A kezdőtől a profiig: nézze meg blackjack tippjeinket

A KEZDŐTŐL A PROFIIG: NÉZZE MEG BLACKJACK TIPPJEINKET

Blackjacket játszani a világ egyik legnépszerűbb kaszinójátékát jelenti. Figyelembe véve a kortárs szerencsejáték-ipart, a blackjack játékosok nem szűkölködnek a játszható blackjack játékokban, de a blackjack játék optimális módja elkerüli a legtöbb embert.

Itt jön a képbe az LV BET. Annak érdekében, hogy segítsünk Önnek elkezdeni blackjackezni anélkül, hogy engedne a kint keringő gyakori tévhiteknek, úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy listát a fontos tippekről, amelyeket érdemes elolvasni.

A legjobb blackjack tippek:

1. tipp: Válasszon biztonságos játékasztalt

Általánosságban elmondható, hogy a kaszinójátékokat mindig biztonságos környezetben kell játszani. Bármennyire is kézenfekvőnek tűnik, mi mindig hangsúlyozzuk a biztonságos és törvényes kaszinókban való játék fontosságát. Az ilyen online kaszinók megtalálása kihívást jelenthet, de egy pillantás az engedélyeikre (vagy azok hiányára) megpecsételi az ügyet.

Tartsa nyitva a szemét az iparág vezető szerencsejáték-hatóságainak engedélyein, beleértve a Máltai Szerencsejáték Hatóságot (MGA) és az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottságát (UKGC). Ez az egyik legfontosabb blackjack tipp, amit megtanulhat.

2. tipp: Fogadja el a blackjack alapstratégiát

 Blackjack Tips for Beginners | LV BET Casino BlogA blackjack-stratégiai könyvek és táblázatok célja, hogy a játékosok pontosan tudják, hogyan kell cselekedniük minden lehetséges helyzetben. Egyes játékosok számára az ilyen stratégiai táblázatok és könyvek elvetendők, mert úgy érzik, hogy ez elveszi a döntéshozatal elemét.

Egy ilyen döntés meghozatala rossz lépés lehet. Az osztónak szigorú szabályokat kell követnie azzal kapcsolatban, hogy hogyan és mikor játssza ki a lapját – olyan szabályokat, amelyek a nyerési valószínűségeken alapulnak. Miért ne próbálhatnák ki tehát a játékosok is a különböző stratégiákat, hogy megállapítsák, hogyan növelhetik nyerési esélyeiket?

Bármely blackjack-változatot alapstratégiával játszva a kaszinó előnye mindössze 0,5%-ra csökkenthető, ezért a legtöbb blackjack-játékban mindenképpen javasoljuk annak használatát.

Továbbá a páros pénzes tétek megtétele és a biztosítások mellőzése tovább csökkenti a ház előnyét. Mindezzel együtt csak Önön múlik, hogy felmérje a pénztárcája méretét, és úgy játsszon, ahogyan jónak látja.

3. tipp: Tudja, hogyan kell olvasni az alapvető stratégiai grafikonokat

Az alapvető blackjack-stratégiai vázlat megmutatja a helyes játékot a kezedtől és az osztó felemelt lapjától függően. Mielőtt azonban elkezdené használni ezt a praktikus eszközt, fel kell készülnie arra, hogy megfelelően megértse. Szerencsére egy hagyományos blackjack-stratégiai táblázat nagyon egyszerű, ha megérti, hogy milyen lépéseket tehet, és hogy a táblázaton milyen rövidítésekkel jelölik ezeket a lépéseket.

Egy alapvető stratégiai táblázatot használhat, amikor az asztalnál ül, és bár lehet, hogy kényelmetlenül érzi magát, ha ezt teszi, megéri, amíg nem jegyzi meg a stratégiát. Végső soron a táblázat segíteni fogja a nyerési esélyeit, így nincs értelme, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat a használata miatt.

Ha online kaszinóban játszik élő blackjacket, mindig érdemes kéznél tartani egy stratégiai útmutatót. És nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a stratégia megfeleljen az adott játéknak, amit játszik.

4. tipp: Vigyázzon a bankrolljára

Akár éppen egy nyerő, akár egy vesztes szérián van túl, fontos, hogy mindig szem előtt tartsa a bankrollját. Bármikor, amikor játszik, jó eséllyel több pénzt veszíthet, mint amennyire számított, ezért a szerencsejáték-büdzsé kiemelkedő fontosságú.

Mielőtt egyetlen fogadást is megtenne, határozzon meg egy költségvetést, és tartsa be azt, függetlenül attól, hogy mi lesz a fogadás kimenetele. Állítson fel egy várható veszteségparamétert minden egyes fogadásához, és győződjön meg róla, hogy nem tesz fel olyan pénzt, amelynek elvesztését nem engedheti meg magának.

Ne feledje, hogy egyetlen valódi pénzösszeget sem érdemes elveszíteni csak egy gyors szórakozásért. Legyen okos a blackjack játékban, és állítsa be a szerencsejáték költségvetését!

5. tipp: Sajátítsa el kedvenc online blackjack típusát

Hogyan sajátíthat el bármilyen kaszinójátékot anélkül, hogy túl sok valódi pénzt szórna ki a folyamatba? Itt jönnek a képbe a demók.

Az online blackjack játékokhoz tartozik egy demó, amely lehetővé teszi, hogy valódi pénz kockáztatása nélkül játsszon a játékkal. A kezdők és a szakértők egyaránt kipróbálhatják stratégiáikat, miközben a bankszámlájukat szabadon hagyhatják.

A demó egy olyan játékmód, amely ugyanazokat a mechanikákat és funkciókat tartalmazza, mint az igazi játék során, kivéve, hogy nem kell valódi pénzt használnod a tétek megtételéhez. Ehelyett a virtuális pénzhez ragaszkodik – ez egyfajta “álpénz“, amely helyettesíti a tényleges bankrollt. A virtuális alapok összege a szolgáltatótól függ, de a gyakorláshoz mindenképpen elegendő virtuális pénz áll majd a rendelkezésére. Az egyetlen bökkenő, hogy a demó során elért nyeremény teljesen virtuális, és nem írható jóvá a kaszinószámláján.

Az online blackjack-játékok nem olyan összetettek, mint az élő asztalok, így nem biztos, hogy ugyanazokat a funkciókat és mechanikákat találja meg. De amióta a blackjack bevezetésre került az online kaszinókban, a játék teljesen új mechanikát kapott, amelyet nem lehet lemásolni, ha a szárazföldi kaszinókban játszik. Így a demó nagyon hasznosnak bizonyulhat, különösen az új játékosok számára.

Az Ön joghatóságától függően előfordulhat, hogy a demóhoz való hozzáféréshez regisztrálnia kell és igazolnia kell a fiókját. De előfordulhat, hogy látogatóként is játszhat olyan esetekben, amikor nincs szükség az ellenőrzésre.

6 tipp: Tudja, mikor kell megállni, és mikor kell ütni.

Egyszerűen fogalmazva, ha 17 vagy több mint 17 pontja van, akkor állj. Ezen túlmenően az számít, hogy az osztó milyen lapot mutat. Általános szabályként, ha 13 vagy annál több lapja van, és az osztónak 6-os vagy annál alacsonyabb lapja van, akkor álljon – a legtöbb kaszinóban az osztónak 16-os lapnál ütnie kell, és nagy az esélye, hogy bukik.

Ha öt és nyolc között van, üssön, függetlenül attól, hogy mi van az osztónál, nem eshet ki – függetlenül attól, hogy mi a következő lapja. A 12 és 16 közötti lapok esetében akkor kell ütnie, ha az osztó legalább hetes vagy annál magasabb lapot mutat. Ezeken a körülményeken kívül az osztó nyílt lapjától függően osztani, megállni vagy duplázni kell.

7. tipp: Tudja, mikor és mit kell osztani

Az ászok köztudottan a legjobb lapok a megosztáshoz. Valójában az alapstratégia azt diktálja, hogy osztani kell, ha egy ász párja vagy nyolcasa van, függetlenül attól, hogy az osztónak milyen lapja van. Soha ne osszon meg egy dupla ötöst, inkább duplázzon vagy üssön, és álljon meg egy dupla tízesnél.

Ettől eltekintve általában akkor kell osztani, ha az osztó hetesnél alacsonyabb lapot mutat, hetes és magasabb lapoknál pedig ütni kell.

8. tipp: Ne feledje, hogy duplázzon

Meg kell keresni, hogy duplázza le, amikor:

  • az osztónak ásza van, Önnek pedig 11 lapja.
  • összesen 10, azzal a kiegészítéssel, hogy tartózkodnia kell a duplázástól, ha az osztónak 10-es értékű nyílt lapja van.
  • Önnek 9-ese van, és az osztónak három és hat között van az összértéke. Ez azért van így, mert tudja, hogy az osztónak mindenképpen ütnie kell, és kockáztatja a bukást.

9. tipp: Állítsa be a fogadási limiteket

A fogadási rendszerek, mint például a Martingale-stratégia, segíthetnek a pénztárca kezelésében és a felelősségteljesebb játékban. Ezek nem befolyásolják a nyerés valószínűségét, de segíthetnek abban, hogy kevesebb pénzt veszítsen, és alkalmanként kis nyereséget érjen el.

A matematikai progresszión alapuló fogadási rendszerek szintén segíthetnek a veszteségek mérséklésében. Fontos megjegyezni, hogy a fogadási stratégiák hosszú távon általában nem életképesek. Ráadásul sokukat átlagon felüli bankrollokra tervezték. Tehát, ha kisebb bankrollal rendelkezik, egyes fogadási stratégiák többet árthatnak, mint használhatnak.

10. tipp: Kerülje a blackjack biztosítási fogadásokat

Ha a százalékokat nézzük, a biztosítási tét bevállalása ritkán éri meg. Ha az osztó egy ász felemás lapot mutat, akkor csak az esetek 20%-ában lesz blackjackje. Tehát statisztikailag ötből négyszer akkor fogadná el a biztosítást, amikor nincs rá szüksége. Hosszú távon jobb, ha nem köt biztosítást.

11. tipp: Ne feledkezzen meg a ház előnyéről sem.

A ház előnye néven is ismert, a ház előnye a kaszinó előnye a játékossal szemben, a játékos tétjének százalékában kifejezve. Egyszerűbben fogalmazva, ez a mechanika az online kaszinó hosszú távú pénzkereseti módja..

A blackjack házi előnye a tapasztalatlan játékosok esetében általában 2% körül mozog. Ez azt jelenti, hogy minden egyes 100 eurós nyeremény után a játékos 2 eurót veszít.

Rövid távon a 2% nem feltétlenül érvényesül, különösen, ha nyerő szériákról van szó. Továbbá az alapvető stratégiai döntések alkalmazása – ami a lehető leg “helyes” játék szinonimája – tovább csökkenti a ház előnyét.

Mindezzel együtt a blackjack 2%-os házi előnye hosszú távon mindig érvényesülni fog, és a blackjack játékosok csak időnként hozhatnak helyes döntést. A balszerencse és a hibák elkerülhetetlenül bekövetkeznek valamikor.

12. tipp: Értse az esélyeket és a valószínűséget

Az esély és a valószínűség egyaránt olyan statisztikai kifejezések, amelyeket egy esemény bekövetkezésének valószínűségének leírására használnak. Matematikailag nem egyenértékűek, mivel mindkettő más összefüggésben vizsgálja az esemény bekövetkezésének valószínűségét. Anélkül, hogy túlságosan technikai jellegű lenne, a valószínűséget úgy határozzák meg, hogy az esemény bekövetkezésének hányszorosára számíthatunk egy adott számú alkalom során. A valószínűség 0-tól (lehetetlen esemény) 1-ig (elkerülhetetlen esemény) terjed.

Egy esemény esélyét úgy határozzuk meg, hogy az esemény bekövetkezésének valószínűségét elosztjuk annak valószínűségével, hogy az esemény nem következik be, azaz a kedvező és a kedvezőtlen kimenetel arányával, vagy fordítva. Az esélyek értéke nullától a végtelenig terjedhet. A valószínűség tehát a kedvező eseményt osztja az események teljes számával, míg az esélyek a kedvező és a kedvezőtlen események arányát jelentik.

Amikor fogadásokról van szó, az esélyek egy kicsit eltérnek a matematikai meghatározásuktól. Az esélyek általában egy esemény ellen szólnak, és nem valódi esélyek; technikailag kifizetési esélyeknek lehetne őket nevezni. Ezek azt a kifizetést jelölik, amelyet az esemény bekövetkezése esetén kapna. Például a 3/2 szerencsejátékban kifejezve azt jelenti, hogy minden 2 eurónyi tétért 3 eurót kap, ha az esemény bekövetkezik.

13. tipp: Ismerje a blackjack összes szabályát

A blackjack célja, hogy minden játékos megpróbálja legyőzni az osztót úgy, hogy a kombinált kártyaértéket a lehető legközelebb hozza a 21-hez, anélkül, hogy meghaladná a 21-et. Mielőtt kiosztják a lapjaikat, minden játékos elhelyez egy tétet az előtte lévő, kijelölt területen.

Minden asztalnál minimális és maximális fogadási limitek lesznek használatban. Amikor minden tétet elhelyeztek, az osztó az óramutató járásával megegyező irányban balról minden játékosnak egy lapot felfelé, majd egy lapot felfelé saját magának ad. Ezután egy újabb kör lapot osztanak képpel felfelé, kivéve az osztót, aki a második lapot képpel lefelé kapja. Így az osztó kivételével minden játékos két kártyát kap képpel felfelé, az osztó pedig egy kártyát képpel felfelé és egy kártyát képpel lefelé.

Ha egy játékos első két lapja egy ász és egy “tízes kártya”, akár képkártya, akár tízes, akkor “blackjackje” van, és nem tesz további lépéseket.  Az osztótól balra ülő játékos kezd, és eldönti, hogy “áll” (nem kap további lapokat) vagy “üt” (további lapokat kap, hogy megpróbáljon közelebb kerülni a 21-hez). Ha a játékos további lapokat kap, és 21 fölé megy, akkor bukott, és elveszíti a tétjét.

Amikor minden játékos megoldotta a handjét, az osztó képpel lefelé fordított lapját felfordítják. Ha a végösszeg 17 vagy annál nagyobb, az osztónak meg kell állnia. Ha a végösszeg 16 vagy kevesebb, az osztónak fel kell vennie egy lapot, és ezt addig kell folytatnia, amíg el nem éri a 17-et vagy a 17-et, vagy nem megy ki.

14. tipp: Tudja, mikor kell eltávolodnia a blackjack asztaltól

Ha túl sokszor tesz rossz tétet, az végül felemészti a bankrollját. Ez minden kaszinójátéknál így van, és a blackjack sem különbözik ettől. Ahogy fentebb említettük, a legjobb megoldás, ha kijelöl egy költségvetést, és készen áll arra, hogy amikor az elfogy, elsétáljon az asztaltól.

Fontos, hogy ne hagyja, hogy külső tényezők befolyásolják a kaszinójátékok során, és mivel a blackjackben sokat számítanak a döntések, ez abszolút létfontosságú.

16. tipp: Fontolja meg az átadás lehetőségét

A megadás blackjackben nem egyenlő a vereséggel; végül is csak a tét feléről mond le. A megadás, különösen a korai megadás, egy lehetőség arra, hogy a veszteségek egy részét pótold az egyébként valószínűleg vesztes leosztásból.

A késői megadás is lehet egy értékes lehetőség, mivel lehetővé teszi a játékos számára, hogy feladja a tét felét, amikor az osztó ellenőrzi, hogy van-e blackjackje (és nincs-e blackjackje). Ha az osztónak blackjackje van, a megadás nem lehetséges. A késői megadás csökkenti a ház előnyét, de nem olyan jelentősen, mint a korai megadás; ezért a megadásnak ez a formája gyakoribb.

  • Adjon fel bármilyen 15-öst az osztó ászával szemben, kivéve, ha az osztó egy 17-es lágy kézzel talál.
  • Adjon fel bármilyen 16-os lapot az osztó ászával vagy 10 pontos lapjával szemben.
  • Adjon fel bármilyen 17-est az osztó ászával szemben, kivéve, ha az osztó puha 17-es lapot ütött.

Következtetés – összpontosítson és válasszon bölcsen

Összefoglalva, próbálja meg nem hagyni, hogy más játékosok vagy külső tényezők befolyásolják a blackjackben való döntéshozatali folyamatát. Első pillantásra a blackjack egyszerű játéknak tűnhet. Ez azonban nagyon félrevezető. Egyetlen lépés eldöntheti vagy megtörheti a leosztást, ezért mindenképpen nézzen utána alaposan az alapvető és haladó blackjack stratégiai útmutatóknak, valamint további blackjack tippeknek a kaszinóblogunkon vagy más neves blogokon.

Mielőtt belevetné magát a játékba és valódi pénzért játszana, azt is javasoljuk, hogy próbáljon ki egy blackjack játékot ingyenesen a demókon keresztül.

Ha beépítette ezeket a blackjack tippeket egy egyfedeles blackjack játékba, de rájött, hogy változatosságra van szüksége, próbálja ki a nyerőgépeket vagy a sportfogadást – mindkettő könnyen elérhető az LV BET-nél.

GY.I.K.

Milyen blackjack stratégiát használjak?

Az alapstratégiával való kezdés lenne a mi ajánlásunk. Azt tanácsoljuk, hogy tanulja meg, mikor kell állni vagy ütni, miközben szem előtt tartja a következő kártya értékét. Onnan kezdve finomíthatja a stratégiáját a győzelem érdekében, figyelembe véve, hogy mikor érdemes duplázni és osztani.

Játszhatok blackjacket kis egyenleggel?

Igen, azonban a lehető legkisebb tétet kell választania. Ne próbálja meg visszanyerni az elvesztett pénzt, mert ezzel csak még inkább a mínuszba kerül. Ehelyett figyeljen a fentebb leírt blackjack tippekre, hogy ne menjen csődbe.

A biztosítási tét valóban ér valamit?

Nem. A legtöbb esetben a biztosítási tét a végén több pénzébe kerül, mint amennyit megspórol. Annak az esélye, hogy az osztó blackjacket kap, miután egy ászt kapott felemás lapként, mindössze 20%.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *