RULETT FELTÉTELEK

RULETT FELTÉTELEK

Mit tudnak még nyújtani a kaszinók, hogy segítsenek a játékosoknak megérteni a játékaikat? Mi az LV BET-nél úgy döntöttünk, hogy a rulett feltételek átfogó listájával a következő szintre emeljük a témát.

RULETT TERMINOLÓGIA

A kezdők számára a rulett a sajátos fogadási elrendezése miatt meglehetősen bonyolult játék lehet, amit meg kell szokni. A valóságban csak az új fogadások gyors megértésére van szükség ahhoz, hogy könnyedén elkezdhessenek rulettezni, és a rulett kifejezéseket tartalmazó lista segít ebben.

RULETT SZÓJEGYZÉK

A

Roulette Terms and definitions

Amerikai rulett: A rulett egy olyan változatára utal, amely a dupla nullás mező miatt magasabb házelőnnyel (5,25%) rendelkezik.

Amerikai rulettkerék: Az amerikai rulettkerékre utal, amely összesen 38 számozott mezővel rendelkezik, beleértve az egy nullás és a dupla nullást is. Ez a további mező 5,25%-ra növeli a ház előnyét az európai rulett 2,7%-áról.

Announced Bets (meghirdetett tétek): A játékos bejelentését követően elhelyezett tétekre utal – ez a gyakorlat általában a szárazföldi kaszinókban fordul elő.

Automata rulett: A világ számos kaszinójában játszott európai rulettváltozatra utal. A játékot az Evolution fejlesztette ki, és fő megkülönböztető jegye, hogy nem tartalmaz élő osztót. Ehelyett a kerék magától forog.

B

Ball Track (golyó pálya): Azt a területet jelöli, amelyen a golyó megpördül, mielőtt a rulettkerék számozott mezejébe kerül.

Bankroll: Az a pénzösszeg, amelyet a játékos a szerencsejáték költségvetésének megfelelő összegként elkülönít.

Baised Wheel (torzított kerék): Más néven “gaffed wheel“, a kifejezés egy olyan rulettkerékre utal, amelyet manipuláltak. Ez általában a hagyományos kaszinókban vagy a kevésbé ismert online kaszinókban fordul elő. Az engedéllyel rendelkező online kaszinóban való játék a legjobb módja annak, hogy a játékélmény biztonságos és tisztességes legyen.

Black Bet (fekete fogadás): A rulettkerék összes fekete számára történő fogadást jelenti, azaz minden fekete, duplás tétet.

C

California Rulett: Olyan rulettjátékra utal, amely nagymértékben hasonlít a klasszikus játékra. Bár egy normál rulettasztalt tartalmaz, ez a játék abban különbözik a többitől, hogy a hagyományos amerikai rulettkerék helyett egy pörgő kártyapaklit igényel.

Call tétek: Egy másik kifejezés a “bejelentett tétekre”.

Chameleon Strategy (kaméleon-stratégia): Más játékosok stratégiájának sikeres utánzására utal.

Check Rack (ellenőrző tálca): Az a tálca, ahol a kaszinó zsetonokat tartják egy hagyományos kaszinóban.

Column Bet (oszlopos fogadás): Az oszlopfogadás egy olyan tét, amely 12 számra vonatkozik egyetlen oszlopban. Ez a fogadás nem tartalmazza a nullát.

Combination Bet (kombinációs fogadás): Azt jelenti, hogy egyszerre több tétet tesznek meg, és egynél több számra fogadnak. Itt a játékosok lényegében fedezik a tétjeiket, és több számot fednek le annak reményében, hogy eltalálnak egyet, és kisebb nyereséget érnek el. A fogadások fedezése gyakran a nagyobb tudású játékosok számára van fenntartva, és az online kaszinókban nem érhető el.

Corner Bet (sarokfogadás): Négy szám metszéspontjára történő fogadást jelent, ahol mind a négy számot lefedik. 

Credits (kreditek): Egyes online kaszinójátékok kreditként hivatkoznak az Ön pénzeszközeire. 

Croupier (Krupié): A kaszinójátékok működtetéséért felelős kaszinóalkalmazottra utal.

D’alembert stratégia: Olyan fogadási stratégiára utal, amelynél a veszteség után a tét megduplázása helyett egy egységet adnak hozzá a játékos tétjéhez. Nyertes tét után a tétet egy egységgel csökkentik. 

Dupla nulla: A 00-ra utal – az amerikai asztaloknál található kiegészítő mezőre.

dozen Bet (Tucat tét): Olyan fogadás, amelyben a játékosok a 12 szám első, második vagy harmadik csoportjára tesznek.

E

En Prison Rule (Börtönszabály): Az En Prison szabály hasonló a francia rulettben található La Partage szabályhoz. Azonban, míg a La Partage szabály esetén a játékos a tétjének felét elveszíti, az En Prison szabályt a játékosok úgy használhatják ki, hogy páros pénzes tétjeiket “börtönben” helyezik el – az “en prison” francia kifejezés a börtönre utal -, amikor a golyó a nullára esik. A kerék újra megpördül, és a játékos tétje kiszabadul a “börtönből”, és ha a tét nyer, az eredeti tétet visszakapja. 

Európai rulett: Az európai rulett a tipikus rulett egyik legklasszikusabb formája. Egyedi európai kerékkel és 2,70%-os házelőnnyel rendelkezik.

Európai kerék: Az európai kerék az európai rulettasztalokon található rulettkerékre utal. Ez 37 számozott zsebbel rendelkezik, köztük egyetlen nullával.

Even Bet (páros tét): Olyan tét, amely a rulettkerék összes páros számára vonatkozik.

Even-money Bet (páros pénzes tét):  A “páros pénzes” fogadás egy olyan fogadási ajánlat, amelynek esélye egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a játékos ugyanannyi pénzt veszít vagy nyer, és néha 50-50 fogadásnak is nevezik, mivel 1:1 arányban fizet.

Evolution: A 2006 elején Stockholmban, Svédországban alapított Evolution az egyik legnagyobb név az élő kaszinóiparban. Míg korábban “Evolution Gaming” néven volt ismert, a vállalat 2020 elején átnevezte magát “Evolution”-re. Miközben számos érdekes játékot készített, az Evolution legjobb játékai közé tartozik a Lightning Roulette, az Immersive Roulette és az Auto Roulette.

F

Fibonacci stratégia: A Fibonacci-sorozat logikáját követő számsorozatra való fogadási stratégiára utal, ahol minden szám az előző kettő összege. A számok a sorozatban megfelelnek a tét értékének.

Five-number Bet (öt számból álló fogadás): A nullára, a dupla nullára, az egyesre, a kettesre és a hármasra történő fogadásra utal. Ez a fogadás csak az amerikai rulettasztaloknál érhető el. 

Francia rulett: Az európai rulettre hasonlító rulettváltozatra utal. Ez a kaszinójáték számos olyan funkciót tartalmaz, mint az európai megfelelője, sőt, még az asztalok elrendezése is megegyezik, csakhogy a házelőnye 1,35%, néhány speciális szabály miatt.

G

Golden Numbers (aranyszámok): Az “elfogult számoknak” is nevezett kifejezés olyan számok halmazára utal, amelyek látszólag nagy találati gyakorisággal rendelkeznek.

H

High vagy Low Bet (magas vagy alacsony tét): Az egy és 18 vagy 19 és 36 közötti bármely számra tett tétre utal. Egyes rulettjátékok ezt a páros pénzes fogadást 1-18/19-39-es fogadásnak nevezik.

House Edge (ház előnye): A kifejezés a “ház előnye” néven is ismert, és arra a matematikai előnyre utal, amellyel a kaszinó rendelkezik a játékosokkal szemben minden alkalommal, amikor azok megpörgetik a rulettkereket és fogadásokat tesznek. A százalékban kifejezett házelőny az a pénzbeli hozam, amelyet a kaszinó várhatóan megtart, és a játékos által feltett tét százalékos vesztesége.

I

Immersive Roulette: Az Evolution által kiadott rulettasztalra utal, amely a klasszikus európai rulett játékon alapul. Úgy tervezték, hogy filmszerű élményt nyújtson a lassított visszajátszási mechanika és a több kameraszög segítségével.

Inside Bet (belső tét): A fogadási területen belül elhelyezett tét. A belső fogadások a következők: egyenes fogadás, osztott fogadás, sarokfogadás és vonalfogadás.

J

James Bond stratégia: Egy olyan fix fogadási rendszerre utal, amely minden fordulóban ugyanazt az összeget teszi fel.

L

Labouchere stratégia: Olyan fogadási stratégiára utal, amely magában foglalja a megnyerni kívánt összeg meghatározását, és ennek a számnak a kisebb számok sorozatára való felbontását. A bal és jobb szélső számokat a tét értékének meghatározására használják, és a nyeremény felhalmozódása során áthúzzák őket. A veszteségek a végén hozzáadódnak a sorozathoz, megnehezítve ezzel az eredeti cél elérésére irányuló erőfeszítéseit. 

La Partage szabály: A francia asztaloknál található kiegészítő szabályra utal, amely az En Prisonhoz hasonló. Ha egy játékos tétet tesz, és a golyó a nullára esik, ez a szabály a tét egy részét visszaadja. A játékosok csak a tétjük felét veszítik el.

Lightning Roulette (villám rulett): Az európai játékon alapuló rulettjátékra utal, amely villámszorzókkal rendelkezik, amelyek minden forduló után változnak. 

Line Bet (vonal tét): Hat számból álló fogadás, amely során hat egymást követő számra kell fogadni, amelyek két szomszédos vonalat alkotnak.

Layout (elrendezés): Általában “asztali elrendezésként” emlegetik, a kifejezés arra a fogadási rácsra utal, amelyen a játékosok kiválaszthatják tétjeiket és elhelyezhetik zsetonjaikat.

Losing Streak (vesztes széria): Vesztes fogadások sorozatára utal.

M

Martingál rendszer: Olyan negatív fogadási stratégiára utal, amely minden veszteség után megduplázza a tétet.

O

Odd Bet (páratlan fogadás): Olyan tétre utal, amely a rulettkerék összes páratlan számára vonatkozik. Ez a rulett egyik dupla tétes fogadása.

Orphans (árvák): A hatosra, a 17-esre és a 34-esre tett tétre utal. A kifejezés mögött az áll, hogy a fent említett számok szomszédosak a rulettkeréken, de az asztal elrendezésén messze vannak egymástól.

Orphelins (árvák): A három árva számra tett tétre utal.

Outside Bet (külső fogadás): A fogadási területen kívül elhelyezett fogadásokra utal.

P

Parlay stratégia: Pozitív fogadási progresszióra utal, amely egy nyertes szám eltalálása után a tét összegének növelését jelenti. Veszteség esetén a játékos visszatér a kezdeti tét nagyságához. .

Paroli stratégia: Pozitív progressziós fogadási rendszerre utal, amelyben a játékos tétje megduplázódik, ha eltalál egy nyerő számot.

Pockets (mezők): A rulettkeréken található kis számozott rések, ahol a golyó landolhat.

R

Red Bet (piros tét): A rulettkerék összes piros számára történő fogadás.

Rulett asztal elrendezése: A rulett elrendezése arra utal, hogy egy asztalnál egy vagy két nulla található. Az európai kaszinókban általában a rulett előbbi változatát, míg az amerikai kaszinókban a dupla nullás kereket használják.

S

Single-zero Wheel (egy nullás kerék): A francia és európai játékokban található kerékre utal, amely 37 számozott mezőt tartalmaz, beleértve a szimpla nullát is.

Six Line Bet (hat soros tét): Más néven “line bet” (soros fogadás), amely arra utal, hogy két szomszédos számsorra fogadunk, összesen hat számra.

Six-Number Bet (hatszámos fogadás): Egy másik kifejezés, amelyet a hatsoros vagy soros fogadás leírására használnak.

Speed Roulette: Olyan rulettváltozatra utal, amely több kameraállással, high-tech funkciókkal és nagyon gyors játékmenettel rendelkezik.

Split Bet (osztott tét): Azt a helyzetet jelenti, amikor a játékos két függőlegesen vagy vízszintesen szomszédos számra fogad.

Straight Up Bet (egyenes tét): Egyetlen számra tett tétre utal.

Street Bet: Arra a cselekményre utal, amikor vízszintesen három egymást követő számból álló sorra tesznek tétet. Ezt a fogadást néha trió-fogadásnak vagy három számra történő fogadásnak is nevezik.

V

Vizuális kerékkövetés: A golyó és a kerék követésének és követésének folyamatára utal, amelynek során megpróbálják megjósolni, hogy a golyó hol fog landolni.

Voisins du Zero: Egy francia fogadásra utal, amely a rulettkerék nullához közeli részén lévő számok egy adott csoportjára tesz tétet. 

W

Wheel (kerék): Az a kerek tárgy, amelyen a rulettet játsszák. Általában 37 számozott mezővel rendelkezik (vagy 38-cal az amerikai asztaloknál), amelyek piros és fekete színűek, kivéve a zöld zéró (és a dupla nulla) mezőt.

Wheel Checks (kerékellenőrzések): A rulettasztalokon használt speciális, jelöletlen zsetonokra utal.

Wheel Head (kerékfej): A rulettkerék azon része, amely a számokból és a hozzájuk tartozó zsebekből áll.

Nyerő szériák: A nyertes tétek sorozatára utal.

Z

Zéró: A rulettkerék “0”-val jelölt mezejére utal. Minden rulettkeréknek legalább egy nullát kell tartalmaznia, míg az amerikai kerékben 00 is van.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *