NYRKKEILY

Nyrkkeily on kamppailulajien kiistämätön kuningas, ja sitä fanitetaan ympäri maailmaa. Tyypillinen tämän lajin ottelu käydään kahden ammattitason urheilijan välillä, jotka tappelevat kehässä usean ajastetun kierroksen aikana. Voittaja määritellään sen mukaan, kuinka monta pistettä he saavat tyrmäämällä vastustajansa. Vaikka tämän lajin juuret ulottuvat jo pitkälle antiikin Kreikan olympialaisiin, nyrkkeily on pysynyt ajan saatossa suosittuna lajina ja sitä seurataankin tätä nykyä maailman joka kolkassa.

Rekisteröidy

NYRKKEILYN VEDONLYÖNTI

Nyrkkeilyn vedonlyönti on suosittu kohde lukemattomille pelaajille ympäri maailmaa. LV BETin vedonlyönnissä pelaajillamme on mahdollisuus kokea olevansa kehän vieressä ja he todella pääsevät nauttimaan urheilun jännityksestä laajan nyrkkeilyn veikkauskohdevalikoiman ansiosta. LV BETin pelaajat voivat nauttia tästä lajista monella eri kilpatasolla, aina amatöörikisoista, jossa uudet nimet ottavat mittaa toisistaan, ammattitason nyrkkeilyotteluihin asti, joissa mestarit jahtaavat parhaan ottelijan titteliä. Nyrkkeilyn kohteisiin lukeutuu monia eri vaihtoehtoja, kuten perinteinen ottelun voittajan veikkaus, moneyline-kohteet, kierrosten veikkauskohteet ja jopa voittotavat.

KUINKA LYÖDÄ VETOA NYRKKEILYSTÄ

LV BETin vedonlyönnin kautta pelaajat voivat löytää itselleen parhaat nyrkkeilyn vedonlyöntimahdollisuudet. Tarjolla on lukuisia eri kohteita valittavana, mutta suosittelemme silti, että pelaajamme ottavat aikansa ja tutustuvat eri kohteisiin ennen kuin he tekevät valintansa. Kun sopiva kohde on löydetty, pelaajat voivat valita kertoimet lisätäkseen kohteen kupongille ja sen jälkeen asettaa panoksen suuruuden ja vahvistaa vedon.

Jos olet kiinnostunut nyrkkeilyn jännittävästä maailmasta, kannattaa tsekata myös kätevä LV BET Urheilublogi, josta pelaajamme voivat lukea uusimmat nyrkkeilyuutiset, analyysit ja syväluotaavat ennakoinnit tulevista otteluista.

Nyrkkeily

Astu kehään LV BET –urheiluvedonlyönnissä ja koe jotain unohtumatonta. Tyrmäämme kilpailijamme laajoilla markkinoilla, eeppisillä tapahtumilla ja upeilla 

kertoimilla. Toiminta ei tästä parane! Jos olet amatöörinyrkkeilijä, LV BET on paras paikka aloittaa. Tarjoamme sinulle täyden kurssin nyrkkeilystä, jotta sinun ei tarvitsisi heittää pyyhettä kehään juuri kun alkaa tapahtua. Jos sinua onnistaa, saatat pystyä nappaamaan pari urheiluvedonlyöntibonustakin!

Nyrkkeilyn historia 

Varhaisimmat havainnot nyrkkeilystä ajoittuvat vuoteen 3 000 eaa. ja sijoittuvat Egyptiin. Jotkin aineistot vihjaavat myös, että laji voisi olla syntynyt muinaisessa Kreikassa. Oli nyrkkeilyn alkuperä mikä tahansa, silloin lajissa ei vielä ollut standardoituja sääntöjä. Erät jatkuivat, kunnes toinen kilpailijoista nosti sormensa tappion merkiksi tai ei kyennyt enää jatkamaan. 

Taistelijoiden kädet ja käsivarret suojattiin nahkapaloilla. Roomalaiset kuitenkin vaihtoivat nahan ennen pitkää kehittämäänsä nyrkkeilyhanskaan, “cestukseen”. Nahkaiseen cestukseen saatettiin kiinnittää metallisia nastoja tai piikkejä. Moni otteluista päättyi näiden hanskojen takia kuolemaan. 

Myös miekat olivat suosittu otteluase monen vuoden ajan, mutta ne katosivat käytöstä ennen pitkää. Nyrkkeily ilmestyi seuraavan kerran Englantiin 1600-luvun loppupuolella paljaiden nyrkkien muodossa (jolloin sitä saatettiin kutsua myös nimellä “prizefighting”). Ensimmäinen “virallinen” paljaiden nyrkkien ottelu dokumentoitiin vuonna 1681. Ensimmäinen englantilainen mestari, James Figg, kruunattiin 1719. Näihin aikoihin “nyrkkeilystä” terminä alkoi myös tulla suositumpi. 

Nyrkkeilyllä ei ollut tällöin vielä kirjoitettuja sääntöjä, painoluokkia, erämääriä tai tuomaria, joten ottelut saattoivat olla melko kaoottisia. Ensimmäiset säännöt kirjoitti nyrkkeilymestari Jack Broughton vuonna 1743. Broughtin säännöissä ottelijaa ei saanut lyödä vyötärön alapuolelle tai kun ottelija oli maassa. Säännöissä kehotettiin myös pehmentämään nyrkkejä siteillä/lapasilla. Hieman myöhemmin syntyivät ns. London Prize Ring -säännöt, joissa kiellettiin myös kiskominen, raapiminen, potkiminen, pureminen, jne. Vuonna 1867 kirjoitettiin ns. Queensberryn markiisin säännöt, joita käytettiin amatööriturnauksissa eri painoluokissa. 

Vaikka lajilla oli nyt viralliset säännöt, siitä oli vaikea saada tunnustettua lajia, sillä se oli laiton sekä Englannissa että Yhdysvalloissa läpi koko 1800-luvun. Onneksi ennen pitkää vaikutusvaltainen promoottori Tex Rickard ja nyrkkeilymestari John L. Sullivan saivat käännettyä kansan suhtautumisen suunnan. Loppu onkin historiaa.

Nyrkkeilytapahtumat ja -liitot

Ensimmäinen askel matkalla nyrkkeilyvedonlyöntimestariksi on tietää tarjolla olevista mestaruuskisoista. Aloittaminen voi olla vaikeaa, sillä erilaisia jännittäviä liittoja on olemassa niin monia. Autamme sinut alkuun kokoamalla tähän listan suosituista nyrkkeilytapahtumista:

Nyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailut

Nyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailut on merkittävimpiä nyrkkeilytapahtumia olympialaisten rinnalla. Kilpailut järjestää kansainvälinen amatöörinyrkkeilyliitto (AIBA), joka on lajin valvova taho. AIBA järjesti ensimmäiset mestaruuskilpailut Kuuban Havanassa vuonna 1974. Tällöin kisoihin osallistui vain miehiä. Ensimmäiset naisten mestaruuskisat järjestettiin 27 vuotta myöhemmin vuonna 2001. 

WBC

World Boxing Council on yksi neljästä maailman vanhimmasta ammattilaisnyrkkeilyjärjestöistä. WBC tunnustaa tällä hetkellä useita ammattilaisnyrkkeilyn mestareita ja se järjestääkin useita korkean profiilin kilpailuja. WBC kuuluu neljän suuren ammattilaisnyrkkeilyliiton joukkoon, joista muut ovat WBA, IBF ja WBO. WBC jakautuu yhdeksään alueelliseen hallintoon, esimerkkeinä North American Boxing Federation (NABF), Oriental and Pacific Boxing Federation (OPBF), EBU ja African Boxing Council (ABC).

WBA

World Boxing Association (WBA) (ennen National Boxing Association) on yksi neljästä ammattilaisnyrkkeilyotteluita hallinnoivasta liitosta. WBA on erittäin tunnettu ja merkittävä organisaatio WBC:n, IBF:n ja WBO:n rinnalla. Se perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 1912 13 edustajan, kuten NBA:n, voimin. Myös International Boxing Hall of Fame (IBHOF) tunnustaa sen. 

Olympialaiset

Nyrkkeily saapui kesäolympialaisiin vuonna 1904 ja se saapui jäädäkseen. Poikkeuksena pitää kuitenkin mainita vuoden 1912 olympialaiset Tukholmassa, jossa nyrkkeily oli vielä laitonta. Nyrkkeily oli vain miesten olympialaji vuoteen 2012 asti, jolloin naisten nyrkkeily saatiin mukaan ohjelmistoon. 

Nyrkkeilyvedonlyöntikohteet

Seuraava askel kohti nyrkkeilyvedonlyöntiä on tutustua vaihtoehtoihisi. Kaikki urheiluvedonlyöntiä pyörittävät tahot eivät yllä samaan vetovalikoimaan, mutta törmäät varmasti moneen toistuvaan vetotyyppiin. Urheiluvedonlyönnissä on ensiarvoisen tärkeää tietää tarjolla olevat vaihtoehdot ja ymmärtää niiden käyttö. Miten voisit edes lähestyä vedonlyöntiä tietämättä, mistä lyöt vetoa? 

Ottelu- ja erävedot ovat hyviä paikkoja aloittaa, sillä ne ovat todella tyypillisiä, helppoja pelata ja erittäin viihdyttävä. Ne sisältävät vähemmän riskiä kuin useimmat nyrkkeilyvedot, eikä niiden pelaaminen edellytä syvää ymmärrystä markkinasta, joten ne sopivat kaikkiin tilanteisiin. Jos kuitenkin haluat viedä pelisi seuraavalle tasolle, futuurivedot ovat suosittu vaihtoehto. Ne toimivat otteluvetojen tapaan, mutta lyöt nyt vetoa koko turnauksesta yhden ottelun sijasta. Yli/Alle-vetoja kannattaa kokeilla, jos haluat tunnustella ensin markkinoita. 

Kun kokemuksesi ja itseluottamuksesi alkaa karttua, voit tarttua hieman monimutkaisempiin vetoihin. Mitä epätodennäköisempi vetosi voitto on, sitä suurempi on potentiaalinen voittosi. Tämä kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että voittosi ei ole kovin todennäköinen. Muista siis aina lyödä vetoa vastuullisesti. 

Pistespreadit ja handicap-vedot ovat mainioita vaihtoehtoja pelaajille, jotka nauttivat suurista riskeistä. Voit myös yhdistellä useamman eri vedon parlay-vedoksi. Saatat myös löytää joiltakin markkinoilta tasapelivetokohteen. Nämä ovat kuitenkin aika harvinaisia, sillä nyrkkeilyssä harvoin päädytään tasapeliin. Tasapelivedon pelaaminen voi silti olla melko jännittävää. 

Urheiluvedonlyönti vaatii helposti kaiken huomiosi. Koska kyseessä on jännittävä kokemus, voi olla helppo eksyä eeppisten tyrmäysten huumaan. Siksi on tärkeää huolehtia saldosi vastuullisesta seuraamisesta. Hyvä varainhallintastrategia on tärkeä osa urheiluvedonlyöntiä. Näin varmistat, että pelaat aina rajojesi puitteissa. Vastuullisen pelaamisen työkalut ovat aina apunasi, jos tarvitset lisää tukea.

Nyrkkeilyvedonlyönti LV BET -kasinolla

Nyrkkeilyvedonlyöntikokemuksesi parani juuri roimasti. Laajat markkinamme, verrattomat kertoimemme ja massiiviset nyrkkeilytapahtumamme tekevät urheiluvedonlyönnistämme raskaan sarjaan ottelijan. Astu kehään ja tarjoile vastustajillesi tyrmäävä tälli pysymällä toiminnan aallon harjalla. Urheiluvedonlyönnin mobiilisovelluksemme avulla pääset kiinni prematch-vedonlyöntiin ja liveseurantaan. Tarjoilemme sinulle myös kaikki lajitiedot organisoituna suoraan puhelimeesi. 

Ja jotta saisit kuvan koko kokemuksesta, astu ulos kehästä ja tarkastele pitkää listaamme muita urheilutapahtumiamme. Oli se sitten pyöräilyä, dartsia, biathlonia tai e-urheilua, löydät tarjonnastamme varmasti jotakin sinua kiinnostavaa. Jos haluat pysyä edelleen kamppailulajien parissa, tarjoilemme myös useita MMA-kohteita! LV BET on kohteesi kun haluat viihdettä, jännitystä ja hauskanpitoa. Aloita seikkailusi siis täältä ja iske vastustajasi mattoon.