BLACKJACK ETIKETT – HOGYAN VISELKEDJÜNK BLACKJACK JÁTÉK KÖZBEN?

BLACKJACK ETIKETT – HOGYAN VISELKEDJÜNK BLACKJACK JÁTÉK KÖZBEN?

Lehet, hogy a blackjack szerencsejáték, de egy dolog garantált minden blackjack asztalnál, akár hagyományos, akár online, mégpedig a blackjack etikett. Az etikett szabályai egyes játékosok számára jelentéktelennek tűnhetnek, különösen az online kaszinókban. Azonban kulcsfontosságúak ahhoz, hogy ezt a kártyajátékot hatékonyan játsszák.

Az LV BET blackjack blog legújabb bejegyzése a blackjack etikett alapvető szabályairól szól, így bárhol is játszik blackjacket, tisztában lesz azzal, hogy kitől mit várnak el. Olvasson tovább, és soha többé nem fogja tönkretenni a hírnevét egy asztalnál!

BLACKJACK ETIKETT – TUDJA MEG, MIT SZABAD ÉS MIT NEM SZABAD A BLACKJACK ASZTALNÁL?

Everything You Need To Know to Blackjack Etiquette | LV BET Casino Blog

Van néhány marginális különbség az online blackjack etikett és a hagyományos kaszinók etikett szabályai között. Akárhogy is, a legjobb, ha betartja ezeket a szabályokat, ha élvezetes játékot szeretne, még akkor is, ha a szerencséje hagy kívánnivalót maga után.

A következő részekben részletesen kifejtjük a tudnivalókat, de először is itt van egy egyszerűsített összefoglaló arról, hogy mit várnak el Öntől:

 • Várja meg az új kört, mielőtt csatlakozna egy asztalhoz.
 • Mindig tartsa a kezét az asztal fölött láthatóan.
 • Ne helyezzen semmilyen tárgyat a blackjack asztalra.
 • Soha ne adjon pénzt közvetlenül az osztónak.
 • Ne nyúljon a tétjeihez, miután az osztó kiosztotta a lapokat.
 • Használja a szükséges kézjelet, amikor akcióba lép.
 • Kérjen engedélyt a többi játékostól, mielőtt csatlakozik a blackjack asztalhoz.
 • Tartózkodjon attól, hogy megmondja a játékosoknak, hogyan kell játszaniuk.
 • Legyen tisztelettudó az osztóval és a játékostársakkal szemben.

A LEGFONTOSABB BLACKJACK ETIKETT SZABÁLYOK

Most, hogy áttekintést kaptunk, bontsuk le, hogyan érvényesek a szerencsejáték-etikett alapjai az online és a földi kaszinó blackjackre.

 • Ne adjon készpénzes tétet a blackjack osztónak.

Mindig tegye le a készpénzt az asztalra, ahogyan azt megkövetelik, hogy a kaszinó biztonsági kamerái láthassák a készpénzes tranzakciókat. A pénzt az osztó szétosztja és megszámolja, majd zsetonokban adja oda az ezzel egyenértékű összeget, és ezt a folyamatot a kamerák figyelik. Ha leül egy folyamatban lévő játéknál, várjon a pénz letételével, amíg az aktuális forduló be nem fejeződik.

 • Ne tartsa mindkét kezével a kártyáit, és ne vegye le azokat az asztalról.

Amikor a kártyákat feldobják (így fel tudja venni őket) és képpel lefelé osztják, mindig csak az egyik kezével vegye fel a kártyákat, ne mindkét kezével. Ez az etikett szabály abból ered, hogy a játékosok ne piszkálják a kártyáikat. Az is lényeges, hogy a kártyákat az asztalon hagyja az osztó teljes látószögében, mielőtt feldobná azokat Önnek.

 • Ne hagyja bekapcsolva a mobiltelefonját.

Némítsa le a mobiltelefonját, amikor földi kaszinóban blackjackezik, hogy ne zavarja a játékot. Ha hívást kap, lépjen el az asztaltól, és a lehető leggyorsabban térjen vissza. Hatalmas gorombaság és rossz asztali etikett lehet, ha mindenkit megvárakoztat.

 • Ne nyúljon a zsetonjaihoz, amikor a lapjait osztják.

Miután a téteket megtették, nem szabad a zsetonjaihoz nyúlni, amíg ki nem játszotta a lapját. A zsetonokat szabadon begyűjtheti, miután megnyerte a leosztást vagy döntetlent ért el. Az osztó azonban elveszi a zsetonokat, ha nyer. Amint a lapokat kiosztották, a következő pont, amikor a tétjéhez nyúlhat, csak a játék végén következik.

 • Ne nyúljon a kártyáihoz, ha képpel felfelé osztják ki őket.

Hagyja a kártyákat az asztalon, ha a lapokat képpel felfelé osztják. Következő lépését csak úgy jelezheti, hogy jelzi az osztónak, hogy ütni vagy megállni szeretne. Az osztó az egyetlen személy az asztalnál, aki megérintheti vagy megváltoztathatja a zsetonok és kártyák helyét.

 • A döntések meghozatalához kézjeleket használjon.

A hagyományos blackjack asztalnál a játékosok kézjelekkel jelzik az osztónak, hogy mi lesz a következő lépésük. Nem elég azt mondani, hogy “üss” vagy “állj”; az osztónak világosan látnia kell, hogy Ön jelez. Ezenkívül egyes asztaloknál lehetőség van osztásra és duplázásra is, és ilyen esetekben mind a négy lépésnél kézjelekkel kell jelezni.

A felfelé fordított lapok esetében a jelek a következők:

 • Hit – Mutasson a lapjaira vagy koppintson az asztalra.
 • Állj – Integess a kezeddel a lapjaid tetején. Ne mozdítsa a karját.
 • Double Down/Split – Adja hozzá második tétjét az eredeti mellé további zsetonok elhelyezésével. Emelje fel egy ujját a duplázáshoz vagy két ujját az osztáshoz. Magukhoz a kártyákhoz ne érjen 

A “képpel lefelé” játszott játékoknál a szabályok egy kicsit mások:

 • Hit – Finoman súrolja meg az asztalt a mutatóujjával.
 • Állj – Óvatosan csúsztassa a kártyáit a zsetonjai alá, de igyekezzen nem megzavarni őket.
 • Double Down/Split – Fordítsa fel a lapjait képpel felfelé, miközben megteszi az extra tétet, majd emelje fel az egyik ujját a duplázáshoz, vagy a két ujját a splithez.
 • Ne féljen az osztótól.

A legtöbb osztó elég nyitott! Érvényes, ha tanácsot is kér az osztótól a következő játékához. Bár az osztó a házat képviseli, előfordulhat, hogy az osztók hajlandóak segíteni Önnek, különösen, ha Ön kezdő. Ráadásul az osztók inkább barátságosak, mint távolságtartóak; így nagyobb valószínűséggel kapnak borravalót.

 • Ne fogja vissza magát a borravalóval.

Nincsenek olyan kaszinószabályok, amelyek szerint borravalót kell adnia az osztónak. Azonban jó gyakorlat, hogy blackjack-játék közben borravalót adjunk az osztónak, különösen akkor, ha nyertes leosztást játszunk. Általában a játékos a minimális tétnek megfelelő összegű borravalót ad. Ha borravalót szeretne adni az osztónak, csúsztasson egy zsetont az osztó felé, és jelezze szándékát, vagy tegyen egy kiegészítő tétet a szokásos tétje mellé.

 • Ne rakja a zsetonjait helytelenül.

A tétjei valószínűleg különböző címletű zsetonokat tartalmaznak majd, a tét függvényében több zsetont használva. Az alacsonyabb értéket jelölő zsetonokat kis címletű zsetonoknak nevezik, míg a nagyobb címletű zsetonok nagyobb értéket képviselnek.

A több zseton egymásra van halmozva; a nagyobb címletű zsetonok a halom aljára kerülnek, az extra zsetonok pedig csökkenő sorrendben a tetejére. Ha a játék kezdetekor a zsetonok máshogy vannak elhelyezve, az osztó megáll, hogy újra rendezze őket. Bár ez néhányszor rendben van, bosszanthatja a játékostársakat.

 • Ne mondja meg a többi blackjack-játékosnak, hogyan kell játszani.

Határozottan nem szabad megmondani más játékosoknak, hogy milyen játékot kellene játszaniuk, hacsak nem ők maguk kérdezik meg Önt. Legyen tekintettel a blackjack asztalnál tapasztalható különböző szintű képességekre; egyes játékosok nagyon jól figyelik a játékot és ennek megfelelően terveznek, míg más játékosok talán még az összes lehetséges lépést sem ismerik egy asztalnál. Akár nyer vagy veszít, mindenki az elejéről indul, és a békesség megőrzése elengedhetetlen a játék zökkenőmentes lebonyolításához.

 • Ne emeljen túl sokat.

Miután az osztó befejezte a kártyák keverését a hat pakliból álló játékokban, az egyik játékos “emel” a pakliból. Az emelést legalább fél paklira kell helyezni a pakli mindkét végétől. Ha túl közel emel a pakli végéhez, az osztó újraemelést fog kérni, és ezzel a játékot feltartja.

 • Ne szakítsa meg a játékot, miután a “nincs több tét” felszólítást hallotta.

Vannak olyan kaszinók, amelyek megtiltják, hogy a játék közepén tétet tegyen. Az asztaloknál lehet olyan felirat, hogy “No Mid-Shoe Entry”, és leülhet, amíg a játék folyamatban van, de nem fogadhat addig, amíg a játék be nem fejeződik.

 • Ne féljen az alapstratégiát alkalmazni.

A blackjack alapstratégia minden játékosnak segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a kezéből, mivel az alapstratégia matematikai döntéseken alapul. Számtalan forrás létezik, ahol az alapstratégiáról lehet információt találni. Bár a veteránok már memorizálták, a stratégiai táblázatok magadnál tartása nem számít rossz asztali etikettnek egy élő kaszinóban.

 • Ne feledkezzen meg a speciális blackjack szabályokról sem (megadás, duplázás, megállás puha 17-esre, mikor kell emelni vagy nem emelni).

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a blackjack asztalból, feltétlenül tudnia kell, hogy a választott asztalra milyen szabályok vonatkoznak. Ha nem, akkor nem tudhatja, hogy milyen lehetőségei vannak a kezével, és azt kockáztatja, hogy elveszíti a játékot, miközben elidegeníti az asztal többi játékosát, akik tisztán játszanának.

 • Ne menjen bele a folyamatos keverőgépeket használó játékokba.

Folyamatos keverőgépnek azokat a gépeket nevezzük, amelyeket a legtöbb asztalnál több paklival használnak. Az osztó ezeket a gépeket arra használja, hogy folyamatosan megkeverje az összes használt kártyát, ahelyett, hogy a kártyákat egy dobótálcába helyezné, így a pakli soha nem ér véget. Az egy paklis játék általában a legjobb választás a potenciális nyerési esélyek szempontjából.

AZ ETIKETT JOBB BLACKJACK-JÁTÉKOSSÁ TEHET?

Bár lehet stratégiát készíteni a leosztásról, az etikettről nem praktikus és nem is bölcs dolog stratégiát készíteni! Az asztali etikett egy kaszinóban nem elhanyagolható dolog, és mindig be kell tartani.

Az etikett szabályai minden játékosra, bármilyen tudásszinten és minden kaszinóban érvényesek. Nem befolyásolják a ház előnyét vagy az esélyeket. Mégis, a blackjack etikett tippek betartása garantálja, hogy jól fogja érezni magát a kiválasztott asztalnál!

Az online blackjack hasonlóan néz ki, mint egy hagyományos kaszinóasztal, és a legtöbb szabály is ugyanazokra vonatkozik. Néha, az oldaltól vagy a választott játéktípustól függően, más “élő” játékosokkal is játszhat. Így mindkét világból a legjobbat kapja, hiszen az online játék gyorsaságát és kényelmét kombinálhatja az élő blackjack osztókkal.

Mikor maradjon és mikor távozzon a Blackjack asztaltól?

A döntés, hogy maradjon vagy távozzon, teljes mértékben a játékoson múlik. A blackjack játék során sok mindent szem előtt kell tartani, például a pénztárcáját, a kaszinó bizonyos szabályait, és persze azt, hogy egyáltalán élvezi-e a játékot.

Általános szabályként tehát, legyen kedves mindenkivel, aki a blackjack asztalnál játszik, különösen az osztóval. Végül is, annak ellenére, hogy az osztó az ellenfele, azért van ott, hogy kiossza a kártyáit, és a lehető legszórakoztatóbbá tegye a blackjack asztalnál szerzett élményeit.

JÁTSSZON BLACKJACKET AZ LV BET ONLINE KASZINÓBAN!

Az LV BET Kaszinó blogunkon különböző cikkeket talál a blackjackről. Így akár az eredettörténetével szeretne kezdeni, akár a blackjack esélyeibe merülne el, vagy megértené, mikor kell ütni, osztani és duplázni, az LV BET segítségével mindezt megtanulhatja.

És ha már a blackjackben is jártas lett, kipróbálhatja az összes briliáns blackjack asztalunkat. Megtalálja a legnépszerűbb blackjack címeket olyan nagyágyúktól, mint az Evolution, a Pragmatic Play Live, a NetEnt és még sokan mások!

Élvezze a gyors játékot, és merüljön el ezekben az élő asztalokban a páratlan Live Casino élményünkkel, vagy próbáljon szerencsét az első személyben játszott blackjackben a saját tempójában. Mindent egybevetve több mint 100 asztal közül választhat – válogasson kedvére

GYIK

Miért olyan fontos a blackjack etikett betartása?

A kaszinók a világ minden táján különböző formájúak és méretűek. A szerény, kisvárosi termektől a csillogó Vegas-stílusú megakaszinókig mindegyikben lehet blackjackezni.

Mindig legyen tisztában a házon belüli szabályokkal és magatartási kódexekkel, bármelyik kaszinótípust is választja, mivel a blackjack etikettnek lesz egy bizonyos része, amelynek betartását elvárják Öntől. Bár nem biztos, hogy kidobják, ha nem tartja be, de az biztos, hogy nem fogja népszerűvé tenni magát a személyzet, vagy a többi játékos körében.

Hogyan helyezzem el a zsetonjaimat a blackjack asztalnál?

A zsetonokat vagy egy külön pénztárból, vagy az asztalnál lehet megvásárolni. A pénzt jól látható helyen helyezik el az asztalon, ha az osztótól vásárolták. A játékosok ezután a zsetonjaikat a számukra kijelölt körbe vagy négyzetbe helyezik.

Bajba kerülhetek, ha nem tartom be a blackjack etikettet?

A megfelelő blackjack etikett betartásának fontossága ahhoz vezet, hogy bármelyik kaszinóban a legtöbb blackjack-játékot játszhassuk – kivéve, ha a biztonsági kamerák rögzítik, hogy valami törvénybe ütközőt teszünk. A kaszinó egyszerűen csak figyelmeztetni fogja, hogy jobban ügyeljen a megfelelő etikettre. A létesítmény eltávolítja Önt a helyiségből, ha csal.

A blackjack feltételei országonként eltérőek?

Nem, a játékfeltételek minden blackjack-játékban ugyanazok maradnak. Akár európai, ázsiai vagy amerikai kaszinókban játszol, a legtöbb kaszinó az elsődleges szabványt követi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *