FIBONACCI STRATÉGIA RULETTBEN

FIBONACCI STRATÉGIA RULETTBEN

Ha éppen rulettezni készül, és néhány érdekes fogadási stratégiát keres, nem is bukkanhatott volna jobb posztra. Ez a cikk a Fibonacci rulett rendszer – egy negatív progressziós stratégia, amely a Martingale-rendszerhez hasonlóan működik – alapjaival foglalkozik.

Ez a rulett fogadási rendszer veszteség esetén a tét növelését, nyerés esetén pedig csökkentését írja elő, de egy kicsit árnyaltabb, mint más stratégiák. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon erről a fogadási stratégiáról, és arról, hogyan használhatja a rulettjátékok során.

MI AZ A FIBONACCI STRATÉGIA RULETTBEN?

A Fibonacci rulett stratégia szorosan kapcsolódik a híres Fibonacci-sorozathoz, amelyet gyakran alkalmaznak a matematikában és a tudományban. Az aranymetszés, amely a természetben előforduló kiszámítható mintákat írja le, a Fibonacci-sorozatból származik.

Ezt a számsorozatot először Leonardo Bonacci mutatta be 1202-ben megjelent “Liber Abaci” című művében, amelyben a kagylóhéjaktól kezdve a nyulak populációnövekedéséig mindenben jelölte ennek a sorozatnak a megjelenését. Leonardo Bonacci a 15. századi történelmi feljegyzésekben Leonardo filius Bonacci (Bonacci fia) néven szerepel, innen a Fibonacci név. Ezért sokan Leonardo Fibonacci néven emlegetik az olaszt, annak ellenére, hogy hivatalos neve Leonardo Bonacci.

A FIBONACCI-SOROZAT

Fibonacci Roulette Strategy – Complete Guide for BeginnersA Fibonacci-sorozat nullával és eggyel kezdődik, és a következő számok az előző két szám összege. A Fibonacci-sorozat a következőképpen alakul: 0, 1, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377 és így tovább.

A rulettfogadás szempontjából a sorozat kezdetének az 1-et tekintjük, és nem a 0-t, mivel a 0 szám egyszerűen érvényteleníti a tétet. A Fibonacci-sorozat végtelen, így nem aggódnánk amiatt, hogy bármikor véget ér.

Nézzük meg, hogyan alkalmazható a Fibonacci-fogadási rendszer a rulettfogadásra.

A FIBONACCI STRATÉGIA HASZNÁLATA RULETTBEN

Mint minden negatív progressziós fogadási rendszer esetében, itt is ajánlott kis téttel kezdeni. Ha már szerzett némi tapasztalatot a Fibonacci-fogadási rendszer használatával, nyugodtan módosíthatja a tétet, ahogyan jónak látja.

A Fibonacci-stratégia rulettben való alkalmazásához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket. Kezdő tétként egy 1 eurós, egy egységnyi tétet használunk.

 • Ha még csak kezdő játékos, javasoljuk, hogy játsszon az RNG rulett ingyenes demó verziójával. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a rulettjáték tempóját, és gyakorolja a fogadási stratégiákat anélkül, hogy a bankszámláját kimerítené. Ha készen áll a valódi tétekkel való játékra, élvezheti az első személyű rulettasztalokat, vagy csatlakozhat az egyik legjobb online kaszinó élő kaszinó rulettjátékához: LV BET!
 • Foglaljon helyet, és tegye meg 1 eurós kezdő tétjét kizárólag páros pénzes fogadásokra, például a Piros/Fekete, Páratlan/Páros és Alacsony/Magas (1-18/19-36) fogadásokra.
 • Tartsa kéznél a fogadási sorrendet; az új kaszinójátékosoknak ajánlott, hogy legfeljebb az első 10 számot használják: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 és 55.
 • Akár megnyeri, akár elveszíti az első tétet, a következő tétje is 1 € legyen.
 • Ha megnyeri a második tétet, folytassa az 1 eurós téteket, amíg nem veszít.
 • Ha vesztes tétet szenved el, növelje a tétjét a sorban következő számra, 2 euróra.
 • Ha további vesztes fogadások következnek, lépjen tovább (az előző két tét összegével) a sorozatban a következő nyereményig. Például három egymást követő vereség esetén a következő téteknek 3, 5 és 8 €-nak kell lenniük.
 • Ha a sorozat egy nyeréssel ér véget, csökkentse a tétet úgy, hogy a sorozatban két számmal hátrébb lép. Ha például a 8 eurós tétet megnyerte, a következő tétje 3 euró legyen.

Ez minden, ami a Fibonacci-fogadási rendszerről szól! Ha már egyszer elkezdte a Fibonacci-számsorozatot, minden a fenti lépések újra és újra történő megismétléséről szól. A Fibonacci-stratégiát viszonylag könnyű megtanulni és használni, de azt tanácsoljuk, hogy körültekintően használja.

Javasoljuk, hogy állítson fel limiteket, és tartsa magát a bankrolljához, mivel ez a stratégia messze nem tekinthető kifogástalan stratégiának.

HOGYAN MŰKÖDIK A FIBONACCI FOGADÁSI RENDSZER A RULETTBEN

Mielőtt használná a Fibonacci rulett stratégiát, javasoljuk, hogy vessen egy pillantást az alábbi grafikonra, mivel az szemléletesen mutatja be, hogyan is néz ki valójában ez a negatív progressziós rendszer.

GRAFIKON

Amint láthatja, a hosszú veszteségsorozatok nagyon is lehetségesek, ezért fel kell készülnie a közepes kockázat elviselésére, ha valóban ki akarja próbálni a Fibonacci-rendszer használatát.

Ennél is fontosabb, hogy ez a grafikon azt a tényt szolgálja, hogy a Fibonacci-módszer nem egy varázslatos fogadási rendszer, amely segíthet a nyerési arányodon.

Akár európai rulettet, akár amerikai rulettet vagy bármely más rulettváltozatot játszik, a Fibonacci fogadási stratégia csak annyiban segíthet a vesztes pörgetések visszaszorításában, amennyire a szerencséje engedi. A Fibonacci-rendszert az európai rulettkeréknél javasoljuk használni, mivel annak házelőnye sokkal alacsonyabb, mint az amerikai ruletté.

A FIBONACCI RENDSZER SZABÁLYAI, AMELYEKET ISMERNIE KELL

Mielőtt kipróbálná a Fibonacci rulett stratégiát a rulettasztalnál, azt tanácsoljuk a rulettjátékosoknak, hogy fordítsanak nagy figyelmet az online rulett következő szempontjaira. Mint minden negatív progressziós rendszer esetében, itt is ügyelni kell arra, hogy megértsük, hogyan befolyásolják a játékélményt.

A HÁZ ELŐNYE

Van egy nagy tévhit, amely azt az elképzelést támasztja alá, hogy a Fibonacci-rendszer, sok más fogadási rendszerrel együtt, befolyásolja a ház előnyét. Ez nem így van. A páros pénzes fogadások választása az egyik módja annak, ahogyan ez a rendszer megpróbálja meghosszabbítani a játékidőt, de ez egyáltalán nem befolyásolja a játék házelőnyét.

Ezt a fogadási rendszert kipróbálhatja úgy, hogy magas oddsú fogadást választ, de ez végül mindig a bankrollját fogja kimeríteni, mivel nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy elég gyakran fizet, hogy ellensúlyozza a veszteségeket.

TÉTKORLÁTOK

Egy hosszú vesztes sorozat azt jelentheti, hogy elérheti az asztali limitet. Amint azt alább megemlítjük, javasoljuk, hogy állítson fel egy személyes limitet arra vonatkozóan, hogy mennyi pénzt hajlandó elkölteni. Az asztali limitek nem véletlenül vannak, ezért nem lenne értelme, hogy a céljukat azzal ellensúlyozza, hogy állandóan feltölti a készpénzkészletét.

BANKROLL

Semmi sem változtat azon a tényen, hogy a rulett az egyik olyan kaszinójáték, amely a nyers szerencsére épül. A Fibonacci rulettstratégia, valamint az összes többi létező rulettstratégia sem segíthet abban, hogy gyakrabban nyerjen.

A legjobb megoldás, ha felállít egy szerencsejáték költségvetést, és tartja magát hozzá, függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel fogad a rulettben. Ha folyamatosan pénzt süllyeszt el az online rulettbe, az végül indokolhatja a w felhívását, ezért ezt a gyakorlatot érdemes elkerülni.

FIBONACCI RENDSZER ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI

Minden rulett fogadási rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a Fibonacci-rendszer sem különbözik ettől. Mielőtt elkötelezné magát e vagy bármely más rulettstratégia mellett, mindenképpen vegye figyelembe az egyes előnyöket és hátrányokat, hogy eldönthesse, érdemes-e követni.

ELŐNYEI

 • Ennek a stratégiának az egyik előnye, hogy könnyen követhető és kivitelezhető. 
 • A Fibonacci köré épülő rendszer abban különbözik a Martingale-étől, hogy a tét nem nullázódik vissza nyeremény esetén; így lehetőséget nyújt arra, hogy minden egyes vesztes pörgetést gyorsabban pótoljunk. 
 • Ez a stratégia kisebb kockázatot jelent, mint a Martingale, mivel a tétek nem duplázódnak meg veszteség esetén. 
 • A játékosok tovább csökkenthetik a kockázatot, ha kis tétekkel játszanak. A széria 0,10 eurós téttel kezdődhet, és a sorrendet követheti (pl.: 0,10 €, 0,10 €, 0,20 €, 0,30 €, 0,50 € és így tovább).

HÁTRÁNYAI

Sajnos ez a stratégia számos olyan hibát hordoz magában, mint minden más progresszív fogadási rendszer. 

 • Csak a páros pénzes fogadások alkalmasak erre a módszerre. 
 • A stratégia hatékonysága a játékos bankrolljától függ.
 • A hosszabb vesztes szériák gyorsan katasztrofális vállalkozássá tehetik ezt a rulett stratégiát
 • A többszöri veszteségek is elérhetik az asztal tétplafonját, ami végül jelentős pénzveszteséget eredményez. 
 • A játékosoknak jól kell ismerniük az esélyeket és a ház előnyét. Semmi sem garantálja, hogy egy vesztes széria véget ér, és ez a stratégia semmilyen módon nem befolyásolja a ház előnyét. 
 • Hosszú távon minden fogadási progressziós rendszer sikertelen.

FIBONACCI RULETT RENDSZER TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Ami a fogadási rendszereket illeti, a játékosoknak mindig szem előtt kell tartaniuk néhány dolgot, hogy elkerüljék a bukást. Az olyan online kaszinók, mint az LV BET, lehetőséget kínálnak arra, hogy kipróbálja a rulett stratégiákat mind az online, mind az élő kaszinó játékokban, de csak Önön múlik, hogy megfogadja-e a következő tanácsokat.

RAGASZKODJON A PÁROS PÉNZES FOGADÁSOKHOZ

Ahogy korábban már említettük, a stratégiák tesztelését csak páros pénzes tétekkel szabad végezni. Igaz, a kifizetés csak 1:1, de a valószínűségük messze a legmagasabb a rulettben.

Ez nagyon fontos tényező egy stratégia követésekor, mivel a lehető legmagasabb nyerési arányra van szüksége ahhoz, hogy elérje azt, amire a stratégiát szánták: hogy a lehető legnagyobb mértékben nyújtsa a bankrollját.

NE TESZTELJE A STRATÉGIÁT SZIGORÚ KÖLTSÉGVETÉS NÉLKÜL.

A szerencsejátékokra szánt költségvetés elosztása olyasmi, amit mindig is ajánlottunk. Minden stratégia egy bizonyos ponton kudarcot vall, és abban az esetben, ha a költségvetése csökkenni kezd, vagy kevesebbet fogadhat, vagy szünetet tarthat. Mi az utóbbit javasoljuk, de ha tényleg ki akar próbálni egy adott stratégiát kis költségvetéssel, akkor készüljön fel arra, hogy a téteket nagyon apró darabokra osztja.

ÁLLJON KÉSZEN ARRA, HOGY VALAMIKOR ABBA KELL HAGYNIA

Egy stratégia megvalósítása és kudarcba fulladása soha nem boldogító eredmény, de el kell fogadni, amennyiben ez megtörténik. Ahelyett, hogy a játékosoknak addig kellene kitartaniuk, amíg a bankszámlájuk a mínuszba nem süllyed, inkább húzzanak egy vonalat, és tartózkodjanak a további szerencsejátéktól.

A legtöbb kaszinó ajánl különböző stratégiákat és azok megvalósításának módját, de ritkán térnek ki arra, hogy mi történhet, ha a játékos bankrollja kimerül. Csak az LV BET-hez hasonló legjobb kaszinók készítik fel Önt erre az eshetőségre, ezért fontos, hogy megfogadja tanácsainkat. Nem létezik olyan, hogy alacsony kockázatú stratégia, különösen a rulettjátékban.

GY.I.K.

Működik a Fibonacci rulett stratégia?

E stratégia hatékonysága teljesen elméleti jellegű, és több tényezőtől függ. Egyrészt a játékos bankrollja a stratégia legkorlátozóbb tényezője. Mivel a szekvenciának megfelelő tétek exponenciálisan nőnek, az átlagos játékos bankszámlája komoly károkat szenvedhet. 

Egy másik fontos megkülönböztetendő fogalom a szerencsejátékos tévhite, vagyis az a téves meggyőződés, hogy ha egy esemény a szokásosnál gyakrabban fordul elő (például egy vesztes széria a páros pénzes fogadásoknál), akkor az a jövőben kevésbé valószínű, hogy bekövetkezik. Bármikor, amikor egy rulettfogadási stratégiát szeretne alkalmazni, emlékeztesse magát arra, hogy minden rulett kimenetel statisztikailag független egymástól.

Ez azt jelenti, hogy az Ön fogadásának nyerési vagy vesztési esélye nem függ attól, hogy mi történt a múltban. Más szóval, a Fibonacci rulettstratégiával egyáltalán semmi sem garantálja a sikert.

A Fibonacci jobb, mint a Martingale stratégia?

A Fibonacci- és a Martingale-rendszerek nagyon hasonlóak, mivel mindkettő negatív progressziójú rendszer, és mindkettő a páros pénzes tétek elhelyezése körül forog. A fő különbség a kettő között az, hogy a Fibonacci-rendszer kevésbé kockázatos az elveszett fogadások tekintetében, mivel nem duplázza meg egyenesen a tétegységet az elveszett fogadásoknál – ahogyan ez a Martingale-rendszerben történik.

Hogyan működik a Fibonacci stratégia?

A Fibonacci-stratégia a Fibonacci-számsorozatot veszi figyelembe (0, 1, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377 és így tovább), és azt javasolja, hogy a játékosok ezt a sorozatot tükrözzék tétjeik során.

Az első és a második tétnek egy tétegységet kell érnie. Ha a második tét nem sikerül, a harmadik tétnek három tétegységet kell érnie. Ha a fogadások folyamatosan veszítenek, a játékosoknak addig kell haladniuk a sorrendben, amíg nyereményt nem érnek el. Ebben az esetben a játékosnak a sorrendben két helyre kell visszamennie.

Mi a Fibonacci-képlet a fogadási rendszerekben?

A Fibonacci-sorozat néven is ismert képlet ezt a nagyon híres számsorozatot követi: 0, 1, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377 és így tovább. Lényegében ez a sorozat azt diktálja, hogy a következő szám egyenlő az előző kettő összegével.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *