Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix 2022

F1: Abu Dhabi Grand Prix 2022

Abu Dhabi Grand Prix 2022 - F1 RaceAbu Dhabi on F1 kalenterin viimeinen kilpailu, johon kausi siis päättyy 20. marraskuuta Yas Marina radalla. Ennakkoasetelmat näyttävät pahalta muille kuskeille, sillä vuonna 2021 kisan voitti Max Verstappen, joka myös aloitti paalupaikalta ja ajoi koko kilpailun nopeimman kierroksen. Tuleeko Abu Dhabin GP:stä siis Red Bullin voitonmarssi, vai saavatko muut tallit ja kuskit edes pientä syytä juhlaan loppukaudesta?

Lue lisää F1-aiheisia artikkeleita täältä urheilublogistamme. Itse vedot kilpailuihin saat kiinnitettyä helposti LV BETin vedonlyöntisivustolta!

  • F1 2022 on laitettu Abu Dhabiin mennessä jo pakettiin – ellei ihmeitä synny
  • Parhaat vedonlyöntivinkit ja kertoimet Formula 1 Abu Dhabi kilpailuun 2022
  • LV BET tarjoaa muhkeat kertoimet ja kohteet kaikkiin F1-osakilpailuihin

Abu Dhabi F1: Tänä vuonna mestaruus ei taida ratketa viimeisessä kisassa?

Tässä kirjoitushetkellä on ajettu viimeksi Italian Monzan GP kaudella 2022. Nyt kun nimittäin Venäjän Grand Prix peruttiin ainakin tälle vuodelle, on tässä välissä pieni tauko, ennen kuin siirrytään Singaporeen 2. lokakuuta. Tämän jälkeen ajellaan Japanissa, ja sitten Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Brasiliassa – kunnes kausi laitetaan pakettiin Abu Dhabissa.

Vaikkei matemaattista mestaruutta ole vielä tullut Max Verstappenille tässä vaiheessa, käytännössä homma on jo varmistunut. Nyt Italian F1 GP:n jälkeen on siis jäljellä kuusi rataa, ja piste-eroa Verstappenin ja Charles Leclercin välillä on sellaiset 116 pistettä. Voittaja kun saa 25 pistettä GP:stä, on toki vielä 150 pistettä mahdollista kerätä. Tämä kuitenkin vaatisi myös Leclercin voittojen lisäksi Verstappenilta täysin nollasaldon ja näin – ei matemaattinen mahdottomuus, mutta käytännön sellainen.

Tallienkin välillä piste-eroa on tässä vaiheessa Red Bullin ja Ferrarin välillä 139 pistettä. Toki tallien välillä kisa on vielä hivenen verran tiukempi, mutta melko pahalta näyttää Ferrarin mestaruushaaveet. Tiukempi taistelu tullaankin todennäköisesti näkemään sijoista 2–3, sillä vaikkei Mercedes ole voittanut vielä kisaakaan vuonna 2022, ovat he silti vain 35 pisteen päässä kakkospaikasta.

Voittaako Mercedes vielä kilpailun F1 2022 kaudella? Nämä ovat niitä kysymyksiä ja narratiiveja, jotka pitävät muuten hivenen tylsän F1 kauden mielenkiintoisena. Kyllä, Red Bullin suvereeni toiminta on tehnyt kaudesta vähän nihkeää seurattavaa, verrattuna esimerkiksi viimevuotiseen.

Nimittäin F1 Abu Dhabi 2021 päätti sekä yksittäisten kilpailijoiden, että myös tallien mestaruuden, joka on varsin harvinaista nykypäivän Formula 1:ssä. sekä Lewis Hamiltonilla että myös Verstappenilla oli sama määrä pisteitä tuossa vaiheessa, ja vaikka Hamilton johti suuren osan kilpailua, tuli Verstappen ohi viimeisellä kierroksella. Formula 1 2021 kausi oli varsin dramaattinen, ja siihen verrattaessa on F1 2022 vuonna ollut lattea pannukakku.

Vedonlyönti silti kukoistaa tuttuun tapaansa, joten katsellaan seuraavaksi prospekteja tähän kilpailuun.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet F1 Abu Dhabi 2022 kilpailuun

On siis melko varmaa, että Abu Dhabiin mennessä on mestaruus varmistunut Max Verstappenille, että myös Red Bullille. Kuinka tämä sitten tulee vaikuttamaan kilpailijoiden motivaatioihin viimeisessä kilpailussa, josta ei varmastikaan tule samanlaista jännitysnäytöstä kuin vuonna 2021.

F1 aikatauluun kuuluu aina tietysti vapaat harjoitukset ja itse aika-ajot. F1 Abu Dhabi 2021 aika-ajot kertoivat paljon lopputuloksesta, mutta ohituksiakin tehtiin paljon, eli kisa selkeästi sallii myös ajamista, jossa kuskien taidot tulevat esille.

Kenties viime vuoden yllättäjäsuoritus tuli Japanin suunnalta, nimittäin AlphaTauri-Hondan Yuki Tsunoda ajoi kisassa yllättäen neljänneksi. Hän aloitti itse kilpailun kahdeksannelta paikalta aika-ajojen jälkeen. Toki kilpailijat kuten George Russell ja Sergio Perez joutuivat epäonnekkaasti keskeyttämään, joka antoi Tsunodalle tilaa nousta aivan palkintopallien etäisyyteen. Kolmospaikkakin jäi noin puolen sekunnin päähän. Todistettua on kuitenkin, että ainakin Verstappen, Hamilton ja Carlos Sainz pitävät tästä radasta, mikäli viimevuotiseen on uskomista.

Tällä periaatteella laittaisimme tietysti rahat Verstappenin kohdalle tässäkin kilpailussa, mikäli voittajakuskivetoa haetaan. Muitakin mahdollisuuksia löytyy: nähdäänkö radalla jälleen (kiistanalainen) turva-auto, joka sekoittaa pakkaa? Kenties Abu Dhabin yksi haastavimpia seikkoja on se, että kilpailu aloitetaan päivänvalon aikana, mutta se päättyy pimeyteen.

Hamilton on kuitenkin historiallisesti voittanut eniten Abu Dhabissa, vuosina 2011, 2014, 2016, 2018 ja 2019, mutta tänä vuonna ei vielä Mercedes ole pystynyt voittamaan yhtäkään kilpailua – voisiko tämä siis olla se rata viimeistään? Kenties Mercedes tulee vielä Ferrarin ohitse, jos Ferrarin kuskit eivät pysy valppaina loppukauden kilpailuissa. Ferrarin kuskien motivaatiota voidaan tässä vaiheessa kyseenalaistaa, kun mestaruus on lipsunut jo kauas horisonttiin. Löytyykö Mercedeksen konkarikuskilta enemmän nälkää?

Live-vedot ovat myös oiva mahdollisuus, sillä F1 Abu Dhabi lähetysajat ovat suomalaiselle kansalle hyvin suotuisat: kilpailu startataan kello 15:00 suomenaikaa. F1 lähetykset nähdään suomessa tuttuun tapaan Elisa Viihde Viaplaystä.

Vedot kaikkiin Formula 1 Grand Prix osakilpailuihin LV BETillä

Formula 1 on kaudella 2022 ollut hivenen nihkeä verrattaessa viimevuotiseen, mutta vedonlyönnissä on silti moni vielä tehnyt hyvän pankin tälläkin kaudella.

LV BET tarjoaa muhkeat kertoimet jokaiseen kilpailuun ja aika-ajoihinkin. Vaihtoehtoja eri vedonlyöntimuotoihin löytyy runsaasti, ja tasoitusvedoilla saadaan suosikinkin kertoimet korkealle.

LV BET tarjoaa myös Acca Boost! ominaisuuksia sekä Superduper-bet mahdollisuuden, jolla saadaan kasvatettua kertoimia normaalia korkeammalle.

Luo siis oma ilmainen LV BET asiakastili jo tänään, ja ota osaa vedonlyöntitoimintaan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *