Jalkapallon MM 2022 lohkoarvonnan tulokset

football player taking a free kickMatka kohti jalkapallon MM 2022 Qatarin kisoja saavutti tärkeän etapin 1.4.2022 kun alkulohkojen joukkueet arvottiin. Lohkoarvonta noudattaa tiettyjä FIFAn määrittelemiä sääntöjä, jotka varmistavat sen, etteivät kaikki parhaimmat tai heikoimmat joukkueet päädy samaan alkulohkoon. FIFA ranking on keskeinen tekijä lohkoarvonnan järjestelyissä. Itse turnauksen alkua odotellessasi voit lukea lisää jalkapalloaiheisia uutisia ja vedonlyöntivihjeitä LV BETin blogissa ja asettaa vetoja maailman suosituimman joukkueurheilulajin otteluissa!

 • Miten jalkapallon MM 2022 lohkoarvonta toteutettiin? – Tutustu lyhyeen tietopakettiimme lohkoarvonnan taustoista.
 • Mitkä olivat Fifa World Cup 2022 lohkoarvonnan tulokset? – Katso kunkin alkulohkon joukkueet.
 • Odotetuimmat kohtaamiset MM 2022 alkulohkon otteluissa – Lue analyysimme siitä, mitä alkulohkon otteluita ei kannata missata.

Miten jalkapallon MM 2022 lohkoarvonta toteutettiin?

Jalkapallon MM-kisojen lopputurnauksen lohkojen arvonnassa käytetään järjestelyä, joka takaa parhaimmiksi, keskivahvoiksi ja heikoimmiksi ennakkoon arvioitujen joukkueiden jakautumisen tasaisesti eri lohkoihin. Kyseessä ei siten ole täysin vapaasti tapahtuva arvonta, vaan joukkueiden FIFA ranking vaikuttaa arvontaan vahvasti.

Jalkapallon MM 2022 alkulohkot muodostuvat kahdeksasta lohkosta, joissa kussakin on neljä joukkuetta. Kunkin joukkueen sijoittuminen tiettyyn lohkoon määrittelee myös joukkueen peliaikataulun MM-kisojen lohkovaiheessa. Kunkin alkulohkon jokainen joukkue kohtaa samassa lohkossa pelaavat joukkueet yhden kerran. Jalkapallon maailmanmestaruus ratkeaa pudotuspeleissä, joihin jatkavat lohkovoittajat ja toiseksi lohkossaan sijoittuneet joukkueet.

Ennen arvonnan suorittamista joukkueet sijoitetaan niin sanottuihin arvontakoreihin, joita on yhteensä neljä. Ensimmäiseen arvontakoriin sijoitettiin parhaimman FIFA rankingin omaavat 7 joukkuetta sekä isäntämaa Qatarin joukkue. Toiseen, kolmanteen ja neljänteen arvontakoriin sijoitettiin kuhunkin kahdeksan joukkuetta alanevassa FIFAranking -järjestyksessä. Alla ovat vuoden 2022 jalkapallon MM-karsintansa pelanneet ja niistä eteenpäin edenneet joukkueet arvontakoreihin jaoteltuna:

 1. Qatar, Argentiina, Brasilia, Englanti, Belgia, Ranska, Portugali ja Espanja
 2. Tanska, Meksiko, Saksa, Hollanti, Yhdysvallat, Sveitsi, Kroatia ja Uruguay
 3. Iran, Senegal, Marokko, Japani, Puola, Serbia, Tunisia ja Etelä-Korea
 4. Ecuador, Kanada, Kamerun, Saudi-Arabia ja Ghana – Kesän 2022 viimeisistä karsinnoista selviävät joukkueet asetettiin myös neljänteen arvontakoriin: Wales/Skotlanti/Ukraina, Costa Rica/Uusi-Seelanti, Yhdistyneet arabiemiirikunnat/Australia/Peru

Saman maanosan maita ei arvota samaan alkulohkoon Euroopan maita lukuun ottamatta. Kussakin alkulohkossa voi olla maksimissaan kaksi eurooppalaista joukkuetta johtuen eurooppalaisten joukkueiden runsaudesta.

Itse arvonnassa aloitettiin kullakin kierroksella ykköskorista. Ensiksi arvotaan joukkue ja tämän jälkeen se, mihin alkulohkoon kyseinen joukkue sijoittuu. Tämä toistetaan jokaisen arvontakorin osalta. Lopputuloksena saadaan kahdeksan alkulohkoa, joissa joukkueet ovat jakautuneet mahdollisimman tasaisesti eri maanosista ja ennakkoarvion mukaisista vahvuuksista eri lohkoihin. 

Mitkä olivat Fifa World Cup 2022 lohkoarvonnan tulokset?

FIFA Word Cup 2022 alkulohkot arvottiin 1. huhtikuuta suuressa Qatar 2022 jalkapallogaalassa. Suora lähetys keräsi miljoonia katsojia ympäri maailman jännittämään oman suosikkijoukkueen tulevia vastustajia. Tilaisuus järjestettiin Dohan kaupungin messukeskuksessa Qatarissa. Vieraita oli saapunut paikalle noin 2 000 ja joukossa oli mukana tietysti liuta kuuluisia jalkapalloilijoita. Lavalle tilaisuutta nousivat kunnioittamaan seuraavat jalkapallolegendat:

 • Cafu (Brasilia)
 • Jay-Jay Okocha (Nigeria)
 • Lothar Matthaus (Saksa)
 • Ali Daei (Iran)
 • Adel Ahmed MalAllah (Qatar)
 • Tim Cahill (Australia)
 • Rabah Madjer (Portugali)
 • Bora Milutinovic (Serbia)

Miesten jalkapallohistorian elävien legendojen ohella myös naisjalkapalloilun elävä legenda, USA:n kaksinkertainen jalkapallon maailmanmestari Carli Lloyd piipahti lavalla. Varsinainen arvonta aloitettiin vasta lähes tunnin kuluttua tilaisuuden alkamisesta. Arvonta kesti noin puoli tuntia ja lopullinen tulos alkulohkojen osalta on seuraava:

Lohko A: Qatar, Ecuador, Hollanti, Senegal

Lohko B: Englanti, Iran, Yhdysvallat, Skotlanti/Wales/Ukraina

Lohko C: Argentiina, Saudi-Arabia, Meksiko, Puola

Lohko D: Ranska, UAE/Peru/Australia, Tanska, Tunisia

Lohko E: Espanja, Costa Rica/Uusi-Seelanti, Saksa, Japani

Lohko F: Belgia, Kanada, Marokko, Kroatia

Lohko G: Brasilia, Serbia, Sveitsi, Kamerun

Lohko H: Portugali, Ghana, Uruguay, Etelä-Korea

Odotetuimmat kohtaamiset MM 2022 alkulohkon otteluissa

Jalkapallon MM-kisojen stadionit ovat takuuvarmasti jalkapallohuumaa täynnä kun lohkokierroksen ottelut alkavat neljän ottelun voimin 21.11.2022. Ensimmäisen ottelupäivän mielenkiintoisin kohtaaminen on eittämättä isäntämaa Qatarin ja Ecuadorin kohtaaminen 60 000 katsojaa vetävällä Al Bayt -stadionilla.

Edellä mainitulla Al Bayt -stadionilla on puolestaan odotettavissa huikea eurooppalainen jännitysnäytelmä kun Saksa, MM-voittaja vuodelta 2014, kohtaa vuoden 2010 MM-voittaja Espanjan. Saksan ja Espanjan tähdittämä lohko E on yksi kovimpia alkulohkoja, sillä myös Japanin joukkuetta kohtaan on suuria odotuksia.

Kukapa ei olisi kiinnostunut Brasilian otteista jo ensimmäisestä alkulohkon ottelusta alkaen. Uudet ja remontoidut qatarilaiset jalkapallon MM-stadionit kokevat ennennäkemätöntä jalkapallohuumaa aina Brasilian joukkueen astellessa kentälle. Samassa lohkossa taistelevat Sveitsi ja Serbia. Jalkapallon MM-karsinnat olivat Serbian ja Sveitsin voitonjuhlaa, joten näistä joukkueista voi odottaa kovaa vastusta Brasilialle 24. ja 28. päivänä marraskuuta. Lohko G tulee tarjoamaan huippuluokan jalkapalloviihdettä

Edelliset jalkapallon MM-kisat vuonna 2018 toivat F-lohkossa pelaavalle Kroatialle hopeaa ja niin ikään F-lohkossa pelaavalle Belgialle pronssia. Jalkapallon MM-kisat 2022 tuovat nämä edellisen turnauksen mitalipeleissä pelanneet joukkueet kohtaamaan toisensa heti alkulohkossa. Tulemme 1. joulukuuta 2022 näkemään kenties alkulohkovaiheen tasaväkisimmän ja kovatasoisimman ottelun näiden kahden joukkueen välillä.  

Jokaiseen alkulohkon otteluun voit asettaa vetoja tuomaan lisäjännitystä maailman parhaimpien jalkapallojoukkueiden kohtaamisiin. Muista tutustua LV Bet vedonlyöntivälityksen laajaan kohdevalikoimaan ja kilpailukykyisiin kertoimiin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *