Defense of the Ancients 2

Defense of the Ancients 2

Defense of the Ancients 2 on Valven kehittämä taisteluareenamoninpeli, joka kilpailee suosiosta League of Legendsin kanssa. Valve haki resurssinsa suoraan alkulähteestä palkkaamalla IceFrogin, Warcraft III:n alkuperäisen Defense of the Ancients -muunnelman pääsuunnittelijan. DotA 2 on tämän muunnelman aito jatko-osa, jossa kaksi viiden hengen joukkuetta taistelevat kunniasta ja kullasta. 

Mikä on DotA 2?

Dota 2 worldwide phenomenonDotA 2 noudattaa tuttua taisteluareenamoninpelikaavaa, jossa kaksi joukkuetta puolustavat omaa tukikohtaansa kartalla koordinoiden hyökkäyksiä kohteiden kaatamiseksi, kartan hallitsemiseksi ja vastustajien eliminoimiseksi. League of Legendsin tapaan peliä pelataan isometrisesti ylhäältä alaspäin katsoen. Virheettömän tarkkuuden ja syvän pelin tuntemuksen lisäksi pelaajien on ymmärrettävä sen geometriaa ja aritmetiikkaa. DotA 2 on täysin ilmainen, mutta pelaajat voivat ostaa “palkintopassin” (battle pass), josta saa uusia ulkoasuja hahmoille ja muita kosmeettisia etuja pelaamalla tarpeeksi.

DotA 2 pelinä

DotA 2:n areena jakautuu kahteen puoliskoon, Radiant ja Dire, joiden lävitse kulkee kolme reittiä. Puoliskot jakaa ylitettävä joki ja viidakko. Pelaajat hallitsevat yhtä DotA 2:n 120 eri hahmosta (“hero”) ja tekevät yhteistyötä kaataakseen vastustajan pääkohteen, Ancientin. Leaguen Nexusten tapaan Ancient sijaitsee keskellä vastustajan tukikohtaa ja on tarkoin puolustettu. Tuhoa Ancient ja voitto on sinun!

Kuinka DotA 2:sta pelataan

Pelin hahmot jakautuvat kahteen pääkategoriaan: ydin- ja tukihahmot. Ydinhahmot tunnetaan myös kantohahmoina. Ne aloittavat ottelun suhteellisen heikkoina, mutta vahvistuvat dramaattisesti sen aikana. Kantohahmojen nimi tuleekin niiden kyvystä tehdä paljon tuhoa ja siten “kantaa” joukkue voittoon. Tukihahmot mahdollistavat peliliikkeet ja tarjoavat pakoreittejä. Tukihahmoilta puuttuu paljon tuhovoimaa, mutta ne kompensoivat sen muussa hyödyssä. Nämä hahmot suojaavat, parantavat, rakentavat suotuisia yhteenottoja ja kantavat tovereita turvaan pahoista paikoista. 

DotA 2:n kohteet

DotA 2:n kolme reittiä johtavat suoraan molempiin Ancienteihin. Kumpaakin Ancientia suojaavat tornit. Ancientit ovat tuhoutumattomia siihen asti, kunnes tornit tuhotaan. Joukkueet joutuvat puolustamaan omaa aluettaan samalla, kun yrittävät muodostaa hyökkäyksiä vastustajan Ancientia kohtaan. Reiteillä rynnäköimisen lisäksi pelaajien on tarkkailtava huolellisesti viidakkoa, jossa pelin vaarallisin hirviö, Roshan, elää. 

Roshan on sitä vaikeampi tappaa, mitä pidemmälle peli etenee. Roshanin tappamisesta ensimmäisen kerran pelaaja saa erikoisesineen Aegis of the Immortal. Tämän esineen haltija herää henkiin kerran kuoltuaan, mikä on suureksi eduksi taisteluissa. Roshan palaa viidakkoon 10 minuutin kuluttua. Seuraavista tapoista pelaajat saavat Cheese-esineen, joka on pelin voimakkain parantava esine. 

DotA 2 -turnaukset

Nyt kun tiedät pelin perusteet, on aika tarkastella DotA 2:n suurimpia turnauksia ja tapahtumia maailmalla. Jos olet koskaan miettinyt, missä e-urheilulajissa jaetaan suurimmat palkinnot, vastaus on DotA 2. Valve siirtää 25 % kaikista ostetuista “palkintopasseista” vuoden suurimman DotA 2 -turnauksen, DotA 2 Internationalin, massiiviseen palkintopottiin. Vuonna 2020 peli rikkoi kaikki ennätykset, kun jaossa oli ällistyttävä 34 000 000 $ palkintopotti. Vaikuttavaa, eikö? No, pidä kiinni, sillä DotA 2 päihitti itsensä heti vuonna 2021, kun potti ylsi huimaavaan 40 018 195 dollariin!

Internationalin lisäksi seuraavat isot DotA 2 -mestaruuskisat kannattaa merkitä kalenteriin:

  • ESL One
  • EPICENTER 
  • DreamLeague
  • One Esports
  • Kaikki kevään, kesän, syksyn ja talven mestaruudet, jotka on nimetty järjestävien kaupunkien mukaan. 

DotA 2 -vedonlyönti

DotA 2 -vedonlyönti on paljon suoraviivaisempaa kuin itse pelaaminen. Markkinat muistuttavat muuten League of Legends -markkinoita, mutta nyt vältymme monimutkaisuuksilta, kuten Drakejen ja Paronien tapot. Voit lyödä vetoa ottelun voittajasta, ottelun handicapeista, kokonaistapoista, ensitapoista ja muista kohteista, kuten 15 tai 20 ensimmäisestä taposta. 

Aloita suuntaamalla LV BET –urheilun vedonlyönti ja selaamalla kattavia DotA 2 -markkinoitamme. Muista lukea blogistamme tulevista DotA 2 -turnauksista ja verrattomista kertoimista seuraaville vedoillesi. Käsittelemme myös DotA 2 -ammattilaisjoukkueita ja vuoden häikäisevimpien tapahtumien tulevia otteluita. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *