2022 WTA Finals

2022 WTA Finals

WTA Finals Fort Worth 20222022 WTA Finaalit ovat naisten tenniksen kauden lopetusturnaus, jossa korkeimmin rankatut pelaajat sekä yksittäisten sekä paripelaajien puolelta lähtevät ottamaan toisistaan mittaa. 2022 WTA Finals pelataan Yhdysvalloissa, Fort Worthissa, Texasissa alkaen 31. lokakuuta. Kyseessä on viikon mittainen turnaus, joka pelataan kovalla kenttäpinnalla, aivan kuten esimerkiksi US Open ja loppukauden WTA Guadalajara.

Laita tennisvedot kiinni helposti LV BETin urheilusivustolta, ja lue lisää vedonlyöntivinkeillä varustettuja tekstejä täältä blogistamme!

  • Tennis WTA Finals 2022: Naisten tenniskalenterin lopetusturnaus
  • Parhaat vetovinkit ja huippukertoimet WTA Finals 2022 -turnaukseen
  • Vedot jokaiseen isomman formaatin tennisturnaukseen LV BETiltä

Kuinka 2022 WTA Finals -turnaukseen karsiudutaan?

Ketä sitten nähdään WTA Finals -turnauksessa Yhdysvalloissa marraskuun alkupuolella? Kirjoitushetkellä vasta kaksi ottelijaa ovat varmistaneet matemaattisesti paikkansa WTA finaaleihin: Iga Swiatek ja Ons Jabeur. WTA-finaaleihin valitaan kuitenkin 8 parasta yksittäistä naispelaajaa, sekä myös muutama ”sijainen”. Vielä on siis kuusi paikkaa varmistamatta, mutta käytännössä paikat ovat suhteellisen varmat.

Näistä puolalainen Swiatek on kerännyt noin 9500 pistettä rankinglistalla, joka on käytännössä kaksi kertaa enemmän kuin seuraava naisten tennispelaaja WTA-rankingissa. Iga Swiatek on ollut todella suvereeni etenkin WTA Tourissa 2022. Grand Slam voittoja tuli kaksi kappaletta; US Openista sekä Ranskan avoimista. Australian avoimissa tie päättyi semifinaaleihin, ja taas Wimbledonissa päästiin 16 parhaan joukkoon. Naisten tennis ranking ykkössijaa on puolalainen nyt pitänyt hallussaan vuoden 2022 huhtikuusta saakka, eikä tahti näytä hyytyvän lainkaan – päinvastoin!

Singles Rankings - WTA 2022

Vielä kaksi vuotta sitten syksyllä oli Swiatekin single-ranking 17. Tämä kertoo paljon, kuinka tasaisesti hän on noussut kohti ykkössijaa. Kyseessä on nyt vasta 21-vuotias pelaaja, joten aikaakin riittää vielä yli 10 vuotta. WTA Finals 2022 on hänen toinen osallistuminen turnaukseen urallaan. WTA Finals 2021 meni Garbine Muguruzalle finaalissa Anett Kontaveittia vastaan. Näistä tuskin kuitenkaan kumpaakaan nähdään itse WTA Finals 2022 editiossa. WTA Tour 2022 on ollut täysin Swiatekin hallinnassa.

Toinen varmistettu pelaaja singleissä on siis tunisialainen Ons Jabeur. 28-vuotias on niin ikään kehittynyt hyvää tahtia vuonna 2022, vaikka Grand Slam haaveet ovatkin jääneet finaaleihin kahdesti vuonna 2022; US Openissa ja Wimbledonissa. Kaksi WTA-titteliä on kuitenkin tullut kopattua 2022, ja turnauspoteista on tullut kerättyä lähes 5 miljoonaa dollaria tänä vuonna. Tämä on tunisialaiselle konkarille selkeästi paras sijoitus koskaan. Vuoden 2021 lopulla Jabeur oli WTA ranking-listan kymmenes, ja parhaillaan WTA-rankingin seitsemäs vuonna 2021. Hän jäi nipin napin ulos WTA Finals 2021 turnauksesta olemalla maailman yhdeksänneksi paras naisten tennispelaaja sijoitusten mukaan.

Pariottelijoiden puolella tšekkiläisenläiset Barbora Krejcikova ja Katerina Siniakova ovat lukittautuneita tähän turnaukseen kirjoitushetkellä. Japanilaispari Shuko Aoyama ja Ena Shibahara todennäköisesti lukittautuvat niin ikään aivan hetkittäin toisena parina. Emme kuitenkaan keskity tässä tekstissä sen enempää tuplien tennisformaattiin.

Vedonlyöntivinkit- ja kertoimet WTA Finals 2022 -tennisturnaukseen

Kilpailu viimeisestä kuudesta paikasta on edelleen tiukka. Ainakin todennäköisesti yhdysvaltalaiset Jessica Pegula ja Coco Gauff tulevat löytämään itsensä WTA Finals -turnauksesta, joka antaa tietysti kotiyleisön edun heidän otteluihinsa.

Jessica Peguila on noussut pikkuhiljaa yli kymmenen vuoden urallaan kohti top 8 paikkoja, ja viimeinen odotus taidetaan palkita. Viime vuoden WTA Finals 2021 turnauksessa hän pääsi osallistumaan sijaispaikalta turnaukseen yhdeksäntenä pelaajana. Mitään suurempaa menestystä ei kuitenkaan tullut tuolloin, mutta otteet ovat parantuneet vuonna 2022 selkeästi hänenkin osaltaan. Neljännesfinaalipaikat kolmessa Grand Slamissa on tilasto, joka kertoo paljon hänen tasaisuudestaan. Coco Gauff on puolestaan vasta 18-vuotias amerikkalainen huippulupaus, joka ylsi jopa finaaliin asti Ranskan avoimissa tänä vuonna.

Totuus on kuitenkin naisten WTA:ssa se tällä hetkellä, ettei ketään pysty voittamaan Swiatekkia, mikäli puolalainen saa oikean vaihteen päälle. Tämä tekee vedonlyönnistä helppoa, kenties liiankin helppoa, joten ellei haeta riskivetoja, suosittelemme ainakin tasoitusvetojen käyttöä – muuten jäävät kertoimet aivan liian mataliksi.

Caroline Garcia tullaan todennäköisesti myös näkemään WTA Finals -turnauksessa, joka saattaa yltää hyvinkin pitkälle turnauksessa. Käytännössä ketä tahansa osallistuja, jopa kenties Paula Badosa sijaispaikalta, voi voittaa kaikki muut kilpailijat hyvänä päivänään – paitsi Iga Swiatekin, joka on aivan omalla tasollaan, kun hän sille päälle sattuu.

Ennen finaaleja mahtuu vielä yksi WTA 1000 -turnaus, nimittäin Guadalajarassa. Käytännössä tämän lokakuisen turnauksen jälkeen alkavat WTA Finals -paikat olla valmiina ja varmistettuina. Tennis tulokset ja rankingsijoitukset saattavat vaihtua yllättävänkin nopeasti etenkin Grand Slam turnausten kohdalla sekä WTA 1000 -turnausten jälkeen. WTA Finals Results ei käytännössä taas ole niin tärkeä, vaikkakin tietysti itse noin 5 miljoonan potti on varmasti kiva lopetus kauteen monelle.

Vedot kaikkiin tennisturnauksiin LV BETillä

Oli kyse sitten Grand Slameista, WTA:sta taikka ATP:sta, LV BET tarjoaa tennikseen huikean määrän erilaisia vetokohteita. Nostamme itse usein ylös suurempia turnauksia, sillä vetoanalyysit ovat hivenen helpompia tässä kohtaa, mutta itse vetoja saadaan kiinnitettyä huomattavasti pienempiinkin turnauksiin esimerkiksi WTA-tourin aikana.

Oli kyse sitten tasoitusvedoista, erävoitoista, settivoitoista taikka ottelu- tai turnausvoitoista, LV BET tarjoaa kaiken sen ja paljon muutakin. Voit esimerkiksi löydä vetoa ässäaloitusten määrästä tai virheistä avoimessa pelissä tiettyä pelaajaa kohden. Vetomarketteja löytyy suuri määrä riippuen aina tennistietämyksestäsi.

Luo siis ilmainen LV BET asiakastili jo tänään, ja ota osaa vielä viimeisiin WTA Tournaments -kilpailuihin vedonlyömisen kautta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *