HOGYAN KELL JÁTSZANI AZ EURÓPAI RULETTET?

HOGYAN KELL JÁTSZANI AZ EURÓPAI RULETTET?

How to Play European RouletteA rulett játéknak hosszú története van, az egész világon elterjedt, mielőtt a ma ismert rulett játékká fejlődött. A rulett óriási népszerűsége számos különböző változatot eredményezett, amelyek ma már világszerte elterjedtek a hagyományos és online kaszinókban. Manapság már ritkaságszámba megy, ha találunk olyan online kaszinót, amely nem büszkélkedhet a rulettjátékok széles választékával.

A rulettnek három fő változata létezik – a francia rulett, az amerikai rulett és az európai rulett. Amikor ezekkel a játékokkal játszik, észreveheti, hogy ezek a változatok meglehetősen hasonlóak, ugyanakkor feltűnően különböznek is egymástól. 

A rulett játékmenetét elég egyszerű megérteni, de ahhoz, hogy igazi rulett-szakértő legyen, a játék minden aspektusát meg kell értenie: a rulettkeréktől kezdve a játékos által megtehető tétfajtákig. Végső soron ez segíthet egy jó rulettstratégia kidolgozásában, amely növelheti a nyerési esélyeit.

Kezdjük azzal, hogy mélyen beleássuk magunkat a legnépszerűbb változatba – az európai rulettbe!

MI AZ EURÓPAI RULETT?

Az európai rulett mind a laikus, mind a tapasztalt játékosok által abszolút a legkedveltebb változat. Annak ellenére, hogy “európai” rulettnek nevezik, valójában az egész világon játsszák, nem csak az európai kaszinókban, sőt, még néhány Las Vegas-i high-limit kaszinóban is megtalálható.

Az európai változatot egy olyan keréken játsszák, amely 37 osztással vagy mezővel rendelkezik. Az egyik osztás zöld színű, míg a többi piros és fekete színű, és az egytől 36-ig terjedő számokat tartalmazza. A kerék általában az európai rulettasztalok közepén helyezkedik el, mindkét oldalán két, egymást tükröző elrendezéssel.

A fő cél az, hogy megjósoljuk, melyik számozott bezőbe fog a rulettgolyó érkezni. A játékosok egy adott számra fogadnak, majd az osztó elfordítja a kereket az egyik irányba, a golyót pedig a másik irányba pörgeti. Ha a golyó az adott számmal ellátott mezőbe kerül, az adott játékosok nyereményt kapnak.

HOGYAN KELL EURÓPAI RULETTEN JÁTSZANI?

Az európai rulett játékmenete nagyjából ugyanaz, mint a játék más változatai esetén, így a játékosoknak nem okozhat gondot megtanulni, hogyan kell játszani. Az online rulettezés során a játékosok a forduló elején kapnak egy meghatározott időkeretet, amikor kiválaszthatják a tét értékét és elhelyezhetik a tétjeiket. A cél az, hogy megpróbálják sikeresen megjósolni, hol landol a golyó. 

  1. Tét elhelyezése – Ez a kör elején történik úgy, hogy a zsetonjait a kívánt tétre helyezi. Az élő osztó ezután jelzi, hogy több tétet nem lehet elhelyezni.
  2. Pörgesd meg a kereket – Az online asztaloknál bármikor megnyomhatja a “Pörgetés” gombot, amikor készen áll. Ezáltal a golyó a virtuális kerékre kerül.
  3. Az eredmény – Amint a kerék megáll, a golyó egy mezőbe kerül. Az online rulettjátékokban egy véletlenszám-generátor segítségével alakul ki a kimenetel.
  4. Az eredmény – Ha a golyó az eredetileg megjósolt nyerőszám zsebében landol, akkor szerencséje van! Megkapja a kifizetést, és megnyeri a kört.

Mivel a rulett egy szerencsén alapuló játék, a nyerési esélyek meglehetősen csekélyek, ezért egy jó stratégia alkalmazása segíthet növelni az esélyeit, és kordában tartani a bankszámláját.

AZ EURÓPAI RULETT KÜLÖNLEGES JELLEMZŐI

Mint említettük, háromféle rulettváltozat létezik, de a nagy kérdés az, hogy miben különbözik az európai változat a többi változattól.

Nézze meg az alábbiakat, hogy megtudja, milyen funkciók teszik egyedivé az európai változatot:

Szimpla nullás játék

Míg az amerikai rulettben két nulla van, addig az eureopai változatban csak egy. Ez utóbbi változatnál tehát megnő a nyerési esély, mivel az amerikai változat 37/1-es esélye helyett 36/1-es esélyt ad. Valójában a szimpla nullás rulett általában az európai rulettre utal.

Két oldalra tett külső tétek

Az amerikai rulettben a téteket az asztal mentén helyezik el, míg az európai változatban a két oldalra tett outsides téteket. Mindkét kerék nemcsak a páros és páratlan számok váltakozását használja, hanem az egytől 36-ig terjedő számok piros és fekete színét is.

NYERŐ FOGADÁSOK A RULETTBEN

A játékosok azt fogják tapasztalni, hogy a rulett általános fogadási elrendezése két kategóriára oszlik, ami megfelel az európai rulett fogadások két fő felosztásának, amelyeket a játékos megtehet – a “belső” és a “külső” fogadásoknak. A különbség e fogadások között egyszerű: a belső fogadásokat az asztal belső részén, a külső fogadásokat pedig az asztal külső részén lehet elhelyezni.

A játékosok öt belső tét közül választhatnak, többek között:

Straight Up fogadások

Egyetlen számra történő fogadás. Ez magában foglalja a nullát is. A kifizetés 35:1, mivel ennek a fogadásnak a nyerési esélye viszonylag alacsony. 

Osztott fogadás

Két olyan számra történő fogadás, amelyek vízszintesen vagy függőlegesen egymás mellett helyezkednek el. A nyerési esélyek szintén meglehetősen alacsonyak, és a kifizetés 17:1.

Utcai fogadás

A sor végén lévő három egymást követő számra történő fogadás elhelyezése. A kifizetés 11:1. 

Sarokfogadás

Egy olyan sarokban lévő négy szám metszéspontjára történő fogadás, ahol mind a négy szám fedésben van. A kifizetés 8:1.

Soros fogadás (hatsoros)

Hat egymást követő, két szomszédos sort alkotó számra történő fogadás. A vonalfogadás kifizetése 5:1.

A külső fogadások ötféle rulettfogadást kínálnak, és általában a fogadási területen vannak feltüntetve. Ezek némelyikét dupla tétes fogadásnak is nevezik, mivel a nyerési esély közel 50%, és az ilyen fogadások kifizetése 1:1 arányú. Ennek eredményeképpen a legjobb módja annak, hogy több alkalommal nyerjen, vagy hogy minimalizálja a kockázatot, ha ezekre a fogadásokra összpontosít, nem pedig a belső fogadásokra.

Oszlopos fogadás

Ez a külső fogadás 12 számot fed le egy oszlopban úgy, hogy egy zsetont helyez el a ‘2 az 1-ig’ feliratú mezőkre. A nulla nem számít bele, és a nyeremény 2:1 arányban kerül kifizetésre.

Tucat fogadás

Ez a fogadás az első, második vagy harmadik tucat számra vonatkozik, ha zsetont helyez el az “1. 12”, “2. 12” vagy “3. 12” feliratú mezők egyikére. Ha egy nyerő szám kerül be, a kifizetés 2:1 arányban történik. 

Piros/fekete

A tét vagy az összes piros számozott mezőre, vagy az összes fekete számozott mezőre történő fogadás. A nulla egy zöld mező, és nem tartozik ebbe a fogadásba. Ez egy dupla tétes fogadás, kisebb, 1:1 arányú kifizetéssel, ha a kerék betalál.

Páratlan/páros

Az összes páros vagy páratlan számra történő fogadás. A nulla nem szerepel ebben a fogadásban. Ez egy dupla tétes fogadás 1:1 arányú kifizetéssel.

1-18/19-36 (Alacsony/Magas)

Fogadás az első 18 számra (alacsony tét) vagy a második 18 számra (magas tét). A nulla nem szerepel ebben a fogadásban. A nyeremény 1:1 arányban kerül kifizetésre, siker esetén, mivel ez is a dupla tétes fogadások közé tartozik. 

A rulett egy olyan játék, amelynek számos változata létezik, így az online játék során jó eséllyel számos különböző téttel és rulettszabállyal találkozhat. Mindig figyeljen arra, hogy milyen típusú asztalnál játszik, mivel nem minden szabály vonatkozik minden asztalra.

Ezzel együtt ne feledje, hogy a különböző fogadási stratégiák nem garantálják a győzelmet. Ha vesztes szériában van, lehet, hogy itt az ideje abbahagyni, ezért mindig állítson fel egy költségkeretet, mielőtt játszik.

EURÓPAI RULETTKERÉK

Az európai rulettkerék elrendezése meglehetősen elterjedt a kaszinókban, és a házelőny miatt az egyik legkedveltebb elrendezésű kerék. Az amerikai rulett 5,26%-os előnyéhez képest az európai rulett házelőnye mindössze 2,70%. Ennek oka, hogy az európai rulettben 37 szám található a keréken (egytől 36-ig és egy szimpla nulla), míg az amerikai megfelelője 38 számozott zsebbel rendelkezik (egytől 36-ig, egy szimpla nulla és egy dupla nulla). 

EURÓPAI RULETTASZTAL

Az asztal tényleges elrendezése meglehetősen egységes minden rulettváltozatban, az amerikai változat a kivétel, így az új ügyfeleknek nem okozhat gondot a tájékozódás a rulettasztalnál. Az asztalon a rulettkerék összes száma, valamint az összes fogadási lehetőség látható. Ha a játékosok megértik, hogy mik ezek a fogadások és hogyan működnek, a rulett stratégia kidolgozása meglehetősen egyszerű!

PRÓBÁLJA KI AZ EURÓPAI RULETTET ONLINE AZ LV BET-NÉL

Az online szerencsejáték-iparban számos rulett-oldal kering, de egyik sem hasonlítható az LV BET által kínált játékélményhez. El fog ámulni az elérhető amerikai és európai online rulett játékok számától.

Ha szünetet szeretne tartani a pörgő kerekek között, több száz más kaszinójáték áll a rendelkezésére, így biztosan talál olyat, ami tetszik. Ha olyan játékos, aki mindig úton van, akkor mobilon is játszhat valódi pénzes rulettjátékot, és élvezheti mindazt, amit ebben a játékban szeret, a tenyerében!

Az új ügyfelek az LV BET-nél a legjobb szoftverszolgáltatók játékainál üdvözlő bónusz vagy befizetési bónusz segítségével az első valódi pénzzel történő befizetésüket is kihasználhatják.

GYIK

Hogyan lehet nyerni az európai ruletten?

Bár nincs meghatározott stratégia az európai rulett megnyerésére, vannak apró módszerek, amelyekkel potenciálisan növelheti esélyeit vagy csökkentheti a ház előnyét. Elmerülhet a fogadási rendszerekben, törekedhet a külső fogadásokra, és megismerkedhet az európai rulett oldalakon a valódi nyerési esélyeivel.

A befizető játékosoknak azt is javasoljuk, hogy az online szerencsejátékok gyakorlásakor vegyék igénybe az üdvözlő bónuszt. A bónusz összegét a minimális befizetés elhelyezésekor fogja megtalálni.

Mik az európai rulett szabályai?

Az európai rulettet egy 37 számjegyű keréken játsszák, egyetlen nullával. A fő cél az, hogy megjósoljuk, hogy a golyó abba a számozott mezőbe érkezik, amelyre a tétet elhelyezte.

Könnyebb az európai rulett?

A rulett játékmenete nem változik a különböző változatok között, azonban az európai változatot játszva könnyebb sikerélményben részesülni.

Az európai rulett nagyon hasonlít a francia változathoz, azonban a szabályok némileg módosulnak. Franciaországban számos kaszinóban a tétet a “páros esélyű vonalra” teszik fel.

Bár mindkét asztalnál hasonló nyereményszorzókkal lehet hasonló téteket megtenni, a francia rulettnél a La Partage vagy osztás szabály használatával a tét felét kaphatja meg.

Vannak olyan szabályok is, mint például a “bebörtönzési szabály”, amelyek helyes játék esetén csökkentik a ház előnyét, vagyis a kaszinó előnyét. Ez a szabály azt fejezi ki, hogy ha a golyó megáll a nullánál, a páros pénzes külső tétek nem veszítenek automatikusan, hanem a következő pörgetésig a mezőn maradnak “en prison” (börtönben). Ha a golyó a következő körben ismét a nullán landol, a tét elveszik, és a tét ‘duplán börtönbe’ kerül. Ebben az esetben a játékosnak két egymást követő nyertes fogadást kell tennie ahhoz, hogy az eredeti tétet felszabadítsa. Ezzel együtt, ha az “en prison” tétje nyer, akkor visszakapja az eredeti pénzét.

Az európai vagy az amerikai rulett jobb?

Minden azon múlik, hogy Ön mit szeretne a játéktól. Az amerikai változatban nehezebb nyerni, de lehet, hogy jobban kedveli, ha inkább kockázatvállaló. Ha a nagyobb nyerési esélyeket kedveli, akkor az európai változat az Ön számára a legmegfelelőbb.

Miért mondják, hogy az európai rulettnek jobbak az esélyei?

Az esélyek egy kicsivel jobbak, mivel az európai változat egy szimpla nullás rulettjáték, míg az amerikai változatban egy szimpla nulla és egy dupla nulla is van. Ha a golyó a nullára vagy a dupla nullára esik, a ház automatikusan nyer, vagyis a játékos számára kedvezőbb az európai változatot játszani.

Ne feledje, hogy az európai rulettjátékok, például a mini rulettasztalok esetében más az odds.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *