy eldöntse, mennyit szeretne fogadni, és mennyi ideig szeretne játszani. Ahhoz, hogy jobban megértsük, hogyan működik ez a fogadási stratégia, egy kicsit mélyebbre kell merülnünk a témában.

MI AZ A LABOUCHERE-RENDSZER?

Labouchere Roulette System ExplainedA Labouchere-rendszert Henry Labouchere fejlesztette ki, és olyan páros pénzes fogadásokra tervezték, mint a Piros/Fekete, Páratlan/Páros és Alacsony/Magas (1-18/19-36). Más fogadások, mint például a Straight Up vagy a Split, nem alkalmasak erre a fogadási rendszerre. Használható azonban más, páros pénzes játékokban, mint például a craps és a baccarat

A Labouchere fogadási rendszer egy negatív progressziójú fogadási rendszer, amely megköveteli, hogy a tétet növelje egy vesztes tét elhelyezése után, hasonlóan a Martingale rendszerhez. A legfontosabb különbség itt azonban az, hogy nem egyetlen győzelemmel próbálja meg behozni az összes korábbi veszteségét, hanem ennek érdekében több különálló győzelemre összpontosít. 

Ennek a fogadási rendszernek az a célja, hogy egy nyerő célt határozzon meg, és azt egy kezelhető számsorozatra bontsa le. Ez a kezdeti sorozat lesz a fogadási vonala vagy fogadási mintája, ahol a számok megmondják, hogy mennyit kell fogadnia egy adott fordulóban.

HOGYAN MŰKÖDIK A LABOUCHERE RULETT FOGADÁSI STRATÉGIA?

Hogy jobban megértsük, hogyan működik a Labouchere-rendszer, vegyük a következő példát.

Tegyük fel, hogy szeretne potenciálisan 10 eurót nyerni. Kialakíthat egy egyszerű sorrendet, például 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1, vagy módosíthatja azt saját belátása szerint. Az 1-2-3-2-1-1-1 szekvencia is ugyanolyan jól működik, ezért használjuk ezt! 

 • Az első és az utolsó számot a feltett tét értékének meghatározására használjuk, és a nyeremény esetén áthúzásra kerülnek. A veszteségek a sorozat végén kerülnek hozzáadásra. Példánkban az első tétje 2 € lenne, mivel ez az első számjegy (egy) és az utolsó számjegy (egy) összege. 
 • Ha megnyeri ezt a kört, ez a két számjegy áthúzásra kerül, és kiesik az eredeti sorrendből. Most a 2-3-2-1 számmal dolgozik, ami azt jelenti, hogy a következő tétje 3 €. 
 • Ismételje a folyamatot, amíg az összes számot ki nem iktatja az eredeti fogadási sorrendből. 
 • Ha már nem maradt több szám, akkor vagy abbahagyja a fogadást, vagy hozzon létre egy új sorrendet, és folytassa. 

Ez arra az esetre vonatkozik, ha nyer; a Labouchere stratégia azonban megköveteli, hogy másképp játsszon, ha vesztes szériába kerül:

 • Ha ugyanazzal az 1-2-3-2-1-1 sorozattal indul, és elveszíti az első 2 eurós tétjét, akkor ahelyett, hogy eltávolítaná a számokat az eredeti számsorozatból, hozzá kell adnia a tétjét a sorozat végéhez.
 • Ebben az esetben a számsor 1-2-3-2-2-1-1-1-2 lesz. Ha a következő pörgetések kimenetele is vesztes tét, akkor a sorozatot tovább bővíti. 
 • A szekvencia addig folytatódik, amíg az összes számot ki nem iktatja a nyeremények révén, ekkor eléri eredeti célját, és elkezdhet egy új szekvenciát, vagy szünetet tarthat a játékban. 

Ez a stratégia kiváló választás azoknak a kaszinójátékosoknak, akik javítani szeretnék a bankrolljuk kezelését és felelősségteljesen játszani. Ha konkrét célt tűz ki, és azt apró, kezelhető lépésekre bontja, akkor esetleg nagyobb kontrollt érhet el a játék felett. Egy tetszés szerinti sorrendet is létrehozhat attól függően, hogy mennyit szeretne megpróbálni nyerni. Minél hosszabb a számsorozat, annál több időt vesz igénybe a teljesítése – és annál nagyobb a kockázat. 

A LABOUCHERE FOGADÁSI RENDSZER HASZNÁLATÁNAK MÓDJA

Most, hogy már van egy elképzelése arról, hogyan működik ez a negatív progressziós rendszer, nézzük meg a Labouchere fogadási rendszert a gyakorlatban ezzel a gyors táblázattal:

Vegyük a szekvenciát: 1-4-5-3-2, összesen 15 euró értékben.

Tét Sorozat Eredmény Eredmény Profit
€ 3 1-4-5-3-2 Veszteség -€ 3 -€ 3
€ 4 1-4-5-3-2-3 Veszteség -€ 4 -€ 7
€ 5 1-4-5-3-2-3-4 Győzelem + €5 -€ 2
€ 7 4-5-3-2-3 Veszteség -€ 7 -€ 9
€ 11 4-5-3-2-3-7 Győzelem + €11 + €2

Ne feledje, a sorozat addig folytatódik, amíg az összes számot ki nem húzza, de a lényeget már érti.

A LABOUCHERE STRATÉGIA ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI

Mint sok más negatív progressziós rendszernek, a Labouchere rendszernek is van néhány előnye és hátránya is. 

Amikor az online szerencsejátékról van szó, nincs tökéletes stratégia vagy fogadási módszer, amely garantálja, hogy legyőzi a ház előnyét és több pénzt nyer. A fogadási rendszerek egyszerűen arra szolgálnak, hogy a legjobb nyerési esélyeket biztosítsák ahelyett, hogy vakon menne bele egy játékba, tehát ez nem azt jelenti, hogy a stratégiák nem hasznosak.

Nézzük meg a Labouchere-rendszer használatának előnyeit és hátrányait:

ELŐNYÖK

 • Lehetővé teszi a sorrend testre szabását annak alapján, hogy mennyit szeretne nyerni.
 • A Labouchere fogadási rendszert aszerint is testre szabhatja, hogy mennyi ideig szeretne rulettezni.
 • Ha ezt a fogadási rendszert használja, a nyerő fogadásoknak nem feltétlenül kell meghaladniuk a vesztes fogadások számát. A Labouchere-rendszer arra épít, hogy 1:1 páros pénzt érő fogadásokon valószínűleg nullszaldós és kis nyereséget érhet el. 
 • A legbiztosabb kipróbálandó sorozat a 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-1, amelyet Johnson-féle progressziónak nevezünk. 
 • A játékosok annyiszor oszthatják fel a szekvenciát, ahányszor csak akarják, hogy elkerüljék a hosszú vesztes szériát. 

HÁTRÁNYOK

 • A Labouchere rendszer viszonylag összetett, és nem ideális kezdők számára.
 • Nagyon óvatosnak kell lenni, amikor a bankroll kezeléséről van szó.
 • A szekvencia meglehetősen hosszúra nyúlhat, ha vesztes szériába kerül. Végül nehezen tudja tartani a veszteségeket, különösen, ha nem rendelkezik hatalmas pénztárcával.
 • Ha nagyobb célt tűzött ki, a hosszabb számsorozat nagyobb kockázatot jelent. Fontolja meg, hogy kisebb sorozatokra bontja, és több, rövidebb szakaszban vágjon neki.

LABOUCHERE STRATÉGIAI TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Úgy gondolja, hogy a Labouchere-rendszer megfelel az Ön fogadási stílusának? Íme néhány tipp és trükk, amit érdemes szem előtt tartania, mielőtt a következő fogadását megteszi:

TŰZZÖN KI EGY VÉGCÉLT

Ahelyett, hogy bármilyen véletlenszerű sorrendet állítana be, határozzon meg egy végcélt, amely felé szeretne dolgozni, majd ossza fel azt egy megvalósítható sorrendre, hogy ezzel a céllal megegyező profitot érjen el. Fontos, hogy a számok véletlenszerű eldöntése helyett a cél kitűzésekor a pénztárcáját tartsa szem előtt, mivel előfordulhat, hogy a végén magas – néha túl magas – téteket kell tennie.

KISEBB CÉLLAL KEZDJEN

A Labouchere-rendszer kissé zavarossá és bonyolulttá válhat, amikor számokat töröl ki, vagy számokat ad hozzá a sorrendhez. Mindig azt javasoljuk, hogy kezdetben egy kisebb céllal kezdjen, amíg meg nem tanulja a dolgokat, és el nem sajátítja a törlési folyamatot.

EGY NAGY CÉLT KISEBB SOROZATOKRA BONTANI

Az előző pontunkból kiindulva, ha már megtanulta a dolgokat, és ki akar tűzni egy nagy profitcélt, azt javasoljuk, hogy a célt több kisebb sorozatra ossza fel, ahelyett, hogy egyetlen hosszú sorozatot választana. Ennek az az oka, hogy a végén több olyan fogadást fog játszani, amelyek túl nagyok lehetnek a bankrollja számára. Ahogy említettük, a nagyobb szekvenciák nagyobb kockázatot jelentenek, ezért a legjobb, ha inkább kisebb szekvenciákhoz ragaszkodik.

RENDELKEZZEN JÓ BANKROLL-KEZELÉSI STRATÉGIÁVAL

Mivel ez a stratégia arra összpontosít, hogy minden alkalommal, amikor veszít, több tétet tegyen, jó, ha van egy bankroll-kezelési stratégiája, mielőtt megteszi a kezdeti tétet. 

A bankroll-kezelési stratégia segít megóvni a pénzeszközeit azáltal, hogy tétlimiteket állít be, és biztosítja, hogy ne költse el egyszerre az összes pénzét. Enélkül, különösen a Labouchere rendszer használata esetén előfordulhat, hogy pénzhiány miatt ki kell szállnia a játékból, mielőtt elérné a célját.

ELŐSZÖR GYAKOROLJA A TÖRLÉSI RENDSZERT

A demó módban való gyakorlás a legjobb módja annak, hogy elsajátítsa a rendszer működését. 

Amikor online kaszinójátékokkal játszik, észre fogja venni, hogy a kaszinók gyűjteménye tele van First-Person asztalokkal is. Ezekben a játékokban élő osztó helyett egy számítógép által generált rulettkerék van, és emiatt ezekhez a játékokhoz is tartozik egy demó mód.

A demó mód a játék ingyenesen játszható változata, amely lehetővé teszi, hogy virtuális pénzeszközökkel ingyenesen tegyen téteket. Bár a nyereményeket nem tudja majd begyűjteni, mivel minden egyes tét virtuális lesz, a demó tökéletes arra, hogy a Labouchere-t kipróbálhassa, mielőtt belevetné magát az igazi játékba. Játsszon, ameddig csak akar, és ha a demót már teljesen kiélvezte, töltsön be egy valódi rulettjátékot!

Ne feledje, hogy az Ön joghatóságától függően előfordulhat, hogy regisztrálnia kell egy fiókot. Ellenkező esetben látogatóként játszhat a demóval. 

PRÓBÁLJA KI A LABOUCHERE RENDSZERT AZ LV BET-NÉL

A Labouchere-rendszer egy hatékony és szórakoztató stratégia, amely segíthet feltérképezni a lehetséges célt. Mindaddig, amíg jól kezeli a bankrollját, és ésszerű célokat tűz ki, a Labouchere fogadási rendszer segíthet abban, hogy nagyobb kontrollt alakítson ki a szerencsejátékok felett. 

Ez a rendszer leginkább külső fogadásokkal működik, és néha van az a tévhit, hogy ez a fogadási rendszer garantálja a győzelmet, de ez egyszerűen a szerencsejátékos tévhite.

Bár a veszteségeket nem lehet elkerülni, a megfelelő bankroll-kezeléssel minimalizálhatja a kockázatot. 

Ha megunta a Labouchere-rendszer használatát, számos más negatív progressziós rendszert is kipróbálhat, például a Fibonacci-rendszert, amely a Fibonacci-sorozaton alapul, vagy a Martingale-rendszert, amelyet amerikai progressziós rendszerként is ismerünk. Kipróbálhat más fogadási stratégiákat is, mint például a Paroli-rendszer vagy a D’Alambert-stratégia.

Csak győződjön meg róla, hogy ezeket a módszereket egy biztonságos online kaszinóban próbálja ki, és szerencséjére az LV BET történetesen az egyik legjobb fogadási oldal. Játsszon rulettet, más kaszinójátékok mellett, az LV BET-nél, és élvezze a páratlan játékélményt. A sportfogadás fanatikusainak még egy akciódús sportfogadást is kínálunk, valamint rengeteg promóciót, hogy fokozzuk a játékot!

GYIK

MŰKÖDIK A LABOUCHERE RENDSZER?

Igen is és nem is. Amikor a rulettasztalnál játszik, sokféle tét közül választhat, így előfordulhat, hogy kisebb tétek megtételénél megreked, és egyáltalán nem kap kifizetést. Egy fogadási stratégia, konkrétan a Labouchere-rendszer segíthet növelni a következő tétnél a nyerési arányt. Ennek ellenére a rulett szerencsejáték, így a győzelem soha nem garantált. 

A LABOUCHERE-STRATÉGIA EGY NEGATÍV PROGRESSZIÓS RENDSZER?

Igen! A Labouchere stratégiát negatív progressziós rendszerként jellemzik. Ez azért van így, mert a negatív rendszerekben minden egyes alkalommal növelni kell a tétet, amikor veszít, és csökkenteni a tétet, amikor nyer. Az ötlet az, hogy a veszteségeket gyakori kis nyereményekkel ellensúlyozza. 

A LABOUCHERE RENDSZER EGY TÖRLÉSI RENDSZER?

Igen, Henry Labouchere azért alkotta meg ezt a stratégiát, hogy érvénytelenítési technikaként használhassa. A Labouchere-stratégia lényege, hogy számsorozatot alkot, és ezeket a számokat minden egyes alkalommal, amikor nyerő tétet ér el, törli. Ha azonban az előző tétje veszteséget eredményezett, akkor az a tét hozzáadódik a sorozathoz. 

MI A LEGJOBB LABOUCHERE-SOROZAT?

A legjobb Labouchere-sorozat egy olyan sorozat, amely lehetővé teszi, hogy tétenként átlagosan a bankrolljának 2%-át tegye fel. Ennek ellenére ajánlott, hogy az újoncok a 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-1, azaz a Johnson-féle progresszióval kezdjenek, mivel ez a legbiztonságosabb szekvencia, amivel kezdhetnek. Mindenesetre először mindenképpen gyakoroljon a választott szekvencia használatával a demó módban.

MI AZ A FORDÍTOTT LABOUCHERE RENDSZER?

A fordított Labouchere-rendszert úgy tervezték, hogy ellensúlyozza az eredeti Labouchere-stratégia egyetlen nagy hibáját: előfordulhat, hogy a végén nagyon gyorsan kimerül a számlája. A fordított Labouchere-rendszerrel ehelyett kis összegeket veszít, és esélye van arra, hogy nagy nyereséget érjen el. Vegyük ezt a példát:

Tegyük fel, hogy van egy 1-2-3-4 sorozata. A ciklus első tétje a sorozat első és utolsó számának összegével lenne egyenlő. Ebben az esetben tehát az első tétje 5 euró lenne. 

Ha nyer, akkor ezt a tétet hozzá kell adnia a sorozat végéhez. Ha veszít, akkor az első és az utolsó számot törölnie kell.

A LABOUCHERE-RENDSZERT CSAK RULETTASZTALNÁL HASZNÁLHATOM?

Nem! Bár ezt a stratégiát úgy tervezték, hogy ruletten működjön, a Labouchere-rendszert használhatja craps és baccarat asztalokon is!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *