D’ALEMBERT RENDSZER

D’ALEMBERT RENDSZER

D’Alembert Roulette SystemA fogadóiparban fontos, hogy a szerencsejátékot tervvel a fejében játsszuk. A szerencsejáték mindig kockázatokat rejt magában, és fontos, hogy ragaszkodjon egy stratégiához vagy szabályrendszerhez, hogy megvédje a bankszámláját, és a lehető legtöbbet hozhassa ki minden egyes játékból.

Rengeteg fogadási rendszer létezik, mindegyiknek egyedi előnyei és furcsaságai vannak, de ma a D’Alembert fogadási rendszerre fogunk összpontosítani. Ezt a stratégiát a francia matematikus, Jean le Rond d’Alembert fejlesztette ki, és általános egyszerűsége miatt a mai napig népszerű. Vessünk tehát egy pillantást a D’Alembert-rendszerre közelebbről, és nézzük meg, mit tartogat számunkra.

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, hogyan érdemes használni a D’Alembert-rendszert, annak előnyeit és hátrányait, valamint néhány ügyes tippet és trükköt, amelyekkel a legtöbbet hozhatja ki ebből a fogadási rendszerből.

MIT JELENT A D’ALEMBERT-RENDSZER?

D’Alembert a matematikai egyensúly elméletére alapozva tervezte meg rendszerét. Ezen elmélet szerint a nyeremények száma hosszú távon megegyezik a veszteségek számával. D’Alembert egész fogadási rendszere azon az elképzelésen alapul, hogy végül mindkét eredmény kiegyenlítődik, és ennek a stabilitásnak köszönhető, hogy a játékban egyszerű szabályrendszer alkalmazható a profit maximalizálása érdekében.

Mivel ez a stratégia egy elméleti 50/50-es nyerés-veszteség arányon alapul, a páros pénzes Outside fogadások jól illeszkednek ehhez a stratégiához. Ezeknek a fogadásoknak – Piros/Fekete, Páros/Páratlan, 1-18/19-36 – közel 50%-os esélye van a nyerésre.

Bár a páros pénzes fogadások nyereménye viszonylag alacsony (1:1), ezek a fogadási stratégiák sokaságához tökéletesek, beleértve a D’Alembert-rendszert is.

A ruletten kívül ez a rendszer nem csak a rulettjátékoknál használható. A Craps például 1:1 arányban kínál Pass és Don’t Pass fogadásokat. A bakkarát Player és Banker tétjei szintén figyelemre méltó jelöltek. 

Ne feledje, hogy a D’Alembert-rendszer mögött álló feltevés nem veszi figyelembe, hogy a feltételezett játéknak milyen hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy páros eredményt érjen el. Nyerő és vesztes szériák ugyanúgy lehetségesek a rulettben, mint bármelyik szerencsejátékban; mindig megvan a kockázata annak, hogy elveszítheti a teljes bankrollját, mielőtt az eredmények a másik irányba fordulnának. A kaszinójátékok esetében az elmélet és a valóság nem mindig egyezik meg.

FORDÍTOTT D’ALEMBERT RENDSZER

A “Contra D’Alembert-rendszer” néven is ismert fordított D’Alembert-rendszer lényegében a standard D’Alembert-rendszer fordítottja. Viszont a két rendszer nem keverendő össze egymással.

A fordított D’Alembert-rendszerben a játékosnak azt tanácsolják, hogy veszteség után növelje tétjét egy egységgel, és nyerés után csökkentse azt egy egységgel. Ezt a rendszert érdekes lehet kipróbálni, ha már elsajátította a hagyományos D’Alembert-rendszert.

A HAZÁRDJÁTÉKOS TÉVEDÉSE

Egy másik fontos megkülönböztetendő fogalom a szerencsejátékos tévedése, vagyis az a téves meggyőződés, hogy ha egy esemény a szokásosnál gyakrabban fordul elő (például egy hosszú vesztes széria a páros pénzes fogadásokon), akkor az kevésbé valószínű, hogy a jövőben is bekövetkezik.

Bármikor, amikor egy rulettfogadási stratégiát szeretne alkalmazni, emlékeztesse magát arra, hogy minden rulett kimenetel statisztikailag független egymástól. Ez azt jelenti, hogy az Ön fogadásának nyerési vagy vesztési esélye nem függ attól, hogy mi történt a múltban.

Más szóval, egyáltalán semmi sem garantálja a d’Alembert-féle fogadási rendszer sikerét.

HOGYAN MŰKÖDIK A D’ALEMBERT MÓDSZER A RULETTBEN

A D’Alembert-stratégia hasonló a klasszikus Martingale-hez, de következetesebbnek és praktikusabbnak tekinthető, különösen, ha kisebb bankrollal játszik.

Ahelyett, hogy egy veszteség után megduplázná a tétet, mint a Martingale-rendszerben, egy tétegységet ad hozzá a játékos tétjéhez. Nyerés esetén a tét egy tétegységgel csökken. Ez a rendszer nagymértékben támaszkodik a nyerés és a vereség egyenlő valószínűségére; ezért a legjobb, ha ragaszkodik a páros pénzes fogadásokhoz. Ez a stratégia fordítva is alkalmazható, azaz győzelem esetén a tétet egy egységgel növelni, veszteség esetén pedig eggyel csökkenteni kell. 

A D’ALEMBERT-MÓDSZER HASZNÁLATA

A D’Alembert-rendszer könnyen elmagyarázható mindössze négy szabályban, és mindez a megfelelő bankroll-kezelésre vezethető vissza.

 1. Az egység meghatározása — A stratégia alkalmazásakor először is meg kell határoznia az alapegységet (az első tétet vagy tétegységet). Végső soron a kezdő tétegység bármilyen érték lehet, de érdemes lehet csökkenteni a téteket arra az esetre, ha a játék során a tétek összege drámaian megnőne. Mindig tartsa szem előtt a teljes bankrollját! Költségvetésének nagyságától függetlenül soha ne próbáljon ki egy új stratégiát magas tétekkel; célszerű olyan rulettasztalokat keresni, ahol a minimális tét alacsony, vagy ingyenes demókon gyakorolni – ha az Ön joghatósága megengedi. A demóhoz a regisztrációt követően férhet hozzá. Előfordulhat azonban, hogy a joghatóságtól függően ellenőrzést kérnek, mielőtt hozzáférhet a demóhoz.
 2. Betartás — A következő lépés a lehető legegyszerűbb: ha csatlakozik egy játékhoz, győződjön meg róla, hogy csak egy alapegységet tesz fel. Ha 1 eurót választott alaptétként, akkor a játék időtartama alatt 1 euróval csökkentheti vagy növelheti a tétet, feltéve, hogy ragaszkodik ehhez a fogadási rendszerhez. Ha megáll, és egy másik alkalommal visszatér a játékhoz, az eredeti tétje visszaáll 1 €-ra. 
 3. Növelés veszteség esetén — A harmadik szabály egyszerűen az, hogy minden alkalommal, amikor vesztes tétekkel találkozik, növelje a tétjét egy alapegységgel. Ez azt jelenti, hogy ha 1 euróval kezdi, és ez végül vesztes tét lesz, akkor a következő tétje 2 euró lesz. Újabb veszteség esetén a következő tét 3 euróra emelkedik. Ez az a pont, ahol a D’Alembert-rendszer egyszerűsége megmutatkozik. Mivel az egész stratégia alapfeltevése az, hogy az 50/50-es játékokban az eredmények végül kiegyenlítődnek, a következő tét emelése arra szolgál, hogy egy esetleges vesztes szériát puffereljen, és kiegyenlítődjön, amikor az végül véget ér.
 4. Csökkenés győzelem esetén — Ha nyer, a következő tétet egy alapegységgel kell csökkentenie. A fenti példát követve, ha a 3 eurós tétje nyert, akkor a következő tétje 2 euróra kell csökkentenie. A működési elv ugyanaz, mint a következő tét emelésének elve veszteség esetén. A veszteségek elkerülhetetlenek, ezért fontos, hogy minimalizáljuk a hatásukat.

DOES THE D’ALEMBERT SYSTEM WORK?

Erre a kérdésre elég nehéz válaszolni, mivel ez játékosonként változhat, az általános szerencsétől vagy balszerencsétől függően. Bár a rulettezés mindig is a szerencse játéka marad, jobban jár, ha beépít valamilyen fogadási rendszert, hogy segítsen a bankszámláját nyújtani.

A D’Alembert-féle fogadási rendszer legnagyobb előnye, hogy a gyakorlatba ültetése korántsem bonyolult. Mindössze annyit kell tennie, hogy ragaszkodik az Ön által választott páros pénzes fogadáshoz, és reméli, hogy a Szerencse asszony meglátogatja Önt.

TÁBLA

Kérjük, ne feledje, hogy a szerencse mindig meghatározó tényező lesz a rulettben elért nyereség szempontjából. Az olyan kaszinójátékokkal ellentétben, mint a blackjack és a póker, ahol a játékosok döntései befolyásolják a nyerési esélyeket, a rulett a tiszta szerencse játéka. Ha a rendszert a lehető legjobban alkalmazza, még mindig veszteséget eredményezhet.

Akár amerikai, európai vagy bármely más rulettváltozatot játszik, a D’Alembert fogadási rendszer csak annyiban segíthet a vesztes pörgetések visszaszorításában, amennyire a szerencséje engedi. A D’Alembert-rendszer beépítését az európai rulettasztaloknál javasoljuk, mivel azok házelőnye sokkal alacsonyabb, mint az amerikai társaiké.

A D’ALEMBERT-RENDSZER HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI

Mint minden fogadási rendszernél, a D’Alembert-stratégiánál is hasonló előnyökkel és hátrányokkal találkozhat. Bár a D’Alembert-rendszer vonzó a megközelíthetősége miatt, fontos, hogy minden tényezőt figyelembe vegyünk. Ez egy érdekes megközelítés az 50/50-es játékokra, de semmi sem akadályozza meg eredendően a hosszabb vesztes sorozatokat.

Ha a D’Alembert-rendszer használata mellett dönt, tegye ezt bölcsen és felelősségteljesen. Minden további nélkül nézzük át néhány legnagyobb előnyét és hátrányát a gyakorlati használatban.

ELŐNYEI

 • A D’Alembert-rendszer legnagyobb vonzereje messze az egyszerűsége. A szabályokat könnyű elsajátítani és megérteni.
 • Mivel ugyanazok az elvek bármely olyan játékra alkalmazhatók, amely 50/50-es fogadási esélyt kínál, ez a stratégia sokoldalúan alkalmazható.
 • A D’Alembert-stratégia használata arra ösztönzi a játékosokat, hogy alacsony első téttel kezdjenek, így a hosszú távú bankroll-kezelés felelősségteljesebbé válik. 
 • A rendszert úgy tervezték, hogy a legtöbbet hozza ki a nyertes fogadásokból, és minimalizálja a veszteségek okozta károkat.

HÁTRÁNYAI

 • Még ha a matematikai egyensúly elve bombabiztos is lenne, nincs garancia arra, hogy mennyi idő alatt egyenlítődik ki egy játék. Az 50/50 esélyű játékoknak nincs rögzített mintája arra vonatkozóan, hogy egy adott eredmény milyen gyakran jelenik meg, így minden a véletlenen múlik. 
 • A rendszer különösen büntető a vesztes szériák alatt, mivel folyamatosan növelni fogja a tétjét, amíg nem köt egy nyerő tétet.
 • A nyereség általában alacsony. Mivel a rendszer célja, hogy alacsony kockázatú legyen, és teljes mértékben a stabilitás eszméjére épül, nem a nagy nyereményt tartja szem előtt.

D’ALEMBERT RENDSZER TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Ami a fogadási rendszereket illeti, a játékosoknak mindig szem előtt kell tartaniuk néhány dolgot, hogy elkerüljék a bukást. Az olyan online kaszinók, mint az LV BET, lehetőséget kínálnak arra, hogy kipróbáld a rulett stratégiákat mind az online, mind az élő kaszinó játékokban, de csak rajtad múlik, hogy megfogadod-e a következő tanácsokat.

FONTOLJA MEG A TÉT NAGYSÁGÁNAK MÓDOSÍTÁSÁT

Ha már többször próbálkozott vegyes eredménnyel, érdemes lehet csökkenteni vagy növelni a tét összegét, ahogyan azt jónak látja. Ez segíthet abban, hogy legalább az elvesztett téteket visszanyerje, vagy a legjobb esetben nettó nyereséget érjen el.

Ezt leszámítva, előfordulnak vesztes szériák, és ez alól nem lehet kibújni. legyen óvatos, hogy a tét nagyságának növelése a vártnál nagyobb költséggel járhat. Ha kényelmetlenül érzi magát, ha túlságosan megnöveli a tét összegét, maradjon csak egy tétegységnél.

RAGASZKODJON A PÁROS PÉNZES FOGADÁSOKHOZ

Ahogy korábban már említettük, a stratégiák tesztelését csak páros pénzes tétekkel szabad végezni. Igaz, a kifizetés csak 1:1, de a valószínűségük messze a legmagasabb a rulettben.

Ez nagyon fontos tényező egy stratégia követésekor, mivel a lehető legmagasabb nyerési arányra van szüksége ahhoz, hogy elérje azt, amire a stratégiát szánták: hogy a lehető legnagyobb mértékben nyújtsa a bankrollját.

NE TESZTELJE A STRATÉGIÁT SZIGORÚ KÖLTSÉGVETÉS NÉLKÜL

A szerencsejátékokra szánt költségvetés elosztása olyasmi, amit mindig is ajánlottunk. A D’Alembert és az összes többi fogadási rendszer egy ponton biztosan kudarcot vall, és abban az esetben, ha a költségvetése csökkenni kezd, vagy kevesebbet fogadhat, vagy szünetet tarthat. Mi az utóbbit javasoljuk, de ha tényleg ki akarja próbálni az adott stratégiát kis költségvetéssel, akkor készüljön fel arra, hogy a téteket nagyon kis részletekben osztja fel.

KERÜLJE AZ AMERIKAI RULETTET

Az asztali játékok mindegyike rendelkezik saját házelőnnyel, de az amerikai rulettben ez a szám – a dupla nullának köszönhetően – ijesztő 5,25%. Következésképpen nem javasoljuk, hogy ilyen rulettasztalnál játsszon; helyette inkább az európai vagy a francia rulettet válassza.

GY.I.K.

Ki dolgozta ki a D’Alembert-stratégiát?

A D’Alembert-féle fogadási rendszert Jean-Baptiste le Rond d’Alembert francia matematikus fejlesztette ki, aki 1717 és 1783 között élt.

A D’Alembert fogadási rendszer biztonságos módszer?

Ez a rendszer egy negatív progressziós rendszer. Ez azt jelenti, hogy más, negatív progressziót alkalmazó rendszerekhez hasonlóan fennáll a kockázata annak, hogy egy hosszabb vesztes széria esetén a rendszer alulmarad. A másik oldalon minden más fogadási rendszer ugyanolyan nagy kockázatot hordoz, mint a D’Alembert, különösen, ha a rulettasztalnál játszik.

A D’Alembert-stratégia illegális?

Nem. Nem szenteltünk volna egy egész cikket, ha így lenne! Ez a rendszer szabadon használható az összes létező fogadási oldalon.

Az egyik legbiztonságosabb fogadási rendszer a D Alembert stratégia?

A rulettjátékosok számára ajánlott az óvatosság, amikor bármilyen fogadási rendszert alkalmaznak, és a D’Alembert-rendszer sem különbözik ettől. A nyeremények és a veszteségek egyenlőek, amikor az egyenlő pénzes fogadásokról van szó – ez az alapfogadás, amikor erről a rendszerről van szó. Ez olyan, mintha arra fogadna, hogy egy érme fej vagy írás érmére fogad.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *