HÁNY SZÁM VAN A RULETTKERÉKEN?

HÁNY SZÁM VAN A RULETTKERÉKEN?

How Many Numbers On A Roulette WheelHa valaha is járt már online rulett játékban, akkor tudja, hogy nem csak több tucat különböző piros és fekete szám van, hanem ezek a számok nincsenek sorrendben. Valaki, aki még nem játszott online rulettet, zavarba jönne a hagyományos rulettkerék bonyolultságától, és itt jön a képbe az LV BET.

Ennek a cikknek köszönhetően mindent megtudhat a rulettről, például a rulettasztal elrendezését, a szabályokat és a rulettkeréken lévő számokat, valamint sok más jellemzőt, amivel találkozhat.

Összehasonlítjuk a rulett európai játékstílusát az amerikai rulettkerékkel, és belemerülünk abba a logikába is, hogy miért olyan a számok sorrendje a keréken, amilyen. A dolgok kezdeteként a rulettkerék történetével kezdünk.

A RULETTKERÉK TÖRTÉNETE

A rulett eredete a 17. század közepére nyúlik vissza, amikor egy francia matematikus, fizikus és feltaláló, Blaise Pascal megalkotta a híres rulettkereket. A rulettet Pascal véletlenül hozta létre, amikor egy örökmozgó gép megépítésére törekedett.

Bár a gép megalkotására tett erőfeszítései hiábavalóak voltak, ezekből az erőfeszítésekből született meg az általunk ismert és kedvelt asztali játék. Ennek az asztali játéknak az elrendezésére nagy hatással voltak más népszerű szerencsejátékok, köztük a “Roly Poly” és a “Páros-páratlan“, amelyek jellemzői a rulettben is visszaköszönnek. 

Akár véletlen volt a rulett születése, akár nem, a világot elsöprő módon meghódította, mivel népszerűsége gyorsan elterjedt egész Európában, és még az amerikai partokig is eljutott. Mivel a rulettnek ekkora sikere volt, hamarosan több változata is megjelent.

Ma már három kiemelkedő rulettkerékkel találkozhatunk mindenhol a kaszinókban, köztük a francia rulettel, az európai rulettel és az amerikai rulettel.

RULETTKERÉK ELRENDEZÉSE

Rulett változat Számok a keréken A ház előnye
Európai rulett 37 2.7%
Francia rulett 37 2.7%
Amerikai rulett 38 5.25%
Tripla-nullás rulett 39 7.69%

A rulettkeréken több piros és fekete szám található. A rulettkeréken lévő számok kissé eltérnek attól függően, hogy melyik rulettváltozatot játssza. Az európai rulett, más néven egynullás rulett 37 számozott zsebbel rendelkezik. Ez tartalmazza az összes számot egytől 36-ig, valamint egyetlen nullás zsebet. Az európai rulett házelőnye pedig 2,70%.

Az európai rulettel ellentétes az amerikai rulett, amely 38 számozott zsebbel rendelkezik, amelyekben az egytől 36-ig terjedő számok, egy nulla és egy dupla nulla számozott zseb található. A házelőny 5,26%-ra nő, mivel a dupla nulla több lehetséges kimenetelű számot eredményez. Vegye figyelembe, hogy mind az egy nullás zseb, mind a dupla nullás zseb zöld színű.

Ez egy nagyszerű átvezetés a rulett különböző típusainak bemutatására, amelyeket mind egy online kaszinóban, mind egy téglából és habarcsból készült tényleges kaszinóban megtalálhat.

A francia kerék volt a legelső rulettkerék, amelyet feltaláltak. Az európai rulett és az amerikai rulett nem sokkal később következett. Bár lehetnek köztük különbségek, az általános játékmenet ugyanaz maradt. A rulettjátékosoknak meg kell jósolniuk, hogy a golyó melyik számozott zsebben fog landolni, és a tétet erre a számra kell megtenniük. Az osztó ezután megpörgeti a rulettkereket, eldobja a golyót, és attól függően határozza meg a nyertest, hogy a golyó hol landol. 

Számos különböző típusú fogadás létezik, amelyeket vagy egy számra, vagy egy számtartományra lehet megtenni, akár oszloponként, soronként, színenként, páratlan/páratlanul és így tovább. 

Merüljünk el egy kicsit mélyebben a rulettkerekek különböző típusaiban és a közöttük lévő legfontosabb különbségekben.

EURÓPAI RULETT

Az európai asztaloknál a rulettkerék 37 számot tartalmaz, amelyek 18 piros zsebből, 18 fekete zsebből és egy zöld zsebből állnak a “0” számára. A rulettkerék számai váltakozó mintázatban vannak elhelyezve.

Ez a klasszikus játék a történelemmel átitatott, mivel gyors játékmenetet és akciódús szórakozást kínál. Próbálja ki ezt az online rulett játékot az LV BET-nél, ha úgy gondolja, hogy bírja a strapát.

AMERIKAI RULETT

Az amerikai és az európai rulett viszonylag hasonló, de a rulett amerikai változata tartalmaz néhány különbséget. Az amerikai rulettkerék 38 mezővel rendelkezik a keréken. Ez mind a 36 számból áll, illetve a “0”-t és a “00”-t is tartalmazza.

Bár ezek a rulettasztalok némi hasonlóságot mutatnak, a ’00’ zseb megváltoztatja az elrendezést, és növeli a ház előnyét. Ettől eltekintve a rulett amerikai és európai változata megegyezik. Pörgesse meg a kereket az LV BET-nél, hogy megtapasztalja ezeket az élvezetes rulett játékokat.

FRANCIA RULETT

A francia rulett nagyon hasonlít európai rokonára, azzal a különbséggel, hogy ez a játék két további szabályt tartalmaz, amelyeket la partage és en prison néven ismerünk. 

  • LA PARTAGE – Ez a szabály akkor lép életbe, amikor a golyó a ‘0’ mezőn landol. Az osztónak minden páros tétet felére kell osztania; fele a háznak, fele a játékosnak. Ez a szabály jelentősen, 2,70%-ról 1,35%-ra csökkenti a ház előnyét, ami azt jelenti, hogy a játékos esélyei kedvezőbbek a külső tétek elhelyezésekor. 
  • EN PRISON – Az en prison szabály a la partage szabály hasonló változata, csak a páros pénzes fogadásokra vonatkozik. Ez a szabály akkor lép életbe, amikor a ‘0’ nyerőszámként merül fel. A játékos dönthet úgy, hogy vagy megnyeri a tétjének felét, mint a la partage szabályban, vagy a következő pörgetésre zárolja a tétjét. Ez a tét ekkor “börtönbe kerül”, innen kapta a nevét az en prison. Ha a játékos megnyeri a következő kört, akkor az eredeti tétjét teljes egészében visszakapja, ha nem, akkor a tét elveszik. Például, ha egy játékos 100 eurós tétet tesz a páros tétre, és a golyó a ‘0’ résen landol, a játékos vagy visszakapja a tét felét, vagy a következő fordulóra zárolja azt. Az utóbbi esetben, ha a következő pörgetés eredménye páros szám lesz, akkor a játékos 100 €-t nyer vissza. 

EURÓPAI RULETTKERÉK

Mint már említettük, az európai rulettkerék számai a nulla és 36 közötti számokat tartalmazzák, a következő sorrendben: 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25, 17, 34, 6, 27, 13, 36, 11, 30, 8, 23, 10, 5, 24, 16, 33, 1, 20, 14, 31, 9, 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3 és 26.

FRANCIA RULETTKERÉK

A francia rulettkerék elrendezése megegyezik az európai rulettkerékével. Az egyetlen különbség a kettő között, hogy az európai rulettkerék nem tartalmazza a fent említett La Partage és En Prison szabályokat. Egyes játékosok éppen emiatt részesítik előnyben a francia asztalokat az európai rulettasztalokkal szemben.

AMERIKAI RULETTKERÉK

Az amerikai rulettkerék sok mindenben megegyezik a francia és az európai rulettkerékkel (beleértve a golyós pályát, a forgót és az alapot), csakhogy az amerikai kerékben van egy dupla nulla, amely növeli a ház előnyét. A számok tehát a következőképpen vannak elrendezve: 0, 28, 9, 26, 30, 11, 7, 20, 32, 17, 5, 22, 34, 15, 3, 24, 36, 13, 1, 00, 27, 10, 25, 29, 12, 8, 19, 31, 18, 6, 21, 33, 16, 4, 23, 35, 14 és 2.

A RULETTKERÉK ELRENDEZÉSÉNEK LOGIKÁJA

Legyen szó egy nullás vagy dupla nullás kerékről, a kerék elrendezését a legtöbb tapasztalt játékos puszta gyakorlással és gyakori tanulással elsajátította.

Másrészről viszont az új játékosoknak nehézséget okozhat mind az egy-nullás, mind a dupla-nullás kerék elrendezésének megfejtése. Fontos szem előtt tartani, hogy bármelyik típusú rulettkerékről is legyen szó, a rulettkeréknek van egy nagyon sajátos elrendezése, amely tökéletesen kiegyensúlyozottá teszi azt.

  • Váltakozó színek: A rulettkerék színei a piros és a fekete színek váltakoznak, a zöld zseb a 0-nak van fenntartva. Az amerikai kerék esetében egy második zöld zseb a 00-nak van fenntartva. Így az egyszeres és a dupla nulla is zöld zsebeket foglal el.
  • Váltakozó rulettkerék számok: A számok sorrendje a keréken az alacsony számok (1-18) és a magas számok (19-36) váltakozását követi. Ez alól az európai rulettkeréknél csak az a rész kivétel, ahol az ötös szám a 10-es mellett van. Az amerikai rulettkeréknél sokkal több kivétel van ez alól az elrendezés alól, ezért sokkal kevésbé tekinthető kiegyensúlyozottnak, mint az európai kerék.
  • A számtartományok váltakoznak páratlan vagy páros függvényében: A páratlan számok soha nem lehetnek egymás mellett, mivel minden keréknél váltakoznak a páratlan és páros számok. Legfeljebb csak két páratlan vagy páros szám lehet egymás mellett.

Az új játékosoknak azt tanácsoljuk, hogy inkább a fogadási elrendezésre összpontosítsanak, mint a rulettasztal elrendezésére, mivel az előbbi sokkal inkább fontos ahhoz, hogy néhány nyerő zsetont hozzanak be, mint az utóbbi. Biztosak lehetünk abban, hogy a legális online kaszinókban a rulettkerék úgy van kialakítva, hogy a golyó következő pörgetése véletlenszerű legyen, függetlenül az előző pörgetések eredményétől. Ez garantálja, hogy nem lehet megjósolni minden egyes fogadás kimenetelét.

Ha már megvan a rulettasztal elrendezése, bátran vizsgálja meg mind az amerikai, mind az európai kereket, hogy megszokja azok elrendezését. Mindazonáltal ez nem fog segíteni abban, hogy sikeresen megadja a téteket, mielőtt a golyó elkezd pörögni – egyszerűen csak segít nyomon követni, hogy az egyes rulett számok hol helyezkednek el.

E szegmens lezárásaként meg kell jegyeznünk, hogy a rulettkerék elrendezése nagyon okosan lett megtervezve, és a cél az volt, hogy egy kiegyensúlyozott platformot hozzon létre, amelyen a golyó pörögni tud. A rulett véletlenszerű eleme az, ami a világ egyik legnépszerűbb kaszinójátékává teszi.

A RULETT FOGADÁSI ASZTAL ELRENDEZÉSE

A rulettasztal elrendezését vizsgálva néhány dologra érdemes odafigyelni. A fogadási területen belül a kerékben szereplő összes egyes számot látni fogjuk. Ne feledje, hogy ez némileg különbözik attól függően, hogy milyen típusú rulettet játszik. A fogadási területen kívül a Páratlan/Páros és a Piros/Fekete fogadások oszlopai találhatók, valamint a Belső, Külső és Szomszédos fogadásokban szereplő egyéb számcsoportok.

A fogadási területen belüli számok tizenkét sorban és három oszlopban vannak elrendezve. Amikor egy élő kaszinóban játszanak, a játékosok egy vízszintes asztali elrendezést kapnak, ahol az Inside és Outside fogadások középen, a Neighbour fogadások pedig jobbra helyezkednek el. Az ilyen fogadások elhelyezése a játszott rulettváltozattól függően változhat.

A RULETTGOLYÓ

A hagyományos kaszinókban a rulettgolyókat nagyon körültekintően választják ki. A golyó súlyát és méretét gyakran váltogatják, hogy a játék a lehető legkiszámíthatatlanabb legyen, különösen, mivel a rulettjátékokon gyakran vesznek részt tapasztalt játékosok.

A legtöbb rulettgolyó általában elefántcsontból készült, de ez ma már nagyrészt nem így van. A kaszinók ma már a gyanta- vagy kerámiagolyókat választják, néha még az elefántcsontgolyókat is – amelyek szintetikus elefántcsontból készülnek.

Mindenesetre e választások mögött az a cél áll, hogy megőrizzék a rulett minden fajtájának kiszámíthatatlan elemét.

GYIK

Hány szám van a rulettkeréken?

Az európai asztaloknál 37 szám található, amelyek 18 piros zsebből, 18 fekete zsebből és egy zöld zsebből állnak, amely a “0”-t jelöli. A rulettkeréken lévő számok váltakozó mintázatban helyezkednek el.

Az amerikai és az európai rulett viszonylag hasonló, de a rulett amerikai változata tartalmaz néhány különbséget. Az amerikai rulettkerék 38 zsebet tartalmaz a keréken. Ez mind a 36 számból áll, kiegészítve a “0” és a “00” mezővel.

Mi a legmagasabb szám a rulettkeréken?

A rulettkerék legmagasabb száma a 36, és ez minden létező rulett típusra igaz. A rulettváltozatok közötti különbség a számok sorrendjében, valamint az amerikai rulettben hozzáadott 00-ban rejlik.

Hány fekete szám van a rulettkeréken?

Összesen 18 fekete szám van a rulettkeréken (15, 4, 2, 17, 6, 13, 11, 8, 10, 24, 33, 20, 31, 22, 29, 28, 35 és 26). Ugyanez vonatkozik a piros számokra is (32, 19, 21, 25, 34, 27, 36, 30, 23, 5, 16, 1, 14, 9, 18, 7, 12 és 3). A zöld számok a 0 és az amerikai rulett esetében a 00 is.

A két érték együtt (36) a 0-val együtt 37-et, az amerikai rulett esetében a 00 pedig 38-at eredményez.

Hány piros szám van a rulettkeréken?

A rulettkeréken összesen 18 piros szám (32, 19, 21, 25, 34, 27, 36, 30, 23, 5, 16, 1, 14, 9, 18, 7, 12 és 3) található. Ugyanez vonatkozik a fekete számokra (15, 4, 2, 17, 6, 13, 11, 8, 10, 24, 33, 20, 31, 22, 29, 28, 35 és 26). A zöld számok a 0 és az amerikai rulett esetében a 00 is.

A két szám együtt (36) a 0-val együtt 37-et, az amerikai rulett esetében a 00-val pedig 38-at eredményez.

Melyik a legelőnyösebb rulettasztal elrendezés?

A legelőnyösebb rulettkerék az európai és a francia rulett, köszönhetően annak, hogy mindkét változatban csak egy 0 található. Az amerikai rulettben a hozzáadott 00 azt jelenti, hogy ennek a változatnak magasabb a házelőnye, mint a másik kettőnek.

A házelőnyök közötti különbség nagyon jelentős. Az európai és a francia rulett 2,7%-os házi előnyt tartalmaz, míg az amerikai rulett esetében ez az érték 5,25%, ami majdnem kétszerese a másik két változat arányának.

Mindazonáltal meg kell jegyezni, hogy nem létezik olyan, hogy “előnyös” rulettjáték. Mivel a rulett a szerencse játéka, a játékosok olyan stratégiák szerint fogadnak, amelyek célja, hogy a lehető legtöbb lehetőséget lefedjék, miközben a ház előnyét is szem előtt tartják.

Melyik a legnépszerűbb online rulettkerék-típus?

Az európai rulett a legnépszerűbb rulett típus, amelyet manapság a kaszinókban játszanak. Ennek elsődleges oka az egyetlen nulla, amely a házelőnyt 2,7%-ra teszi – ez szöges ellentétben áll az amerikai rulettével, amely 5,25%-os.

Hol lehet rulettezni?

Ha szeretné kipróbálni a rulettet, rengeteg rulett variációt és más kaszinójátékot talál az LV BET-nél. Az RNG rulett demó verzióját is kipróbálhatja, amellyel ingyenesen játszhat. A kezdőknek kifejezetten ajánljuk, hogy kipróbálják ezt a demó verziót, mivel ezzel az ingyenesen játszható verzióval megszokhatja a rulett összes mechanikáját és funkcióját. Ha úgy érzi, hogy készen áll, akkor játszhat valódi pénzben. Egy olyan élő kaszinó partnerrel, mint az Evolution, igazán makulátlan játékélményt tudunk nyújtani Önnek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *