CS:GO: Mistä joukkueista kannattaa lyödä vetoa?

CS:GO: Mistä joukkueista kannattaa lyödä vetoa?

the best teams in the game. counter strike global offensiveBelgian Major-turnaus on juuri saatu päätökseen, ja seuraava kovan kaliiberin turnaus (IEM Dallas 2022) on jo aivan nurkan takana. Kuten odotettua, finaalissa kohtasivat maailman kaksi kovinta: FaZe ja NaVi. FaZe Clan oli tällä erää parempi joukkue, mutta mitä muita mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita voi Counter-Strike Global Offensive tällä hetkellä tarjota?

LV BET urheilublogi tarjoaa paljon esportin ja klassisen urheilun oivalluksia vedonlyöntiin.

  • Mitkä ovat tämän hetken parhaat CS:GO joukkueet, ja kuinka vahvuudet mitataan?
  • Counter-Strike Global Offensiven mustat hevoset vedonlyönnissä
  • CS:GO joukkueet kriisin partaalla: Vältä näitä joukkueita

Mitkä ovat Counter-Striken parhaat joukkueet?

Counter-Strike pelit pitävät aina sisällään yllätyksiä, ja tämä kyseinen Esport on neutraalille katsojalle kenties se viihdyttävin kaikista. Valitettavasti suomalaiset CS:GO joukkueet eivät juurikaan maailmalla juhli (paitsi jos lasketaan ENCE, joka on suomalainen organisaatio ilman suomalaisia pelaajia).

Parhaita joukkueita on kuitenkin usein vaikea määritellä. Ranking-sijoitus on aina suuntaa antava indikaattori joukkueen vahvuudesta, mutta jos mentäisiin pelkästään sillä informaatiolla, emme ensinnäkään saa koskaan kovin korkeita kertoimia, mutta vielä tärkeämmin, emme todellisuudessa tiedä joukkueen tämän hetkisestä vahvuudesta juuri mitään. Joukkue, joka on pelannut esimerkiksi neljä kuukautta sitten hyvin, saattaa löytää itsensä vielä hyvin korkealtakin listasijoitukselta. Todellisuudessa joukkue on saattanut muuttaa jo 1-3 pelaajaa rosterissaan, ja tällöin kyseessä on aivan eri dynamiikka.

Kuten muissakin Esports-lajeissa, on myös CS:GO hyvin nopeasti liikkuva laji. Uutta talenttia löytyy nopeasti, ja yhdenkin pelaajan vaikutus 5v5-pelissä on hurjan suuri. Esports-peleissä tehdään toki sopimuksia aivan kuten muussakin urheilussa, mutta esimerkiksi mitään virallisia siirtoikkunoita ei ole. Jos tähtipelaajalla menee hermot organisaatioon, on hänellä käytännössä hyvin paljon enemmän valtaa verrattaessa jalkapallopelaajaan.

Belgian Major-turnaus meni monen mielestä hyvin pitkälti odotetulla tavalla. IEM Dallas 2022 pitää sisällään paljon samoja joukkueita, eikä aikaa välissä ole kuin viikon tai parin verran. Voimme siis odottaa, että Mayor-turnauksen suorittajat jatkavat samaan malliin.

the best teams in the game. counter strike global offensive

FaZe Clan otti mestaruuden kotiinsa, ja piti näin tiukasti kiinni rankinglistan ykkössijasta. Finaalissa FaZea haastava NaVi jäi toiseksi, ja näin luonnollisesti myös pitää edelleen kakkospaikkaa listalla.

Mitä muita kovia suoritteita nähtiin? Suomalainen organisaatio ENCE jäi Team Spiritin kanssa semifinaaleihin. ENCElle tämä sijoitus oli odotettu, sillä joukkue löytyy ranking-listan sijalta 3, ja otteet ovat olleet hyvin positiivisia viime aikoina. Team Spirit sen sijaan yllätti monet sijoituksellaan, ja täten joukkue nosti itsensä uudelle sijoitukselle 14. Team Spirit on niin ikään parantanut otteitaan huomattavasti, ja jopa viime Major-turnauksen sisällä joukkue vain tuntui pelaavan paremmin ja paremmin.

Niin ikään kymmenen parhaan tiimin joukkoon kuuluvat G2 ja Vitality jäivät Major-turnauksen sijoille 9-11. Moni odotti joukkueilta enemmänkin, sillä potentiaalia löytyy hyvänä päivänä haastamaan maailman parhaatkin joukkueet – ainakin paperilla.

Jos siis halutaan pelata varman päälle myös esimerkiksi IEM Dallas 2022 -turnauksessa, lähtisimme ehdottomasti lyömään vetoa FaZen ja NaVin puolesta. Suuria kertoimia ei välttämättä näillä joukkueilla kuitenkaan saada pöytään, joten katsastellaan seuraavaksi myös mustia hevosia.

CS:GO Esport – Mustat hevoset

Maailmanranking-sijoituksella 5. majaileva, suomalaisen Aleksi Virolaisenkin edustama G2 on monelle mielenkiintoinen joukkue. Vaikka paperilla joukkueen pitäisi lähteä jokaiseen turnaukseen lähes ennakkosuosikkina, ei joukkue yksinkertaisesti ole vielä klikannut. Tulivoimaa löytyy Hunterin, mONESYn ja NiKon puolesta – taas Aleksib hoitaa taktisen puolen, ja jACKZ on perusvarma työmyyrä. Joukkueen tasapaino ei silti ole käytännössä vielä tätä luokkaa.

Varmuus puuttuu suoritteista, ja näin G2 häviää otteluita, joissa he olisivat selkeä ennakkosuosikki. Vaikkei vielä joukkueella ole ollut aikaa tarpeeksi hioa taktiikoitaan (tai henkistä tasapainoaan) parempaan suuntaan, on G2 aina mielenkiintoinen joukkue vedonlyönnin kannalta, ja sitä kannattaa aina harkita, jos kertoimet ovat hyvällä mallilla. Esimerkiksi Major-turnauksessa joukkue kaatoi ENCEn, ja NaVi-ottelukin oli todella tasainen.

Myös Team Vitality (ranking-sijoitus 8) edustaa hyvin pitkälti kaikkea, mitä G2 edustaa. Tulivoimaa, kokemusta ja taktista johtamista joukkueesta pitäisi löytyä. Kuitenkaan esimerkiksi maailman kenties toisiksi parhaana CS-pelaajan pidetty ZywOo ei ole yksinkertaisesti syttynyt vielä läheskään totuttuun tapaan. Joukkueella on vielä tekemistä tasapainon löytämiseen, mutta oletetusti jos/kun palaset loksahtavat paikalleen, on Vitality erittäin pelottava prospekti. Näin ollen Vitality on myös mielenkiintoinen vedonlyöntikohde, mikäli kertoimet sitä suosivat. 

Counter-Strike joukkueet kriisin partaalla

On myös joukkueita, jotka löytävät vielä itsensä korkealta ranking-sijoituksista, mutta alisuorittavat tällä hetkellä huomattavasti siihen nähden. Esimerkiksi Cloud9 on edelleen sijalla 4, mutta tällä hetkellä emme löisi heidän puolestaan rahaa ollenkaan.

Astralis on joukkue, joka on juurikin siinä 10-15 parhaan joukossa, mutta hirveästi enempää emme tällä hetkellä osaa odottaa tästä tanskalaisesta legendajoukkueesta. Joukkue ei ole käytännössä koskaan ollut itsensä sen jälkeen kun Device jäi tauolle, ja Magisk lähti Vitalityyn.

Amerikkalainen joukkue Team Liquid taas oli niin ikään surkea, verrattaessa heidänkin sijoitukseen, ja statukseen. Tällä hetkellä on todella vaikea nähdä heidän nousevan korkeammalle listasijoitukselta 12 – sen sijaan uskomme joukkueen uppoavan vielä hivenen.

Uusia joukkueita nimittäin pusketaan ylöspäin: Imperial, Bad News Eagles ja Team Spirit ovat kaikki mielenkiintoisia joukkueita, ja trendi on sen sijaan ylöspäin. Tällä hetkellä on helppo mielestämme sanoa, että Imperial voittaa Team Liquidin bo3-formaatissa, ja mikä parasta, antavat vedonlyöntisivustot todennäköisesti hyvät kertoimetkin vielä tässä vaiheessa Imperialille.

Joukkueet joiden trendi on taas negatiivinen, tarjoavat meille käänteisessä mielessä hyviä vedonlyöntikohteita. Sekä Cloud9 ja Astralis ovat heikompia kuin esimerkiksi Major-turnauksen ylisuorittaja Team Spirit.

Piditkö lukemastasi artikkelista? Löydät lisää Esport, CS:GO ja muiden urheilulajien analyyseja LV BET urheilublogistamme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *