MARTINGALE STRATÉGIA RULETT

MARTINGALE STRATÉGIA RULETT

A Martingale-rendszer és annak változatai az egyik legnépszerűbb fogadási rendszer, amely a szárazföldi és online kaszinókban egyaránt használható. Az alábbiakban magyarázatot talál a stratégia működéséről, arról, hogy honnan származhat, valamint a vele járó előnyökről és problémákról. Megnézzük ennek a fogadási rendszernek néhány variációját is; vágjunk bele!

MI A MARTINGÁL RENDSZER A RULETTBEN?

Martingale strategy roulette - how it worksA Martingale-rendszer már régóta létezik, de a 18. században vált népszerűvé. A legelterjedtebb pletyka a stratégia eredetéről egy John Martindale nevű emberrel kapcsolatos, aki akkoriban kaszinótulajdonos volt. Úgy tartják, hogy ő találta ki a rendszert, és bár ő maga nem használta, sok szerencsejátékost bátorított a használatára azzal, hogy azt mondta nekik, hogy ez a legjobb stratégia, amit a rulettkerék pörgetésekor alkalmazni lehet. 

A Martingale-rendszer egy negatív progressziós rendszer, amelyet a rulettjáték során használnak, és amelynek lényege, hogy a tétet minden alkalommal megduplázza, amikor veszít, amíg el nem éri az első nyereményt – ekkor a sorrend visszaáll. Egyszerűen fogalmazva, ennek a stratégiának az a célja, hogy kihasználja a vesztes széria megszakadásának esetleges valószínűségét azáltal, hogy a korábbi veszteségek ellensúlyozására kis nyereséget termel.

A Martingale fogadási stratégiának néhány különböző változata létezik, köztük a Reverse Martingale és a Grand Martingale stratégiák.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A MARTINGALE RENDSZERT?

A Martingale rendszer azért lett olyan népszerű, mert használata egyszerű. Ellentétben más stratégiákkal, amelyek bonyolult egyenleteket és mentális tornát igényelnek a fogadás előtt, a Martingale rendszer viszonylag könnyen használható és követhető.

A Martingale-t úgy tervezték, hogy a legjobban páros pénzes fogadásoknál működjön. A rulettben ez a páros/páratlan, a piros/fekete és az alacsony/magas (1-18/19-36) tétekre tett külső fogadásokat foglalja magában. Miért? Mert ezek a fogadások nagyjából 50%-os nyerési eséllyel rendelkeznek; így jól alkalmazhatók olyan fogadási stratégiákhoz, amelyek a páros nyerési esélyekre építenek. A következő példán láthatja, hogyan működik pontosan a Martingale-rendszer:

 • A játékos az eredeti tétjével kezd, majd minden egyes alkalommal, amikor veszít, megduplázza az első tétjét. Például, ha valaki az eredeti tétet 1 €-ban tette meg, majd veszített, a következő körben 2 €-t tesz fel. 
 • Ha ismét veszítene, akkor 4 €-t tenne. 
 • Ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg a játékos el nem éri a nyerő tétet, ekkor a progresszió visszaáll 1 €-ra. 
 • A Martingale-rendszer logikája az, hogy a játékos a tét összegének növelésével a vesztes széria alatt a következő nyereménynél visszanyeri a veszteséget. Ez a stratégia nem a nagy nyeremények biztosítására irányul, hanem a veszteségek csökkentésére törekszik egy kis nyereség elérésével. 

Első pillantásra a Martingale egy megbízható stratégiának tűnik. Az igazság az, hogy ha egy kicsit mélyebbre ásunk, akkor ugyanazokat a lyukakat találjuk, mint bármely más progressziós fogadási rendszerben. A stratégia vezérelve az, hogy a játékosnak végül is nyernie kell, ha egyenletes valószínűséggel számolunk. 

Ez a stratégia azonban semmit sem tesz a hosszabb vesztes szériák megakadályozására, és hosszú távon soha nem lesz sikeres. Egy olyan progressziós rendszerrel, amely megduplázza a tétet veszteség esetén, a végén akár egyetlen ülés alatt kimerítheti a teljes bankrollját.

MIK A MARTINGALE RULETT RENDSZER ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI?

Mint minden online szerencsejáték stratégiának, a Martingale rendszernek is megvannak az előnyei és a buktatói. Nézzük meg, mik lehetnek ezek:

ELŐNYÖK

Először is, itt vannak a Martingale-stratégia használatával járó előnyök:

 • A Martingale fogadási stratégia legjelentősebb előnye, hogy könnyen alkalmazható és nyomon követhető. A fejlett fogadási stratégiák gyakran a játékos gyors észjárására és mentális képességeire támaszkodnak, aki gyors számításokat tud végezni vagy minden egyes lépést nyomon tud követni. Ez különösen nagy kihívást jelenthet egy élő kaszinóban vagy egy szárazföldi asztalon, ahol a fordulók gyorsan haladnak, és minden játékbeli döntést néhány másodpercen belül kell meghozni. A Martingale ezzel szemben csak azt követeli meg a játékostól, hogy veszteség esetén duplázzon. 
 • Ez egy megfelelő módszer a veszteségek kezelésére.
 • A stratégia használatának további előnye, hogy megfelelő körülmények között rövid távon igen sikeres lehet. 
 • Ez a technika lehetővé teszi a bankroll limit beállítását is, ami lehetőséget ad arra, hogy korlátot szabjon annak, hogy a bankrolljából mennyit emészthet fel.
 • A Martingale minden rulettjátékra alkalmazható.

HÁTRÁNYOK

A Martingale-rendszer kritikái a következők:

 • Először is, minél tovább játszik, annál valószínűbb, hogy veszíteni fog, mert a rideg valóság az, hogy idővel a veszteségek összege meghaladja a nyereményekét. 
 • Ha az asztalnál, ahol fogad, van egy maximális tétlimit, akkor előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerül, hogy a veszteségei meghaladják a nyereményeit, és eléri az asztal limitjét, mielőtt a ciklus véget érne. Ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy jelentős összeget veszít, és nincs esélye arra, hogy visszanyerje azt.
 • A Martingale másik problémája, hogy a kisebb bankrollal rendelkező játékosok nehezen tudnak lépést tartani a stratégia követelményeivel. Míg egy emelés például 1 €-ról 2 €-ra nem fogja megtörni a bankját, sokkal nagyobb ugrást kell megtennie, ha nagy téteket tesz. 
 • Gyorsan növelni fogja a tétet, így gyorsabban kimeríti a bankrollját, és gyorsabban eléri a fogadási limitet.
 • Ez a rendszer a veszteségekből való felépülésre és a kisebb nyereményekre szolgál. Nagy nyereményeket ritkán fog látni, ha ezt a módszert használja. 
 • Hosszú távon nem életképes – a ház mindig nyer. 
 • Ezt a stratégiát akkor ajánlott alkalmazni, ha a játékosok nagy bankrollal rendelkeznek, mivel a várható veszteség túl nagy lehet a kisebb bankrollok esetében.

A MARTINGALE MEG TUDJA-E VERNI A HÁZ ELŐNYÉT?

Amikor a rulettkerék pörgetéséről van szó, a tapasztalt játékosok tudják, hogy bár a Martingale-rendszer segíthet növelni az esélyeiket, a ház előnyét gyakorlatilag lehetetlen legyőzni. 

A ház előnye azt a százalékos előnyt írja le, amelyet a ház élvez a játékossal szemben. Azt is leírja, hogy milyen valószínűséggel veszít a játékos. A ház előnye minden rulettasztalnál jelen van, így még ha egy játékosnak nyerő szériája is van, egy bizonyos ponton veszíteni fog. 

Ne bosszankodjon azonban; a veszteség az élmény része! A helyzet az, hogy bár a Martingale-rendszer használata nem garantálja a pénznyerést, de növelheti az esélyét, hogy a következő pörgetésnél jó eredményt érjen el.

RA MARTINGALE FOGADÁSI RENDSZER HASZNÁLATÁNAK KOCKÁZATAI

A VESZTES SZÉRIA ESÉLYEI

Tekintettel arra, hogy ez a stratégia arra épül, hogy Ön elveszíti a tétet, nézze meg ezt a táblázatot, amely az egyes rulett fogadások nyerési esélyeit mutatja:

A fogadás típusa Nyerési esélyek
Egyenes fogadás 36 to 1
Megosztva 18 to 1
Kosár 11.33 to 1
Utca 11.33 to 1
Sarok 8.25 to 1
Hat vonal 5.167 to 1
1. oszlop 2.083 to 1
2. oszlop 2.083 to 1
3. oszlop 2.083 to 1
1. tucat 2.083 to 1
2. tucat 2.083 to 1
3. tucat 2.083 to 1
Páratlan 1.056 to 1
Páros 1.056 to 1
Piros 1.056 to 1
Fekete 1.056 to 1
1-18 1.056 to 1
19-36 1.056 to 1

MARTINGALE FOGADÁSI RENDSZER TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Most készül az első fogadására a Martingale-rendszerrel? Íme néhány tipp és trükk, amit magával vihet egy jó kis rulettjáték során.

A RENDSZER KUTATÁSA

Az első dolog az első, mielőtt ténylegesen elkezdene játszani egy rulettjátékot, meg kell győződnie arról, hogy ismeri ennek a stratégiának minden csínját-bínját. Egy kis kutatómunka sokat segít, ezért győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell fogadni, mikor kell visszatérni az eredeti téthez, és milyen értékűnek kell lennie a kezdő tétnek. Ezek az apró részletek játék közben fognak felmerülni!

GYAKOROLJON A BELSŐ NÉZETŰ RULETTASZTALNÁL

Miután alaposan utánanézett ennek a stratégiának, a következő lépés az, hogy a gyakorlatba ültesse mindazt, amit megtanult. És mi lenne jobb módja annak, hogy kipróbálja ezt a fogadási technikát, mint egy First-Person rulett játék demó módjában való kipróbálás? 

Az élő játékokhoz nem jár ingyenes demó, amit Ön kipróbálhat, mivel azokat élőben, a nap 24 órájában közvetítik. A First-Person asztalok azonban egy ingyenes játékverzióval vannak felszerelve, hogy egy fillér elköltése nélkül belevethesse magát a játékmenetbe – ez tökéletes arra, hogy a Martingale-t kipróbálhassa néhányszor. 

Ne feledje, hogy a megnyert nyereményeket nem tudja majd felvenni, mivel ezek mind teljesen virtuálisak. 

HASZNÁLJON BANKROLL-KEZELÉSI STRATÉGIÁT

Bármely kaszinójátéknál fontos, hogy olyan stratégiával rendelkezzünk, amely kezeli a fogadásokat (mint a Martingale) ÉS a bankrollt. A pénzkezelési stratégia segít megóvni a pénzét, és biztosítja, hogy ne költsön túl sok pénzt – ez különösen fontos akkor, ha olyan fogadási stratégiát használ, amely minden vesztes alkalommal megduplázza a tétet. 

A rulett szórakoztató játék, és könnyen előfordulhat, hogy néhányszor egymás után fogad néhányat anélkül, hogy a következményekre gondolna. Egy pénzkezelési stratégia tehát segít kordában tartani a szokásaidat, és biztosítja, hogy a következő tétje okos legyen.

KÖVETKEZTETÉS – ÉRDEMES-E HASZNÁLNI A MARTINGALE RULETT STRATÉGIÁT?

Végső soron az, hogy egy stratégiát érdemes-e használni vagy sem, az Ön fogadási stílusától függ. Az összes előnyét és hátrányát ismertettük; most már csak Önön múlik, hogy eldöntse, érdemes-e ezt a stratégiát használni. Csak ne feledje, hogy először a demó módban próbálja ki, hogy ne költse el az összes pénzét!

GYIK

MŰKÖDIK-E A MARTINGALE STRATÉGIA A RULETTASZTALON?

Igen! A Martingale fogadási stratégia számos előnye közül az egyik, hogy rendkívül sokoldalú, és számos különböző kaszinójátékban, köztük a rulettben is működik.

A MARTINGÁL RENDSZER ILLEGÁLIS?

Nem, nem az. Ez a rendszer nem garantálja, hogy minden alkalommal, amikor használja, nyereséget fog termelni. Nyerni vagy veszíteni; ez mind az online kaszinó élmény része. Bár előfordulhat, hogy olyan asztali limitek vannak előírva, amelyek megakadályozhatják, hogy szuper nagy téteket tegyen.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A MARTINGALE RENDSZERT A RULETTEN?

A Martingale fogadási rendszer használata nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy minden egyes alkalommal megduplázza a tétjét, amikor veszít, hogy a kisebb nyereményeken potenciálisan nyereséget érjen el. Úgy tervezték, hogy a legjobban páros pénzes fogadásoknál működjön, mint például a színes eredmények. Csak ne felejtse el szem előtt tartani az asztali limiteket. Ha például 10 pörgetést veszít egymás után, akkor minden alkalommal meg kell dupláznia a tétjét, így elég gyorsan elérheti a maximális tétet.

SEGÍTHET-E A MARTINGALE RENDSZER NYERNI?

Igen és nem. Ha ezt a stratégiát alkalmazza az egyszeri fogadások helyett, az okosabb módja a pénzeszközök felhasználásának, de nem garantálja a nyereményt. Az, hogy nyer vagy veszít a ruletten, gyakorlatilag egy érme feldobása – de ez mind az élmény része!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *