COUNTER-STRIKE VEDONLYÖNTI

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) on vuonna 2012 ilmestynyt monelle pelaajalle soveltuva ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jonka on tuottanut Valve yhdessä Hidden Path Entertainmentin kanssa. Kaksi joukkuetta, Terroristit ja Counter-Terroristit, ottaa mittaa toisistaan, ja molemmilla heillä on omat tavoitteensa. Terroristit kylvävät pommeja ja ottavat panttivankeja, kun taas Counter-Terroristit pyrkivät purkamaan räjähteitä ja pelastamaan kidnapattuja. Molempien joukkueiden tulee onnistuneesti hoitaa tehtävänsä kierros kierroksen jälkeen, jotta voitto saadaan kotiin. Nauti laajasta valikoimasta CS:GO vedonlyöntikohteita LV BETin sivustolla, jossa voit tukea suosikkijoukkuettasi CS:GO-pelissä vuoden jännittävimmissä kilpailuissa.

Rekisteröidy

Kuinka lyödä vetoa CS:GO’sta

CS:GO -turnaukset pelataan usein formaatissa paras kolmesta, ja yksittäisillä putoamisilla, ja yhdessä ottelussa pelataan 30 kierrosta. Jokainen kierros kestää kaksi minuuttia ja peli päättyy kun toinen joukkueista saavuttaa 16 voittoa. Yleisesti ottaen kilpailutason CS:GO -ottelut kestävät noin 40 minuuttia, mutta toisinaan ne voivat jatkua yli tunninkin mikäli kilpailu on erityisen tiukka. Jotta pääset alkuun CS:GO -vedonlyönnissä, siirry LV BETin urheiluveikkaukseen  ja pidä silmällä tiettyjä, jättimäisiä CS:GO -tapahtumia: BLAST Premier, IEM (Intel Extreme Masters), ESL One Pro League, DreamHack Masters ja CS:GO Mestaruuskilpailut. 

Kilpailun korkeimmalla tasolla pelaajilta vaaditaan täydellistä ja tarkkaa suoritusta sekä joukkuetyöskentelyä. Jotta ymmärrät paremmin, mistä eri CS:GO -vedonlyöntikohteissa on kyse, lue CS:GO -veikkausoppaat sekä syväluotaavat arvostelut menneistä turnauksista, tai tietyistä joukkueista ja pelaajista. Kun alkeet ovat hallussa, tsekkaa vedonlyöntisivultamme mitkä CS:GO -tapahtumat ovat parhaillaan käynnissä ja tee valintasi – homma tosiaan on näin yksinkertaista!

Lyö vetoa CS:GO’sta LV BETin kanssa

LV BETin luona voit panostaa useista eri vedonlyöntikohteista, joissa on varsin kilpailukykyiset CS:GO kertoimet, kuten Ottelun Voittaja, Karttojen Kokonaismäärä, Kierrosten Handicap, Pistoolikierroksen Voittaja ja Kierrosten Kokonaismäärä. Voit olla varma siitä, että löydät parhaat CS:GO kertoimet sekä kattavat kohteet jokaiseen suureen tapahtumaan – me LV BETillä olemme nimittäin aina ajan hermolla! Vieraile sivustomme vedonlyönti-osiossa ja näet, miten viihdyttävää Counter-Strike toiminta voikaan olla, ja muista vierailla tarkistaaksesi ennakkotiedot tulevista CS:GO -turnauksista ja -tapahtumista.

Counter Strike

Jos etsit mahdollisuutta lyödä vetoa Counter-Strike Global Elites -otteluista, olet saapunut oikeaan paikkaan. LV BET on ensiluokkainen sivusto CS:GO -kohteiden vedonlyöntiä varten, ja löydät myös parhaat CS:GO -kertoimet vuoden kuumimpiin turnauksiin. Liity kanssamme katselemaan, mistä kaikesta tässä aikamme vaikuttavimmassa ensimmäisen persoonan ammuntapelissä oikein on kyse!

Mikä on Counter-Strike: Global Offensive?

Counter-Strike: Global Offensive, yleisesti tunnettu myös nimellä CS:GO, on ravintoketjun ylimmällä sijalla, mitä ammuntapelien kilpailuihin tulee. Tämä moninpelattava ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS) on neljäs peli Valven ja Hidden Path Entertainmentin kehittelemässä, uskomattoman onnistuneessa sarjassa. Se saapui markkinoille vuonna 2012, ja pelissä on mukana jopa 11 miljoonaa pelaajaa joka kuukausi, ja se on myös yksi pelatuimmista peleistä Steamissä eli Valven videopelien jakamisalustalla.

Vannoutuneen fani- ja pelaajajoukon ansiosta CS:GO on aktiivisesti läsnä elektronisen urheilun saralla. Maailman taitavimmat joukkueet kilpailevat ammattimaisissa liigoissa ja turnauksissa, joissa voittosummatkin ovat päätähuimaavat, ja niinpä Counter-Strike: Global Offensive onkin ehdoton suosikki, mitä korkeatasoiseen, kilpailevaan FPS-pelaamiseen tulee.

CS:GO Historia

CS:GO on osa Counter-Strike -sarjaa, joka sai alkunsa vuonna 1999 Valven Half-Lifesta juontuen. Tämän modin jättimäinen suosio aiheutti sen, että Valve otti nopeasti haltuun pelin oikeudet ja teki täten Counter-Strikesta kaupallisen tuotteen. Alkuperäistä Counter-Strikea seurasi Counter-Strike: Condition Zero, joka julkaistiin vuonna 2004 neljän vuoden kehittelyn jälkeen usean studion toimesta, kuten Rogue Entertainment, Gearbox ja Turtle Rock Studios.

Vain kahdeksan kuukautta Condition Zeron julkaisun jälkeen, Valve yllätti fanit luomalla uuden version alkuperäisestä — Counter-Strike: Source. Pelin tuli ensin toimia Valven vastikään luodulla Source-moottorilla, ja sen oli luonut Hidden Path Entertainment, joka myöhemmin työskentely CS:GO:n parissa. Counter-Strike: Global Offensive on sarjan neljäs peli ja se julkaistiin vuonna 2012. Vaikka CS:GO on jo liki vuosikymmenen vanha — eli lähestulkoon antiikkinen videopelien vuosissa  —  ei lähitulevaisuuden suunnitelmissa näy olevan uuden version julkaisua. Tämä johtuu osin siitä, että Valve on pitänyt vuosien aikana päivitykset tasapainossa; tähän päivään asti CS:GO on yksi vaikuttavimmista ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä koko historiassa. Valve vihjasi aiemmin siirtävänsä CS:GO’n Source 2:een 

Counter-Strike Turnaukset

Mitä Counter-Striken rooliin kilpailutason e-urheilussa tulee, tämä peli on yli 20 vuotta kilpailuhistoriaa omaava veteraani, jonka taival alkoi jo alkuperäisellä CS:llä. Ensimmäinen suuri turnaus oli vuoden 2001 Cyberathlete Professional League (CPL) Talven Mestaruusottelu, joka järjestettiin Dallasissa, Texasissa. Turnauksessa oli mukana huikea $150,000 palkinto potti, jonka vei Ninjas in Pyjamas, ruotsalainen joukkue, joka on aktiivinen vielä tänäkin päivänä. Tuohon aikaan pelistä käytettiin nimeä CS 1.6, sillä pelin tärkein versio oli 1.6 päivitys.

Ensimmäisen tapahtuma oli suosittu, ja mukana oli peräti 16 kilpailevaa joukkuetta, ja seuraavat tapahtumat olivat vuoden 2002 World Cyber Games ja vuoden 2003 Electronic Sports World Cup, joissa tämä suosiota kasvattava FPS-peli oli myöskin mukana. Vuonna 2008 Electronic Sports League (ESL) lisäsi Counter-Striken Intel Extreme Masters (IEM) -sarjaansa, joka toimi isäntänä Intelin sponsoroimille e-urheilun turnauksille.

Kilpailullisen Counter-Striken pelaamisen jättimäisen suosion inspiroimana Valve työnsi syrjään “vanhanaikaisen” CS 1.6:n ja toi markkinoille uuden CS-pelin; Counter-Strike: Source (CS:S). Valven harmiksi pelaajat olivat kuitenkin toista mieltä. CS 1.6 oli ammattipelaajille eräänlainen tasomerkki taitojen näyttämiseksi sen, eikä vastikään julkaistu CS:S yksinkertaisesti yltänyt samalle tasolle ja yhteisö ei juurikaan pitänyt uutuuspelistä. Valve, sponsorit ja turnausten järjestäjät yrittävät kannustaa ihmisiä pelaamaan CS:S -peliä, mutta suurin osa ammattitason Counter-Strike -pelaajista kieltäytyi. Tämä johti kilpailutason pelaajien eriytymiseen ja sitä myötä pelin suosio pikkuhiljaa laski 2000-luvun lopussa ja 2010-luvun alussa, minkä jälkeen MOBA-alalaji veikin e-urheilun kruunun.

CS:GO Liigat ja Tapahtumat

Vuonna 2012 julkaistu Counter-Strike: Global Offensive elvytti sarjan ja toi pelaajatkin jälleenn yhteen. Julkaisu ei ollut täysin mutkaton, mutta Valve ei halunnut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä – pelikokemusta oli paranneltu huomattavasti vain muutaman edeltävän kuukauden aikana. Myös live-striimaamisen aikakausi toi oman lisänsä pelaamiseen ja nostikin sen aivan uudelle tasolle, sillä pelaajat sekä fanit pystyivät näyttämään taitonsa erilaisilla alustoilla, kuten UStream, Twitch ja Youtube.

Ensimmäisen CS:GO Mestaruuskilpailu järjestettiin DreamHack Winter 2013 -tapahtuman aikana Ruotsissa. Sen jälkeen Valven CS:GO -mestaruuskilpailuja on pidetty arvokkaimpina ja tärkeimpinä turnauksina Global Offensive Pro -piireissä.

Jotta pysyt aallon harjalla CS:GO -vedonlyönnissä, pidä silmällä seuraavia tapahtumia:BLAST Premier 

BLAST Premier on ammattitason CS:GO -liiga, joka sai alkunsa vuonna 2020. Mukana ovat lähinnä Pohjois-Amerikka ja Eurooppa. Sarja on jaettu kahteen neljän kuukauden pituiseen kauteen – kevääseen ja syksyyn – ja mukana on 12 joukkuetta kilpailemassa ryhmätasolla. Parhaat kuusi joukkuetta, sekä kaksi Showdown-tapahtumien parasta, pääsevät mukaan finaaliin. Joka kauden finaalin voittajat pääsevät Global Finals -kilpailuihin vuoden lopussa.

CS:GO Major Championship 

Tämä turnaus tunnetaan tuttavallisimmin nimellä Majors, ja CS:GO Major Mestaruuskilpailut ovatkin jokaisen e-urheilun vedonlyöjän suosikkitapahtuma. Näiden turnauksien isäntänä toimii pelin kehittäjä, Valve, aina vuodesta 2013 alkaen. Vuonna 2018 mukana nähtiin jo 24 joukkuetta, joista 14 pääsee automaattisesti menestyksensä mukaan seuraavaan Majoriin. Muut osallistujat jakautuvat muille turnauksen tasoille: Legends- ja Challenger-tasoille. Tasot ovat muuttuneet useitakin kertoja vuosien aikana, mutta playoff-turnauksissa – eli Champions-tasolla – on mukana kahdeksan joukkuetta, ja näissä pudotuspeleissä pelataan paras kolmesta -tyylillä.

Toisin kuten muut e-urheilun liigat ja perinteiset urheilulajit, Valve antaa paikkoja Majoreissa pelaajille järjestöjen sijaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos joukkue pääsee automaattisesti seuraavaan Majoriin, mutta kolme jäsentä siirretään ennen turnauksen alkamista, koko joukkue häviää paikkansa. 

ESL One Pro League  

ESL One Pro League pn CS:GO:n ammattilaistason e-urheilun liiga. Liigassa on mukana Eurooppa, Aasia, Oseania ja Amerikat, sekä 12 pysyvää kumppania. 12 pysyvää kumppania ovat automaattisesti mukana ESL World Ranking -järjestelmän mukaan – tämä on pisteisiin perustuva systeemi, jonka avulla ESL mittaa joukkueiden menestystä kaikissa tärkeimmissä CS:GO-turnauksissa (ei vain ESL:n järjestämissä). Viimeiset viisi joukkuetta osoittavat arvonsa osallistumalla alueellisiin karsintoihin.

Toisin kuin Valven CS:GO Major Mestaruusotteluissa, joissa paikat jaetaan pelaajien mukaan, ESL jakaa paikat järjestöille; näin ollen ei ole mikään yllätys, jos joukkue myy tai peräti antaa Pro League -lisenssinsä toiselle järjestölle. ESL Pro Tour koostuu kymmenistä kauden otteluista, joten pidä silmällä sivustomme Urheilublogia tulevista otteluista sekä parhaista CS:GO kertoimista.

IEM (Intel Extreme Masters)  

IEM on sarja, joka starttasi jo 2006 ESL:n järjestämänä ja mukana on kansainvälisiä e-urheilun turnauksia järjestettynä ympäri maailmaa, mukaan lukien Counter-Strike: Global Offensive, Starcraft II ja muita e-urheilun titteleitä. IEM:n katsotaan olevan yksi arvokkaimmista e-urheilun tapahtumista koko maailmassa, ja siinä onkin tarjolla mittavat palkintopotit sekä roimasti Pro Tour- ja Blast Premier -pisteitä.

DreamHack Masters 

DreamHack yhdistyi ESL:n kanssa vuonna 2020, mutta jatkaa silti toimimista erillisenä. Tämä ruotsalainen tuotantoyhtiö erikoistuu jännittäviin e-urheilun turnauksiin ja pelitapahtumiin, sekä verkossa että livenä. DreamHack Masters CS:GO -turnaus on mestaritason turnaus, jossa on tarjolla reilusti pisteitä, joten tulet varmasti näkemään maailman parhaat CS:GO -pelaajat ottamassa mittaa toisistaan suurimmilla e-urheilun areenoilla DreamHack -turnauksissa.

CS:GO Pelaaminen

CS:GO pelaaminen on jaettu tavoitteisiin perustuviin pelimoodeihin, joissa kaksi joukkuetta viidestä pyrkivät saamaan otteen tietyistä alueista tai tavoitteista. Kilpailullinen pelimoodi on samanlainen, jonka voi nähdä ammattitason CS:GO -turnauksissa, joissa pelit voivat kestää jopa 90 minuuttia. Jokaiselle joukkueelle annetaan tietyt tavoitteet, jotka heidän tulee saavuttaa samalla kun he tuhoavat vastustajansa, jotta voiton edellytykset täyttyvät. Jokaisen kierrokesn lopussa pelaajille annetaan pelin sisäistä valuuttaa heidän, sekä heidän joukkueensa menestykseen perustuen. Valuutta on käytettävissä varusteisiin ja muihin toiminnallisiin asioihin, joita voi hyödyntää seuraavilla kierroksilla.

CS:GO Pelimoodit

On olemassa kahdeksan eri CS:GO-pelimoodia, joista moni nähdään myös kilpailutapahtumissa. Jos haluat kokeilla onneasi CS:GO vedonlyönnissä, tutustu listalta CS:GO:n pelimoodeihin, jotta pelin kulku tulee tutuksi.

Deathmatch — Deathmatch (DM) -otteluissa pelaajat ottavat mittaa toisistaan välittömillä uudelleensyntymisillä sekä ilman rahataloutta. Jokainen ottelu kestää 10 minuuttia ja se voidaan pelata kaikilla CS:GO-kartoilla; joukkue jolla on eniten pisteitä voittaa kierroksen.

Arms Race — Tämä on kehitykseen perustuva moodi, jossa mukana ovat välittömät uudelleensyntymät sekä keskittyminen keskuksen läheisiin taisteluihin. Kun pelaaja ansaitsee kaksi eliminaatiota yhdellä aseella, hän siirtyy seuraavaan tuliaseeseen kunnes hän saa itselleen kuuluisan veitsen. Pelaajan voitto on varmistettu, kun hän suorittaa yksittäisen eliminaation viimeisellä aseella.

Demolition — Kaksi joukkuetta hyökkäävät ja puolustavat vuorotellen yhdessä sijainnissa eri karttasarjalla, ja tarkoituksena on luoda nopeatempoinen pelikokemus. Peli edistyy samalla tavalla kuin Arms Race -moodissa, mutta päinvastoin – vain yksi eliminaatio ja tarkka-ampumiseen päättyminen vaaditaan.

Danger Zone — Danger Zone on nopeatempoinen CS:GO-pelimoodien battle royale, ja hyvin samantyylinen kuin PUBG ja Warzone pelissä Call of Duty, sillä mukana on 18 pelaajaa joukkuepelissä ja 16 soolopelissä. Tämä moodi pelataan yhdellä kolmesta kartasta – Blacksite, Sirocco tai Jungle – ja pelaajat aloittavat tyhjästä pelkät vaatteet yllään. Ympäri karttaa voi löytää erilaisia paketteja, joissa on varusteita ja voimavaroja. Tavoite on yksinkertainen – pelaajan (tai joukkueen) tulee olla viimeisenä hengissä.

CS:GO Classic Casual & Kilpailulliset pelimoodit

Classic modes are 5v5-oriented with best-of-30 CS:GO matches in Defuse and Hostage missions. Classic -moodeissa pelataan perusteella 5v5 ja paras 30:sta, Defuse ja Hostage -tehtävissä.

Competitive — Competitive-moodissa pelaajat siirtyvät tasoilla ylöspäin heidän menestyksensä perusteella. Ensimmäisenä 16 voittoa 30 ottelussa tavoittanut joukkue voittaa pelin. Tasot vaihtelevat noviisien Silver I -tasosta Global Elite -tasoon, jossa mukana on vähemmän kuin 1% koko CS:GO -pelaajakunnasta.

Defuse Mode — Kaksi joukkuetta, jotka on nimetty T-joukkueeksi ja CT-joukkueeksi, taistelevat Defuse-moodissa. CT-joukkueet voittavat kun aika loppuu ennen kuin räjähde kylvetään, kun he purkavat sen, tai kun kaikki T-joukkueet on eliminoitu ennen kuin räjähde on kylvetty. T-joukkueet voittavat kun räjähde laukeaa onnistuneesti tai jos kaikki CT-joukkueet on eliminoitu ennen kuin aika päättyy.

Hostage Rescue — Tässä CS:GO-pelimoodissa pelaajat kilpailevat panttivankien pelastustehtävissä. Jos CT-joukkueet pelastavat kaikki panttivangit ennen ajan päättymistä, he voittavat; T-joukkueet voittavat jos kaikki CT-joukkueet eliminoidaan. Jos tehtävän aikana panttivanki haavoittuu, pelaaja joka aiheutti vahingon menettää rahaa.

CS:GO Vedonlyönti LV BETillä!

Nyt kun sinulla on hallussasi kaikki tarvittava tieto Counter-Strike: Global Offensive -pelistä sekä vuoden suurimmista CS:GO-tapahtumista, olet valmiina lyömään vetoa CS:GO:sta! Vieraile LV BETin vedonlyönnissä ja tutustu laajoihin CS:GO-kohteisiin, joissa on huikeat CS:GO kertoimet kaikkiin jännittäviin CS:GO-turnauksiin sekä kansainvälisiin kilpailuihin. Voit lyödä vetoa mm. Ottelun voittajasta, Kartan voittajasta, Kartan handicap-vedoista, Kierrosten handicap-vedoista, Kierrosten kokonaismäärästä, yli/alle kierrosten määrästä tai monista muista ainutkertaisista CS:GO-kohteista, joita tarjolla on. Tutustu kohteisiin ja pidä hauskaa!