GYAKORI BLACKJACK MÍTOSZOK, AMIKET ISMERNIE KELL

GYAKORI BLACKJACK MÍTOSZOK, AMIKET ISMERNIE KELL

Semmi sem befolyásolhatja jobban a jövőbeli eredményeket, mint néhány téves feltételezés finomhangolása, és ez sok mindenre igaz, így a blackjackre is. Akár új vagy veterán blackjack-játékos, jó eséllyel néhány blackjack-mítosz elolvasása segíthet eloszlatni minden rossz tanácsot vagy információt, amely esetleg belekerült a stratégiájába.

Ennek érdekében csatlakozzon hozzánk a menetelésünkben, hogy a lehető legtöbb blackjack-mítoszt leplezzük le egy cikkben. A leggyakoribb blackjack mítoszokkal, valamint más téves tanácsokkal is foglalkozunk, amelyek esetleg az Ön útjába kerültek.

A blackjack a szerencse játéka

Blackjack Myths Explained | LV BET Casino BlogBár nem ez a legelrugaszkodottabb blackjack-mítosz, mégis ez az egyik. A blackjackben való győzelem esélye ugrásszerűen megnő, ha a játékos megérti, hogy a szerencse csak egy része a blackjacknek, nem pedig az egésze.

Soha nem szabad véletlenszerűen eldönteni, hogy üssünk, álljunk vagy duplázzunk. Ehelyett egy alapvető stratégiát kell követni, hogy minden egyes helyzetet optimalizáljunk, miközben a ház előnyét is minimalizáljuk. Valójában azt mondják, hogy a blackjack alapstratégiája mindössze 0,5%-ra csökkenti a ház előnyét.

A blackjack célja, hogy minél közelebb kerüljünk a 21-hez

Ez az állítás, bár nem teljesen téves, csak részben igaz. A blackjack-játék a 21 elérése körül forog, de önmagában nem ez a végső cél. Valójában a 21-es szám üldözése több pénzt veszíthet, mint amennyit nyer, mivel a játékos fő reménye az, hogy az osztó bukik.

A blackjackben a győzelemre törekvés nem egyenlő azzal, hogy mindenáron a 21-et próbáljuk eltalálni. A 19-es vagy 20-as kézérték eltalálása gyakran vezethet nyereményhez, de ez mindig az osztó kezétől függ.

A kártyaszámolás illegális

A kártyaszámolás gyakorlata az élő kaszinókra korlátozódik, ahol a jó matematikai képességekkel rendelkező játékosok meg tudják állapítani, hogy ők, vagy az osztó előnyben van-e a következő leosztásnál. Bár technikailag nem illegális, a kirívó kártyaszámolás gyakran a játékos kaszinóból való kizárását eredményezi.

Ha arra kíváncsi, hogy lehetséges-e kártyaszámolás az online blackjack kaszinójátékokban, akkor csalódni fog. Erre nincs mód, mivel a kártyákat minden egyes leosztás megkezdése előtt megkeverik.

A kártyaszámolás garantálja, hogy nyerni fog

Ha egy dolog biztos, akkor az az, hogy a kártyaszámlálók nem mindig nyernek. Sok blackjack-játékos próbálja utánozni a kártyaszámoló zsenik sikerét, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy ez egyrészt nem egy egyszerű stratégia, másrészt pedig messze nem egy biztos módja a nyeremény garantálásának.

A kártyaszámolásról szóló blackjack-mítosz megdöntése egy dolog, de annak a mítosznak a megdöntése, hogy a kártyaszámolás minden alkalommal működik, már a “nyilvánvaló állítás” határát súrolja. Ha a kártyaszámolás 100%-ban sikeres lenne, egyetlen kaszinó sem kínálna blackjack asztalokat.

Mindig kössön blackjack-biztosítást

Aki nem tudja, a biztosítási tétet akkor ajánlják fel a játékosoknak, ha az osztónak egy ász van a kezében, mint nyílt lap. A biztosítási tét célja, hogy “megvédje” a játékost abban az esetben, ha az osztó ásza megelőzi a 10-es lapot a zsebben, és így blackjack lesz. Siker esetén ez a fogadás páros pénzt fizet (2 : 1).

Ez a fogadás azonban hírhedt arról, hogy megnöveli a ház előnyét; a legtöbb blackjack-játékos gyakran “balekfogadásnak” vagy “rossz fogadásnak” nevezi. A legtöbb blackjack-játékos elutasítja a biztosítás elfogadását, mivel annak valószínűsége, hogy kifizetődik, alacsony, és ha egymást követő leosztásokban játszunk, a biztosítás elfogadása jobban rontja a bankszámlánkat, mint amennyire segít.

Azt hinni, hogy nyerni fog

A hosszú ideig tartó blackjack-játék elhiteti a játékossal, hogy nyerhet, ha eléggé hisz benne. “Bármikor nyerhetek“. “Hamarosan nyerniük kell, már túl régóta tart!” Az egyes lapok húzása teljesen véletlenszerű, ami azt jelenti, hogy a következő tétnél nem szabad figyelembe venni az előző leosztást.

A stratégiát a vakszerencse javára elvető, képzetlen játékosok gyakran esnek áldozatául ennek a mentalitásnak, amely semmilyen konkrét alapot nem nyújt. A legjobb magyarázat erre a hiedelemre az, hogy ez egyike a sok városi legendának, amelyet olyan játékosok tartanak fenn, akik nem tudják, hogy az ügyesség nagyobb eleme a játéknak, mint gondolnák. A blackjack kezed sorsát mindig rossz ötlet a szerencsére bízni.

Az a sikeres blackjack-játékos, aki finomítja döntéshozatali folyamatait, és az osztó által kiosztott lapoktól függően jó tervet fogad el. Végül is ez a gyakorlat nagyobb valószínűséggel kínálja a nyereményt, mint a kívánságműsor.

Az osztó mindig nyer

Ha egymás után több leosztást is elveszítünk, gyakran a fenti mondat kialakulását eredményezheti, de ez nem teljesen igaz. Valójában a forró és hideg osztók fogalma az asztalnál nyújtott teljesítményükön alapul, még akkor is, ha maguk az osztók nem befolyásolják a leosztások kimenetelét.

A helyesbített mondat a következő lenne: “a kaszinó mindig nyer”, ami nem hazugság. Bár egy győzelmi sorozat sok játékosnak azt a benyomást keltheti, hogy nagy nyereségre számíthat, jó eséllyel a nyereségük is eltűnhet, ha hosszabb ideig folytatják a játékot. Elvégre minden kaszinó az üzletért van.

Az osztó zárt lapja egy 10-es

Amikor megpróbálják legyőzni az osztót, sok blackjack-játékos hajlamos frusztrálttá válni, amikor az osztó zárt lapja végül tízes (vagy tízes értékű) lap lesz, és így blackjacket kap. Más játékosok azt feltételezhetik, hogy az osztónak 10-es lapja van a zsebben, ami önmagában is stratégia, különösen, ha a kártyaszámolással párosul.

Ezt a döntéshozatali folyamat optimalizálása érdekében teszik. Például, ha a játékos kezének értéke 12, és az osztó felemelt lapja kettő, a játékosnak az ütést kell választania, még akkor is, ha az osztó lapja a zsebben végül 10-et ér. A valóság az, hogy sok más lap is lehet az osztó zárt lapja, így ez a stratégia nem olyan átfogó, mint ahogy azt a legtöbb játékos gondolja.

Egy rossz játékos elronthatja a játékát

Egy nagyon sajátos blackjack-mítosz szerint a rossz játékosok könnyen eldönthetik, hogy megnyer, vagy elveszíte-e egy leosztást; a feltételezés szerint a játékos rossz döntése miatt az osztó a vártnál több lapot használt fel, és ezzel korlátozta a nyerési esélyeit.

Bár ez az egyik legelterjedtebb mítosz a játék körül, ezt már régen megcáfolták. Bebizonyosodott, hogy hosszú távon az úgynevezett “rossz” játékosok nem befolyásolják a leosztást.

A progresszív fogadások növelik a nyerési esélyeit

Egy nagyon híres blackjack-technika a progresszív fogadási rendszerek alkalmazása, bár ez más játékokban, például a rulettben és a baccaratban is megvalósítható. A progresszív fogadás, amelyet pozitív és negatív fogadási progresszióra osztanak tovább, a tét növelését vagy csökkentését jelenti az előző eredménytől függően.

Ahogy azt elképzelhetjük, a tét nagyságának módosításának semmi köze magához a leosztáshoz. A tét növelése vagy csökkentése (általában a páros pénzes tétek), nem befolyásolja az osztó legyőzésére tett kísérletét, így nincs értelme ebben hinni.

Mindazonáltal a fogadási rendszerek célja, hogy a lehető legtovább nyújtsák a bankrollját, különösen a páros pénzes tétek alkalmazásával. Ez nagyon hasznos eszközzé teszi őket, amikor szűkösebb költségvetéssel játszik, de nem szabad azt feltételezni, hogy az ilyen gyakorlatok befolyásolják a leosztás kimenetelét.

KÖVETKEZTETÉS – CÁFOLJUK MEG A MÍTOSZOKAT ÉS JÁTSSZUNK BLACKJACKET

A blackjack játék legjobb módja, ha ragaszkodik a bevált stratégiákhoz és fogadási rendszerekhez, anélkül, hogy olyan megalapozatlan állításokhoz ragaszkodna, mint amilyeneket a fentiekben részleteztünk. A blackjack mindenesetre szórakoztató játéknak van szánva. Ha szeretné kipróbálni a blackjack játékot egy kiváló kaszinóban, ne keressen tovább, mint az LV BET.

GYIK

Van esélye nyerni több egymás utáni vereség után is?

A korábbi eredmények nem befolyásolják a jövőbeli eredményeket. Ezt szem előtt tartva, mindenképpen lehetséges nyerni, miután több egymást követő vereséggel kellett szembenézni, esetleg egy jó nyerő szériába is belekezdeni.

Jó matematikusnak kell lennem ahhoz, hogy blackjackben nyerjek?

Bár jó, ha van, a jó matematikai tudás nem feltétele a hatékony blackjack-játéknak. Ehhez meg kell tanulni az alapvető stratégiát, és optimalizálni kell a döntéshozatali folyamatot.

Egy új játékos könnyen belatanulhat a blackjack-játékba?

A blackjack egy nagyon könnyen megtanulható játék, ami nagyon kezdőbaráttá teszi. Elvégre a világ összes blackjack-játékosa valahonnan indult.

Jobb-e védekező stratégiát alkalmazni a blackjackben?

Ez nagyban függ attól, hogy az osztónak mi van a kezében felemelt lapként. A kettestől a hetes számokig jó esély van arra, hogy az osztó bukik, ha szerencsénk van, ami azt jelenti, hogy megkockáztathatunk egy találatot. Ha azonban 19-es vagy 20-as lapot kap, akkor jobb, ha megáll, és reméli, hogy az osztó bukik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *