HOGYAN KELL JÁTSZANI RULETTET?

HOGYAN KELL JÁTSZANI RULETTET?

How To Play RouletteTalán emlékszik néhány említésre a popkultúrából, vagy talán már maga is találkozott a rulettkerékkel, akár online, akár egy hagyományos kaszinóban. Nos, nem számít, hogyan, mikor, hol és miért, nagy valószínűséggel találkozott már a rulettel és annak ikonikus piros-fekete kerekével. Annak ellenére, hogy ez az egyik legmaradandóbb kaszinójáték, első pillantásra valószínűleg ijesztőnek és bonyolultnak tűnik, különösen, ha még soha nem pörgette meg a kereket. De ne féljen! A rulett tökéletes példája annak a tipikus kaszinójátéknak, amely bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában, és egyesek szerint ez még a varázsának is része. A játék lényege, hogy egyszerű, mégis kihívást jelent, és a játékmechanikában rejlő valószínűség nagyon szórakoztató lehet – ha tudja, mit néz!

Ha tehát arra keresi a választ, hogyan játsszon online rulettjen, akkor a legjobb helyen jár. Az alábbiakban lelassítjuk és szétszedjük a rulettkereket.

Ismerje meg lépésről lépésre, hogyan kell online rulettezni

A legjobb, ha az alapokkal kezd néhány könnyen elsajátítható kezdő rulett tipp segítségével. Néhány próbapörgetés után már tisztában lehet azzal, hogyan működik a rulettjáték, és mit kell tennie játékosként, valamint milyen variációkkal találkozhat az online kaszinókban. Hamarosan már profiként játszhat és fogadhat.

1. lépés:

A rulettjáték indításához először tegye meg tétjeit. Ez lehet belső, vagy külső tét (ezekről később részletesebben is szót ejtünk). Tétjét a felhasználói felületen található virtuális zsetonok kiválasztásával állíthatja be. Mindig felelősségteljesen járjon el a tétek elhelyezésekor, hogy maximalizálja a biztonságát.

2. lépés:

Miután megtette tétjét, az élő osztó eldobja a golyót, és megpörgeti a rulettkereket. A rulettkerék a golyóval ellentétes irányban pörög. 

3. lépés:

Attól függően, hogy a golyó dobáskor hol landol, elveszítheti a tétet, vagy megnyerheti azt. Ha nyer, akkor kifizetést kap. Ha szeretné megpróbálni a lehető legjobban elkerülni a veszteségeket, akkor érdemes kipróbálnia a fogadási rendszerek használatát, hogy potenciálisan növelje az esélyeit.

A rulett fogadások típusai

Ha azt tervezi, hogy fogadni fog a rulettasztalnál, kétségtelenül kíváncsi lesz arra, hogy mekkora a valószínűsége vagy az esélye annak, hogy megnyeri a fogadást. Sok más fogadási játéktól eltérően a rulett meglehetősen matematikai jellegű, és mindenféle számok és adatok állnak rendelkezésre a különböző típusú fogadások esélyeiről. 

A rulett azért olyan nészerű a fogadási közösség körében, mert a játékban eszméletlenül sokféle tétet lehet megtenni, és mindegyiknek megvan a maga nyerési vagy vesztési esélye. Bár nem nehéz megjegyezni ezeket az esélyeket és felhasználni az információkat a kívánt fogadási típus kiválasztásához, a lehetőségek nagy száma nem mindig jelent jót a játékosok számára. Az oddsok megmondják, hogy egy adott fogadás milyen valószínűséggel nyer, de végső soron bármelyik fogadás nyerhet. Így a rulettben a játékos akkor is nyerhet, ha az esélyek nem sok jóval kecsegtetnek. Fordítva, ennek az ellenkezője is igaz lehet.

A rulettre tett fogadások két nagy kategóriába sorolhatók: belső és külső fogadások. A nyerés valószínűsége nagyobb, ha a fogadást a fogadási területen kívül helyezik el, és ennek következtében a jutalom is kisebb, míg a fogadási területen belüli fogadás esetén a nyerés valószínűsége kisebb, de a jutalom nagyobb. 

Ne feledje, hogy a minimális és maximális tétek az asztaltól függően változhatnak. A minimális tét határozza meg az asztalnál tett tét szintjét.

Belső fogadások

Mint említettük, a belső fogadások a fogadási asztal belső oldalán tett tétek. A potenciális hozam szempontjából ezek a legjobb kifizetésekkel rendelkeznek, de ahogy azt elképzelheti, meglehetősen specifikusak, ami a legnehezebbé teszi a megnyerésüket. Általában a belső fogadás során a fogadási területen lévő egyetlen számra vagy egy kis számcsoportra fogad, szemben az olyan általános kategóriákkal, mint a piros és a fekete, amelyek külső fogadásnak minősülnek.

Külső fogadások

A külső fogadások a fogadási asztalon kívül tett fogadások, és általában általánosabb kategóriákra vonatkoznak, például arra, hogy a szám piros vagy fekete, páratlan vagy páros lesz-e, és így tovább. Ezek a fogadások népszerűbbek, mint belső társaik, mivel alacsonyabb a ház előnye, ami azt jelenti, hogy kisebb a kockázata az ilyen típusú fogadásoknak, és ezért ezek a fogadások alkalmasabbak a kezdők számára.

A fogadásokkal kapcsolatban is van néhány szabály, amit szem előtt kell tartani – de ezek csak a francia asztaloknál érvényesek.

 • En Prison szabály: Csak a páros pénzes fogadásokra alkalmazható, amikor a golyó a nullánál landol, a játékos visszakaphatja a tét felét, míg a másik felét elveszíti. Alternatív megoldásként a következő pörgetésre is hagyhatja, ahol vagy visszanyeri a tétet, vagy teljesen elveszíti azt.
 • La Partage szabály: Hasonló az En Prison szabályhoz, de ebben az esetben a játékos elveszíti a tét felét.

Rulett kifizetések

Minden egyes rulett téthez saját kifizetés tartozik. A rulett tétek aszerint vannak osztályozva, hogy a rulettasztalon belül vagy kívül ülnek. Sokkal több tét létezik, de itt vannak az alaptétek.

Belső fogadások

 • Egyenes fogadás: Egyetlen számra való fogadást foglal magában. Bár egyetlen számra fogadni elég kockázatos, ez a legjövedelmezőbb fogadás is, ahol 35:1 arányban fizetnek a nyertes számra.
 • Osztott fogadás: Két számra való fogadást jelent, a zsetonját a számokat elválasztó vonalra helyezve. Ez a fogadás 17:1 arányú kifizetést biztosít.
 • Utcai fogadás: Ha három számra szeretne fogadni, akkor ezt úgy teheti meg, hogy zsetonját a belső és külső területeket elválasztó vonalra helyezi. A nyereményszorzó 11:1.
 • Dupla utca: Ennél a fogadástípusnál olyan zsetont helyez el, amely két számsort választ el az asztal belső és külső területei között, így két utcát fed le. Ennek az esélye 5:1.
 • Sarok/négyzet fogadás: Ennél a fogadásnál négy szám metszéspontjára kell zsetont elhelyezni. Az esélye 8:1.
 • Kosárfogadás: Az amerikai rulettasztalokon megtalálható kosárfogadás öt számra tesz tétet, amely a nullát, a dupla nullát, az egyest, a kettőt és a hármast fedi le. 6:1 arányban fizetnek.

Külső fogadások

 • Piros/fekete: Ez a fogadás az összes piros, vagy az összes fekete számra való fogadást jelenti. Az esély 1:1.
 • Páratlan/páros: Az összes páratlan számra, vagy az összes páros számra tesz tétet. Itt is 1:1 a kifizetés.
 • 1-18/19-36: Fogadás arra a lehetőségre, hogy a rulettgolyó egy olyan számra érkezik, amely 1 és 18, illetve 19 és 36 (magas számok) között van. Ezeket mezőfogadásnak is nevezik, amely 1:1 arányban fizet.
 • Tucat: A tucat fogadás a rulettkerék 36 számából az első, második vagy harmadik “tucat” számsorozatra való fogadást jelenti, és 2:1 arányban fizet.
 • Oszlop: Az oszlop fogadások az asztalon lévő számok egy oszlopára teszik a tétet, és 2:1 arányban fizetnek.

Rulett fogadási lehetőségek

Összefoglalva az eddig tárgyaltakat, a belső fogadások közé tartoznak:

 • Egyenes tét
 • Osztott fogadás
 • Utcai fogadás
 • Dupla utca
 • Sarok vagy négyzet tét
 • Kosaras fogadás

A külső fogadások közé tartoznak a következők:

 • Piros vagy fekete. 
 • Páratlan vagy páros szám.
 • Mező fogadások
 • Tizenkettes fogadások
 • Oszlop fogadások

Egyéb rulett variációk

A rulettben nagyon sok féle fogadási lehetőség van, és ugyanennyi változata a hagyományos játéknak! Akár élő osztó, akár számítógép ellen szeretne játszani, íme egy kis ízelítő a rulett azon változataiból, amelyekkel találkozhat.

Európai rulett

A rulettnek ez a változata egyike annak a három klasszikus változatnak, amelyek megalapozták ezt az időtlen játékot. A többi asztalhoz hasonlóan az európai rulett is egy forgó kerékkel és fekete és piros színű mezők váltakozásával rendelkezik. A mezők száma összesen 37 (egytől 36-ig számozva) és egy zöld zéró. Az európai változatot széles körben játsszák a különböző online kaszinókban, és mindenféle témában megtalálható.

Amerikai rulett

Az európai megfelelőjéhez képest egy fokkal feljebb lépve, az amerikai rulettkerék 38 osztással rendelkezik, beleértve az egytől 36-ig terjedő számokat, a 0-t és a 00-t is. Az egytől 36-ig terjedő számok felváltva piros és fekete színnel vannak jelölve, míg a szimpla nulla és a dupla nulla zölddel van jelölve. A dupla nulla által biztosított plusz osztás a tétek összetettségét növeli, így az amerikai rulettjátékok híresek arról, hogy itt a legmagasabb a ház előnye.

Francia rulett

A rulett francia változatát sokan keresik ennek az epikus játéknak a rajongói közül, és bizonyára nem véletlenül – a három elterjedt változat közül a francia rulett rendelkezik a legalacsonyabb beépített házelőnnyel, ami segíthet enyhíteni az európai, és különösen az amerikai ruletthez tartozó fogadási hátrányt.

Mini rulett

Minden móka, ami az online rulettjátékkal jár, fele akkora méretben! A Mini Rulett egy egyszerűsített rulettváltozat, amely egy kis keréken zajlik. A teljes 37 vagy 38 mező helyett, mint az európai vagy amerikai keréknél, a Mini Rulettnek csak 13 mezője van. Ez a fajta rulett tökéletes mindazok számára, akik a nagyobb kerék nyomása nélkül szeretnének megmártózni a rulettben. 

Élő rulett

Az online rulettjátékok esetében a rendelkezésre álló témák, stílusok és variációk végtelenek, de egyes játékosok bizonyos mértékig személytelennek találhatják az online rulettet. Ennek ellensúlyozására a kaszinóoldalak élő rulettet is tartalmazhatnak a kínálatukban. A cél az, hogy a lehető legközelebb álljanak az élő játékhoz, és egy hiteles, magával ragadó játékot hozzanak létre a játékosok számára. 

Minden élő, a fizikai rulett táblán lévő rulett zsetonoktól kezdve az élő osztóig. Az élő koncepción alapuló stílusok sokasága létezik, nevezetesen az online kaszinóóriás Evolution által. Böngésszen az élő kaszinó szekciónkban, és az Evolution által tervezett élő kaszinójátékok egész sorát találja, természetesen más szolgáltatók által kiadott kaszinójátékok mellett!

Többkerekű rulett

Egy másik népszerű online rulett variáns, amivel találkozhat egy online kaszinóban, a Multi-Wheel rulett. Ha a Mini Rulett a dolgok lekicsinyítését jelenti, akkor a Multi-Wheel Rulett egy fokkal feljebb viszi a dolgokat. 

Mivel akár nyolc kerék is lehet egy játékban, a rulettet kezdőként kipróbálók számára lehet, hogy túl nagy falat lehet, de egy profi rulettjátékos izgalmasnak találhatja a játékmenetet. Azonban csak egy fogadási asztal lehet, így a tétje a játékban jelen lévő összes kerékre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy ha egy játékban nyolc kerék van, a tétje nyolcszorosára nő. Mindig fontos, hogy korlátokat szabjunk és biztosítsuk a felelős szerencsejátékhoz, de talán különösen nyilvánvaló, ha egynél több rulettkerékkel van dolgunk; ebben a játékban egyetlen tétnél nagyobb a potenciális vesztes fogadás feltételezett kockázata, és ugyanez a tét nyolcszorosára emelkedik egyetlen rulettkeréknél!

Dupla golyós rulett

Egy játékban akár nyolc rulettkerék is összeadódhat, de az is lehetséges, hogy duplán látunk; a Double-Ball Roulette-ben (ahogy sejtheti) nem egy, hanem két rulettgolyó van! Általában minden más a játékban a szokásos európai elrendezésen alapul, és bár soha nem tudod megjósolni, hogy hol fog landolni a golyó, a plusz golyó azt jelenti, hogy a tétek elhelyezésekor a nyerési esélyei megduplázódnak.

Mekkora az esélye annak, hogy nyerjen a ruletten?

Valószínűleg kíváncsi arra, hogy mekkora a nyerési esélye, különösen, ha összetettebb fogadásokat tesz meg. Többé azonban nem kell töprengenie! Vessen egy pillantást rá!

Online rulett vs. élő rulett

Röviden érintettük már az élőben való játékot, de mi is pontosan a különbség az élő és az online rulett között? Nos, ez valójában nagyon egyszerű! 

Amikor a rulettet élő formában játssza, akkor valós időben játszik egy élő osztóval. Az online rulett, más néven First-Person rulett egy számítógépes algoritmus ellen játszódik. Ez az egyetlen módja az ingyenes rulettjátékoknak is, és az ingyenes játékok különösen hasznosak azoknak a játékosoknak, akik még kicsit zöldfülűek a játékban. Ez azt jelenti, hogy az ingyenes játékok azoknak a játékosoknak is hasznosak, akik a fogadási stratégiákat szeretnék felfedezni anélkül, hogy valódi pénzt kellene letenniük. 

Ezzel szemben sokan vannak az élő rulett rajongói is, akik sokkal jobban szeretnek belemerülni az online rulett játékba. Végső soron, amíg felelősségteljesen és biztonságosan játszik, nincs ok arra, hogy ne próbálja ki mindkét típust!

GYIK

✅ Hogyan kell rulettezni és nyerni?

A rulett játékhoz mindössze annyit kell tennie, hogy a fogadási felületen található virtuális zsetonok segítségével felteszi a tétet, és pörget! Sajnos semmilyen eredmény nem garantálható, és nincs biztos módja a nyerésnek. 

Mi a trükk a ruletten való nyeréshez?

Sajnos nincs garancia a nyerésre. A rulett egy szerencsére épülő játék. Bár egy játékstratégiával növelheti az esélyeit. Az online szerencsejátékban való részvétel során azonban ajánlott a legjobb gyakorlatot követni, az előre megtervezett költségvetés betartásával és az adott játékszabályok megismerésével.

Hogyan működik a rulett?

A rulettnek van néhány szabálya, amelyeket nagyon könnyű követni. A játék úgy működik, hogy tétet teszünk, amely lehet a fogadóasztalon belül, vagy azon kívül. A tét elhelyezése után a golyó a forgó kerékbe kerül, és bárhol is landol, az határozza meg, hogy nyert vagy vesztett. A fogadási típusok és a minimális tétek értéke is eltérő lehet.

Lehet egyszerre a pirosra és a feketére fogadni?

A játékszabályok nem teszik lehetővé az egyidejű fogadásokat. A rulettben a fogadási lehetőségek összetett rendszere létezik, amely még attól függően is változhat, hogy amerikai, európai vagy francia rulettről van-e szó. Ennek ellenére, bár nincs olyan speciális lehetőség, amely a pirosra és a feketére való egyidejű fogadást foglalja magában, a nagymenők élvezhetik, ha az asztal összes számára fogadhatnak.

Mekkora a ház előnye a ruletten?

A rulett egy olyan játék, amelyben a “ház” ellen játszik. Az Ön által elvesztett tétek a házhoz kerülnek, de amikor Ön nyer egy fogadást, akkor a ház fizet Önnek.

A ház előnye az európai rulettben a nulla mezvel, az amerikai rulettben pedig a dupla nullával jön létre. A játékosoknak még a dupla tétes fogadásoknál sincs 50%-os esélyük a nyerésre.

Az amerikai rulettnek van a legmagasabb házi előnye a rulettjátékok közül, 5,26%-kal. Az európai rulett 2,70%-os előnyt kínál, míg a francia asztaloknál ez az arány a felére csökken, a házelőny 1,35%.

Bár ez minden bizonnyal segít a kaszinó előnyére fordítani a játékot, az egyes játékosokat nem befolyásolja túlzottan a házi előny. Ennek oka az, hogy az egyéni játékosok páros tétek esetén legfeljebb 18 számra fogadhatnak, míg a legtöbb egyéb tét jóval kisebb számhalmazra terjed ki. A többi szám a rulettben a házé, ami hosszú távon verhetetlen előnyt jelent a játékosokkal szemben. Ami azonban a játékosok javára válik, az az, hogy a szerencse és a puszta véletlen, hogy a pörgő kerék eltalálja a nyerő tétet, egyetlen pörgetéssel hatalmas nyereményt hozhat számukra. Bár a ház előnyére gyakran hivatkoznak a játék elemzése során, ez nem jelentős tényező a játék általános kimenetelében.

Mi az a “belső” fogadás?

A belső fogadás olyan fogadás, amelyet a rulettjáték során a fogadási területen belül tesznek meg. A belső fogadásokra példa többek között az egyenes fogadás, a sarokfogadás és a megosztott fogadás. A belső fogadások nagyobb kockázatot jelentenek, mint a külső fogadások, ugyanakkor nagyobb nyereményeket is lehetővé tesznek.

Mi az a “külső” fogadás?

Ez egy olyan fogadás, amelyet a rulettjáték során a fogadóasztalon kívül tesznek meg. Ilyen fogadások például a mezőfogadás, az oszlop- és a tucat fogadás. A fogadóasztalon kívüli fogadás alacsonyabb nyereményekhez vezethet, de összességében biztonságosabb lehetőség, mint a belső fogadások elhelyezése.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *