RULETT MÍTOSZOK

RULETT MÍTOSZOK

A rulett az egyik legnépszerűbb játék a kaszinóiparban, amióta csak az eszünket tudjuk. Ez a kaszinójáték számos szárazföldi kaszinóban kiemelkedő szerepet kapott, és azóta az online kaszinó fogadásokba is bekerült, ahol több száz és ezer változat jelent meg. Mára az egyik legnépszerűbb kaszinójátékká vált rulett az évek során igazán felvirágzott, mivel magával ragadó játékmenetével mindig találgatásra készteti a kaszinójátékosokat.

MI AZ A RULETT MÍTOSZ?

Mivel az online kaszinóknak köszönhetően számos változat jelent meg, számos rulett mítosz is kialakult. Ezek a tévhitek akadályozták a játékosokat abban, hogy kipróbálják ezt a játékot, ezért most eloszlatjuk ezeket a pletykákat. 

Ha többet szeretne megtudni, akkor azt tanácsoljuk, hogy maradjon velünk. Ezzel a cikkel lerántjuk a leplet a rulettről szóló mítoszokról, hogy nyugodtan és könnyedén játszhasson rulettet egy hagyományos vagy online kaszinóban. Szeretne többet megtudni? Akkor csak olvasson tovább. 

A LEGGYAKORIBB MÍTOSZOK MAGYARÁZATA

1# A rulett egy teljes stratégia-alapú játék

Az egyik legfelháborítóbb mítosz a rulettről az, hogy a rulett teljes mértékben a stratégián alapul, és hogy a megfelelő technika alkalmazása lehetővé teszi a nagy nyereményt. A rulett játék teljes mértékben a szerencsén alapul, egy véletlenszám-generátornak (RNG) nevezett rendszerrel.

A rulettjáték célja, hogy megjósolja, melyik számozott zsebben fog landolni a golyó. Nincs rá mód, hogy pontosan megjósolja a nyerőszámot, hacsak nem lát a jövőbe; ha nem, akkor minden a véletlenen múlik. Lehetséges, hogy a korábbi játékok során a golyó melyik számra érkezett, és ebből kiindulva lehet egy tervet kidolgozni, de nincs biztos módja a nyerésnek.

2# Csak egyféle rulett létezik

Most Common Roulette Myths

A játék kezdetei egészen a 17. századig nyúlnak vissza, és azóta csak nőtt a népszerűsége a kaszinókban. Éppen ezért teljes tévhit, hogy a rulettnek csak egyetlen változata létezett. Persze a rulettjáték általános célja nem változott, de a rulettnek számos különböző típusa bukkant fel az évek során.

Az egész a francia rulettel kezdődött, amely az európai és az amerikai ruletthez vezetett. Az online kaszinók bevezetésével aztán megjelentek az online rulett, többek között a Lightning Roulette és az Immersive Roulette, amelyeket különböző kaszinókban talál. 

Ezek mindegyike saját, egyedi rulettasztallal rendelkezik. Az európai rulettet például 37 számozott zsebbel játsszák, míg az amerikai rulettet a dupla nulla miatt 38-mal. Ezek a rulettasztalok elrendezésükben, valamint a házelőnyükben is kissé eltérnek egymástól. 

3# Minden rulettváltozatnak ugyanaz a házelőnye

Mint korábban említettük, a rulettjátékok különböző változatai különböző rulettasztalokkal, rulettkerékkel és nyerési esélyekkel rendelkeznek. Emiatt a különböző rulettfajták házi előnye is eltérő lehet.

Erre tökéletes példa az európai és az amerikai rulett közötti különbség. A rulett amerikai változata 38 számozott zsebet tartalmaz – eggyel többet, mint európai társa. Ez a plusz szám a ház előnyének növekedését okozza, mivel a játékosoknak kevesebb lehetőségük van a nyerésre. 

4# A rulettkerék manipulált

Az egyik leggyakoribb mítosz az, hogy a rulettkerék manipulált. Ez a tévhit a népszerű filmjelenetekből ered, amelyekben mágneseket használnak a rulettkerék módosítására – ez azonban egyszerűen nem igaz. Egyetlen jó hírű kaszinónak – legyen az online vagy más – sem jutna eszébe manipulálni a kereket, mivel ezzel akár teljesen elveszíthetik a játékengedélyüket.

Az engedély elnyerése nem könnyű feladat, így a kaszinó nem kockáztatná meg, hogy elveszítse ezt a lehetőséget. Lehetnek olyan kaszinók, amelyek megpróbálkozhatnak ilyen átverésekkel, de éppen ezért ajánlott ellenőrizni a kaszinó engedélyét, mielőtt pénzt tenne rá.

5# Lehetséges legyőzni a ház előnyét

A rulett szerencsejáték, és a ház előnye az egyes változatokban eltérő. Bár néhány technikával és stratégiával a ház előnyét a maga javára fordíthatja de nem lehet minden alkalommal sikerrel legyőzni.

6# Az osztó irányíthatja a labdát

Sok játékos úgy gondolja, hogy az osztó irányíthatja a labdát, mivel az osztó mindent irányít a játék megnyitásától a győztesek bejelentéséig. De az a tény, hogy a játékosok azt gondolják, hogy az osztónak van némi befolyása arra, hogy a golyó hol landol, egyszerűen logikátlan. Kizárt, hogy az osztó manipulálni tudja a golyót, hogy egy adott számra érkezzen. A kaszinók valójában megfelelő intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy minden egyes pörgetés szabályozott, tisztességes és véletlenszerű legyen.

7# Van némi minta a nyerő számokhoz

Egyes úgynevezett szakértők szerint vannak olyan nyerő számminták, amelyekkel minden alkalommal nagyot lehet nyerni. Sajnos ez teljesen hamis. Az emberek hajlamosak arra, hogy mindenben mintákat és szimbólumokat vegyenek észre, de ha megnézzük, hogyan is működik pontosan ez a játék, akkor rájövünk, hogy a kaszinójátékban nincsenek számtorzítások. A számok megtippelése a rulettjáték legélvezetesebb része, ezért az a kijelentés, hogy vannak nyerő minták, csak elveszi az élvezetet a játékból. 

8# Ugyanolyan típusú fogadási opciót kell játszania

Ez a mítosz nagyon népszerű az egész interneten, mivel sok játékos úgy gondolja, hogy ha egy téttel nyernek, akkor a következő pörgetésnél is ragaszkodniuk kell ehhez a téthez. Figyelembe véve, hogy a rulett egy szerencsejáték, tényleg úgy gondolja, hogy ez egy életképes technika? Ha egy téttel nyer, nincs garancia arra, hogy ugyanezzel a téttel újra nyerni fog.

A tétekkel való kísérletezés az egyetlen dolog, amivel megpróbálkozhat, mivel nem lehet abszolút módon tudni, hogy a golyó hol fog landolni. Ha így tesz, az segíthet megtalálni a fogadási stílusát is.

9# Ha a megfelelő stratégiát használja, legyőzheti a rulettjátékokat

A póker és a blackjack némileg készségorientált, mivel bizonyos technikák segítségével jobb döntéseket hozhatsz. Egyesek úgy gondolják, hogy ezt a gondolkodásmódot lefordíthatják arra, hogy megpróbálják legyőzni a rulettkereket az előző fordulók nyereményeinek megfigyelésével. Nincs helyes vagy helytelen technika, mivel a rulett teljesen a szerencsétől függ.

Mint minden kaszinójátéknál, itt is mindig emlékeznie kell arra, hogy nincs olyan technika, amely garantáltan nyerő eredményt biztosítana. Lehet, hogy növelik a nyerés valószínűségét, de ne várja el, hogy biztosan nagyot nyerjen tőle.

10# A rulettet az ördög ihlette

Sok érdekes pletyka kering arról, hogy a rulettet az ördög ihlette, mivel rossz tevékenységnek tartják. A rulettet Blaise Pascal, egy francia matematikus találta fel a 17. század közepén. Egyesek szerint az ördögtől merített ihletet a rulett megalkotásakor, mivel a rulettkerék számainak összege 666 – az ördög feltételezett száma. Tehát igaz, hogy az ördög ihlette? Nem. Azt mondják, hogy Blaise valójában egy perpetuum mobile-t akart létrehozni, de ez nem sikerült neki, és véletlenül alkotta meg a rulettet.

11# A legutóbbi teljesítménye segíthet a következő fogadásnál

Ha az a benyomása, hogy a legutóbbi győzelme segíthet a következő forduló megnyerésében, akkor nagyot fog tévedni. Ez csak egy a rulettjátékok számos tévhite közül. Nincs kapcsolat az utolsó teljesítménye és a következő között. Gyakori gondolkodásmód, hogy ha egy adott szín vagy szám az egyik fordulóban előkerült, akkor a következőben nem fog.

Egyesek például úgy gondolják, hogy ha az utolsó öt számjegy fekete volt, akkor kicsi az esélye, hogy a következő körben megjelenik. Ez meggondolatlan döntésekhez és meggondolatlan lépésekhez vezethet, aminek következtében elveszítheti a pénzét. A rulett egy teljesen véletlenszerű játék, és bármelyik szám megjelenésének esélye a következő fordulóban egyenlő.

12# A tábla fedezése lehetséges

Egyes tapasztalt játékosok, akik különböző fogadásokat dolgoztak ki, úgy gondolják, hogy ha minden egyes pörgetésnél más-más tétet tesznek, akkor hatékonyan lehet fedezni a pozíciókat. A ház előnyét nem lehet csökkenteni, mivel az továbbra is beépül minden egyes pörgetésbe, így ez a stratégia alapvetően abból áll, hogy több pörgetést játszanak meg egy menetben. Ez a technika bizonyos pörgetéseknél hasznos lehet, de nem szabad rá hagyatkozni. Valójában gyorsabb idő alatt többet veszíthet, hacsak a szerencse nem áll az Ön oldalán néhány fedezeti stratégiatípussal.

13# A Martingale egy jó stratégia

Ha már egy ideje játszik ezzel a játékkal, talán már találkozott a Martingale stratégiával. Alapvetően ez a technika azt jelenti, hogy minden alkalommal megduplázza a tétjét, amikor az előző körben veszteséget szenved el. Egyszerűen fogalmazva, a Martingale-stratégia lényege, hogy megduplázza a tétjét, amikor veszít, hogy potenciálisan nagyobb összeget nyerjen, és hogy visszanyerje ezeket a veszteségeket.

Ez más platformokon, például a kereskedésben működhet, de a rulettben nem lehetséges, mivel soha nem jó ötlet veszteségeket kergetni. Sok kezdő használja ezt a technikát néhány úgynevezett szakértő nyomására, és a végén csődbe megy. Ne higgyen el mindent, amit hall. 

14# Hasznos egy típusú fogadáshoz ragaszkodni

Ha egy kört megnyer egy fogadási típussal, akkor az pusztán a szerencsének köszönhető. Nincs olyan “szerencsés fogadás“, amellyel minden alkalommal nyereményt szerezhetne. Ha a következő döntésedet az utoljára megtett tét alapján hozza meg, akkor annak a valószínűsége, hogy eltalálja az utolsó tétet, teljesen 50/50 – vagy eltalálja, vagy nem.

Az utolsó tétjének semmi köze a következő nyereményéhez. Ne feledje mindig, hogy a rulettben különböző fogadási lehetőségek vannak, és mindegyiknek egyenlő esélye van a nyerésre. Lehet kísérletezni a fogadásokkal, de semmi sem garantálja a sikert.

15# Nem lehet nyerni a ruletten az online kaszinókban

Nagyon meglepő, hogy egyesek úgy gondolják, hogy nem nyerhetnek. Bár vannak olyan tényezők, amelyek megakadályozhatják, hogy nyereményt keressen, mégis nyerhet egy tisztességes összeget. Az európai rulettben például egy a 37-hez az esélye annak, hogy 36-szoros szorzót kap, ami azt jelenti, hogy ha 100 eurós tétet teszel fel, akkor 3600 eurót nyerhetsz. 

16# A rulettnek szerencseszámai vannak

A rulett alapkoncepciója az, hogy egy adott számra vagy számtartományra fogadva nyerhet vagy veszíthet. A probléma akkor merül fel, amikor az emberek elkezdik azt hinni, hogy ennek a játéknak vannak szerencseszámai, amelyek garantálják a győzelmet, ha ragaszkodik hozzájuk. Ez egy rendkívül problematikus rulett-mítosz, egyszerűen azért, mert az asztalon lévő minden számnak egyenlő a nyerési valószínűsége.

A bizonyos számokra, az úgynevezett forró és hideg számokra való fogadás szintén egy olyan stratégia, amelyet egyesek, akik ruletteznek, elfogadnak. A különbség e típusok között az, hogy a forró számok látszólag gyakrabban jelennek meg, mint a hideg számok. Ez az online kaszinójátékok szempontjából problematikus, mivel feltételezi, hogy a rulett nem véletlenszerű számjáték.

17# A pörgetések össze vannak kötve

Egyszer már elmondtuk, és újra elmondjuk – a rulettben semmi sincs manipulálva. Nem lehet megjósolni, hogy a következő körben melyik szám fog nyerni. Vannak olyan játékosok, akik megpróbálhatják összekapcsolni az egyik kört a következővel, azt gondolva, hogy az egyik körben elért eredmény befolyásolja a következő kört. Az, hogy a golyó végül melyik számozott zsebben landol, teljesen véletlenszerű, és mindig is az lesz. 

18# A vesztes széria azt jelenti, hogy abba kell hagynia

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ki kell szállni a játékból, ha egy vesztes szériába kerül. Ez megöli annak az esélyét, hogy a következő fordulóban nyereségesebb legyen.

Bár mindig ajánlott felelősségteljesen játszani, csak azért, mert veszít néhány pörgetést, még nem jelenti azt, hogy a következőben nem lesz esélye nyerni. Ez kéz a kézben jár a szerencsejátékos tévhitével, ami azt a hitet jelenti, hogy a korábbi eredmények tükrözik a jövőbeli eredményeket. Bár ez nem a valóság, a szerencsejátékos tévhite elhitetheti a játékossal, hogy a korábbi eredmény befolyásolja a következő pörgetést.

A rulett meglehetősen gyors tempójú játék, ezért fontos, hogy szerencsejáték-határokat szabjunk. Ha online kaszinóban játszik, akkor kihasználhatja a pénzkezelő rendszereiket, és napi limiteket állíthat be, hogy megakadályozza a túlzott szerencsejátékot.

19# A stratégia egyáltalán nem számít

A stratégiák nem garantálják a győzelmet, de néha szerepet játszhatnak. Mint már említettük, nincsenek olyan stratégiák, amelyek garantálják a győzelmet, de ez nem jelenti azt, hogy mindenféle terv nélkül, vadul kellene fogadni. A stratégiák segítenek azonosítani a határait, és megalapozottabb döntéseket hozni. Például a tétek elosztása hasznosabb lehet, mintha egyetlen tétet tenne egy számra.

Következtetés

A rulett a szerencse és az ügyesség kombinációjának tekinthető. Sok játékos, aki azt állítja, hogy elsajátította a rulett művészetét, nagyot téved, mert bár vannak olyan technikák, amelyek javíthatják a siker esélyeit, nincs olyan biztos módszer, amely minden egyes pörgetésnél nyereséget hozna.

Ne feledje, hogy mindig felelősségteljes és biztonságos fogadást gyakoroljon, amikor kaszinókban játszik, különösen a rulettben. Hasznos lehet egy pénzkezelési rendszer alkalmazása online játék közben, amely segít kordában tartani a szerencsejátékot, amikor helyet foglal bármelyik kaszinó rulettasztalánál. 

GYIK

Van trükk a rulett megnyeréséhez?

Amikor rulettezik, ne feledje, hogy nincs szilárd trükk, hogy mindig győzedelmeskedjen a hagyományos vagy online kaszinókban. Azonban minimalizálhatja a pénzvesztés kockázatát, és növelheti a győzelem esélyét, ha a rulettkerék külső tétjeire összpontosít.

Mi a leggyakoribb online rulett mítosz?

A leggyakoribb rulett mítosz az, hogy a kaszinók manipuláltak, és befolyásolni tudják az online rulettjátékok eredményét. A cégek nem csak a kaszinószoftvereket hozták létre annak érdekében, hogy a játékok véletlenszerűségét biztosítsák, de rengeteg pénzt fordítanak a szoftverek ellenőrzésére is a pontosság és megbízhatóság érdekében. Sok online kaszinó láthatóan megosztja az auditálás eredményeit, és megjeleníti a játékok előzményeit a játékosok számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a legjobb rulettélményben részesülnek.

A rulett puszta szerencse?

A rulett egy véletlenszerű játék, és minden pörgetés pusztán a szerencsén alapul. Az online rulettkerék egy véletlenszám-generátorral működik, így minden eredmény teljesen váratlan és kiszámíthatatlan. 

Miért hívják a rulettet az ördög játékának?

A kerék számainak összege 666, és egyesek biztosak benne, hogy Pascal az ördögtől merített ihletet a rulett megalkotásakor! Természetesen ez nem így volt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *