KORIPALLO

Maailman suurimpien urheilulajien listalla koripallo kohoaa ehdottomasti kärkeen, ja lajilla onkin jopa miljardeja faneja ympäri maailmaa. Koripallon ystävät kokoontuvat seuraamaan suosikkejaan aina kun mahdollista, ja koripallon supertähdet ottavat mittaa toisistaan suurimmissa ja parhaissa tapahtumissa. Koripalloa pelataan kahden joukkueen otteluissa, ja jokainen joukkue koostuu viidestä pelaajasta. Joukkueet pelaavat vastakkain kentällä, ja molempien tavoite on kerätä pisteitä puolelleen saamalla koripallon vastustajan korista sisään. Pelin loputtua se joukkue, jolla on eniten pisteitä, julistetaan voittajaksi.

Rekisteröidy

KORIPALLON VEDONLYÖNTI

Sitä ei käy kiistäminen, että koripallo on huikean suosittu vedonlyöntikohde millä tahansa veikkaussivustolla. Käynnissä on jatkuvasti monia paikallisia ja kansainvälisiä kilpailuja vuoden aikana joka puolella maailmaa, ja LV BETin koripallofaneja hemmotellaan lukuisilla kohteilla.

Sivustomme vedonlyönti tarjoaa pelaajille laajan valikoiman kohteita, joihin lukeutuvat monet suuret koripalloliigat ja -turnaukset, kuten Amerikan NBA, Espanjalainen liiga, Turkin liiga, Euroliiga, EuroCup, Euroopan mestaruusottelut sekä Maailmanmestaruusottelut. LV BETin luona pelaajat voivat vapaasti selata eri otteluvalintoja, joihin kuuluvat esimerkiksi ottelun voittaja, kokonaispisteet, pariton/parillinen, pisteet, handicap-kohteet ja monet muut.

KUINKA LYÖDÄ VETOA KORIPALLOSTA

Sinun ei tarvitse tehdä sen kummallisempia donkkauksia, mitä koripallon vedonlyöntiin LV BETillä tulee. Valikoimamme on taatusti niin laaja, että pääset toiminnan tunnelmaan aivan kuin seisoisit kentän laidalla. Kun tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja, joista nauttia ja valita, suosittelemmekin tutustumaan niihin etukäteen ennen kuin asetat oikean rahan panoksia. Kun olet löytänyt haluamasi kohteen, voit yksinkertaisesti valita kertoimet ja lisätä valinnan siten kupongillesi, ennen kuin asetat panoksen määrän ja vahvistat vedon. 

Ne pelaajat, jotka ovat erityisen innoissaan tulevista koripallon tapahtumista, voivat tutustua sivustomme kätevään LV BET Urheilublogiin, josta pelaajamme voivat lukea uusimmat koripallouutiset, analyysit ja syväluotaavat ennakoinnit tulevista otteluista.

Koripallo

Liity muiden pallonpyörittäjien seuraan ja koe elämäsi urheiluvedonlyöntimarkkinat! Murskaa vastustajasi LV BET –urheiluvedonlyönnin eeppisissä kohteissa, nauti kauden parhaista otteluista ja kannusta NBA:n suosikkipelaajasi voittoon. Tarjoamme lyömättömiä kertoimia ja laajoja markkinoita kaikkiin vedonlyöntitarpeisiisi. Mikä parasta: pääset aivan kentän ääreen seuraamaan toimintaa luennoidessamme sinulle koripallovedonlyönnin perusteista. Luuletko yltäväsi korille? Meidän urheiluvedonlyönnissämme varmasti yllät! 

Koripallon historia 

Nykyään koripalloa pelataan viiden hengen joukkueissa, mutta ennen vanhaan pelaajien määrä riippui kentän tai pelialueen koosta. Alle 167 neliömetrin kentillä joukkueet koostuivat viidestä pelaajasta. Mutta jos pelialue ylitti 334 neliömetriä, joukkueessa saattoi olla jopa seitsemästä yhdeksään pelaajaa. 

Hieman taustoitusta: itse lajin keksi kanadalais-amerikkalainen opettaja James Naismith 1800-luvun loppupuolella, kun häntä pyydettiin keksimään uusi sisäpeli opettamassaan yliopistossa. Koripallo on yksi harvoista lajeista, joilla on puhtaasti yhdysvaltalaiset juuret. Naismith ja viisi hänen pelinsä alkuperäistä pelaajaa olivat kaikki Massachusettsissa Springfieldin YMCA Collegessa. Ennustettavasti, koripallosta tuli valtava hitti. Vuoteen 1893 mennessä se oli saavuttanut Euroopan, kun se esiteltiin Ranskassa. Laji matkusti Ranskasta vielä Englantiin vuonna 1894 ja pian sen jälkeen myös Australiaan, Intiaan, Japaniin ja Kiinaan. 

Vuonna 1898 perustettiin ensimmäinen ammattilaiskoripalloliiga: National Basketball League (NBL). Suurille kentille päästiin kuitenkin vasta 1946, kun Basketball Association of America (BAA) perustettiin. Nämä kaksi järjestöä yhdistyivät 1949 ja synnyttivät maailman menestyksekkäimmän koripalloliiton: National Basketball Association (NBA).

NBA:n fanijoukko kasvoi 80-luvun aikana televisiolähetysten myötä. Myös katsomon yleisömäärät rikkoivat jatkuvasti uusia ennätyksiä. Monet muut maat seurasivat pian NBA:n menestyksen perässä ja perustivat omia liittojaan. Koripallosta tuli näin maailmanlaajuinen ilmiö. Myös verkkokasinojen urheiluvedonlyöntipalvelut saivat nopeasti vainun tästä maailmanlaajuisesta ilmiöstä. 

Koripalloliigat

Yksi monista koripallovedonlyönnin tuntemuksen kulmakivistä on tietää mahdollisista otteluista ja turnauksista. Ethän voi aloittaa vedonlyöntiä, jos et tiedä yhtäkään ottelua! Koska koripallo on maailmanlaajuinen ilmiö, lajista ei onneksi puutu adrenaliinintäyteisiä mestaruuskisoja. Tässä muutama liiga, joilla pääset alkuun:

NBA

National Basketball Association on huipputason ammattiliiga Pohjois-Amerikassa. Se on yksi neljästä suuresta ammattiliigasta Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Se perustettiin vuonna 1946 ja se koostuu 30 joukkueesta; 29 Yhdysvalloista ja yksi Kanadasta. Kautta pelataan lokakuusta huhtikuuhun ja kukin joukkue pelaa 82 ottelua. Liiga on niin suosittu, että siitä on tullut miesten ammattikoripallon ykkönen maailmanlaajuisesti. 

Euroliiga

Euroliiga on toinen huipputason koripalloliiga. Sitä sponsoroi Turkish Airlines. Liigan perusti kansainvälinen koripalloliitto FIBA vuonna 1958, mutta vuodesta 2000 sitä on järjestänyt Euroopan koripalloliigojen järjestö ULEB. Euroliigasta on kasvanut yksi maailman suosituimmista sisälajiliigoista. 2017/18 kaudella Euroliigaa veti yli 8 000 katsojaa. Euroliiga häviää ainoastaan National Basketball Associationille (NBA). 

NBL (Australia)

National Basketball League on Oseanian alueella järjestettävä miesten ammattikoripallomestaruuskilpailu. Se perustettiin vuonna 1979 ja toimii huipputason ammattilaisliigana Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Liigaa ei kannata sekoittaa BAA:n kanssa 1940-luvulla yhdistyneeseen National Basketball Leagueen. Tämä liiga koostuu yhdeksästä joukkueesta, kahdeksan Australiasta ja yksi Uudesta-Seelannista. Kausi pelataan lokakuun ja helmikuun välillä. Kukin joukkue pelaa 28 ottelua, 14 kotiottelua ja 14 vierasottelua. Vain neljä parasta joukkuetta etenee finaaliotteluihin.

FIBA

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA (Fédération internationale de basket-ball association) on kansainvälistä koripalloa hallitseva elin. Liitto järjestää FIBA World Olympic -karsintaturnauksen ja kansainvälisen olympiakomitean tunnustaman kesäolympialaisten koripalloturnauksen. 

Koripallon tähtipelaajat 

Koripallopelaajia tulee ja menee, mutta lajissa on nähty myös todellisia legendoja. Esittelemme nyt muutaman menneen ja nykyisen pelaajan, jotka ovat siunanneet kenttää ilmiömäisillä taidoillaan: 

  • Michael Jordan — Michael Jeffrey Jordan (tunnettu myös nimellä MJ) on entinen ammattilaispelaaja ja NBA:ssa pelaavan Charlotte Hornets joukkueen omistaja ja puheenjohtaja. Hän pelasi NBA:ssa 15 kautta, voittaen kuusi mestaruutta Chicago Bulls -joukkueessa. Hänen legendaarinen suorituksensa on ikuistanut hänet kenties kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi. 
  • LeBron James — LeBron James on amerikkalainen ammattikoripalloilija. Monet hänen faneistaan katsovat hänen olevan yksi NBA:n parhaista pelaajista ikinä, ja LeBronia monesti verrataankin Michael Jordaniin väiteltäessä historian parhaasta pelaajista. Hän on ainoa pelaaja, joka on voittanut NBA-mestaruuksia kolmessa eri joukkueessa: Cleveland Cavaliers, Miami Heat ja Lakers. Vuosina 2011 – 2018 LeBron osallistui 10 NBA-finaaliin, joista kahdeksan peräkkäin Cavaliersin ja Heatin paidoissa.
  • Kareem Abdul-Jabbar — Kareem Abdul-Jabbar on entinen ammattilaispelaaja, joka pelasi NBA:ssa 20 kautta joukkueissa Milwaukee Bucks ja LA Lakers. Abdul-Jabbarilla on monta menestystä tilastoissaan. Hänet on äänestetty NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kuusi kertaa uransa aikana, hän on 19-kertainen NBA all-star, 15-kertainen All-NBA-valinta ja 11-kertainen NBA All-Defensive-jäsen. 
  • Magic Johnson — Earvin “Magic” Johnson oli entinen pelaaja ja entinen LA Lakersin koripallotoiminnan presidentti. Moni pitää Johnsonia kaikkien aikojen parhaan pelintekijänä. Hän pelasi Lakersille 13 kautta ja pääsi NBA:n 50 parhaan pelaajan listalle vuonna 1996. 
  • Kobe Bryant — Kobe Bryant oli yksi maailman kuuluisimmista ammattikoripalloilijoista. Hän vietti 20-vuotisen uransa LA Lakersin heittävänä takamiehenä NBA:ssa. Bryant ansaitsi paikkansa tältä listalta helposti voittaen viisi NBA-mestaruutta, ollen 15-kertainen All-NBA-jäsen, 12-kertainen All-Defensive-jäsen, 18-kertainen All-Star, kaksinkertainen NBA Finals MVP ja arvokkain pelaaja 2008. 

Koripallovedonlyöntikohteet

Seuraava vaiheesi koripallovedonlyönnin valloittamisessa on tutustua vaihtoehtoihisi. Hyväksi peluriksi tuleminen edellyttää, että tiedät vaihtoehtosi ja miten niitä pelataan. Tutustuessasi tarjontaan, huomaat, että kaikki palveluntarjoajat eivät tarjoa samoja vetotyyppejä, mutta moni vedoista on tuttuja jo esimerkiksi jalkapallo- ja lentopalloturnauksista ja siten helposti lähestyttäviä. 

Suosittelemme, että aloittelijat aloittavat moneyline- tai ottelun voittaja -vedoista. Ja jos tarjonnasta löytyy, puoliajan tulosvedoista. Moneyline-veto tarjoaa runsaasti viihdettä ollen samalla suoraviivainen ja helppo ymmärtää. Se sopii täten niin aloittelijoille, kuin kokeneille pelureillekin. Futuurivedot toimivat suurin piirtein samoin, mutta ovat paljon suurempien riskien vetoja, koska nyt lyöt vetoa koko turnauksesta yhden tietyn pelin sijasta. Tämän kaltaiset vedot vaativat pelaajalta paljon enemmän markkinavainua, mutta ne tarjoavat vastapainona parempia voittoja. Voit siis itse päättää, kuinka suuresta riskistä nautit. 

Kun kokemuksesi karttuu, on lajituntemuksesi pian paljon parempi ja voit alkaa kokeilla monimutkaisempia vetoja. Pistespreadit ja parlay-vedot saattavat tarjota kaipaamaasi uutta huumaa. Pienenä lisähupina, monet tarjoavat sivuvetoja lukuisista ottelun eri yksityiskohdista.

Ennen kuin sukellat riskipitoisiin vetoihin, on kuitenkin suositeltavaa tutkia hieman kohdeturnaustasi, siihen osallistuvia joukkueita ja joukkueiden pelaajia. Mitä enemmän tiedät, sitä sivistyneempiä vetoratkaisuja voit tehdä. Muista kuitenkin, että tämäkään ei takaa voittoa. 

Muista jokaisen ottelun alkuun varmistaa, että saldonhallintastrategiasi on varma, jotta varasi eivät hupene yllättäen. On helppo jäädä kiinni koripallopelien jännitykseen, joten varmista, että pysyt tilanteen tasalla varoistasi joka hetkellä. Jos tarvitset lisäapua, voit aina hyödyntää vastuullisen pelaamisen työkalujamme.

Koripallovedonlyönti LV BET -kasinolla

Riistä pallo muilta pelaajilta LV BET –urheiluvedonlyönnissä ja nauti parhaasta mahdollisesta pelikokemuksesta. Vertaansa vailla olevat koripallokertoimet, laajat markkinat ja kauden kuumimmat ottelut löytyvät kaikki täältä. Eikä siinä vielä kaikki! Jos olet onnekas, saatamme siunata sinua muutamalla urheiluvedonlyöntibonuksella tehdäksemme kokemuksestasi vieläkin erityisemmän. 

Ja jos kiinnostaa, voit tutustua myös muihin toiminnantäyteisiin lajeihin, kuten pyöräilyyn, MMA:han, jääkiekkoon, australialaiseen jalkapalloon ja moneen muuhun! Kuinka kukaan pysyy perässä tässä kaikessa toiminnan määrässä? Tätä varten meillä on tarjota urheiluvedonlyöntisovelluksemme. Lataa sovelluksemme ja sinulla on kaikki valmiina laitteellasi. Pääset myös hyödyntämään prematch-vedonlyöntiä ja liveseurantaa. Me LV BET:llä takaamme, että urheiluvedonlyöntikokemuksesi on mestarillinen.