BLACKJACK VS BACCARAT – ISMERJE MEG A FŐ KÜLÖNBSÉGEKET

BLACKJACK VS BACCARAT – ISMERJE MEG A FŐ KÜLÖNBSÉGEKET

Két olyan kaszinó asztali játékkal van dolgunk, amelyek nagyon különböző módon szórakoztatják az embert. A blackjack bizonyos fokú stratégiát igényel a hatékony játékhoz, míg a baccaratban a dolgok sokkal egyszerűbbek.

Sok játékos megkérdezheti, hogy mitől egyedi ez a két játék. Ez a cikk választ ad erre, és segít eldönteni, hogy Ön blackjack-zseni vagy inkább baccarat-virtuóz. Lehet, hogy más asztali játékokban rejlik a hivatása, de ezt lehetetlen kideríteni anélkül, hogy végigolvasná.

BLACKJACK ÉS BACCARAT – NÉPSZERŰ KASZINÓJÁTÉKOK

Blackjack vs Baccarat – ezt a vitát szeretnénk lezárni, de hogyan? Először is elemezzük az egyes asztali játékok játékmenetét online játszva.

HOGYAN KELL BLACKJACK-ET JÁTSZANI?

Baccarat vs. Blackjack: Which game has the best odds? | LV BET Casino BlogA blackjackben a játékosnak olyan lapot kell szereznie, amelynek értéke a lehető legközelebb van a 21-es értékhez (anélkül, hogy meghaladná azt), és amelynek összértéke nagyobb, mint az osztóé.

A kártyák értéke a megszerzett lapoktól függ. Minden számkártyát névértéken veszünk, a bubi, a dáma és a király 10-esnek számít, az ász pedig egynek vagy 11-nek, attól függően, hogy milyen handdel rendelkezik.

Két nyílt kártyával kezd. Ha egy ász és egy tízes értékű lapot kap, akkor blackjack-et kapott. Ha nem, akkor eldöntheti, hogy leüt egy másik lapot, vagy megáll a keze aktuális értékénél.

Egyes asztaloknál lehetősége van duplázni vagy osztani. A duplázás megduplázza a tétet, cserébe csak egy újabb kártyáért cserébe. A megosztás párok vagy két azonos értékű lap esetén lehetséges (a 9-9 és a 10-Q is párnak számít).

Más asztalok biztosítást, megadást vagy speciális akciókat kínálnak, mint például a megháromszorozás vagy a négyszeres leütés az online Power Blackjackben. Miután minden döntés megszületett, az osztó feltárja a lapjait, és megállapításra kerül a győztes.

BLACKJACK TÉTEK

A blackjackben a nyerési esélyek számos tényezőtől függnek, többek között a használt paklik számától, a játékszabályoktól és a játékos stratégiájától.

Általában a blackjack-játékok nyerési esélye a játékos számára 44-48%, a ház számára pedig 52-56%. Ezek az esélyek azonban növelhetők egy alapstratégia alkalmazásával.

HOGYAN KELL BACCARAT-OT JÁTSZANI?

Talán már hallotta, hogy ez James Bond egyik kedvence. Ez az asztali játék a blackjackhez hasonlóan működik, abban az értelemben, hogy mindkét játék a kártyakombinációk lehető legjobb értékére törekszik. A baccaratban meg kell próbálnia megjósolni, hogy melyik lap fogja a kilenceshez legközelebbi értéket elérni, a játékos lapjára, a bankár lapjára vagy a döntetlenre tett tétekkel.

A baccarat játék során számíthat arra, hogy olyan választható mellékfogadásokat is talál, mint például a Player Pair. A 2-9-es kártyák a névértéküket érik; a 10-esek, bubik, dámák és királyok értéke nulla; az ász egy pontot ér. 

Mindkét fél két lapot kap. Ha az érték meghaladja a kilencet, akkor a lapok értékét egy kicsit másképp számítják ki. Ha például egy kéz 9-7 lapból áll, akkor az összérték 16. Mivel a kilenc a legmagasabb elérhető érték, a tízes kiesik az összegből, és a kéz értéke hat pont. A kezek pontszámaitól függően a harmadik lap szabálya szerint további lapot lehet húzni.

A játéknak számos változata létezik, mint például a chemin de fer, a baccarat banque és a punto blanco. Az online kaszinókban a Dragon Tiger és a Football Studio két hihetetlenül népszerű változat. Ne feledje, hogy a szabályok, az esélyek és a fogadási piacok eltérhetnek az egyes variánsoktól, és a különböző kaszinókban is változhatnak.

BACCARAT TÉTEK

A bakkarat asztaloknál közismerten nagyobb a győzelem esélye, mint más online kaszinójátékoknál. A játékos és a bankár tétek hasonló esélyeket kínálnak, azaz 44,6% a játékos és 45,8% az utóbbi esetében. A döntetlen tétek esetében a legrosszabb a kifizetés valószínűsége, mindössze 9,6%.

BACCARAT VS BLACKJACK – HASONLÓSÁGOK ÉS KÜLÖNBSÉGEK

Ahogy eddig láttuk, a baccarat vs blackjack néhány nagyon megdöbbentő különbséget eredményez, amelyek közül párat az alábbiakban megemlítünk. Azonban mindkét játéknak megvannak a maga hasonlóságai.

HASONLÓSÁGOK

 • A két játék mindkettő egy adott pontszám elérése körül forog, vagy ahhoz minél közelebb.
 • Mind a baccaratban, mind a blackjackben a “játékos” vagy az osztóval, vagy egy másik oldallal áll szemben.
 • Mindkét játékban mindkét fél két lapnál többet is kaphat, ha a körülmények lehetővé teszik.

KÜLÖNBSÉGEK

 • A blackjack több fogadási lehetőséget kínál, mint a baccarat.
  A baccaratban a játékosoknak elméletileg jó esélyük van a nyerésre. Blackjack esetén a játékosok sokkal többet veszíthetnek, különösen azért, mert az osztó a játékos után játszik. Ez nagyban befolyásolhatja a játékos élvezeti szintjét.
 • A blackjack inkább a haladó vagy alapvető stratégiára összpontosít, míg a játékosok a baccaratban nem annyira támaszkodnak a stratégiára.
 • A baccarat a blackjackhez képest sokkal magasabb minimális tétekkel rendelkezik, így ez egy népszerű, alacsony tétekkel játszható játék. Ezzel együtt bármelyik játék lehet egy olyan magas szintű játék is, amelyben a játékosok elég pénzt tesznek fel a tétre.

BLACKJACK VS BACCARAT – MELYIK KASZINÓJÁTÉK A JOBB?

BA baccarat egy nagyon egyszerű játékstílust kínál, amely talán nem felel meg a legtöbb játékos által preferált kifinomultabb szerencsejáték-élménynek. Ennek ellenére a legtöbb online kaszinójátékban megtalálható legjobb esélyek közé tartozik.

ALAPVETŐ STRATÉGIÁK

A baccaratban a stratégiával csak eddig lehet eljutni. Mivel három fogadási lehetőség áll rendelkezésre, a nyilvánvaló választás az, hogy mindig a Banker tétet választja, amelynek kedvezőbb a ház előnye, mint a Player téteknek.

A blackjackben minden egyes cselekedeted közvetlenül befolyásolja a ház előnyét, és így a pénz statisztikai hozamát az idő múlásával. Egy blackjack-játék során többféle döntést is meg kell hoznia: üthet, állhat, duplázhat, oszthat, és egyes asztaloknál biztosítást is köthet vagy feladhatja a tétet. Szerencsére egy blackjack-stratégiai táblázat vagy puskázó lap könnyen elérhető, hogy segítsen növelni az esélyeit.

A HÁZ ELŐNYE

A ház előnye az egyik legfontosabb tényező, amelyet a játékosok keresnek egy játékban, mivel a ház előnye meghatározhatja, hogy a kapcsolódó kockázatok megérik-e a bankrollt kockára tenni. A ház előnye százalékban kifejezve az a statisztikai előny, amellyel a kaszinó vagy a szerencsejáték-helyszín – a “ház” – rendelkezik Önnel szemben, ahogy Ön az idő múlásával játszik. Az online nyerőgépek esetében ez az előny (vagy inkább annak fordítottja) a Return To Player százalékos arányaként van kifejezve.

A bakkarát játékokban az egyik legalacsonyabb a ház előnye az összes kaszinójáték közül.

 • Bankár – 1,06%
 • Játékos – 1.24%
 • Döntetlen – 14.36%

A három tét közül a Tie tét a legjobban kifizetődő, azonban ennek a tétnek az eltalálásának az esélye lényegesen alacsonyabb. Ha először játszik baccaratot, célszerű elkerülni a döntetlenre tett fogadást! Annak ellenére, hogy a Player kézre valamivel magasabb a ház előnye, előnyös lehet ezt a fogadást választani a Banker téthez képest. 

FOGADÁSI VÁLTOZATOSSÁG

A baccaratban a fogadási lehetőségek között szerepel a két handre való fogadás, vagy akár a döntetlen, míg a blackjack összetettebb akciókat kínál.

Az online kaszinók számos kaszinójátékot kínálnak, köztük több tucat baccarat és blackjack változatot, amelyek innovatívabb funkciókat kínálhatnak, mint a tipikus asztali játékok. Ezek a változatok többféle melléktétet vagy bónuszokat tartalmazhatnak, hogy feldobják a játékmenetet, és végső soron még izgalmasabb élményt nyújtsanak.

Ez azt jelenti, hogy a blackjack a lehetséges akciók és opcionális fogadások (mint például a 21+3 vagy a Perfect Pairs) puszta száma miatt minden bizonnyal több változatosságot kínál.

KÖVETKEZTETÉS – VÁLASSZON JÁTÉKOT ÉS NYERJEN AZ LV BET-EN

Végső soron a tökéletes játék kiválasztása személyes preferenciák alapján történik. Bár ez a két játék feltűnően hasonló, a játékmódjuk nem is különbözhetne jobban egymástól.

A legjobb esélyeket és a ház előnyének csökkentését keresi? Akkor válassza a blackjacket. Gyors és egyszerű játékmenet? Válassza a baccaratot. Mindkét játék hihetetlenül szórakoztató, és remek kiindulópont mindazok számára, akik ki szeretnék próbálni az asztali játékokat.

Ha szeretné felrázni a dolgokat, bátran kipróbálhatja a craps asztalt, a rulettet, a pókert és még a sportfogadást is az LV BET-nél.

GY.I.K.

Da blackjack vagy a baccarat több lehetőséget kínál mobileszközökön?

Nem, az, hogy bármelyik játékot mobileszközön, asztali eszközön vagy szárazföldi kaszinóban játsszák, nem változtat a nyerési esélyeken.

Könnyebb valódi pénzt nyerni blackjackben vagy baccaratban?

A baccarat a legjobb kaszinójáték a tétek és a pénznyerés szempontjából, mivel rendkívül egyszerűen játszható. Ezzel szemben a blackjack ebből a szempontból legfeljebb átlagos játék, mivel a blackjack bizonyos fokú stratégiát igényel ahhoz, hogy pénzt nyerjen. Mindezek után azt mondják, hogy a blackjack sokkal szórakoztatóbb, mint a társa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *