League of Legends

League of Legends

League of Legends on e-urheilun jättiläinen, jota pelaa yli 110 miljoonaa pelaajaa joka kuussa. Tämä Riot Gamesin vuonna 2009 julkaisema peli kasvoi räjähdysmäisesti ja on nauttinut valtavasta maailmanlaajuisesta suosiosta. League of Legends on erittäin strateginen peli jyrkällä oppimiskäyrällä, joten se sopii täydellisesti kilpapelaamisen vaativimmille kentille. Tässä artikkelissa kuvataan League of Legendsin perusteet, jotta pääset nopeasti sen vedonlyönnistä kärryille. Menoksi!

Mikä on League of Legends?

What League of Legends is all aboutLeague of Legends (LoL) on täysin ilmainen taisteluareenamoninpeli (englanniksi lyhyesti MOBA, eli Multiplayer Online Battle Arena), jossa on kyse kohteiden hallinnasta kartalla ja vastustajan tukikohdan jyräämisestä. Sen kilpailijan DotA 2:n tavoin League perustuu Blizzardin suosittuun Warcraft III -muunnelmaan, Warcraft III — Defense of the Ancients. Kaksi viiden pelaajan joukkuetta aloittavat vastakkaisilta puolilta Summoner’s Riftiä, League of Legendsin pääasiallista karttaa ja pelimoodia. Ainoa suunta on eteenpäin: joukkueen tavoitteena on puskea läpi vastustajan linjojen ja tuhota vastustajan tukikohta! 

LoL-ammattilaisjoukkueiden valmistautuessa tuleviin League of Legends World Championship 2023 -mestaruuskisoihin, kurkistamme nyt pelin perusmekaniikkoihin ja tuleviin turnauksiin. 

League of Legendsin pelaaminen

Rift on armoton areena, joka vaatii virheetöntä tarkkuutta ja strategista ajattelua joka pelaajalta. Keskimäärin yksi ottelu voi kestää 20 minuutista tuntiin, kattaen kolme erillistä pelivaihetta: alkupeli, keskipeli ja loppupeli. Tiivistäen, pelaajat keskittyvät hallitsemaan kulkureittejä ja ansaitsemaan kultaa alkupelin aikana. Myöhemmissä pelivaiheissa keskitytään yhteenottoihin ja kohteiden hallintaan. Kunkin pelin vaiheen vaativuuden ja suhteellisen ajoituksen ymmärtäminen mahdollistaa sekä League of Legendsin pelaamisen että siitä vedonlyönnin aloittamisen.

Rift 

Summoner’s Rift jakautuu kolmeen eri kulkureittiin (ylä-, keski-, ja alareitti) ja viidakkoon. Vastustajan alue sijaitsee kartan keskeltä virtaavan joen toisella puolella, eikä sinne näe. Kartan vastustajan puoli on peitetty, joten lähestyviä vihollisia ja joitakin pelin kohteita ei näe kartan omalta alueelta. Pelaajien on koordinoitava yhdessä hyökkäykset lävitse vastustajan puolustusten voittaen lisää näkyvyyttä ja uusia kohteita.

Kohteet

Pelaajat asettautuvat League of Legends -maailman hahmojen rooleihin. Jokaisella hahmolla (“champion”) on ainutlaatuisia kykyjä ja tietty rooli Riftillä. Pelaajat voivat valita yli 150 hahmosta, jotka jakautuvat salamurhaajiin, taistelijoihin, magian käyttäjiin, tarkkuusampujiin, tukiyksiköihin ja tankkeihin. Yhdessä joukkueen on koordinoitava voimansa pelin päätavoitteiden voittamiseksi: ansaita kultaa pikkuyksiköistä (jotka syntyvät tukikohdissa ja etenevät kartalle), tuhota torneja, inhibiittoreita ja lopulta vastustajan Nexus.

Viidakko

Viidakko on täynnä hirviöitä ja arvokkaita otteluetuja. Etene varovasti, sillä alueen peittää näköeste. Tämä on “Junglerin” kotikenttä! Pidä silmällä erityisesti Scuttleria, Drakea ja paroni Nashoria. Nämä hirviöt päihittämällä joukkue saa paljon kultaa, näkyvyyttä kartalla ja etuja koko joukkueelle, kuten suuremman iskuvoiman ja nopeamman kotiinpaluun. Drake ja paroni Nashor ovat erityisen tärkeitä. Joukkueet ottavat usein yhteen kokonaisissa 5v5 taisteluissa saadakseen tapon itselleen, sillä niistä saadut edut voivat kääntää koko ottelun suunnan.

League of Legends -tapahtumat

League of Legends -turnaukset ovat e-urheilun maailman suurimpia tapahtumia, joita seuraavat miljoonat verkossa ja tuhannet fanit maailman suurimmilla stadioneilla ja areenoilla. Kilpailullinen League of Legends on pelkkää vauhtia. Turnauksia järjestetään kellon ympäri ja jokaisessa maailman kolkassa. 

Vuosittaisen Maailmanmestaruussarjan kilpailut on jaettu kahteen osioon, kevät ja kesä ja ne pelataan 12 eri alueella. Sarjan molemmat kaudet huipentuvat ns. “double-elimination” -turnauksiin parhaan kahdeksan joukkueen välillä. Kesäkauden päättyessä sen voittajat ja toisen ja kolmannen sijan joukkueet pääsevät LoL:n maailmanmestaruuskisoihin 2023. Maailman parhaat joukkueet kisaavat täällä osuudesta 1 000 000 $ palkintopotista. Riftillä pelataan kovilla! 

Jännitteet ovat korkealla, kun ammattilaiset lopettelevat kevätkautta ja etenevät kesän karsintaotteluihin. Varustellaan sinut samalla LoL-vedonlyöntiin!

Missä voit lyödä vetoa League of Legends -otteluista 

Jos mietit nyt miten ja missä voit lyödä vetoa League of Legends -otteluista, meillä on sinulle vastaus. Voit lyödä vetoa kaikista suurista LoL-tapahtumista mahtavilla kertoimilla meillä LV BET! Lue blogiamme, kun syvennymme League of Legendsin e-urheilutapahtumiin, tuleviin turnauksiin, vedonlyöntikertoimiin, legendaarisiin pelaajiin ja viimeisimpiin LoL-uutisiin. Huolehdimme myös, että tiedät kaiken tarvittavan myös itse pelistä ottaaksesi kaiken irti seuraavasta veikkauksestasi esimerkiksi kohteissa “Ensimmäinen Draken tappaja”, “Ensimmäinen tappo” ja “Ottelun voittaja”!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *